Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آلبوم «به یاد دوست» با هنرمندی درویش رضا منظمی از استادان و پژوهشگران معتبر موسیقی ایرانی توسط مرکز موسیقی حوزه هنری در دسترس مخاطبان قرار گرفت. در این آلبوم که در «شور»، «افشاری» و «سه گاه» منتشر شده است درویش رضا منظمی نوازنده ویولن، شهرام منظمی نوازنده تمبک، علیرضا خدامرادی طراح و سروش بخشش مدیر تولید عوامل اجرایی را تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید عباس سجادی پژوهشگر موسیقی ایرانی در یادداشتی به مناسبت انتشار این آلبوم نوشته است:

«یک نکته از این معنی … صدای ساز پرویز یاحقی را که از رادیو می‌شنود عقل از سرش می‌رباید و این جوان لرستانی در میان دریایی از صداهای متنوع کمانچه، مسحور آن صدا می‌شود. صدایی که در آن زمان بسیاری از اهالی موسیقی با این شیوه نوازندگی یعنی استفاده از ساز غیرایرانی برای نغمه‌های ایرانی با آن مخالف بودند. اما دل در قالب این بایدها و نبایدها نمی‌گنجد و جدال عقل و عشق از آغاز آدمی را موجودی متمایز کرده است.

درویش رضا جوان به تهران می‌آید و در دیدار با نوازنده صاحب نام زنده یاد پرویز یاحقی عاشق تر و شیفته‌تر می‌شود و گام به گام با ایشان پیش می‌رود تا جایی که خود روایت می‌کند. گاه دیگران در بعضی از اجراها تمایزی در این دو نوازندگی احساس نمی‌کردند و آن هم حاصل مجالست‌های فراوان و رفت و آمدهای صمیمانه و خانوادگی این دو بوده است و در نهایت خلوت گزیدگی یاحقی و کوچ غم‌انگیزش … اما آشنایی جناب درویش رضا منظمی با شخصیت تاثیرگذار دیگری به نام محمدرضا لطفی مسیر زندگی هنری و نوازندگی او را تغییر می‌شود. استاد لطفی از او می‌خواهد در گروهش کمانچه بنوازند و جناب منظمی نیز می‌شود از هم‌نوازان گروه شیدا.

استاد درویش رضا منظمی معلم موسیقی، پژوهشگر، نوازنده و آهنگساز، سال‌ها در دانشگاه تهران به عنوان هیات علمی عمر بابرکتش را صرف آموزش و پرورش استعدادهای جوان می‌کند. اما هنوز هم صدای سحرآمیز در جانش نشسته و چون لهیبی او را رها نمی‌کند.

رهاورد سال‌ها پژوهش، دلنوازی و آهنگسازی او در قالب لوح فشرده با عنوان «به یاد دوست» امروز پیش روی دلدادگان موسیقی ایرانی است. دو دلداده و دنیایی از عشق و خاطره … امید که قبول افتاد و این صاحبدل عاشق دیر بپاید.»

درویش رضا منظمی سال ۱۳۱۸ در الشتر به دنیا آمد. او همزمان با نوازندگی ویولن، نوازندگی ساز کمانچه را با راهنمایی‌های یک نوازنده کمانچه چهارسیم در الشتر شروع می‌کند. او پس از عزیمت به تهران شش سال متوالی نزد حسین یاحقی نواختن کمانچه و ردیف به روایت وی را می‌آموزد و در این دوره علاوه بر تحصیل در دانشکده هنرهای زیبا و بهره‌مندی از هنرمندانی چون نور علی برومند، علی اصغر بهاری، داریوش صفوت، هرمز فرهت، جواد معروفی از بدو تاسیس گروه «شیدا» با محمدرضا لطفی، حسین عمومی و ناصر فرهنگ فر همراه می‌شود.

