Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره مشاوره و سلامت‌روان دانشجویان وزارت بهداشت گفت: مصرف مواد سنگین و اعتیادآور در دانشجویان زیر یک درصد است؛ اما خانواده‌ها باید در برابر تغییر رفتار فرزندان خود حساس باشند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، فرهاد طارمیان آمار مصرف مواد اعتیادآور سنگین در میان دانشجویان را زیر یک درصد دانست و گفت: سیگار، قلیان و مشروبات الکلی دروازه ورود به دنیای موادمخدر هستند و خیلی کم پیش می‌آید فردی بدون مصرف این سه ماده و به یکباره به سمت مصرف موادی مانند حشیش و تریاک برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: سیگار و قلیان ازجمله موادی به شمارمی‌رود که تحمل و تاب‌آوری جامعه در مورد آن بالا است به این معنا که در برابر نوجوان و جوان سیگاری و یا مصرف کننده قلیان واکنش و عکس العمل تندی نشان نمی‌دهند.

رئیس اداره مشاوره و سلامت‌روان دانشجویان وزارت بهداشت در خصوص گرایش نوجوانان و جوانان به سوی مواد اعتیادآور گفت: آنچه در میان دانشجویان نگرانی ما را بیشتر می‌کند مصرف سیگار، قلیان و مشروبات الکلی است.

وی گفت: تحقیقات کشوری در مراکز علمی مانند وزارت بهداشت و وزارت علوم نشان می‌دهد در میان دانشجویان این سه ماده پر مصرف‌ترین مواد هستند و جالب آن که پس از این سه ماده، با افتی فاحش شاهد شیوع ماده کانابیس و مشتقات آن مانند حشیش، گل، علف و ماری‌جوانا هستیم.

طارمیان با بیان اینکه تمام تحقیقات جهانی و ایران نشان می‌دهد هر چه سن مصرف سیگار و قلیان در فرد پایین‌تر باشد احتمال گرایش وی به سایر مواد مخدر بیشتر است، اظهار داشت: شما در این حالت با فردی روبه رو هستید که اکنون به مصرف سیگار وابسته است و مواد موجود در سیگار، قلیان و مشروب اجازه نداده است تا مغز او رشد طبیعی خود را طی کند.

وی گفت: به دیگر سخن، نواحی خاصی در مغز که در صورت عدم مصرف موادی مانند سیگار و قلیان قرار بود به خوبی شکل گرفته و عمل کنند به دلیل همین دوره­ مصرف طولانی، آسیب جدی دیده و مدار‌های مرتبط با کنترل وبازداری ­های رفتاری مختل شده‌اند.

رئیس اداره سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت با تأکید بر این‌که به طور کلی هر آن‌چه را که در حیطه سیگار، قلیان و مشروب تجربه کنیم، احتمال کشیده شدن به سمت دیگر مواد را به دنبال دارد، خاطر نشان کرد: در این شرایط دیگر خانواده‌ها نباید انتظار داشته باشند که فرزندشان رشدی بهنجار را در همه ابعاد آن سپری کند و ممکن است به دلیل همین رشد ناکافی و آسیب دیده مغزی، فرزندشان در اواخر دوره نوجوانی و ابتدای دوره جوانی یعنی در سنین ۱۹ تا ۲۵ به سمت دیگر موادی با اعتیاد آوری بالاتر، گرایش پیدا کند.

طارمیان اضافه کرد: مغز این جوان دیگر نرمال نیست بلکه مغزی وابسته و معتاد و ناتوان در قضاوت صحیح و درمانده در سازگاری با شرایط و استرس‌ها است، بر این اساس خانواده نوجوان و جوان مصرف کننده سیگار در صورتی که متوجه شوند فرزندشان در دانشگاه شروع به سیگار کشیدن کرده است، باید این موضوع را جدی قلمداد کنند و با او در میان بگذارند و ضمن حمایت و مراقبت روانی بیشتر او را منقاعد نمایند برای قطع مصرف اقدام کند.

