Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@16:39:52 GMT

حذف 60 نماد برده‌داری در آمریکا پس از قتل «جورج فلوید»

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۵۳۰۰۷

ساعت24-طبق تحلیل‌های یک مؤسسه آمریکایی، از زمان قتل «جورج فلوید» تاکنون و در پی اعتراضات سراسری، حدود 60 نماد برده‌داری در سراسر ایالات متحده حذف و نابود شده است.

 طبق تحلیل‌ «مرکز حقوقی فقر جنوبی» (SPLC)، از زمان قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست ۴۶ ساله آمریکایی به دست افسر پلیس سفیدپوست شهر «مینیاپولیس» ایالت «مینه‌سوتا»، حدود ۶۰ یادبود، نماد‌ و مجسمه‌های برده‌داری در سراسر ایالات متحده حذف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته پایگاه اطلاع‌رسانی «هیل» این مرکز آمریکایی گزارش کرد، علیرغم آنکه برخی از این یادبودها قبل از سال ۲۰۲۰ حذف شده بود اما سرعت حذف این نمادها قبل از مرگ فلوید چندان بالا نبود و بعنوان مثال تنها ۱۶ یادبود کنفدراسیون در سال ۲۰۱۹ از بین رفت و این در حالی است که در سال ۲۰۲۰ تاکنون ۵۹ یادبود کنفدراسیون حذف شده است.

آمار و ارقام ارائه شده شامل حذف یا سرنگونی ۳۸ بنای یادبود و مجسمه، پنج مورد جابجایی و تغییر نام ۱۶ مدرسه، پارک یا مکان‌های دیگر می‌شود که البته شامل اقدام می‌سی‌سی‌پی در حذف نماد برده‌داری از پرچم این ایالت نمی‌شود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در پی قتل فلوید، چندین مجسمه «کریستوف کلمب»  توسط دولت‌های محلی، سرنگون و به زیر کشیده شد.

کشورهای دیگر نیز به تبعیت از معترضان آمریکایی و در اقدامی علیه نژادپرستی، اقدام به حذف نمادهای برده‌داری کردند که یکی از این موارد کشور بلژیک بود که همزمان در جریان تظاهرات ضدنژادپرستی و حامیان جنبش «جان سیاهان ارزش دارد»‌ در بروکسل، بسیاری با نوشتن شعارهایی روی مجسمه «لئوپولد دوم» پادشاه بلژیک در سال ۱۹۰۹،‌ وی را نماد «نژادپرستی»‌ خواندند و این مسجمه را سرنگون کردند.

لئوپولد دوم در طول حکومت شخصی بر دولت آزاد کنگو، موجب قتل عام بیش از ۱۵ میلیون نفر از مردمان بومی شده بود.

طبق گزارش شبکه «یورونیوز»، در شهر بریستول انگلیس نیز معترضان در اقدامی مجسمه «ادوارد کالستون» تاجر برده و یکی از نمادهای این شهر را سرنگون کردند و مجسمه را به رودخانه انداختند.

طبق این گزارش، شماری از ایالات آمریکا که مسجمه‌های آنها درساختمان کنگره در بزرگداشت چهره های کنفدراسیون بوده است، شروع به حذف این نمادها کرده‌اند که بعنوان مثال می‌توان به رهبران ایالت جورجیا اشاره کرد که موافقت کردند که مسجمه «الکستاندر استفانز» معاون رئیس‌جمهور کنفدراسیون را با «جان لویس» نماینده فوت‌ شده ایالت جورجیا جایگزین کنند.

فلوید یک شهروند سیاهپوست آمریکایی بود که روز پنجم خردادماه، به مدت 9 دقیقه زیر زانوی افسر پلیس سفیدپوست آمریکایی در حالیکه التماس می‌کرد نمی‌تواند نفس بکشد، محبوس شده بود و در نهایت جان خود را از دست داد که انتشار ویدئویی از این لحظه، موجی از خشم معترضان را در سراسر آمریکا و دیگر کشورها برانگیخت و در پی آن تظاهرات‌های گسترده‌ای علیه خشونت و تبعیض‌نژادی برگزار شد.

