Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع خبری گزارش دادند: اقدام دیگری از قاچاقچیان انسان در پاکستان که همواره چشم به مسیر ایران برای انتقال مهاجران غیرقانونی به غرب دوخته‌اند، ناکام ماند و ۲۰۰ مهاجر غیرقانونی در مرزهای ایران شناسایی و بازداشت شدند.

به گزارش ایرنا، رسانه‌های پاکستان همواره گزارش‌های متعددی درخصوص بازداشت مهاجران غیرقانونی این کشور در مرزهای مشترک با ایران و یا به دلیل ورود غیرمجاز به داخل خاک کشور همسایه منعکس کرده‌اند، اقدامی که حاکی از قاطعیت جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با پدیده شوم مهاجرت غیرقانونی، قاچاق انسان در مرزهای شرقی و همزمان اقدامات ناکافی کشور همسایه برای برخورد با عاملان آن و مراقبت بیشتر از مرزها در برابر رفت و آمدهای غیرمجاز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منابع خبری پاکستان به صورت هفته‌ای و یا چندین بار در ماه اعلام می کنند که مرزبانان ایرانی جلوی مهاجرت غیرقانونی اتباع پاکستانی را گرفته و آنان را تحویل مسئولان مرزی در گذرگاه میرجاوه (تفتان) داده‌اند.

رسانه‌های پاکستان امروز (چهارشنبه)در تازه‌ترین مورد گزارش دادند: جمهوری اسلامی ایران ۲۰۰ مهاجر غیرقانونی پاکستانی که درصدد تردد غیرمجاز در خاک ایران و حرکت به سمت ترکیه و اروپا بودند، را بازداشت کرد.

در این گزارش آمده است: برخی از افراد بازداشت شده قصد داشتند تا از مسیر زمینی ایران به ترکیه و سپس اروپا حرکت کنند اما آنان ناکام ماندند.

روزنامه انگلیسی زبان «بلوچستان اکسپرس» چاپ شهر کویته نیز دراین زمینه گزارش داد: برخی از مهاجران غیرقانونی پاکستانی به جرم اقامت و تردد غیرقانونی، در شهرهای مختلف ایران شناسایی و پس از بازداشت و اقدامات قانونی، در گذرگاه مرزی میرجاوه (تفتان) تحویل مقامات مرزی پاکستان شدند.

روزنامه پاکستانی «جنگ» سی‌ام تیرماه امسال نیز گزارش داد: جمهوری اسلامی ایران ۱۷۰ مهاجر غیرقانونی پاکستانی که درصدد تردد غیرمجاز در خاک ایران و حرکت به سمت ترکیه و اروپا بودند، را بازداشت و تحویل مسئولان پاکستانی در مرز مشترک دو کشور داد.

به رغم اعلام آمادگی همیشگی ایران برای همکاری با کشور همسایه پاکستان در زمینه مبارزه با قاچاق انسان، این معضل در سال‌های اخیر در پاکستان ادامه داشته است درحالی که تقویت همکاری‌های منطقه‌ای برای مبارزه با مهاجرت غیرقانونی و قاچاق انسان اجتناب ناپذیر است .

رسانه های پاکستان در گزارش های خود تاکید کردند: اتخاذ تدابیر و اقدامات موثر در مرزهای شرقی به ویژه توسط کشور پاکستان برای مبارزه با پدیده رو به رشد قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی در منطقه اجتناب ناپذیر است. جمهوری اسلامی ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی، در مسیر مهاجرت غیرقانونی از کشورهای پاکستان و افغانستان به مقصدهای اروپایی قرار گرفته است، به همین دلیل تعامل بیشتر برای مبارزه با این معضل اجتماعی نیاز روز است.

طبق این گزارش ها؛ ضرورت داد تا عواملی که باعث افزایش نرخ این پدیده می‌شود، مورد بررسی و مطالعه دقیق قرار گیرند تا این مسئله به صورت ریشه‌ای و اساسی حل شود. عواملی نظیر مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم پاکستان را می‌توان از جمله عوامل مهمی برشمرد که موجب افزایش نرخ قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی شده است.

مهاجرت غیرقانونی اتباع پاکستانی به ایران، همواره مشکلاتی را برای دو کشور ایجاد کرده و گاهی مهاجرت های غیرقانونی از مسیرهای خطرناک یا وسیله‌هایی غیرایمن، سبب شده است تا این افراد جان خود را از دست بدهند. همه ساله تعداد زیادی از اتباع پاکستان که سعی می‌کنند به طور غیرقانونی وارد ایران شوند، از سوی نیروهای مرزبان ایران دستگیر و به کشورشان بازگردانده می‌شوند.

