Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@04:38:12 GMT

استاندار مرکزی: کتاب جایگزین ندارد/کتاب نذر کنیم

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۸۰۴۴

استاندار مرکزی: کتاب جایگزین ندارد/کتاب نذر کنیم

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه کتاب کاغذی برای علاقمندان به مطالعه و کتابخوانی جایگزینی ندارد، گفت: از آحاد مختلف مردم انتظار می‌رود در جهت حمایت از نویسندگان، ناشران و کتابفروشان، نذر کتاب داشته باشند.

سیدعلی آقازاده امروز چهارشنبه ۲۲ مردادماه در آئین اختتامیه نخستین جشنواره کتاب سال استان مرکزی افزود: آئین‌های انتخاب کتاب سال تاثیرات اثبات شده  و ماندگاری در رشد و تعالی فرهنگ و کتابخوانی در جامعه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به پیشینه درخشان استان مرکزی در تولید علم اشاره کرد و گفت: بسیاری از مورخان و نویسندگان مطرح کشور در ادوار مختلف و در رشته‌های متنوع به ویژه علوم انسانی از استان مرکزی برخاستند و خدمات ماندگاری را به کشور و حتی کشورهای منطقه و جهان ارائه کردند که مصداق بارز آنهه شخصیت برجسته امام خمینی(ره) است که آثار ارزشمند ایشان در فلسفه و عرفان، تفسیر قرآن کریم، شعر و ادب و ده ها اثر دیگر به یادگار مانده است که نشان از عمق دانش و معرفت آن بزرگوار داشته است.

استاندار مرکزی ادامه داد: اگر مشغله سیاسی و گرفتاری‌های قبل و بعد از انقلاب در اداره کشور اجازه می‌داد بی‌شک شاهد آثار گران سنگ و گرانبهای دیگری از امام راحل عظیم الشان در حوزه‌های مختلف علوم بودیم.

وی بیان کرد: ستارگانی از سپهر علم و دانش همچون ملااحمد و ملامهدی نراقی، شیخ الفقهاء آیت الله العظمی اراکی، آقانورالدین عراقی، حاج آقا محسن عراقی، آیت الله سلطان، آقاضیاء‌الدین عراقی، علامه سیدجلال الدین آشتیانی، شیخ طبرسی معروف به تفرشی، آخوند ملا فتحعلی سلطان آبادی، ادیب‌الممالک فراهانی، استاد محمد خزائلی، استاد ابراهیم دهگان، میرزا حسن آشتیانی، استاد اسماعیل آشتیانی نویسنده و نقاش معروف عصر حاضر، فخرالدین عراقی، مرحوم پروفسور ایرج حسابی، استاد ابوالقاسم سحاب، سلمان ساوجی، پروین اعتصامی و دهها شخصیت برجسته دیگر از این استان بپا خاستند که هر کدام به تنهایی منشاء تحولات عظیمی در حوزه علم  دانش، ادب و هنر این کشور بوده‌اند.

آقازاده به اهداف برگزاری آئین نخستین جشنواره کتاب سال استان مرکزی اشاره کرد و گفت: شناسایی و معرفی کتاب‌های برتر، کمک به اعتلای سطح دانش و فرهنگ کتاب و کتابخوانی، حمایت از ناشران و فعالان عرصه کتاب در استان در راستای حمایت از تولید آثار مکتوب بومی، حمایت از نویسندگان و پدیدآورندگان آثار مکتوب فاخر که هم اکنون در حال چاپ و انتشار بوده و البته با مشکلاتی مواجه هستند، از جمله این اهداف است.

وی به مشکلات موجود در حوزه انتشار و چاپ آثار فاخر مکتوب در استان مرکزی اشاره کرد و افزایش هزینه‌های چاپ، کاغذ، زینک و ... را مانع بزرگی در تولید آثار علمی دانست و افزود: فعالان فرهنگی به خوبی می دانند که هیچ چیزی جای کتاب را نمی گیرد. حتی امروز که گفته می شود که کتاب های مجازی و دیجیتال و... و در دسترس مردم است اما با این حال کتاب کاغذی برای علاقمندان به مطالعه و کتابخوانی جایگزینی ندارد.

