Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان عضو هیات رئیسه اتاق ایران بیان کرد: هم اکنون قیمت برخی از محصولات شرکت‌های بزرگ در بورس ۱۰تا ۱۵ درصد بالاتر از قیمت جهانی است ولی در بازار این قیمت ۴۰ تا ۵۰ درصد بالاتر بوده و تا زمانی که شفاف‌سازی انجام نشود و مواد اولیه داخلی به مصرف‌ کننده عرضه نشود، فضای کاذب و تغییر قیمت‌ها وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"عباس جبالبارزی" درباره بی ثباتی در وضعیت بازار و قیمت اجناس گفت: براساس داده‌های منتشرشده از سوی مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، در گزارش تیرماه امسال، از میان ۵ مؤلفه اصلی، میزان و شاخص موجودی مواد اولیه خریداری ‌شده کمترین مقدار شاخص بوده است. با این آمارها به نظر می‌رسد دورنمای فعالان اقتصادی به‌ واسطه مشکلات تامین نقدینگی و سرمایه در گردش و همچنین سختی‌های واردات و خرید مواد اولیه، با تهدیدهای جدی برای تداوم فعالیت مواجه شده‌اند.

وی ادامه داد: تامین مواد اولیه واحدهای صنعتی به 2 شیوه انجام می‌شود؛ مواد اولیه‌ای که در داخل تولید می‌شود و مواد اولیه‌ای که از خارج وارد می‌شود. مشکلات این دو حوزه از همدیگر متفاوت است.

جبالبارزی تصریح کرد: کمبود مواد اولیه‌ای که در داخل تولید می‌شود، ناشی از سیستم دلالی است. کمبود مواد اولیه داخلی نتیجه فضای کاذبی است که شباهتی به بازار سکه و طلا و ارز دارد. در این فضا دلال‌ها تقاضای کاذبی ایجاد می‌کنند و با آن قیمت‌ها را بالا می‌برند.

نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران اظهار کرد: متاسفانه شرکت‌های بزرگ که تامین‌کننده مواد اولیه واحدهای صنعتی کوچک و متوسط هستند، نگاه منطقی و درستی برای تامین مواد اولیه ندارند و محصول را در بورس عرضه می‌کنند. از طرفی در بورس کسانی که توان مالی دارند ولی در اقتصاد کشور نقش مثبتی ندارند، خریداری می‌کنند و می‌توانند قیمت را بالا ببرند.

عضو هیات رئیسه اتاق کرمان و ایران بیان کرد: هم اکنون قیمت برخی از محصولات شرکت‌های بزرگ در بورس ۱۰تا ۱۵ درصد بالاتر از قیمت جهانی است ولی در بازار این قیمت ۴۰ تا ۵۰ درصد بالاتر بوده و تا زمانی که شفاف‌سازی انجام نشود و مواد اولیه داخلی به مصرف‌ کننده عرضه نشود، فضای کاذب و تغییر قیمت‌ها وجود خواهد داشت.

جبالبارزی با اشاره به اینکه کمبود مواد اولیه خارجی به دلیل تحریم‌ها است و تامین آن هم‌ زمان‌بر است اظهار کرد: باید تامین ارز برای واردات صورت گیرد. در چند وقت اخیر تأمین ارز توسط بانک مرکزی به‌موقع انجام نمی‌شود. گاهی برخی از صنایع دو تا سه ماه برای تامین ارز صبر می‌کنند در حالی ‌که در حوزه تولید یک روز هم مهم است.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی کرمان ادامه داد: البته در برخی حوزه‌ها هم می‌توانیم شاهد اتفاق‌های مثبتی باشیم. مثلاً در شرایط تحریم که واردات خیلی از کالاها مشکل است، می‌توانیم آن را در داخل تولید کنیم. اما این نکته هم باید بررسی شود و بر مبنای راستی ‌آزمایی و نیاز واقعی، سیاست‌گذاری انجام شود. گاهی تولید با کیفیت در فرآیند انجام می‌شود ولی در برخی موارد که واردات ممنوع است، تولید داخلی به‌اندازه کافی نیست و یا خوب کارشناسی نشده است.

جبالبارزی درباره راهکارها گفت: شرکت‌های داخلی تولیدکننده مواد اولیه که دولتی یا وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی هستند، باید مواد اولیه را مستقیما به تولیدکننده عرضه کنند. تولیدکننده باید مواد اولیه را بدون واسطه بخرد نه از طریق واسطه که در آن سیستم رانت هم دیده می‌شود. باید شرکت‌های بزرگ مطمئن شوند که خریدار مواد اولیه از آن‌ها، تولیدکننده است نه دلال واسطه. باید بدانیم نتیجه این عدم نظارت بالا رفتن قیمت محصول نهایی است که درنتیجه آن سرمایه‌گذاری از توجیه اقتصادی می‌افتد.

عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان با اشاره به اینکه در حوزه نیاز به خارج از کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت باید با همکاری بخش خصوصی و برخی شرکت‌های دولتی نیاز به مواد اولیه را رفع کنند البته این به معنای ایجاد رانت نیست تصریح می‌کند: باید ارز تولیدکننده‌ها به ‌موقع تامین شود. نرخ ارز باثبات باشد و در نتیجه این وضعیت بی‌ثبات اگر کالا هم در انبارها موجود باشد، فروخته نمی‌شود و دارایی انبار یک واحد در چند ماه چندین برابر می‌شود.

جبالبارزی تاکید کرد: باید نرخ ارز بر مبنای درست و منطقی تغییر کند. درنتیجه تغییرات سریع نرخ ارز، قیمت مواد اولیه و کالا بالاتر می‌رود. ثبات در نرخ ارز باعث می‌شود بخشی از تقاضای کاذب پوشش داده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اتاق بازرگاني افزایش قیمت اخبار اقتصادی کرمان استانی اقتصادی مواد اولیه داخلی شرکت های بزرگ درصد بالاتر فضای کاذب عضو هیات قیمت ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۹۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!

به گزارش صدای ایران از ایسنا،اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا به دنبال طبقه‌بندی «ماری جوانا» است تا این ماده مخدر را در لیست مواد مخدر کم‌خطر قرار دهد، این اقدام می‌تواند یک تغییر تاریخی در سیاست‌های این کشور برای استفاده از مواد مخدر باشد.

دیگر خبرها

  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی دلال پتروشیمی در فارس
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • گلایه مسافران تهران - یزد از وضعیت نامناسب فضای داخلی قطار مسافربری + فیلم
  • جزییات سه طبقه شدن میدان ونک | این تغییر چه زمانی رخ می دهد؟
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران مهمترین عامل اعتماد به سکو‌های داخلی
  • تامین آب شرب سالم و پایدار برای روستای «دره دول» بخش ماژین
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • مصرف «ماری‌جوانا» در آمریکا هم آزاد می‌شود!
  • پیش بینی جالب یک کارشناس از قیمت خودرو/ قیمت کارخانه تغییر می‌کند؟