Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان با استفاده از آزمایش‌هایی خاص عملکرد مغز در هنگام تماشای خواب را بررسی کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشمندان به تازگی اطلاعات جدیدی در مورد فعالیت‌های مغز انسان در هنگام تماشای رویا به‌دست آورده‌اند. این اطلاعات می‌تواند کمک کند که محققان شناخت بیشتری از عملکرد اسرارآ‌میزترین عضو بدن به‌دست آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا کنون تنها یک سیگنال وجود داشت که با آن احتمال خواب دیدن انسان‌ها بررسی می‌شد ولی حالا محققان دانشگاه برکلی فعالیت‌های مغز را به طور دقیق‌تر بررسی کرده و توانسته‌اند تفاوت‌های عملکرد این عضو بدن در هنگام خواب و بیداری را به روشنی تفکیک کنند. دانشمندان این دانشگاه با طراحی آزمایش‌هایی مخصوص حرکت مردمک چشم و انقباض صدای ماهیچه‌ها در هنگام خواب را بررسی می‌کنند.

اکنون تحقیقات جدید نشان می‌دهد تماشای رویا تنها در زمان خوابیدن اتفاق نمی‌افتد و ممکن است فشارهای عصبی و اختلال در عملکرد عادی مغز  موجب دیدن تصاویری شود که با واقعیت عینی تطابق نداشته و تنها نشانگر افکار ذهنی هستند. البته این موضوع به معنای این نیست که انسان‌های زیادی در سراسر دنیا هر روز یا در بازه‌های زمانی کوتاه مدت تصاویر رویا خود را در جهان واقعی مشاهده می‌کنند بلکه تقریبا تمامی رویاها در زمان فرورفتن به لایه‌های مختلف خواب قابل مشاهده هستند.

جنا لندر یکی از اعضای پروژه تحقیقاتی خواب در دانشگاه برکلی گفت: فعالیت‌های مغز بر اساس الگوریتم‌های بسیار پیچیده‌ای است و حتی درک رفتاری محدود و جزئی از قسمت‌های مختلف این عضو بدن اهمیت زیادی دارد و می‌تواند علم بیولوژیک را با سرعت به سمت آینده سوق دهد.

افرادی که برای عمل جراحی به اتاق عمل منتقل می‌شوند پس از بی‌هوشی تفاوت‌های بین ضمیر ناخودآگاه و خودآگاه را درک نمی‌کنند. به همین دلیل بسیاری از بیماران پس از انجام عمل و به‌هوش آمدن نمی‌توانند به سرعت تفاوت تصاویری را که هنگام بی‌هوشی مشاهده کردند با آنچه در جهان واقعی می‌بینند دریابند. از همین رو متخصصان بی‌هوشی وضعیت جسمانی بیماری را در هنگام عمل جراحی و پس از آن بررسی می‌کنند تا با کمک دارو و روش‌های درمانی از بروز عوارض ناشی از بی‌هوشی جلوگیری شود.

حالا به لطف تحقیقات جدید دانشمندان، نظارت بر عملکرد مغز در حالت بی‌هوشی و حتی اغماء راحت‌تر از گذشته شده و می‌توان با شناخت بیشتر مغز از بیماری‌ها و آسیب‌های مهلک این عضو حیاتی بدن جلوگیری کرد.

انتهای پیام/4144/

 

 

 

منبع: آنا

کلیدواژه: سیگنال مغزی رویا خواب دیدن بی هوشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۲۸۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: برای نخستین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زالی؛ جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور زنی 23 ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره سندرم لی توضیح داد: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره وضعیت کلی بیمار اظهار کرد: بیمار زنی 23 ساله‌ است که به دلیل ابتلا به "سندرم لی" و مشخصاً عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز  این بیمار کار گذاشته شود.

انجام موفقیت‌آمیز جراحی پیچیده خارج کردن توده از بدن یک زن

به گفته زالی در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

جراح مغز واعصاب با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، بیان کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری 18 ساله انجام شده است.

در ادامه فیلم مربوط به انجام این جراحی را مشاهده می‌کنید:

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • آغاز به کار همایش بررسی عملکرد و تبیین اهداف واحدهای بانک ملی ایران
  • کمیته‌های استانی حل معضلات ثبتی فعال می‌شوند
  • عملکرد دستگاه‌های اجرایی سیستان و بلوچستان بررسی شد
  • شکایت معلمان آلمانی از تشدید خشونت‌ها در بین دانش آموزان
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • نتایج بررسی آتش‌سوزی خیابان شهید انصاری قزوین چه بود؟
  • نتایج نهایی استخدام معلمان کی اعلام می‌شود؟
  • نتایج نهایی استخدام معلمان کی اعلام می‌شود؟ | آغاز بارگذاری مدارک پذیرفته‌شدگان از امروز | انجام ارزیابی تکمیلی در آخر اردیبهشت‌