Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@20:32:00 GMT

تداوم جایزه کتاب ماه و سال کانون ضروری است

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۲۷۵۶۷

تداوم جایزه کتاب ماه و سال کانون ضروری است

پوروهاب سخت‌گیری در انتخاب آثار و در نظر گرفتن عوامل مختلف برای معرفی آثار برتر جایزه کتاب ماه و سال کانون پرورش فکری را اقدامی ارزشمند دانست که در پیشرفت ادبیات کودک و نوجوان مؤثر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محمود پوروهاب با ابراز خرسندی از شکل‌گیری جایزه کتاب ماه و سال کانون بیان کرد: کانون پرورش فکری در گذشته یک جشنواره کتاب و یک جایزه مطبوعات کوک و نوجوان داشت که یک سال در میان یکی از این دو برگزار می‌شد؛ بنده هم بارها داور این دو جشنواره بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چند سالی است که مانند قبل برگزار نمی‌شود.


داور فصل بهار نخستین جایزه کتاب ماه و سال، راه‌اندازی «جایزه کتاب و ماه سال» را اتفاقی خوشایند دانست و گفت: در این جایزه ابتدا در هر ماه کتاب‌های برتر انتخاب می‌شود و در پایان در جشنواره کتاب سال مورد بررسی قرار می‌گیرد. سخت‌گیری در انتخاب آثار و در نظر گرفتن عوامل مختلف اقدام ارزشمندی است که در این رویداد به آن توجه شده است و به رشد ادبیات کودک و نوجوان کمک می‌کند.


وی افزود: برای انتخاب دقیق کتاب‌ها کمیته‌های شعر، داستان، ترجمه و نمایش به شکل تخصصی شکل گرفته و در هر کمیته دست‌کم هفت یا هشت نفر فعال هستند تا هر کدام در حوزه خودشان آثار برتر را انتخاب ‌کنند. بعد از انتخاب اولیه در پایان یک هیأت داوری کتاب‌های برتر را دوباره داوری می‌کنند و از میان آن‌ها یکی انتخاب می‌شود.


پوروهاب با اشاره به داوری کتاب‌های انتخاب شده عنوان کرد: یک اتفاقی که سال‌های پیش هم افتاده بود این است که ما بیش از اندازه به تکنیک رو آورده‌ایم و بیشتر دنبال تکنیک و روش‌های خاص هستیم که این موضوع در داستان یا نمایش‌نامه بیشتر خودش را نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در بعضی نمایش‌نامه‌ها یا داستان‌ها که بازآفرینی شده، زبانی که برای ارتباط با کودک و نوجوان انتخاب شده مناسب نیست. و یا مثلا کتابی با لهجه جنوبی به نگارش درآمده است، درحالی‌که کودک یا نوجوان با تمام لهجه‌ها آَشنایی ندارد و لهجه نویسنده نباید در کار اثر بگذارد. در واقع مشکل اساسی این آثار زبان است، زبان بسیار سختی که حرف اصلی را به حاشیه می‌برد و در نتیجه کودک یا نوجوان کتاب را کنار می‌گذارد.


این شاعر و نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به نیاز امروز کودک و نوجوان در حوزه آثار مکتوب بیان کرد: من به عنوان کسی که ۳۰ سال در حوزه ادبیات کودک کار کرده‌ام از ادبیات برخی کتاب‌ها گیج می‌شوم. درصورتی‌که ابتدا باید بر اساس نیاز مخاطب دست به قلم شویم و طوری روایت کنیم که بهترین ارتباط را با کودک و نوجوان بگیریم. گاهی آنقدر ادبیات سنگین است که فکر می‌کنم بعضی از این آثار اگر قرار بود برای بزرگ‌سال نوشته شود چه زبان و روشی برای آن انتخاب می‌شد؟ در وهله اول باید به مخاطب توجه داشته باشیم؛ اگر برای خردسال می‌نویسیم سن او را در نظر بگیریم که با چه زبان و لحنی باید با او صحبت کرد در مورد کودک و نوجوان هم همین‌طور.


وی افزود: وقتی صحبت از نوجوان می‌شود یک‌دفعه به بزرگسالی می‌رسیم. درصورتی‌که تا وقتی درباره خردسال و کودک کار می‌کنیم آثار بهتری داریم. معمولا دوستان وقتی به نوجوان می‌رسند فکر می‌کنند این نوجوان دیگر همه چیز را می‌فهمد و یک‌دفعه از آن طرف بام می‌افتند. درست است که نوجوان از یک سمت به کودکی وصل است و از سمت دیگر به جوانی می‌رسد اما باید هر دو جنبه را در نظر داشت.