این هنرمند پیشکسوت موسیقی ایرانی پس از اتمام تحصیلات کارشناسی ارشد رشته پژوهش هنر از دانشگاه تهران در همین مجموعه به عنوان هیات علمی مشغول تدریس ردیف میرزا عبدالله و نحوه کمانچه نوازی به سبک قدما، که در آن تکنیک نوازندگی بر احساس غالب و ردیف نوازی به شیوه حسین یاحقی در آن مشهود است. مشخصه سازنوازی منظمی در نقش واضح سکوت‌های پی در پی، دُرّاب های زیبا و حرکت کُند آرشه همراه با ضربی‌های سنگین است. هرچند سنگینی ردیف رسمی در نوازندگی او بارز است ولی بداهه نوازی از نوع مکتب اصفهان به علت تأثیرپذیری او از نی استاد کسایی بسیار واضح است. سونوریته ساز او همان صدای گرفته و تاریخی کمانچه است که درونی ترین احساس هنرمند را بیان می‌کند. صدایی دلکش و حزن آلود که راوی هزاره‌های دور و تباری پر رنج است.

از دیگر سوابق اجرایی و هنری درویش رضا منظمی می‌توان به عضویت در هیات علمی و معاونت آموزشی دانشکده موسیقی دانشگاه تهران، عضویت در شورای عالی صدا و سیما، عضویت در شورای موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین اجراهای متعدد کنسرت در داخل و خارج از کشور اشاره کرد.

کد خبر 4994021 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز موسیقی حوزه هنری آلبوم موسیقی موسیقی ایرانی فیلم کوتاه ویروس کرونا برنامه تلویزیونی موسیقی ایرانی تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی نواحی رادیو نمایش کنسرت آنلاین سازمان سینمایی شبکه پنج سیما سینمای مستند شبکه یک سیما درویش رضا منظمی موسیقی ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۵۸۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ سال چشم انتظاری خانواده شهید مفقود الاثر مشهدی پایان یافت

به گزارش قدس خراسان، امروز چهارشنبه مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی با حضور در منزل خواهر شهید "مجید شخصی" خبر تفحص پیکر شهید را به خانواده داد و اظهار کرد: به تازگی پیکر مطهر شهید در تنگه چزابه تفحص شد و با تطبیق دی ان ای بقایای استخوان کشف شده با دی ان ای خانواده شهید، هویت این شهید بزرگوار تعیین شد.

حجت الاسلام مهدی حسن زاده نامقی افزود: این شهید بزرگوار متولد سال ۴۲ بود که در سن ۱۸ سالگی در تنگه چزابه به شهادت رسید اما تاکنون امکان کشف و انتقال پیکر پاکش به کشور میسر نبود.

وی گفت: امروز پیکر شهید وارد مشهد شده و الان شهید میهمان حضرت رضا(ع) است و پیکر پاک وی روز شنبه در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) بر دوش مردم انقلابی مشهد تشییع و تدفین خواهد شد.

خواهر شهید شخصی نیز در سخنانی گفت: امروز با شنیدن خبر تفحص پیکر برادر شهیدم همچنان داغ شهادت پس از ۴۲ سال برایمان تازه است.

صدیقه شخصی افزود: مادر مرحومم به واسطه شهادت برادرم سختی زیادی کشید و آرزو شنیدن خبری از بازگشت پیکر برادرم داشت، امیدوارم اگر خدا شهادت را نصیب ما نکرد اما از برکات این شهادت خانواده بهره مند شوند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • جلوگیری از نوازندگی زن در سالگرد شهید مطهری
  • شنیدن ملودی‌های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب است
  • جلوگیری از نوازندگی یک دختر در مراسم سالگرد شهید مطهری | فیلـم
  • عیسی قلی پور درگذشت
  • شنیدن ملودی های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب
  • تصاویر جدید جاستین بیبر که طرفدارانش را نگران کرد + عکس
  • واکنش عجیب خطیر بعد از شنیدن خبر برکناری‌اش
  • ۴۲ سال چشم انتظاری خانواده شهید مفقود الاثر مشهدی پایان یافت
  • معلم فداکاری که تصویرش در شبکه های مجازی منتشر شد | دوست ندارم بچه‌ها یک لحظه هم به مهاجرت فکر کنند!
  • ببینید | واکنش عجیب مسعود فراستی پس از شنیدن نام محمدرضا گلزار و بهرام رادان