Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@02:17:25 GMT

خسارت ۱۲هزار میلیارد تومانی به صنعت گردشگری

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۸۹۱۶

خسارت ۱۲هزار میلیارد تومانی به صنعت گردشگری

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، هنوز شرایط به حالت طبیعی برنگشته بود که ماجرای هواپیمای اوکراینی، ورود توریست‌ها به ایران را به صفر نزدیک کرد؛ ضربه‌ای که فقط به بدنه گردشگری وارد نشده بود و ورود ارز به کشور را هم نشانه گرفته بود. جمشید حمزه‌زاده، رئیس جامعه هتلداران در آن زمان اعلام کرد که بیش از 80درصد توریست‌های آمریکایی و اروپایی سفر خود تا فروردین‌ماه به ایران  را لغو کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چشم امید همه فعالان این حوزه به تعطیلات نوروز بود که کرونا هم به لیست مصیبت‌های گردشگری ایران اضافه شد و تیر خلاص را زد. کار به جایی رسید که شرکت‌های فعال در حوزه گردشگری با همه اسم و رسمی که برای خود به هم زده بودند دست به تعدیل‌های گسترده زدند و شرکت‌های کوچک‌تر، اعلام ورشکستگی کردند. علی بابا در همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا اعلام کرد که این شرکت به واسطه کاهش 80درصدی‌ درآمدهایش دست به تعدیل 182نفر از نیروهای خود زده است. سوم اردیبهشت ماه، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران، خبر داد که ۱۳هزار راهنمای گردشگری در ایران شغل خود را از دست داده‌اند. حالا علی‌اکبر عبدالملکی، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران می‌گوید: کرونا تا پایان خرداد بیش از 12هزار میلیارد تومان به صنعت گردشگری کشور آسیب زده است و اگر شرایط کنونی ادامه پیدا کند حجم این خسارت تا پایان سال در حدود 20هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

مشاغل رو به زوال 

«تا پایان خرداد ماه، 12هزار میلیارد  تومان خسارت به صنعت گردشگری کشور وارد شده است.»؛ این آماری است که رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران در اختیار  قرار داده است. عبدالملکی می‌‌گوید: صنعت گردشگری مشاغل متنوعی را شامل می‌شود؛ از راننده‌هایی که در فرودگاه و راه‌آهن و... به امید مسافر می‌ایستند گرفته تا آژانس‌های مسافرتی بزرگ؛ از دستفروش‌هایی که صنایع بومی و دستی‌شان را در ایام رونق به مسافران می‌فروختند گرفته تا مراکز  تفریحی و آب‌گرم های کشور. او درباره آمار مشاغل از دست‌رفته در این حوزه در ایران می‌گوید: برآورد دقیقی از مشاغل از بین‌رفته صنعت گردشگری وجود ندارد اما براساس آمارهای جهانی 95درصد مشاغل وابسته به صنعت گردشگری از بین رفته است. در ایران به‌نظر من رقم نهایی بیش از این است و می‌توان گفت تقریبا همه مشاغل مربوط به این حوزه نابود شده‌اند. ما در اتاق ایران بر این باوریم که تعداد زیادی از مشاغل در این حوزه کاملا از دست رفته است. او مثالی می‌زند و ادامه می‌دهد: یکی از آژانس‌های مسافرتی که تا همین چند هفته پیش مقاومت کرده و دست به تعدیل نیرو نزده بود، در نهایت مجبور شد از 100نفر پرسنل خود فقط 12نفر را نگه دارد. این از بین‌رفتن حدود 80شغل در یک آژانس است. شغل‌های این حوزه جایگزین ندارد. وقتی کسی سال‌ها برای مثال در حوزه خانه‌داری هتل فعالیت کرده و امروز تعدیل شده، راهی برای کسب درآمد پیش خود نمی‌بیند؛ چرا که اساسا باید فیلد کاری خود را عوض کند. امروز می‌بینیم که نیروهای تعدیل‌شده در حوزه گردشگری، همه وارد بازار سرمایه شده‌اند. شاید امروز درآمد خوبی داشته باشند اما در نهایت تا کی می‌توان به این وضع ادامه داد؟  کسب و کارهای سنتی در حوزه گردشگری به واسطه شرایط ایجاد‌شده در این روزها، مجبور شدند خود را به روزرسانی کنند. عبدالملکی می‌گوید: من فکر می‌کنم روزهای خوبی بعد از بحران کرونا در انتظار صنعت گردشگری ایران باشد.

صنایع‌دستی و آژانس‌های مسافرتی در اغما 

مسافران، یکی از پر و پا قرص‌ترین مشتری‌های صنایع‌دستی شهرها هستند؛ محصولاتی که حالا دیگر بازاری برای فروش آنها نیست و فعالان این حوزه میلیاردها تومان متضرر شده‌اند. هر استان هم ماجرای خودش را دارد. مثلا ویروس کرونا، ۵ میلیارد تومان به هنرمندان صنایع‌دستی کهگیلویه و بویراحمد خسارت وارد کرده است یا براساس اعلام معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان فعالان رشته‌های مختلف این حوزه متحمل 8میلیارد و 500میلیون تومان خسارت شده‌اند.