استاندار استان مرکزی در ادامه به ارائه برخی پیشنهادات برای توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: از آحاد مختلف انتظار می رود در جهت حمایت از نویسندگان، ناشران و کتابفروشان، نذر کتاب داشته باشند و افرادی که توانمندی اقتصادی دارند از آثار ارزشمندی که در کشور تولید می شود اما نویسندگان قادر به چاپ آنها نیستند حمایت کنند. کتاب خریداری کنند و به مدارس و دانشگاهها و حوزه‌های علمیه اهدا کنند.

وی تصریح کرد: والدین نسبت به ایجاد فرهنگ و عادت کتابخوانی در خانواده‌ها به عنوان غذای روح همچون سایر اقلام ضروری زندگی اهتمام جدی و ویژه داشته باشند.

وی افزود: انتظار می‌رود مردم از طرح حمایتی کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استقبال کنند، مانند طرح تابستانی کتاب که براساس آن در صورت خرید کتاب از کتابفروشی‌های منتخب ۲۰ درصد از هزینه آن را  وزارت مذکور می‌پردازد. همچنین هر سال خانواده ها و مجموعه‌های برتر در زمینه کتاب و کتابخوانی مشخص و به مردم معرفی شوند و کتابفروشی‌های سیار خودرویی در مناطق کمتر برخوردار و مراکزی که دسترسی به کتاب ندارند حمایت شوند.

استاندار مرکزی ابراز امیدواری کرد که همه ساله آئین انتخاب کتاب سال در استان برگزار شود تا علاوه بر معرفی آثار مکتوب و تازه‌های نشر به مردم زمینه حمایت از نویسندگان، ناشران و چاپخانه داران فراهم شود. رسانه‌های مجازی و مستمر نیز نسبت به انعکاس و تقویت فرهنگ مطالعه و کتابخوانی اهتمام جدی داشته باشند.

وی به کمبودهای استان مرکزی در زمینه چاپ و نشر کتاب کودک اشاره کرد و گفت: توجه جدی در این حوزه از سوی مولفان، ناشران و همه فعالین و مسئولان در این حوزه ضروری است و باید کمبودهای موجود در این رابطه برطرف شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کتاب مطالعه فرهنگ کتابخوانی استان مرکزی استاندار استانی فرهنگی و هنری حمایت از نویسندگان مطالعه و کتابخوانی اشاره کرد و گفت استاندار مرکزی استان مرکزی داشته باشند کتاب سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۸۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدرود آقای پل استر

پل استر، نویسنده آمریکایی روز ۳۰ آوریل ۲۰۲۴ در نیویورک و بر اثر سرطان درگذشت. او متولد ۱۹۴۷ در نیوجرسی، فارغ‌التحصیل رشته ادبیات از دانشگاه کلمبیا و از نویسندگان محبوب ایرانیان بود.

محبوبیت پل استر در ایران با انتشار ترجمه رمان «سه‌گانه نیویورک» آغاز شد/ عکس: تصویر روی جلد کتاب سه‌گانه‌ی نیویورک

محبوبیت پل استر در ایران با انتشار ترجمه رمان «سه‌گانه نیویورک» آغاز شد، مخاطب فارسی‌زبان به مخاطبان نزدیک به ۴۰ کشور دیگر دنیا افزوده شد و دیری نگذشت که تب استر خوانی به کتاب‌خوان‌های ایرانی سرایت کرد. سه ناشر به طور همزمان ترجمه‌هایش را منتشر می‌کردند تا زمانی که نشر افق کپی‌رایت (حق چاپ و انتشار) آثار استر در ایران را خرید و به ناشر رسمی آثار این نویسنده در ایران بدل شد.

شخصیت استر نیز در به‌ وجود آمدن این محبوبیت دخیل بود. او از معدود نویسندگانی‌ است که در اوایل دهه هشتاد با نشریات ایرانی گفتگو کرد و از علاقه به مخاطب ایرانی خود سخن گفت.

،در آثار استر ترکیبی از تفکرات روانشناختی و رگه‌هایی از پوچ‌گرایی را می‌توان پیدا کرد/عکس: تصویر روی جلد کتاب «سفر در اتاق تحریر»

پل استر جنایی و پلیسی‌نویس نبود و سانتی‌مانتالیسم در آثارش دیده نمی‌شد. او در عین ارائه نثری منحصربه‌فرد، ردپای ژانر جنایی و کارآگاهی را به رمان پست‌مدرن گشود. نثر او همواره به تعلیق، مفاهیم فلسفی، پرسشگری در باب مسائل بی‌پاسخ انسان معاصر آغشته است.

