Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@14:06:23 GMT

تهران فقیرترین استان کشور ایران به لحاظ سرانه آب

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۳۲۹۶۱

آفتاب‌‌نیوز :

 احمدعلی قربانیان گفت: وقتی که میزان مصرف آب در بخش‌های مختلف ۷۶ درصد بیشتر از آب تجدیدپذیر استان یا حتی ۱۲ درصد بیشتر از میزان حجم بارش در سطح استان باشد، این بدان معناست که هرسال بیشتر از سال‌های گذشته به سمت تنش آبی در حرکت هستیم.

به گزارش وزارت نیرو، وی افزود: در صورت استفاده از ظرفیت پساب تولیدی تصفیه شده برای تأمین آب در بخش کشاورزی و تا حدودی صنعت و افزایش راندمان در بخش کشاورزی با استفاده از روش‌های نوین آبیاری و نیز کاهش میزان پرت خطوط توزیع آب شهری و همچنین عدم افزایش مهاجرت به کلان شهر تهران، به طور کلی منابع موجود جوابگوی مصارف استان تهران خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قربانیان با بیان اینکه نیاز آب شرب شهر تهران حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب در سال است که قسمت اعظم آن از محل سدهای پنجگانه در دست بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای تهران و مابقی آن از محل آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود، تصریح کرد: در بخش کشاورزی حدود ۱۸۰ میلیون مترمکعب سالیانه از محل سدها و پساب تصفیه خانه جنوب شهر تهران تأمین می‌شود که با توجه به کمبود منابع آبی، مهمترین راهکار، کاهش و تعدیل سرانه مصرف یا اصطلاحاً سازگاری با کم آبی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص شرایط آبی سال جاری عنوان کرد: در سال آبی جاری با توجه به ریزش‌های خوب جوی و به تبع آن آورد نسبتاً خوب حوضه سدهای تحت پوشش، تأمین آب تمامی مصارف به نحو مطلوب انجام شده است، به طوری که از ابتدای سال آبی ۹۹-۹۸ تا پایان تیرماه سال جاری تأمین آب در بخش شرب و کشاورزی نسبت به سال آبی قبل حدود ۱۵ و ۲۳ درصد افزایش داشته است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه با توجه به رشد جمعیت و توسعه صنعت، این شرکت برنامه‌هایی بلند مدت برای تأمین آب شرب پایتخت دارد، ادامه داد: احداث سامانه جایگزینی خط فعلی انتقال آب شرب تهران از سد طالقان به پایین دست سد تنظیمی امیرکبیر به طول تقریبی ۵۲ کیلومتر و بهره برداری از تصفیه خانه ششم و تونل انتقال آب از سد تنظیمی امیر کبیر تا تصفیه خانه ششم به طول ۲۹ کیلومتر و همچنین احداث تونل لار به کلان به طول ۲۸ کیلومتر برای انتقال آب نشتی از سد لار از جمله مواردی است که در حوزه معاونت طرح و توسعه شرکت در حال پیگیری است و تأمین اعتبار و اجرای این پروژه‌ها تا حدودی زمان بر است، به همین منظور سعی شده است در حوزه حفاظت و بهره برداری با تداوم عملیات انسداد چاه‌های غیر مجاز و اصلاح و تعدیل برداشت چاه‌های کشاورزی و نیز کنترل بهره برداری چاه‌های مجاز موجب استمرار بهره برداری از چاه‌های شرب شده تا خللی در تأمین آب شرب شهروندان تهرانی و نیز سایر شهرهای استان ایجاد نشود.

قربانیان با تاکید بر اینکه رعایت الگوی مصرف، مصرف بهینه، اجرای پروژه‌های بلند مدت در قالب برنامه جامع آب استان تهران و اجرا و تکمیل پروژه‌های علاج بخشی سد لار و تونل انتقال آب سد طالقان به سد امیرکبیر از اهم برنامه‌های تأمین آب تهران می‌باشد، یادآور شد: با توجه به رشد جمعیت، تأمین نیاز آبی بخش کشاورزی می‌بایست به سوی پساب تصفیه خانه‌ها سوق یافته و منابع آبی موجود، تنها تأمین کننده نیاز آبی بخش شرب و صنعت باشد. البته بخشی از نیاز صنعت نیز از طریق پساب قابل تأمین می‌باشد. همچنین بخشی از پروژه‌های ضروری از جمله تعویض و بهسازی خطوط انتقال آب شرب داخل شهر تهران نیز می‌بایست اجرایی شده تا کمترین میزان تلفات را داشته باشیم.

تأمین آب شرب شهروندان؛ اولویت اول تأمین آب
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای تهران تأمین آب شرب شهروندان را با توجه به استقرار جمعیتی استان، اولویت اول دانست و گفت: تأمین آب بخش‌های صنعتی و خدماتی نیز که از ارزش افزوده بالایی برای استان و کشور برخوردار است و تأمین آب کشاورزی به دلیل آنکه بخش قابل توجهی از آن به صورت بهره برداری سنتی و استفاده از حقابه های قدیمی از انهار و رودخانه‌های استان صورت می‌گیرد و همچنین تأمین نیاز زیست محیطی در پایین دست سدها نیز از دیگر اولویت‌های تأمین آب استان است.