پوروهاب با ابراز امیدواری بر تداوم برگزاری جایزه کتاب ماه و سال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: امیدوارم این جایزه همیشگی باشد و زود فراموش نشود. متاسفانه در بیشتر نهادهای فرهنگی کشور بارها شاهد این بودیم که یک اتفاق مثبت بعد از مدتی رها می‌شود؛ امیدوارم درباره جایزه کتاب ماه و سال کانون این اتفاق نیفتد.

  پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: جایزه کتاب ماه و سال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان محمود پوروهاب جایزه کتاب ماه و سال کانون کانون پرورش فکری کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۷۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین نشست کارگروه‌های کارشناسی کانون پرورش فکری

به گزارش خبرگزاری مهر، دور جدید فعالیت کارگروه‌های تخصصی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با افزوده شدن چند کارگروه و کارشناسانی جدید آغاز شد.

انتشارات کانون پرورش فکری بیش از ۳۰۵۰ عنوان کتاب و نشریه منتشر کرده و در روزهای پایانی فروردین ۱۴۰۳ در دور تازه‌ای از فعالیت‌های کارگروه‌های تخصصی کانون پرورش فکری، نخستین نشست این کارگروه‌های کارشناسی کانون با هدف هم‌اندیشی برای بهبود کیفیت آثار و با حضور عباس محمددینی مدیرکل جدید نظارت بر انتشارات کانون و ۳۰ نفر از اعضای فعال آن تشکیل شد.

این کارگروه‌ها آثار منتشر نشده صاحبان قلم را در شاخه‌های داستان کودک و خردسال، داستان نوجوان، شعر کودک، شعر نوجوان، مباحث نظری و غیرداستانی (شامل مباحث علمی، تاریخی، جغرافیایی و محیط زیست و…) بررسی می‌کنند و در همین حال قرار است ادبیات پایداری، ادبیات نمایشی، ادبیات دینی و مذهبی و انقلابی نیز موضوع کارگروه‌های جدیدی باشد که آثار نویسندگان و شاعران را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهد.

ایجاد یک دبیرخانه دائمی برای جذب اثر و ساماندهی نشر کتاب در انتشارات کانون پرورش فکری، همچنین فراهم‌آوردن امکان ارائه اثر از سوی نویسندگان و شاعران کتاب اولی از خبرهای جدیدی است که در نشست کارگروه‌های تخصصی انتشارات کانون بیان شد تا با تشکیل آن، نویسندگان و تصویرگران به‌ویژه جوانان نوقلم بتوانند از این پس با این دبیرخانه در ارتباط باشند.

پیش از این آثاری که از سوی نویسندگان و شاعران به کانون ارائه می‌شد به صورت جداگانه در اختیار کارشناسان قرار می‌گرفت و آن‌ها در هر کارگروه ماهانه به صورت پی‌درپی نشست‌هایی را برای جمع‌بندی دیدگاه‌های خود تشکیل می‌دادند و اکنون نیز این روال ادامه می‌یابد اما قرار است از این پس نشست‌های جمعی کارگروه‌های تخصصی نیز با حضور نزدیک به ۵۰ نفر کارشناس ثابت و چندین عضو شناور، به‌منظور هم‌فکری و هماهنگی بیشتر اعضای این کارگروه‌ها هر شش ماه یک بار برگزار شود.

انتشارات کانون در طول سال، فایل‌های متنی و خام این آثار را - که پی‌شتر از سوی هیچ ناشری منتشر نشده و فاقد تصویرگری و صفحه‌آرایی است، از طریق نشانی ایمیل paziresh.asar@kpf.ir دریافت و در کارگروه‌های تخصصی مورد بررسی قرار می‌دهد.

کد خبر 6086351 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • مردم در انتخاب فرد اصلح نگاه قبیله‌ای را کنار بگذارند
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان ‌غربی برگزار می‌شود
  • پیگیری تولید برنامه های خلاق و پویا ویژه کودک ونوجوان
  • اعلام فراخوان جایزه ملی داستان و بازآفرینی در اصفهان
  • زیر تیغ
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه‌های کارشناسی کانون پرورش فکری
  • عضویت 106 هزار نوجوان در کانون های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی