Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک خبرگزاری یمنی نوشت: برخلاف ادعای مقامات آمریکایی، اقتصاد ایران فاصله زیادی تا فرو ریختن دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خبرگزاری یمن پرس با اشاره به خروج واشنگتن از برجام نوشت: هدف اصلی آمریکا از اعمال مجدد تحریم ها، خشک کردن درآمدهای نفتی ایران بود اما این کشور نتوانسته است این هدف را محقق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری ان بی سی اخیرا اعلام کرده است میزان صادرات نفت ایران از آن چه داده های آمریکا اعلام می کند بیشتر است. طبق این گزارش ایران موفق شده است روزانه حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت در روز صادر کند. 

این خبرگزاری یمنی در ادامه می افزاید: مقامات آمریکایی گفته اند آن ها نقل و انتقال کشتی به کشتی نفت را ردیابی و با دولتها برای خارج نگه داشتن نفت از بازار رایزنی می کنند. 

از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ، آمریکا تحریم های بسیار سختی را با هدف تحت فشار قرار دادن درآمدهای مالی ایران اعمال کرده که مایک پمپیو، وزیر خارجه آمریکا آن را فشار حداکثری معرفی کرده است. طبق ادعای آمریکایی ها تحریم ها باعث کاهش ۲۰۰ میلیارد دلاری درآمدها و سرمایه گذاری در ایران شده است. 

یمن پرس در ادامه می افزاید: برخلاف آنچه آمریکایی ها وعده داده بودند، اقتصاد ایران با وضعیت فروپاشی فاصله زیادی دارد و در حال ایستادن روی پای خود است. اقتصاد ایران یک اقتصاد بسیار متنوع است و بخش تولید با به دوش کشیدن یک پنجم بار اشتغال زایی، یک محرک کلیدی محسوب می شود. ایران همچنین بزرگ ترین خودروساز در منطقه است. پالایشگاه های ایران سالانه می توانند ۶۵ میلیون تن فرآورده های نفتی تولید کنند که حدود ۲۲.۵ میلیون تن آن صادر می شود. صنعت فلزات نیز سالانه میلیارد ها دلار درآمدزایی می کند و شامل صنایع فولاد، آلمینیوم، مس و آهن است. 

جواد صالحی اصفهانی- استاد اقتصاد دانشگاه ویرجینیاتک در همین رابطه گفت: فکر می کنم پیش بینی ها در خصوص سقوط سریع اقتصاد ایران خیلی خوش بینانه بوده اند. با وجود تحریم های تهاجمی دولت ترامپ، درک درستی از پیچیدگی اقتصاد ایران و اینکه چه قدر خوب یاد گرفته است با تحریم ها سر کند، ندارند.

به گفته وی در حالی که به خاطر تحریم های آمریکا، کسب و کارهای ایرانی با دشواری در یافتن مشتری و مواد اولیه مواجه شده اند، آن ها می توانند روی بازارهای داخلی و منطقه ای حساب کنند و از سیستم های پرداخت غیررسمی استفاده کنند که برای تجارت به بانک ها وابسته نیستند. 

سال گذشته نیز نشریه آمریکایی آتلانتیک در مقاله ای با عنوان "چرا تحریم های ترامپ علیه ایران کار نمی کنند؟" نوشته بود: آن ها می دانند چه طور حریف تحریم ها بشوند و دولت و جامعه را متعادل نگه دارند. 

 

انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: اقتصاد ایران تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۱۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!

به گزارش جام جم آنلاین، افزون بر آمریکا که در روزهای اخیر افراد و تهادهای جدیدی را در فهرست تحریم گنجلنره، اتحادیه اروپا هم مشغول بررسی طرح‌های جدید تحریمی است.

رویترز گزارش داده است که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به دنبال توافق در خصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند. 

این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا در صدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.

اما آنچه صاحبنظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، اینست که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایحاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند.

دلیل این بی‌توجهی‌ها اینست که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد این در چهار دهه گذشته به تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.

رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سالهای اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.

صاحبنظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.

نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سالهاست به تحریمهای غرب عادت کرده و سیاستهای خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.

به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • نظر مقام سابق موساد از شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • تحریم‌های جدید غرب مرتبط با ایران و روسیه
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران و روسیه وضع کرد
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • نشریه آمریکایی: رشد صنایع دفاعی ایران نتیجه تحریم است