قربانیان اضافه کرد: طرح‌های تأمین آب در بخش کشاورزی در سطح شرکت از اهمیت خاصی برخوردار است که از مهمترین آنها می‌توان به طرح خط دوم انتقال پساب جنوب تهران به دشت ورامین اشاره کرد که با کمک سرمایه گذاری بخش خصوصی و با هدف تأمین بخشی از حقابه‌ها و تعادل بخشی آبخوان‌ها و جایگزین مصارف موجود از محل آب‌های زیرزمینی و آب سطحی در حال انجام است. با توجه به وضعیت آبخوان‌های استان و برداشت‌های بی‌رویه سال‌های گذشته، ادامه و استمرار این روند امکان پذیر نبوده و رویکردهای توسعه‌ای اراضی کشاورزی در استان مقدور نبوده و بایستی با افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی، منابع موجود مورد اهتمام جدی واقع گردد.

توزیع عادلانه آب بین همه بخش‌های مصرف
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به اینکه منابع آبی استان خصوصاً در بخش زیرزمینی بشدت در حال کاهش است و امکان تأمین همه نیازهای آبی استان وجود ندارد، تصریح کرد: سیاست امروز شرکت توزیع عادلانه آب بین همه بخش‌های مصرف می‌باشد. البته با نگاه به منابع آب تجدیدپذیر و اولویت مصرف با توجه به سیاست‌های جاری کشور و اولویت بندی‌های انجام شده در حد امکان تأمین آب در بخش‌های شرب و صنعت انجام خواهد شد.

قربانیان در ادامه در خصوص برنامه برای توازن بین مصرف و تأمین آب اظهار کرد: در بخش شرب طی جلسات مستمر انسجام بخشی با همکاران در شرکت آبفای استان سعی در کاهش سرانه مصرف در بخش شرب و تعادل بخشی داشته‌ایم. در بخش صنعت نیز تخصیص و توزیع آب برای صنایع مهم استان و نصب کنتورهای هوشمند برای کنترل بهره برداری، اولویت کاری شرکت است و در بخش کشاورزی نیز اصلاح و تعدیل پروانه‌ها و بهره برداری از پساب‌های تصفیه شده مهمترین راهکار و سیاست ما را تشکیل می‌دهد.

وی افزود: مهمترین عامل، فرهنگ سازی درست بوده که بالاخص در بخش کشاورزی با جلسات برگزار شده توسط ادارات جهاد کشاورزی، امورات آب شهرستان‌ها، عوامل بهره برداری از شبکه‌های آبیاری در مساجد و روستاها، این مهم در حال اجراست. لیکن اصلاح الگوی مصرف و استفاده از محصولات کم آب بر در بخش کشاورزی و اصلاح شبکه توزیع آب در بخش شرب بسیار مهم است.

قربانیان، سیاست سازگاری با کم آبی را که از سوی وزیر نیرو بیان و اجرایی شده در مدیریت بهینه منابع آب بسیار مؤثر عنوان کرد و افزود: قطعاً با توجه به آنکه استان تهران به دلیل بارگذاری جمعیتی یکی از استان‌های فقیر کشور از نظر سرانه منابع آبی است، حرکت به سمت طرح‌های سازگار با وضعیت و شرایط کم آبی یکی از مهمترین راهکارهاست. واقعیت آن است که تأمین آب برای همه مصارف در حد مطلوب بهره برداران وجود نداشته و چاره‌ای جز افزایش بهره‌وری با آب کم در تولید محصولات و مصنوعات نیست.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سرانه آب وزارت نیرو بهره برداری شرکت آب منطقه ای تهران حفاظت و بهره برداری تأمین آب در بخش بهره برداری بخش کشاورزی تأمین آب شرب تصفیه خانه بخش شرب آب شرب شهر شهر تهران انتقال آب منابع آبی منابع آب پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۲۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

 اجلاس رسمی بانک توسعه اسلامی در حالی در ریاض عربستان شروع به کار کرد که مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی از مهمترین اهداف این اجلاس برای ایران محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید احسان که به ریاض سفر کرده است، امروز در نشست رسمی مجمع عمومی بانک توسعه اسلامی حضور یافت. خاندوزی تا ساعتی دیگر در این نشست سخنرانی خواهد کرد.

در حاشیه این اجلاس، وزیر اقتصاد کشورمان در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشورهای مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تأمین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تأمین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

خاندوزی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وزیر اقتصاد با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تأمین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشورهایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تأسیس این پنجره تأمین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تأمین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشورهای عضو به خصوص کشورهای هدف که نقش پررنگ‌تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

کد خبر 749032

دیگر خبرها

  • نقش ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • وضعیت تهران به لحاظ نظافت بهتر از پاریس است
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • تهران فقیرترین شهر به لحاظ بهداشتی در بین شهرهای کشور است
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • ظرفیت‌های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط» عراق مهیا است
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • توزیع ۱۱ هزار تن انواع کود بین کشاورزان