Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-26@07:01:04 GMT

سهم ایران از تجارت LNG چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۶۹۰۵

سهم ایران از تجارت LNG چقدر است؟

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: ایران در بازار جهانی گاز تنها به اندازه ۱.۵ درصد نقش ایفا می‌کند که تا رسیدن به سهم ۱۰ درصدی که در برنامه ششم توسعه برای آن تعریف شده است راه بسیار زیادی در پیش دارد.  به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین حسین زاده با اشاره به وضعیت تولید و صادرات گاز ال. ان. جی، گفت: گاز طبیعی را می‌توان سوخت قرن بیست و یکم نامید چراکه منابع گازی جهان بیشتر و دست‌نخورده‌تر از منابع نفت و زغال‌سنگ است، همچنین هزینه‌های استحصال و استفاده از گاز و سرمایه‌گذاری‌های اولیه برای ساختن نیروگاه گازی کمتر از موارد مشابه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نماینده مردم شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکنون ۱۰ درصد تجارت دنیا ال. ان. جی است و تا سال ۲۰۵۰ به ۵۰ درصد می‌رسد، ادامه داد: بنا به دلایل مطرح شده، بازار LNG رو به رشد است تا جایی که شاهد به مدار آمدن ظرفیت‌های جدید در روسیه، آمریکا و استرالیا هستیم. درمقابل، اما ایران با اینکه دومین دارنده ذخایر گاز طبیعی در دنیا محسوب می‌شود، از این تجارت جذاب و سودآور بازمانده است، این در حالی است که کشور همسایه یعنی قطر با سرعت بالا در حال درنوردیدن بازار‌های جهانی گاز است.

به گفته وی ایران در بازار جهانی گاز تنها به اندازه ۱.۵ درصد نقش ایفا می‌کند که تا رسیدن به سهم ۱۰ درصدی که در برنامه ششم توسعه برای آن تعریف شده است راه بسیار زیادی در پیش دارد.

حسین زاده با بیان اینکه ایران با ۲۹.۶ تریلیون مترمکعب گاز و با سهم ۱۵.۸ درصد از کل ذخایر گاز جهان، بعد از روسیه، دومین منبع گازی جهان محسوب می‌شود، توضیح داد: بهره‌مندی از ذخایر گسترده گاز طبیعی به‌عنوان سوخت پاک، افزون بر رفع نیاز داخل، می‌تواند در زمینه‌های دیگری ازجمله صادرات مورد توجه قرار گیرد، به همین دلیل، ایران در یک موقعیت ممتاز و کم نظیری ارزیابی می‌شود که می‌تواند نقش عمده‌ای در بازار جهانی LNG داشته باشد که با توجه به‌وجود بزرگترین میدان گازی جهان «پارس جنوبی» در ایران برنامه‌ریزی‌هایی جهت استفاده از ۳ فاز آن جهت تولید LNG صورت گرفته است.

به گفته این نماینده مجلس قطر و برخی کشور‌های دیگر به ویژه کشور‌هایی همانند روسیه و آمریکا که منابع گازی دارند در حوزه LNG پیشرفت خوبی داشته اند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه ایران علیرغم منابع سرشار گازی در بخش LNG عقب است، افزود: در سال‌های گذشته مقرر شده بود، تولید LNG توسط شرکت‌های بزرگ انجام شود و بخشی از اقدامات در این راستا انجام شده بود، اما شدت تحریم‌ها سبب شد که این کشور‌ها ایران را ترک کنند.

وی با اشاره به اینکه ایران با پایان یافتن فاز‌های پارس جنوبی حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب گاز مازاد بر مصرف وجود دارد، ادامه داد: تاکنون شاهد تولید LNG در مقیاس بزرگ نبوده ایم البته در کنار تولید LNG باید سفارش کشتی‌های حمل LNG را داد و بازار فروش این تولیدات را پیدا کرد.

حسین زاده با بیان اینکه تولیدات LNG به سرمایه گذاری‌های کلانی نیاز دارد، اظهار کرد: اگر هم اکنون در LNG سرمایه گذاری شود، حداقل حدود ۸ سال دیگر می‌توان به صادرات در این زمینه دست یافت.

عضو کیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه تولید LNG تجهیزات خاص خود را نیاز دارد، تصریح کرد: اگر صادرات LNG عملیاتی شود، کشور به درآمد با ثبات و پایداری در زمینه صادرات LNG دست می‌یابد. منبع: خانه ملت

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کشتی های حامل LNG کمیسیون انرژی مجلس تجارت ایران در جهان تولید LNG

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۶۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، زاهدی سفیر تاجکستان در ایران گفت: دورنمای کشور تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری در بندر چابهار خیلی روشن و‌امید بخش است و باور داریم که این بندر یکی از صحنه‌های همکاری دوجانبه ایران و تاجیکستان برای رونق تجارت و حمل ونقل است.

معاون وزیر حمل و‌نقل و‌سفیر تاجیکستان در ایران افزود: درگذشته ما ازتوانمندی‌ها و‌ظرفیت‌های بندرچابهار خیلی شنیده بودیم، اما امروز با سفر به این بندر برای ما مشخص‌شده که چابهار در زمینه سرمایه گذاری، از ظرفیت بالای برخوردار است.

سفیر کشور تاجیکستان در ایران، افزود: سال گذشته ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به تاجیکستان سفر کرد که در آن سفر تفاهم نامه همکاری‌هایی برای مراودات تجاری بین دو کشور ایران و تاجیکستان، با محوریت بندر چابهار به امضا رسید که امروز برای اجرایی کردن این تفاهم نامه‌ها ما به بندر چابهار سفر کرده ایم تا ضمن بررسی فرصت‌های تجاری در بندر چابهار، زمینه را برای سرمایه گذاری مهیا کنیم.

همچین شایسته مرادزاده معاون‌حمل و نقل کشور تاجیکستان در بازدید از بندر شهید بهشتی گفت: بندر چابهار برای کشور تاجیکستان که مردمانش با مردم ایران غرابت فرهنگی دارند، یک‌ بندر جدید و‌مفیدی برای رونق تجارتِ دو کشور است که همکاری دوکشور برای کشور تاجیکستان بسیارخوب است.

وی گفت: بندر چابهار برای کشور تاجیکستان که در خشکی محصور است، نزدیکترین مسیر برای تجارت کالا است و از مسیر دریا به دیگر نقاط دنیا است.

شایسته مرادزاده بیان کرد: کشور تاجیکستان برای داشتن یک مرکز لجستیکی در بندر چابهار، برنامه ریزی‌هایی پیش بینی کرده است که امیدواریم مفید واقع شود.

دیگر خبرها

  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • واردات گوشت از آفریقا به کشور
  • تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • دیپلماسی می‌تواند مشکل کرسنت و شکایت گازی ترکمنستان از ایران را حل کند
  • تمرکز ایران برای تبدیل شدن به بازیگر اصلی گازی منطقه/ از تمدید قرارداد گاز عراق تا تکمیل ساخت خط لوله صلح
  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان
  • وزیر نفت: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است