ترکیبی از تفکرات روانشناختی و رگه‌هایی از پوچ‌گرایی را نیز می‌توان در آثارش یافت که بخشی از آنها برگرفته از زندگی واقعی خود اوست. به غیر از «بخور و نمیر» و «اختراع انزوا»، رمان پست‌مدرنیستی «سفر در اتاق تحریر» آشکارا نمونه این جنبه از سبک نوشتاری اوست که خود استر در گفتگویی اشاره می‌کند: «گویی پیرمرد داستان خود اوست که شخصیت‌های سایر کتاب‌ها و داستان‌های قبلی‌اش به سراغش آمده‌اند و درحالی‌که خود را دربرابر آنها بی‌دفاع می‌بیند، باید دربرابر سرنوشتی که برایشان رقم زده است به آنها پاسخگو باشد».


 نخستین بار سال گذشته سیری هاستودت، همسر و نویسنده همکارش اعلام کرد که پزشکان تشخیص داده‌اند استر به سرطان مبتلا شده است
عکس: سالن کنسرت نایت در ۲۱ فوریه ۲۰۱۷در میامی، فلوریدا 


استر در فیلمسازی نیز طبع آزموده و دو فیلم را در کارنامه حرفه‌ای خود دارد. رسانه‌ها غالبا او را سوپراستار ادبی و از فوق‌العاده‌ترین نویسندگان آمریکایی نامیده‌اند.

از پل استر به فارسی کتاب‌های بخور و نمیر (دست به دهان)، کشور آخرین‌ها، کتاب اوهام، شهر شیشه‌ای، مون پالاس، اختراع انزوا، هیولا و… را خوانده‌ایم. هرچند برخی آثار متاخر او در ایران امکان ترجمه و انتشار پیدا نکرد اما الهام‌بخش بسیاری از نویسندگان و داستان‌نویسان بود و افراد زیادی را به سوی رمان خواندن سوق داد.

روزنامه نیویورک تایمز سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت به‌ نقل از یکی از دوستان استر نوشت که او در خانه‌اش در بروکلین نیویورک درگذشت.

نخستین بار سال گذشته سیری هاستودت، همسر و نویسنده همکارش اعلام کرد که پزشکان تشخیص داده‌اند به سرطان مبتلا شده است.

او دنیای بدون قصه را باور نداشت و تخیل را بخشی از واقعیت می‌دانست، و نویسندگی را «جنونی» توصیف کرد که «در جوانی به جان بعضی‌ها می‌افتد و اگر آدم این بیماری نباشند رهایشان می‌کند».

طی دو دهه اخیر کمتر نویسنده آمریکایی در ایران به شهرت و محبوبیت استر رسیده است. می‌توانم به جرات او را نویسنده‌ای سیاسی بنامم که به غیر از موضع‌گیری‌های صریح کلامی در باب موضوعات سیاسی روز دنیا، آثار مکتوب خود را نیز از این حیث بی‌نصیب نگذاشته است.

بدرود آقای پل استر و برای تمام روایت‌هایی که برایمان ساختید، سپاسگزاریم


«سانست پارک» یکی از سیاسی‌ترین رمان‌های اوست که در آن به غیر از پرداختن به تبعات انتخاب فردی نظیر اوباما در آمریکا، به موضوع سانسور آثار نویسندگان و تهدید و حبس آنها نیز پرداخته است.

او در سال ۲۰۱۷ رهبری اپوزوسیون نویسندگان علیه «دونالد ترامپ» و مدیریت گروه دفاع از آزادی بیان را در مرکز «پن» آمریکا بر عهده گرفت.

استر در کتاب سانست پارک نوشت: «در فکر نوشتن مقاله‌ای هستم، درباره اتفاق‌هایی که نمی‌افتد، زندگی‌هایی که سر نمی‌گیرد، و دنیاهای سایه‌واری که درست به موازات دنیایی که واقعی می‌پنداریم درگذر است.»

بدرود آقای پل استر و برای تمام روایت‌هایی که برایمان ساختید، سپاسگزاریم.

نویسنده: مهسا ملک‌مرزبان؛ مترجم/ منبع: بی بی سی

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بدرود آقای پل استر
  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند