Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه "هاآرتص" اسراییل در مطلبی به قلم تحلیلگر خود "یوسی ملمان"، از توسعه همزمان روابط چین با ایران و عربستان سعودی به عنوان دو قدرت منطقه‌ای متخاصم ابراز نگرانی کرده است.

به گزارش عصرایران، این روزنامه نزدیک به چپ‌های اسراییل که رویکردی نقادانه درباره دولت راستگرای نتانیاهو دارد، توسعه همزمان روابط چین با ایران و عربستان سعودی را نشانه‌ای نگران کننده از سفت کردن جای پای چین در منطقه خاورمیانه دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزنامه با اشاره به انتشار گزارش‌هایی درباره پیش‌نویس سند همکاری راهبردی 25 ساله ایران و چین از سویی و از سوی دیگر انتشار گزارش هفته گذشته روزنامه "وال استریت ژورنال" آمریکا درباره تلاش سعودی برای ساخت راکتور هسته‌ای برای تولید کیک زرد به کمک چین در حومه شهر مدینه سعودی، توسعه همزمان روابط پکن با تهران و ریاض به عنوان دو دشمن با دستکم رقیب منطقه‌ای را نگران کننده و ناشی از خصلت ابرقدرتی چین دانسته است.

نویسنده گزارش تحلیلی هاآرتص در ادامه نوشت: یک مقام اطلاعاتی غربی به من گفت از یک افسر ارشد اطلاعاتی سعودی شنیده که دولت ریاض از ضعف تل‌آویو در برابر حزب الله لبنان و حماس ابراز شگفتی و ناامیدی کرده است.

این منبع اطلاعاتی غربی با استناد به اظهارات مقام اطلاعاتی سعودی خطاب به اسراییل نوشت:" شما باید تصمیم بگیرید که کدام اسراییل هستید؟ آیا همچون اسراییل نیرومندی هستید که در سال 1967 همه دشمنان خود را ظرف چند روز شکست داد یا اینکه مثل اسراییلی باشید که (طی سال‌های گذشته) نه تنها در برابر حزب الله بلکه در مقابل گروه حماس هم ناتوان و عاجزید."

"یوسی ملمان" در ادامه درباره دلایل چرخش "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی به سمت چین نوشت:" تصمیم اخیر عربستان سعودی در توسعه روابط با چین را باید در این چارچوب ناامیدی سعودی‌ها از اسراییل و آمریکا ببینیم و به همین خاطر است که آنها برای توسعه برنامه هسته‌ای خود دست نیاز به سمت چین دراز کرده‌اند چون احتمالا محمد بن سلمان متوجه شده اگر بخواهد در برابر برنامه هسته‌ای ایران موازنه‌ای ایجاد کند، نباید چشم امید به نتانیاهو یا ترامپ داشته باشد و این کار با جلب همکاری چین در مسیر هسته‌ای شدن میسر است."

هاآرتص ادامه داده:" سعودی‌ها می‌دانند اگر ایالات متحده برای آنها راکتورهای هسته‌ای نسازد، روسیه یا چین با کمال میل این کار را انجام خواهند داد. با کاهش ذخایر نفتی، طبیعی است که عربستان سعودی بخواهد منابع انرژی خود را متنوع کند و راکتورهای هسته‌ای بسازد. سؤال اصلی این است که آیا این کشور در کنار توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای، به دنبال چرخه تامین سوخت داخلی شامل امکان غنی‌سازی اورانیوم و سایر سایتهای هسته‌ای نیز خواهد رفت. در این رابطه چین یک توسعه دهنده آشنا برای عربستان سعودی است؛ توسعه دهنده‌ای که پیشتر موشک‌های دوربرد هم به آنها فروخته است. در این زمینه یکی دیگر از تأمین کنندگان سعودی، متحد نزدیک آن یعنی "پاکستان" خواهد بود که دارای تسلیحات هسته‌ای هم هست."

عکس آرشیوی/ شینهوا

هاآرتص در ادامه نوشته است: "اسراییل باید این واقعیت را بپذیرد که حتی اگر تحریم‌های آمریکا علیه ایران باقی بماند؛ دخالت و حضور چینی‌ها در منطقه خاورمیانه در حال تغییر قواعد بازی است و این مساله نیاز به بازنگری در راهبرد امنیتی اسراییل را می‌طلبد. حضور ایران در سوریه ممکن است در آینده در مقایسه با چالش هم‌پیمانی چین و ایران برای اسراییل یک مساله فرعی به حساب آید.

هاآرتص در ادامه نوشته است: "مشکل دیگر اسراییل در این زمینه برانگیختن عصبانیت چین و به هم خوردن روابط تل‌آویو با ریاض است. در شرایط تشدید تنش تچاری و دیپلماتیک بین ایالات متحده آمریکا و چین، اسراییل به عنوان متحد سنتی آمریکا باید موضع خود را مشخص کند و تعیین کند کدام متحد برایش مهم‌تر است؛ آمریکا یا چین!

پاسخ به این سوال سخت نیست و اگر وقتش فرا برسد اسراییل باید همکاری هسته‌ای چین با عربستان سعودی را به عنوان یک تهدید امنیتی محکوم کند؛ هر چند قطعا "محمدبن سلمان" از این رفتار اسراییل آزرده خواهد شد؛ اما اگر اسراییل ساکت و منفعل بماند ممکن است در آینده شاهد دولت‌های هسته‌ای بیشتری در خاورمیانه باشد – نه صرفا گروه‌های جهادی هسته‌ای- که مجهز به اسباب بازی سلاح هسته‌ای هستند."




بیشتر یخوانید:

*چین برای عربستان سایت اتمی محرمانه ساخته است

*چین باعث تنش بین اسرائیل و آمریکا

*آمریکا و پیمان راهبردی چین - ایران

*چین درصدد افزایش همکاری با اسرائیل

 

 

 

لینک کوتاه: asriran.com/00375L

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: چین اسراییل عربستان سعودی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۱۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در گامبیا پس از حضور در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) با وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی ملاقات کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در گامبیا پس از حضور در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) با فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی ملاقات کرد.

 دیدار قبلی امیرعبداللهیان و همتای سعودی اسفند 1402 در جده و در جریان اجلاس فوق العاده OIC به منظور بررسی تحولات جنگ غزه انجام شده بود.

گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مصر در گامبیاامیرعبداللهیان عازم گامبیا شدنشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دفاع تمام قدرت روس‌ها از تحویل سوخو 35 ها به ایران در تلویزیون سعودی
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد