Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@03:58:10 GMT

فقط 205 نفر!

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۱۹۶۱۳

فقط 205 نفر!

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه با انتقاد از وضعیت اهدای پلاسما از سوی بهبودیافتگان کرونا، گفت: از حدود 9000 بهبود یافته در استان، فقط 205 نفر اهدای پلاسما داشته‌اند.

پژمان صالحی فرد در نشست خبری امروز (20 مرداد) با بیان اینکه اهدای خون یک نیاز همیشگی و ضروری است، گفت: خون فرآورده ای است که نه می توان آن  راخرید، نه در کارخانه تولید کرد و نه از کشور دیگری وارد کرد و تنها راه تامین آن از طریق اهدا کنندگان خون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از طرفی خون فرآورده ای است که همه ما در یک مقطع زندگی به آن نیاز پیدا می کنیم و تمام افراد در همه سنین به آن نیاز پیدا خواهند کرد

صالحی فرد خاطرنشان کرد: فرآورده های خونی قابلیت ذخیره سازی طولانی مدت ندارند و برای همین اهدای خون باید بصورت مستمر صورت گیرد و همین امر می طلبد که مردم اهتمام ویژه ای نسبت به اهدای خون داشته باشند.

وی با بیان اینکه سازمان انتقال خون ایران جزو سرآمدهای انتقال خون در جهان است گفت: وضعیت اهدای خون در کشورهای توسعه یافته به ازای هر هزار نفر جمعیت 33 مورد است و در کشورهایی با شاخص های مشابه ایران به ازای هر هزار نفر، 13 مورد اهدای خون وجود دارد و این درحالی است که در ایران این تعداد 26 مورد به ازای هر هزار نفر جمعیت است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ایران در میان کشورهای حوزه مدیترانه شرقی در بحث انتقال خون سرآمد است و در همین راستا سازمان بهداشت جهانی، ایران را مسئول آموزش دیگر کشورها در حوزه انتقال خون کرده است.

صالحی فر خاطرنشان کرد: از طرفی در بسیاری کشورها، اهدا کنندگان در مقابل اهدای خون پول طلب می کنند و در برخی دیگر سیستم جایگزین وجود دارد، یعنی اگر بیماری نیاز به خون پیدا کند اطرافیان باید به ازای خون دریافتی برای بیمارشان خون اهدا کنند و در همین راستا سیستم بهداشت جهانی کشورها را مکلف کرده که تا سال 2030 بحث اهدای خون رایگان و داوطلبانه شود که در ایران این سیستم همواره وجود داشته است.

وی با بیان اینکه خون اهدایی در سازمان انتقال خون، سالم است گفت: سازمان انتقال خون ایران، معیارهای سخت گیرانه ای در بحث اهدای خون دارد تا از سلامت خون اهدایی مطمئن شود.

کاهش 25 درصدی اهدای خون در روزهای کرونایی در کرمانشاه

صالحی فر در ادامه با اشاره به کاهش سیر اهدای خون در دوران شیوع کرونا گفت: این اتفاق برای تمام کشورهای جهان رخ داد و سطح اهدای خون در بسیاری کشورها تا 75 درصد کاهش داشت.

وی افزود: در ایران هم با سیر کاهشی اهدای خون در دوران شیوع کرونا مواجه بودیم، اما خوشبختانه در ایران میزان کاهش اهدای خون کمتر بوده، بطوری که در استان کرمانشاه در چهار ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 25 درصد کاهش اهدای خون داشته ایم.

صالحی فرد در ادامه با اشاره به ضرورت اهدای پلاسما توسط بهبودیافتگان کرونا گفت: در شرایطی که کشور با بیماری کرونا درگیر است، پلاسمای بهبودیافتگان کرونا می تواند به عنوان یک روش درمانی موثر به کار آید و در همین راستا از تمام بهبودیافتگان درخواست داریم برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.

از 9000 بهبودیافته فقط 205 نفر پلاسما اهدا کردند

این مسئول تصریح کرد: در حالیکه حدود 9000 بهبود یافته کرونا در استان داریم، اما تا به امروز فقط 205 نفر برای اهدای پلاسما مراجعه داشته اند.

وی با اشاره به مرگ روزانه حدود 180 تا 200 بیمار کرونایی در کشور گفت: این درحالی است که اهدای پلاسما می تواند به زندگی بسیاری بیماران کرونایی کمک کرده و از خطر مرگ نجاتشان دهد.

صالحی فرد تصریح کرد: تمام بهبودیافتگان کرونا که بین رده سنی 18 تا 60 سال قرار دارند و از نظر جسمی سالم هستند، می توانند 28 روز بعد از بهبود بیماری خود و منفی شدن تست کرونا جهت اهدای پلاسما مراجعه داشته بانشد.

وی در تشریح آمار اهدای خون استان در چهار ماهه امسال نیز گفت: در این مدت 13 هزار و 800 مورد اهدای خون، پلاکت و پلاسما داشته ایم.

وی افزود: از این تعداد 178 مورد مربوط به اهدای پلاسما، 450 نفر اهدای پلاکت و مابقی مربوط به اهدای خون است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی كرمانشاه منطقه کرمانشاه انتقال خون کروناویروس بهبودیافتگان کرونا اهدای پلاسما اهدای خون انتقال خون صالحی فرد فقط 205 نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۱۹۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی گفت: در شرایط کنونی، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح مشغول خدمت هستند.

وی افزود: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیروهای طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و…، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

کد خبر 6088263 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • گردهمایی هماهنگ‌کنندگان اهدای عضو کشور در بیمارستان فرهیختگان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • اهدای عضو پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی برای نخستین بار در ایران
  • ثبت دمای ۳۷ میلیون درجه سانتیگراد با یک دستگاه کوچک 
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند