Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@19:21:31 GMT

بهانه بعدی بازار سرمایه برای رشد چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۴۶۰۳

بهانه بعدی بازار سرمایه برای رشد چیست؟

اتفاقاتی شبیه اتفاقات دو روز اخیر، این نگرانی را ایجاد می‌کند که مبادا دولت بعنوان حامی بازار، به هر دلیلی دست از حمایت از این بازار بکشد و بازار سرمایه، انسجام خود را از دست بدهد. به گزارش پول نیوز، بعد از دو روز کش و قوس و خبر‌های ضد و نقیض، گفتند دارا دوم، شهریور ماه عرضه خواهد شد. اما سوال اصلی اینجا است که آیا با تعیین تکلیف عرضه دارا دوم، بازار سرمایه دوباره روند صعودی خود را در پیش خواهد گرفت و سهم ها، کماکان جای رشد دارند یا نه؟ و در صورتی که قیمت سهم‌ها به حد اشباع رسیده باشد، آیا ابزار جایگزین دیگری تعریف شده که نقدینگی را جذب کند و پول از بازار سرمایه خارج نشود؟ این بار بهانه رشد بازار سرمایه، چه خواهد بود؟

محمودرضا خواجه نصیری مدیرعامل شرکت تامین سرمایه تمدن در این خصوص بیان کرد: موضوع صندوق ETF دارا دوم از اساس بعنوان خبر تاثیرگذار بر بازار سرمایه بیشتر نتیجه اهمیت دادن به موضوعی بود که به زعم بنده، فاکتور اساسی در بازار سرمایه محسوب نمی‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارتی وقتی این موضوع به لیدر خبر‌های مرتبط به وضعیت بازار سرمایه تبدیل می‌شود، با خبر لغو آن باید بازار تحت تاثیر قرار گیرد.

وی افزود: معتقدم بعد از اتفاقات این دو روز و با اطلاع رسانی‌هایی که انجام خواهد شد، این موضوع می‌تواند از مفروضات اصلی تصمیمات سرمایه گذاران خارج شده و فاکتور‌های دیگری جایگزین آن گردد. نکته اینجاست که بعد از آنکه عرضه دارا دوم (به هر ترتیبی) انجام شد، باید این موضوع از موضوعات تاثیرگذار بر بازار سرمایه خارج شده و سهام صنایع مختلف بر اساس فاکتور‌های تاثیرگذار دیگری مثل نرخ ارز و نفت و کامودیتی‌ها و... افزایش یا کاهش یابد.

عضو هیات مدیره بورس تهران در ادامه خاطر نشان کرد: تنها نکته نگران کننده‌ای که می‌تواند به بازار سرمایه آسیب برساند، فارغ از نفس صندوق‌های ETF، این است که دلگرمی مردم در این چند ماه به حمایت دولت از بازار سرمایه بوده و ممکن است این اتحاد و حمایت دولت برای مردم بعنوان یک فرض اصلی در سرمایه گذاری‌ها لحاظ شود و اتفاقاتی شبیه اتفاقات دو روز اخیر، این نگرانی را ایجاد می‌کند که مبادا دولت بعنوان حامی بازار، به هر دلیلی دست از حمایت از این بازار بکشد و بازار سرمایه، انسجام خود را از دست بدهد.

خواجه نصیر در رابطه با راهکار‌هایی که می‌تواند هم به حفظ نقدینگی در بازار و هم منطقی شدن روند قیمت سهم‌ها و جلوگیری از حباب قیمتی کمک کند، گفت: یکی از پیشنهادات برای جذب نقدینگی، جذب نقدینگی در بازار ثانویه و هدایت آن به سمت پروژه‌های نیمه تمام است. پیشنهاد شرکت تامین سرمایه تمدن هم شرکت‌های سهامی عام توسعه پروژه است. از جمله ابزار‌هایی که در عین حال که به مردم امکان و فرصت سرمایه گذاری می‌دهد، خرید سهام شرکت‌هایی است که روی پروژه‌های نیمه تمام و تمام شده سرمایه گذاری کرده اند و مردم به جای خرید سهام شرکت‌هایی که شاید قیمت برخی از آنها، جای رشد نداشته باشد می‌توانند سهام شرکت‌های سهامی عام توسعه پروژه را خریداری کنند و بعد از بهره برداری از پروژه‌ها هم، از منافع آن بهره‌مند شوند.

وی افزود: این طرح را در حال حاضر ارائه کرده ایم و متقاضیان زیادی هم از شرکت‌های سرمایه گذاری و هلدینگ‌ها ورود کرده اند تا این شرکت‌ها را تاسیس کنند. شرکت تامین سرمایه تمدن به دنبال این است که با کمک سازمان بورس و اوراق بهادار و وزارت اقتصاد و وزارت صمت، بتوان زودتر از این ابزار استفاده کرد.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه شاخص بورس بورس اوراق بهادار سهام عدالت سهام دولتی بازار سرمایه سرمایه گذاری دارا دوم شرکت ها دو روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۴۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاخص کل بازار سرمایه امروز (یک شنبه ۹ اردیبهشت) ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحد افت کرد و در کانال دو میلیون ۲۸۴ هزار واحدی ایستاد. بدین ترتیب در این روز شاخص کل بازار سرمایه ۰.۸۷ درصد ریزش کرد.


شاخص هم وزن ۰.۹۸ درصد افت کرد و در کانال ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.


در این بازار ۳۳۰ هزار معامله به ارزش ۴۷ هزار میلیارد ریال انجام شد.


در این روز به ترتیب نماد‌های فملی، فولاد، شپنا و وبملت بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بازار سرمایه داشتند و عامل افت بازار سرمایه شدند.


در مقابل نماد‌های حکشتی و وامید بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بازار سهام برجای گذاشتند.


شاخص کل فرابورس افت ۰.۹ درصدی را تجربه و در کانال ۲۵ هزار و ۲۸۹ واحدی ایستاد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کدام خودروی سایپا 700 میلیون تومان شد؟
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • انحطاط اخلاقی یا استثمار به بهانه تولید علم
  • سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی چینی‌ها در بخش کشاورزی مازندران
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • ایده‌های کسب و کار در دوران سربازی + با سرمایه زیر 10 میلیون
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت