Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-29@15:15:08 GMT

آیا کرونا ویروس در هوا پخش می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۵۰۱۶۳

صراط: مطابق با اعلام سازمان بهداشت جهانی WHO، انتقال از طریق هوا یا انتقال هوایی شامل قطرات ریز حاوی ویروس است که به صورت معلق در هوا (تعلیق مایع یا جسم بصورت گرد و گاز در هوا) بوده که این معلقی در هوا در مدت زمان طولانی و در مسافت‌های بیشتر از یک متر با جریان هوا حمل می‌شود.

این قطرات، کمتر از ۵ میکرون قطر دارند و حاوی ویروس‌های کمتری نسبت به قطرات بزرگ تنفسی بوده، اما برخلاف این قطرات، به سرعت به زمین نمی‌افتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چگونه انتشار از طریق هوا نقش بزرگی در شیوع ویروس کرونا دارد؟

هنوز این نقش واضح و آشکارا نیست. برخی از آزمایشات آزمایشگاه ها، نشان داده که ویروس کرونا می‌تواند برای ساعت‌های طولانی در هوا معلق بوده و زنده باشد، اما این موارد "شرایط واقعی زندگی" نیستند.


از سوی دیگر سازمان بهداشت جهانی WHO می‌گوید نمی‌توان نقش انتشار از طریق ذرات معلق در هوا را در بین افراد در محیط‌های شلوغ مانند رستوران ها، کلاس‌های سرود و هم خوانی و باشگاه‌های تناسب اندام که سیستم تهویه هوا مناسبی ندارند، رد کرد و این خوشه‌ها می‌توانند از طریق انتقال با قطرات بزرگتر گسترده شوند.

پروفسور "دیوید هیمان" استاد اپیدمیولوژیست بیماری‌های عفونی در دانشکده پزشکی و بهداشت حاره‌ای لندن و رییس گروه مشاوره استراتژیک و فنی سازمان بهداشت جهانی در مورد خطرات عفونی، می‌گوید "می دانیم که انتقال کووید ۱۹ از طریق قطرات بزرگ ممکن است".

در حالی که این بیماری می‌تواند توسط ذرات معلق در هوا انتشار پیدا کند، اما این اپیدمیولوژیست می‌گوید "نشانه‌های کمی (به جز در مکان‌های پزشکی که پتانسیل تولید کننده این ذرات معلق در آن‌ها وجود دارد) از انتقال ویروس در فاصله‌های زیاد، توسط ذرات معلق در هوا وجود دارد. "

وی گفت: "نشانه‌های محدودی وجود دارد که ویروس از طریق ذرات معلق در هوا ناشی از صحبت، سرفه یا عطسه کردن می‌تواند بیش از یک متر انتشار پیدا کند و نشانه‌های محدودی وجود دارد که انتقال از طریق ذرات معلق در هوا نقشی قابل توجهی در انتشار کووید ۱۹ در جامعه داشته باشد. ".

اما هرکسی با این موضوع موافق نیست. در نامه سرگشاده هفته گذشته به سازمان بهداشت جهانی، ۲۳۹ دانشمند از سراسر جهان، نگرانی خود را نسبت به افزایش انتقال ویروس از طریق ذرات معلق در هوا در فواصل طولانی‌تر را مطرح کرده اند.
انتقال هوا چه معنایی برای پوشش ما ایجاد می‌کند؟

"هیمان" می‌گوید: پوشش‌های پارچه‌ای برای محافظت افراد در برابر فرد آلوده به کووید ۱۹ به ویژه زمانی که رعایت فاصله گذاری اجتماعی خیلی سخت است، امری خیلی مهم می‌باشد که این اقدام می‌تواند در صورت شیوع ویروس از طریق ذرات معلق در هوا نیز مهمتر و موثرتر باشد.

برای حفاظت در برابر عفونت از طریق پوشش ها، ماسک‌های تنفسی ۹۵ N بهترین نوع ماسک می‌باشد. برای عفونت از طریق چشم‌ها نیز، کارشناسان هشدار داده اند که شیلد‌ها تنها محافظ در برابر قطرات بزرگ می‌باشند که باید بیشتر زمانی استفاده شود که افراد در مدت زمان طولانی و در فاصله نزدیک با دیگران هستند (مانند آرایشگاه ها)
چه اقدامات دیگری باید انجام شود؟

نویسندگان این نامه سرگشاده می‌گویند شستن دست‌ها و رعایت فاصله اجتماعی مهمترین اقدام است، اما آن‌ها می‌گویند برای کنترل آلودگی‌های هوایی باید با استفاده از فیلتر‌های هوا و لامپ‌های UV تهویه مناسبی را در داخل محیط ایجاد کرد.

پروفسور "کاترین نایکس" استاد مهندسی محیط زیست دانشگاه لیدز که این نامه سرگشاده را امضا کرده است می‌گوید: "نشانه‌های کمی از انتقال کووید ۱۹ به وسیله ذرات معلق در هوا برای مسافت‌های طولانی وجود دارد، اما ذرات معلق در هوا می‌توانند خطری را در سراسر محیط بسته ایجاد کنند"

پروفسور "پل هانتر" استاد پزشکی دانشگاه آنجلیای شرقی می‌گوید "شواهد نشان می‌دهد که انتشار قطرات مهمترین فاکتور برای کنترل این بیماری است، اما اگر انتقال هوا قابل توجه باشد می‌تواند پیامد‌های مهمی برای محیط‌های بسته باشد. دیگر ما نباید هیچ محیطی بسته‌ای را دوباره باز کنیم. نباید هیچ سالن ورزشی باز شود حتی اگر مردم از ماسک نیز استفاده کنند. "

وی اضافه می‌کند" این بدین معنا خواهد بود که فاصله اجتماعی باید بیشتر از ۲ متر باشد و استفاده گسترده از ماسک‌های N ۹۵ را در بیمارستان‌ها شاهد خواهیم بود. "
باید در مورد سیستم‌های تهویه نگران باشیم؟

خطر گرفتن کووید ۱۹ در مکان‌های عمومی و خارج از خانه نسبت به داخل خانه بیشتر است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده آمریکا توصیه می‌کند که در محیط‌های بسته پنجره‌ها را باز نگه دارید یا سیستم تهویه مطبوع را تنظیم کنید.

پروفسور "لیندا بولد" استاد سلامت عمومی دانشگاه ادینبورگ می‌گوید "با بازگشایی مجدد بیشتر مکانها، تهویه مناسب از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود و می‌تواند به معنای عادت کردن در باز گذاشتن پنجره‌ها حتی در زمستان باشد"
آیا سیستم‌های تهویه مطبوع (Air Conditioning) امن هستند؟

بولد می‌گوید "شواهد در مورد تهویه مطبوع تا به امروز قوی نیست، اما برخی از سیستم‌هایی که هوای داخل را به سادگی گسیل می‌کنند، احتمالا فواید محدودی داشته و ممکن است خطراتی را ایجاد کنند"

گزارشی از مرکز کنترل و پیشگیری از بیمار‌های اروپا، به این نتیجه رسیده است که سیستم‌های گرمایشی، تهویه‌ها و سیستم‌های تهویه مطبوع (HVAC) می‌توانند قطرات بزرگی که حاوی کرونا ویروس باشد را فیلتر کنند، اگرچه جریان هوا قادر است این قطرات را به فواصل طولانی انتقال دهد.

این گزارش همچنین می‌گوید چنین سیستم‌هایی می‌توانند در صورت چرخش هوا منتشر کننده ذرات کووید ۱۹ معلق در هوا باشند. اما این گزارش اضافه کرده است "در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر آلودگی انسان به کووید ۱۹ ناشی از ذرات معلق در هوا از مجاری سیستم تهویه HVAC وجود ندارد".

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا سازمان بهداشت جهانی شیوع ویروس کرونا صراط طریق ذرات معلق در هوا سازمان بهداشت جهانی تهویه مطبوع کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۰۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌دوشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۲۰ در شرایط ناسالم (نارنجی) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۵۳ در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های کردآباد با شاخص ۱۵۲ و کاوه با شاخص ۱۵۱ ناسالم (قرمز)، رهنان با شاخص ۱۴۹، پارک زمزم و خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۱۲۵، فرشادی با شاخص ۱۱۴، میرزاطاهر با شاخص ۱۱۲، ولدان با شاخص ۱۱۰ و انقلاب با شاخص ۱۰۴ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های فیض با شاخص ۹۹، دانشگاه صنعتی با شاخص ۷۹ و سپاهان‌شهر با شاخص ۵۲ در موقعیت سالم (زرد) قرار دارد.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۱۲۰ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) قرار دارد، ایستگاه‌های احمدآباد با شاخص ۱۶۶ ناسالم (قرمز)، خرازی با شاخص ۱۱۳ ناسالم (نارنجی) و پروین با شاخص ۶۶ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت قهجاورستان با شاخص ۶۱، خمینی‌شهر با شاخص ۸۱ و نجف‌آباد با شاخص ۶۲ سالم (زرد)، کاشان با شاخص ۴۹، سجزی با شاخص ۳۲، زرین‌شهر با شاخص ۴۵، مبارکه با شاخص ۳۳ و شاهین‌شهر با شاخص ۱۰ پاک (سبز) ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، بررسی نقشه‌های هواشناسی نشان‌دهنده استقرار جوی پایدار تا اواخر فردا بر روی استان است، از این‌رو به تدریج با ورود سامانه ناپایدار بارشی از سمت غرب و جنوب انتظار ناپایداری تا پایان هفته پیش‌بینی شده است، بر این اساس ار امروز تا فردا وضعیت جوی صاف، گاهی لکه‌های ابر و در ساعات بعدازظهر گاهی وزش تندباد لحظه‌ای مورد انتظار است. آسمان شهر اصفهان نیز امروز صاف تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد خواهد بود.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 749128

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد