Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@22:57:08 GMT

محققان: یک لکه خورشیدی در حال چرخش به سمت زمین است

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۳۷۱۰۷

محققان: یک لکه خورشیدی در حال چرخش به سمت زمین است

به گزارش دیلی‌میل، این لکه خورشیدی طی روز‌های آتی بزرگتر می‌شود و به سمت زمین می‌چرخد.

این لکه خورشیدی "AR ۲۷۷۰" نامگذاری شده و یک هسته تاریک اولیه دارد که به اندازه عرض مریخ و تعدادی از لکه‌هایی است که به اندازه دهانه‌هایی هستند که در سطح خورشید وجود دارند.

"AR ۲۷۷۰" از اعضای "چرخه خورشیدی ۲۵" (دوره ۱۱ ساله‌ای از فعالیت الکترومغناطیسی) است که همراه با شعله‌های خورشیدی جزئی مشاهده شده و به احتمال زیاد از دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گرچه هنوز زمان مانده که "AR ۲۷۷۰" شعله‌های خورشیدی کشنده تولید کند، ولی متخصصان رصد دقیقی انجام می‌دهند تا برای چنین اتفاقی آماده باشند.

همچنین شعله‌های خورشیدی می‌توانند ارتباطات رادیویی، جی‌پی‌اس و شبکه‌های برق را تحت تاثیر بگذارد.

این لکه خورشیدی جدید توسط یک ستاره‌شناس آماتور به نام "مارتین وایز" (Martin Wise) رصد شده است.

وی گفت: رصد این لکه خورشیدی برای تلسکوپ خورشیدی من کار آسانی بود.

گفته شده که "AR ۲۷۷۰" تعدادی شراره خورشیدی ساطع کرده است که شدت کمی دارند.

ولی با توجه به رشد این لکه خورشیدی و افزایش فعالیت‌های آن طی روز‌های آتی، امکان دارد که شراره‌های خورشیدی شدیدتری را ایجاد کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: لکه خورشیدی پارسی خبر شعله خورشیدی هسته تاریک لکه خورشیدی AR ۲۷۷۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۳۷۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی

دانشمندان از هوش مصنوعی برای ساخت مدلی سه بعدی از انفجار انرژی یا شعله استفاده کردند که در اطراف سیاهچاله مرکزی در کهکشان راه شیری "Sagittarius" (Sgr A*) رخ داده است. 

این نمونه سه بعدی می‌تواند به دانشمندان در توسعه تصویری واضح‌تر از محیط متلاطمی که به طور کلی در اطراف سیاهچاله‌ها شکل می‌گیرد، کمک کند.

ماده‌ای که به دور Sagittarius A* می‌چرخد در ساختاری مسطح به نام «دیسک برافزایشی» قرار دارد که می‌تواند به صورت دوره‌ای مشتعل شود.

این شعله‌ها در طیف وسیعی از طول‌موج‌های نور، از پرتو‌های ایکس پرانرژی گرفته تا امواج مادون قرمز و رادیویی کم‌انرژی رخ می‌دهند.

شبیه‌سازی‌های ابررایانه‌ای نشان می‌دهد که شعله‌ای که توسط آرایه میلی‌متری/زیر میلی‌متری آتاکاما (ALMA) در ۱۱ آوریل ۲۰۱۷ مشاهده شد، از دو نقطه روشن از مواد متراکم در قرص برافزایشی Sagittarius A*، که هر دو رو به زمین هستند، سرچشمه می‌گیرد.

این نقاط روشن به دور سیاهچاله‌ای عظیم می‌چرخند که جرم آن حدود ۴.۲ میلیون برابر جرم خورشید است، در حالی که حدود نیمی از فاصله زمین و خورشید که حدود ۴۷ میلیون مایل (۷۵ میلیون کیلومتر) است از هم جدا شده است.

بازسازی این شعله‌های سه‌بعدی از داده‌های رصدی آسان نیست، به گونه‌ای که این تیم به رهبری آویاد لویس، دانسمند موسسه تکنولوژی کالیفرنیا، یک تکنیک تصویربرداری جدید به نام «توموگرافی قطبی مداری» را پیشنهاد کردند. این روش هیچ تفاوتی با توموگرافی کامپیوتری پزشکی یا سی تی اسکن که در بیمارستان‌های سراسر جهان انجام می‌شود ندارد.

قوس A* در قلب کهکشان راه شیری قرار دارد و آن را به نزدیکترین سیاهچاله ابرپرجرم و کاندیدای اصلی برای مطالعه چنین شعله‌هایی تبدیل می‌کند.

دانشمندان برای دستیابی به نتایج خود، به فیزیک از نظریه گرانش و نسبیت عام آلبرت انیشتین در سال ۱۹۱۵ نگاه کردند، سپس آن مفاهیم را در مورد سیاهچاله‌های عظیم الجثه در یک شبکه عصبی به کار برده و برای ایجاد مدل Sgr A* استفاده کردند.

منبع: الیوم السابع

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • خط حزب‌الله ۴۴۲ | شعله‌ای در دل تاریکی
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!