این مهاجران غیرقانونی پس از ورود به ایران، معمولا سعی می‌کنند تا خود را به مرز ترکیه برسانند و از طریق ورود غیرقانونی به ترکیه و سپس یونان، خود را به اروپا برسانند اما در بیشتر موارد در خاک ایران یا ترکیه گرفتار نیروهای مرزبان و پلیس می‌شوند.

دولت پاکستان اواخر شهریورماه سال گذشته میزبان همایش مقابله با قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی بود و هیات جمهوری اسلامی ایران در این نشست، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه در بخش‌های منطقه‌ای برای مقابله با پدیده شوم قاچاق انسان را موثر دانست و تاکید کرد: تمام کشورها باید در این خصوص مشارکت جمعی داشته باشند.

لینک کوتاه: asriran.com/00372i

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پاکستان قاچاق انسان جمهوری اسلامی ایران مهاجران غیرقانونی غیرقانونی پاکستان مهاجرت غیرقانونی مهاجر غیرقانونی قاچاق انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۰۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی

به گزارش خبرنگار مهر توسعه همکاری‌های اقتصادی میان کشورها نیازمند وجود اسناد است که از یادداشت تفاهم شروع و در نهایت به قراردادهای الزام‌آور دو یا چند جانبه ختم می‌شود. قراردادهای عملیاتی با مشخص‌کردن جزئیاتی نظیر ساختار اجرای طرح، وظایف دقیق هر یک از بازیگران، ملاحظات حقوقی، تعهدات طرفین، ضمانت‌های اجرا، زمانبندی طرح و شرایط نقض قرارداد، از قابلیت اجرایی بیش‌تر و جنبه حقوقی قوی‌تری نسبت به تفاهم‌نامه‌ها و توافقنامه برخوردار هستند. بنابراین امضای تفاهم‌نامه یا توافقنامه‌، نه بعنوان یک هدف، بلکه به عنوان یک واسطه برای انعقاد قرارداد عملیاتی در نظر گرفته می‌شود. روابط اقتصادی ایران در عرصه بین‌المللی هم از این قاعده مستثنی نیست. در حال حاضر یکی از معضلات اصلی این روابط، مسئله نهایی نشدن قراردادهای لازم الاجرا و بسنده کردن به تفاهم‌نامه‌ها و توافقنامه‌هایی است که ضمانت اجرا ندارند. این شرایط سبب شده است که فرصت‌های متعددی در عرصه اقتصاد بین‌المللی از کشور سلب شود.

شکل: طیف کلی اسناد حقوقی بر اساس میزان الزام‌آور بودن

اهمیت اصلاح این موضوع تا به آنجا بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی نوروزی خود در اول فروردین ۱۴۰۳ ارتقای سطح تفاهم‌نامه‌ها به قراردادهای حقوقی را به عنوان یکی از مطالبات جدی، مورد تاکید قرار دادند: «مخاطب من در اینجا دیگر مسئولین محترم دولتی هستند؛ در زمینه مسائل خارجی بایستی با کشورهایی که ارتباط اقتصادی داریم، این تفاهم‌نامه‌هایی را که امضا می‌شود و چندان تأثیری ندارد، تبدیل کنند به قراردادهای حقوقی قابل عمل و قابل اجرا که در عمل، اثری داشته باشد؛ این را باید به طور جد دنبال کنند.»

جمهوری اسلامی پاکستان یکی از کشورهایی است که تفاهم‌نامه‌ها و توافقنامه‌های متعددی در سابقه روابط با آن وجود دارد. با توجه به سابقه طولانی روابط سیاسی، فرهنگی واقتصادی با پاکستان، تعداد زیادی از موضوعات مختلف اقتصادی وجود دارند که به رغم امضای تفاهم‌نامه‌های متعدد، بدون پیشرفت و حل‌نشده باقی مانده است. با توجه به اعلام برنامه ارتقای تجارت از سطح فعلی به ده میلیارد دلار در سفر اخیر آقای رئیسی به پاکستان، لازم است نسبت به تأمین زیرساخت‌های خدمات تجاری بین دو کشور، از جمله مسیر حمل‌ونقل ریلی به عنوان یک ضرورت اقدام شود. بر این اساس ضروری است خط ریلی زاهدان-کویته به عنوان تنها مسیر تردد ریلی میان دو کشور مورد توجه قرار گیرد. با توجه به اهمیت فوق‌العاده این خط آهن در توسعه مناسبات تجاری ایران و پاکستان، افزایش گردشگری و اتصال زمینی پاکستان به قفقاز، آسیای میانه، ترکیه و عراق، ارتقای این مسیر در سال‌های گذشته موضوع مذاکرات دو طرف بوده، اما در عمل از حیطه توافق‌های بی‌ثمر فراتر نرفته است.

