Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@05:08:44 GMT

یک سیاره غول پیکر صورتی کشف شد

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۵۳۱۹

یک سیاره غول پیکر صورتی کشف شد

ستاره‌شناسان یک سیاره جدید غول پیکر کشف کردند که حدود ۱۶۰ میلیون سال پیش تشکیل شده است و اکنون به رنگ صورتی می‌درخشد.

 یک گروه بین المللی از ستاره شناسان با استفاده از  داده های مادون قرمز از تلسکوپ «سوبارو»  در هاوایی، از سیاره ای غول پیکر که در اطراف ستاره درخشان GJ ۵۰۴ می چرخد، تصویربرداری کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سیاره غول پیکر که در فاصله ۵۷ سال نوری از زمین قرار دارد به رنگ شکوفه گیلاس سیاه است؛ این دومین سیاره ای است که ستاره شناسان مستقیما متوجه رنگ آن شده اند؛ اولین سیاره ای که ستاره شناسان رنگ آن را مشاهده کردند  HD ۱۸۹۷۳۳b بود.

این سیاره جدید که GJ ۵۰۴b نامیده می شود به اندازه سیاره مشتری است اما جرم آن چند برابر مشتری است و کم جرم ترین سیاره ای است که تا کنون اطراف ستاره ای همانند خورشید با استفاده از فناوری های تصویربرداری مستقیم کشف شده است.

به نظر می رسد که وجود سیاره هایی به اندازه مشتری در سراسر کهکشان راه شیری رایج باشد؛ ستاره شناسان همچنین تعدای از این سیاره ها را در خارج از منظومه شمسی ما کشف کرده اند.

اما موضوع غیرمعمول در مورد این سیاره این است که GJ ۵۰۴b در فاصله حدود ۹ برابر مسافتی که مشتری که به دور خورشید می چرخد، به دور ستاره خود می چرخد و این موضوع  ایده های نظری درباره چگونگی شکل گیری سیارات غول پیکر را به چالش می کشد. اگر این سیاره در منظومه شمسی ما قرار داشته باشد، در واقع دورتر از مدار نپتون خواهد بود. و این موضوع، مسئله ای برای ستاره شناسان است.

سیارات در جریان شکل گیری بسیار داغ هستند و برای مدتی پس از اینکه تمامی مواد اطراف خود را جمع کردند، همچنان داغ می مانند. بنابراین صدها میلیون سال طول می کشد تا سیارات در نهایت خنک شوند اما GJ ۵۰۴b هنوز زمان زیادی را سپری نکرده است.

این سیاره حدود ۱۶۰ میلیون سال پیش تشکیل شده بنابراین هنوز کاملا داغ  است و درخشش گرمای آن در واقع همان چیزی است که رنگ صورتی این سیاره را ایجاد کرده است که ناسا آن را به رنگ «شکوفه گیلاس سیاه» تشبیه می کند.

ناسا توضیح می دهد که دمای این سیاره حدود ۴۶۰ درجه فارنهایت (۲۳۷ درجه سلسیوس) است. این سیاره به دور ستاره ای از نوع G۰ که GJ ۵۰۴ نام دارد و اندکی داغ تر از خورشید است، می چرخد. این ستاره را با چشم غیر مسلح می توان در صورت فلکی «دوشیزه» مشاهده کرد./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ستاره شناسان سیاره ای غول پیکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۵۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تماشای ماه صورتی آوریل را از دست ندهید

طرفداران نجوم می‌توانند با طلوع ماه کامل آوریل، به تماشای ماه صورتی بنشینند.

به گزارش ایسنا، ماه کامل آوریل در ساعت ۷:۴۹ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی در روز سه‌شنبه(۰۳:۱۹ بامداد چهارشنبه به وقت ایران) به اوج روشنایی خواهد رسید. طبق گفته ناسا، از صبح روز دوشنبه تا صبح روز پنجشنبه این ماه کامل به نظر می‌رسد.

چرا ماه کامل آوریل به ماه صورتی معروف است؟

به نقل از سی‌بی‌سی، نام ماه کامل اغلب از فصول، محصولات تاریخی و رفتار برخی از حیوانات می‌آید. نام ماه صورتی متاسفانه هیچ ارتباطی با رنگ ماه ندارد. درعوض، به اوایل بهار و شکوفه برخی از گل‌های وحشی، از جمله یکی از گل‌های بومی شرق آمریکای شمالی که اغلب «خزه صورتی» نامیده می‌شود، مرتبط است.

ماه کامل آوریل نام‌های دیگری نیز دارد، از جمله ماه یخ شکسته که به شکسته شدن یخ‌ها و ممکن شدن کشتیرانی در نهرها بر می‌گردد و همچنین چندین نام مرتبط با حیوانات از جمله ماه بازگشت اردک‌ها، ماه تخم‌گذاری غازها و ماه قورباغه.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هفت کشف شگفت‌انگیز درباره سیاره عطارد
  • تصاویر خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • کشف گاز متان در سیاره مریخ
  • سیاره در برابر پلاستیک
  • کشف بقایای زنان شکنجه شده به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»
  • (تصاویر) شکنجه تکان‌دهنده زنان به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»
  • تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (۲۳ آوریل)
  • کشف بقایای زنان شکنجه و خفه شده‌ به شیوه «مافیاهای ایتالیایی» در مراسم قربانی ۶ هزار سال پیش
  • تماشای ماه صورتی آوریل را از دست ندهید