وی با بیان این‌که بر اساس تحقیقات انجام شده، قلیان صد برابر بیشتر از سیگار نیکوتین به مغز وارد می‌کند، اظهار داشت: اعتیادآوری مواد مخدر به ماده مؤثر داخل آن است. ماده مؤثر به گیرنده‌های خاصی در داخل مغز می‌چسبد و به دنبال آن اثر مواد در بدن، به صورت تغییرات جسمی و روانی بروز می‌کند. برای مثال خندیدن بی‌دلیل، اعتماد به نفس بیش از اندازه، افزایش ضربان قلب، نشئگی و تغییرات رفتاری، نشانه اثرگذاری همین مواد است.

رئیس اداره سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که در صورت اطلاع از اعتیاد فرزند به سیگار، چه رفتاری را باید از سوی والدین شاهد باشیم؟، گفت: ما فرض را بر این می‌گذاریم که هر فردی که این سه ماده را مصرف کند احتمال این‌که به سراغ سایر مواد برود بیشتر است.

وی تاکید کرد: بنابراین والدین اگر در دوران تحصیل فرزندان خود چه در مدرسه و دانشگاه تغییرات رفتاری و درسی مانند مشروطی، غیبت بیش از اندازه، تغییر در دایره دوستان، خواب آلودگی، زود رنجی و پرخاشگری، دروغ­گویی و شادی بی پایه را مشاهده کردند و دلیل روشنی نیز برای آن پیدا نکردند و در عین حال متوجه شدند که رفتار فعلی فرزندشان با شخصیت متداول و معمولی او تفاوت پیدا کرده است، باید آن را جدی بگیرند و با روانشناسان و مشاوران و روانپزشکان صحبت کنند.

رئیس اداره سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت با انتقاد از والدینی که در حضور فرزندان خود از سیگار و قلیان استفاده می‌کنند و خطرات استفاده از قلیان را ناچیز می‌شمارند متذکر شد: گاه والدین خود سیگاری هستند و قلیان می‌کشند. حال اگر والد مصرف کننده متوجه شود که فرزندانش قلیان می‌کشند به دلیل نگرش مثبتی که خود به این رفتار دارد و مصرف کننده است، آیا می‌تواند واکنش خاصی داشته باشد؟ بدیهی است که چنین والدینی نمی‌توانند فرزند خود را از مصرف سیگار و قلیان نهی کنند و این جای نگرانی دارد.

وی افزود:، زیرا حتی اگر فرزندان افراد سیگاری به مصرف سیگار و قلیان روی بیاورند، چون حساسیت آن خانواده و والدین به این موضوع کم شده است، ممکن است واکنش خاصی نداشته باشند.

طارمیان اضافه کرد: اعتیاد به مواد از سیگار و قلیان و مشروبات الکلی شروع می‌شود و نه از حشیش و تریاک. شاید درست‌تر این است که بگوییم اعتیاد به مواد از مصرف چای، قهوه­ زیاد و قرص‌های انرژی زا در ایام امتحان آغاز می‌شود. در واقع یک گروه دیگر از مواد، مواد محرک و انرژی زا هستند مانند قرص ریتالین و گروهی دیگر دارو‌های مسکن مانند ترامادول و دارو‌های اعصاب و روان نظیر دیازپام و لورازپام و کلونازپام و ... که در صورت مصرف خودسرانه اعتیادآور هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزارت بهداشت رئیس اداره سلامت وزارت بهداشت مصرف مواد مخدر مصرف سیگار سلامت روان دانشجویان وزارت بهداشت سیگار و قلیان مصرف سیگار سه ماده مصرف کننده رئیس اداره مصرف مواد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۰۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف مواد مخدر شیشه در مرز ارومیه

فرمانده مرزبانى استان آذربایجان غربی اظهار کرد: مرزبانان هنگ مرزی ارومیه طی ایست بازرسی در محور مرزی سرو به ارومیه، به یک دستگاه خودرو مشکوک شدند و سریعاً آن را متوقف کردند.

سردار محمد احمدی گفت: مرزبانان در بازرسی از خودروی توقیفی موفق به کشف ۳۰ کیلوگرم مواد مخدر از نوع شیشه که در بخش های مختلف خودرو جاسازی شده بود، شدند.

وی افزود: راننده خودرو از محل متواری شد و تلاش مرزبانان برای شناسایی و دستگیری متهم و سایر متهمان این پرونده در دستور کار قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • کشف مواد مخدر شیشه در مرز ارومیه
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • کشف ۶ کیلوگرم مواد مخدر در کلاله
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • کشف هروئین از معده قاچاقچیان در جهرم