منبع: فارس

منبع: ساعت24

کلیدواژه: برده داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۳۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

با امضای لایحه فروش یا ممنوعیت تیک‌تاک توسط رئیس‌جمهور آمریکا، حالا مالک این شبکه اجتماعی ۹ ماه وقت دارد تا یا آن را به یک شرکت آمریکایی بفروشد یا برای همیشه در ایالات متحده فیلتر شود.

به گزارش فارس، لایحه‌ای که شرکت چینی بایت‌دنس را مجبور می‌کند یا تیک‌تاک را بفروشد یا به‌طور کامل فیلتر شود، با امضاء توسط جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به قانون اجرایی تبدیل شد. این لایحه بعد از بررسی و تأیید در کنگره آمریکا، روز سه‌شنبه توسط مجلس سنا تصویب شده بود.

کنگره اعلام کرده این لایحه را به دلیل نگرانی‌های امنیتی ناشی از ارتباط تیک‌تاک با چین تصویب کرده است. آن‌ها می‌گویند ریسک‌های امنیتی وجود دارد که دولت چین بتواند از ByteDance برای دسترسی به داده‌های حساس متعلق به ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی آن یا برای انتشار تبلیغات استفاده کند. این قانون به تیک‌تاک اجازه می‌دهد در صورتی که ByteDance آن را ظرف ۲۷۰ روز، یعنی حدود ۹ ماه، بفروشد، به فعالیت خود در ایالات متحده ادامه دهد. این ضرب‌الاجل توسط رئیس‌جمهور قابل تمدید به یک سال است.

سنای آمریکا روز سه شنبه، قانونی را تصویب کرد که به شرکت چینی بایت دنس ۹ ماه تا یک سال، فرصت می‌دهد تیک‌تاک را در آمریکا واگذار کند، در غیر این صورت با ممنوعیت این اپلیکیشن ویدئویی محبوب روبرو خواهد شد.

به احتمال زیاد این اقدام با چالش‌های حقوقی و همچنین مقاومت احتمالی پکن مواجه خواهد شد، که می‌تواند فروش یا صادرات این فناوری را مسدود کند. همچنین مشخص نیست چه کسی منابع لازم برای خرید تیک‌تاک را دارد، چرا که قیمت این پلتفرم بسیار گران خواهد بود. انوپام چاندر، پژوهشگر در مؤسسه بازآفرینی رسانه‌های اجتماعی در هاروارد و متخصص در زمینه تنظیم مقررات جهانی فناوری‌های نوین، می‌گوید: «این موضوع به یک آشفتگی کامل تبدیل خواهد شد.» تیک‌تاک، اما به کاربران آمریکایی خود قول داده است که این قانون را به چالش بکشد. «شو چئو» مدیرعامل این شرکت، در ویدیویی که در این پلتفرم منتشر کرد، گفت: «مطمئن باشید، ما جایی نمی‌رویم. ما مطمئن هستیم و برای حقوق شما در دادگاه‌ها مبارزه خواهیم کرد.»

گفتنی است ۱۷۰ میلیون آمریکایی در حال حاضر از تیک‌تاک استفاده می‌کنند و این پلفترم ویدئومحور یکی از محبوب‌ترین رسانه‌های اجتماعی در ایالات متحده است. طبق آمار‌ها این برنامه در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ در صدر لیست دانلود کاربران این کشور بوده است.

دیگر خبرها

  •  دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
  •  تداوم تجمعات حامی غزه برغم سرکوب پلیس؛ تظاهرات در دانشگاههای جورج واشنگتن و کالیفرنیا
  • عجیب‌ترین مجسمه؛ بزبز قندی محجبه در شهر کتاب؟! | تصویر
  • بایدن لایحه ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • طوفان الاقصی اعتماد رژیم اشغالگر به ارتش و سیستم امنیتی و نظامی خود را از بین برده است
  • نبی: انتخاب برترین‌ها از سوی رسانه ملی انگیزه ها را بالا برده است
  • بررسی آخرین وضعیت روستاهای برده میش و کپه‌کند بخش مرکزی مهاباد
  • ممنوعیت تیک‌‌تاک در آمریکا تبدیل به قانون شد
  • سنای آمریکا لایحه محدودیت «تیک تاک» را تصویب کرد
  • آمریکا ممنوعیت تیک تاک را در سنا تصویب کرد