بررسی‌های تاریخی نشان می‌دهد که این خط ریلی در سال ۱۳۰۱ ه. ش. (۱۹۲۲ م.) با ۷۳۲ کیلومتر طول، توسط انگلیس و در راستای اهداف استعماری و تسهیل انتقال نیروها و تجهیزات از شبه‌قاره هند به ایران احداث شد و تا پایان جنگ جهانی دوم فعال بود. پس از پایان استعمار انگلیسش و تجزیه شبه‌قاره به هندوستان و پاکستان، مالکیت این خط به پاکستان منتقل شد. بعد از این اتفاق، این خط ریلی، به دلیل حجم پایین مراودات ایران و پاکستان، دغدغه‌های امنیتی، عدم اتصال زاهدان به شبکه ریلی کشور و عدم تعمیر و نگهداری مناسب، به مرور به یک خط ریلی تقریباً متروکه تبدیل شد.

با اتصال زاهدان به شبکه ریلی کشور در سال ۱۳۸۸ ه. ش. (۲۰۰۹ م.) دو دولت تصمیم به احیای این خط گرفتند که در این راستا توافقنامه‌ها و تفاهم‌نامه‌های مختلفی به امضا رسیده که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود:

۱- توافق قطار اکو در ۱۳۸۸: پس از اتمام خط ریلی کرمان-زاهدان در سال ۱۳۸۸، با امضای توافقنامه سه‌جانبه ایران-پاکستان-ترکیه «قطار اکو» در سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۹ م.) راه‌اندازی شد و حمل بار ریلی میان ایران و پاکستان پس از گذشت چند دهه دوباره به جریان افتاد. طی این توافق یک قطار باری از اسلام‌آباد حرکت خود را آغاز کرد و پس از گذر از تهران، راهی استانبول شد که در مجموع ۱۵ روز به طول انجامید. با این حال این توافقنامه مدت زیادی دوام نیاورد و در آذرماه ۱۳۹۰ (دسامبر ۲۰۱۱) به دلیل انصراف طرف پاکستانی متوقف شد.

۲ - توافق راه‌اندازی قطار مسافری در کنار قطار باری در ۱۳۹۶: با توجه به ضرورت ارتباطات فرهنگی و توسعه گردشگری دو کشور، طی دیدار مدیرکل راه‌آهن منطقه جنوب شرق ایران و مقام‌های وزارت راه‌آهن پاکستان در دی‌ماه ۱۳۹۶، توافق راه‌اندازی قطار مسافری زاهدان-کویته به امضای طرفین رسید. به رغم این توافق و تجدیدهای بعدی آن در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۴۰۰ تا کنون بخش مسافری این خط به بهره‌برداری نرسیده و و فعالیت آن منحصر به جابجایی محدود کالا است. این در حالی است که به دلیل وجود علاقه شدید مردم پاکستان به اهل‌بیت (ع)، ایجاد قطار مسافری می‌تواند به افزایش ورود زائران به کشور کمک کند.

۳ - توافق نوسازی و ارتقا کیفیت ریلی این خط با مشارکت و سرمایه‌گذاری ایران در ۱۳۹۷: بهسازی این خط آهن موضوع دیگری بود که توافق آن از سوی وزرای راه و شهرسازی وقت ایران و راه‌آهن پاکستان در سال ۱۳۹۷ به امضا رسید و در سال‌های بعد (به طور خاص در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱) هم به دفعات این موضوع از سوی مقامات مسئول دو کشور مطرح شد؛ اما باز هم به نتیجه نرسید.

با این حال در سال‌های گذشته تنها، ترددهایی محدود بین دو کشور از این خط انجام شده است که حجم آن بسیار کم‌تر از حد مطلوب است و عدد قابل توجهی به شمار نمی‌رود. نوسازی و بهسازی این خط و ایفای نقش آن در کریدور شرقی غربی کشور نیازمند آن است تا تفاهم‌نامه‌های موجود به یک قرارداد عملیاتی تبدیل شود. این قرارداد با مشخص کردن جزئیاتی نظیر وظایف طرفین، ضمانت‌های اجرا، ملاحظات حقوقی و زمانبندی پروژه، بستر مناسبی را برای شکل‌دهی به تعاملات طرفین در استفاده از ظرفیت‌های این پروژه و محقق کردن تجارت ده‌میلیارد دلاری دو کشور فراهم می‌کند.

کد خبر 6097063 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • یک سرباز آمریکایی در روسیه به اتهام دزدی بازداشت شد
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • طرز تهیه چاپلی کباب توسط آشپز خیابانی اهل پاکستان (فیلم)
  • تجارت ایران و پاکستان چقدر است؟ | جزئیات تجارت ایران و پاکستان را ببینید
  • کشته‌شدن ۱۰ تروریست در درگیری با نیروهای امنیتی پاکستان
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس
  • افزایش چشمگیر شمار اخراج‌های پناهندگان از آلمان
  • افزایش چشمگیر شمار اخراج های پناهندگان از آلمان
  • دیگر نیازی به پلاک گذر موقت نیست!