تکلیف آژانس‌های مسافرتی و دفاتر خدمات حوزه گردشگری هم که مشخص است. حرمت‌الله رفیعی، رئیس انجمن دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی ایران گفته است: در ماه‌های اسفند۹۸ و فروردین۹۹ حدود یک هزار میلیارد تومان به آژانس‌های مسافرتی خسارت وارد شده است و تسهیلات و بسته‌حمایتی‌ای که برای خروج گردشگری از بحران کرونا درنظر گرفته‌اند، بعدا بلای جان این صنعت می‌شود و آن را بدهکارتر می‌کند.

رؤیاهای بر بادرفته

گردشگری، یکی از صنایع درآمدزای کشورهای مختلف است. تا پیش از شیوع کرونا، سفر و گردشگری تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین حوزه‌های کسب‌وکار در دنیا شده بود به‌طوری‌که براساس آمارWTTC، بخش سفر و گردشگری بعد از «اطلاعات و ارتباطات» و «خدمات مالی»، سومین بخش اقتصادی در جهان به لحاظ رشد اقتصادی در سال۲۰۱۹ بود. سفر و گردشگری با صنایع وابسته به گردشگری درمجموع حدود ۱۰.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی و ۱۰.۴درصد از کل اشتغال دنیا را در سال۲۰۱۹ به‌خود اختصاص داده و همچنین سهم مستقیم سفر و گردشگری از تولید ناخالص داخلی جهان ۳.۲درصد و سهم مستقیم اشتغال آن ۳.۸درصد از کل اشتغال جهان بوده است. براساس گزارش رقابت‌پذیری سفر و گردشگری، رتبه ایران در شاخص رقابت‌پذیری سفر و گردشگری در سال۲۰۱۹ با چهار پله صعود نسبت به سال۲۰۱۷ در جایگاه هشتادونهمین کشور در بین ۱۴۰ کشور مورد بررسی جهان قرار گرفته است. حالا اغراق نکرده‌ایم اگر بگوییم پیشرفت‌های خردی که با چنگ و دندان به‌دست آورده‌ایم در کمتر از یک سال از بین رفته است.

پربیننده ترین آمار جابجایی مسافر در فرودگاه مهرآباد رشد کرد خرج سفر با یارانه هوشمند خسارت ۱۲هزار میلیارد تومانی به صنعت گردشگری

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنایع دستی گردشگری سفر آژانس مسافرتی توریست صنعت گردشگری توریست ایرانی آژانس های مسافرتی شیوع کرونا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت آژانس های مسافرتی صنعت گردشگری میلیارد تومان سفر و گردشگری حوزه گردشگری صنایع دستی شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۸۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، محمد ثابت اقلیدی در جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام شهر دژکرد گفت: با توجه به ثبت ملی مهارت کیسه بافی شهر دژکرد به عنوان میراث ناملموس در سال ۱۴۰۰ و همچنین حمایت معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر انتخاب دژکرد به عنوان شهر ملی کیسه بافی، مقدمات این ثبت فراهم شده و دژکرد به زودی شهر ملی کیسه بافی شود.
وی با اشاره به افتتاح آزادراه شیراز - اصفهان گفت: شهر دژکرد با داشتن جاذبه های طبیعی فراوان در مسیر این آزادراه قرار دارد و با توجه به آینده این شهر برنامه ریزی می‌کنیم زیرساخت‌های گردشگری برای جذب گرشگر در منطقه نیز تقویت شود.
در حاشیه این مراسم لوح ثبت ملی دو میراث ناملموس مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی به فرماندار شهرستان اقلید اهدا شد.
همچنین از افرادی که در تهیه و تکمیل پرونده ثبت ملی مهارت کیسه بافی و شاهنامه خوانی کمک کردند تقدیر شد.
جشنواره مردمی شکوفه‌های بادام با هدف معرفی بادام دژ کرد، معرفی جاذبه‌های گردشگری توریستی، معرفی صنایع‌دستی، تولید محصولات کشاورزی و جذب سرمایه‌گذار درزمینهٔ‌های صنایع‌دستی و تبدیلی و گردشگری برگزار شد.
بازی‌های بومی و محلی، اجرای موسیقی محلی، برپایی غرفه‌های صنایع‌دستی، نمایش آداب‌ و رسوم، پخت نان و غذا‌های محلی، نمایش محصولات کشاورزی از برنامه‌های این جشنواره بود.
شهر دژکرد از توابع شهرستان اقلید با جمعیت حدود ۱۰ هزار نفر با وجود امامزاده شمس‌الدین محمد (ع)، چشمه‌سار‌های چهل شهیدان، پارک ساحلی، چشمه‌سار انگفته، رودخانه سفید، دره باغ گل و باغ های بادام، گردو، سیب، هلو، آلو و گیاهان دارویی از مقاصد نوظهور و پرجاذبه استان فارس برای گردشگران است.

دیگر خبرها

  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • خسارت بیش از ۸۸ میلیارد تومانی در پی بارش های اخیر در کلاله
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبره‌الشعرای تبریز
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • همت والای کارگران زمینه ساز تحقق شعار سال خواهد شد
  • ملایر شاهد یک تحول جدی در حوزه گردشگری و صنایع دستی است
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • تشکر از صداوسیما برای سریال «نون‌خ» / موزه ملی فرقی با موزه لوور ندارد
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود