Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل ، مطالعات نشان داده بود که ریسک مرگ در افراد مبتلا به چاقی و دیابت بیشتر است اما دارویی برای دیابتی ها وجود دارد به نام متفورمین که خطر مرگ ناشی از کرونا را از بین می برد اما نکته جالب اینجاست که این دارو فقط برای زنان موثر است.

متفورمین معمولاً برای خنثی کردن تولید بیش از حد قند توسط کبد و بهبود پاسخ بدن به انسولین تجویز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه آنها در مورد بیش از 15 هزار نفر نشان داد که این دارو خطر مرگ و میر زنان در اثر کرونا را تا 24 درصد کاهش می دهد ، اما به نظر نمی رسد برای مردان چندان موثر باشد.

عوامل خطرساز اصلی کرونا شامل سن ، نژاد و شرایط مزمن است.

به طور فزاینده ای مشخص شده است که در بین شرایط مزمن ، چاقی و دیابت در صدر لیست عوامل خطر قرار دارند.

افرادی که دارای اضافه وزن یا دیابتی هستند ، دارای التهاب پایه بالاتری هستند.

 

بیشتر بخوانید:

36 خاصیت پیاز / از تقویت حافظه تا شفای بیمار دیابتی

 

اغلب  التهاب ناشی از پاسخ ایمنی ناسازگار به ویروس کرونا منجر به مرگ بیماران کرونایی می شود.

طبق گزارش کلینیک مایو ، متفورمین چهارمین داروی معمول تجویز شده در ایالات متحده است. این معمولاً اولین خط درمانی برای مبتلایان به دیابت نوع 2 از جمله حدود 30 میلیون آمریکایی است.

مقاومت به انسولین که مشخصه دیابت است منجر به ایجاد قند خون می شود که هر دو منجر به التهاب می شوند (و التهاب به خودی خود باعث می شود بدن حتی از انسولین مقاوم تر باشد).

متفورمین به مدیریت میزان قند خون و در نتیجه میزان التهاب کمک می کند.

15380 نفر در بيمارستان کرونایی بستري شده و وارد مطالعه شدند. از این تعداد ، 6256 نفر به دیابت یا چاقی مبتلا شده بودند.

از بین بیماران دیابتی یا چاق ، 2 هزار و 333 نفر نسخه متفورمین داشتند.

تقریباً 19 درصد از كسانی كه چاق یا دیابتی بودند و به دلیل بیماری کرونا در بیمارستان بستری بودند ، در نهایت در بیمارستان درگذشتند.

حتما بخوانید :
چرا بیش از حد تشنه میشویم؟

در کل افرادی که متفورمین مصرف می کردند 16 درصد کمتر احتمال دارد که از ویروس کرونا بمیرند.

زنانی که از متفورمین استفاده کرده بودند 21 تا 24 درصد کمتر در معرض ابتلا به این عفونت بودند که کاهش آماری قابل توجهی است.

نکته بسیار تامل برانگیز این است که مردان با وجود استفاده از متفورمین در برابر کرونا مقاوم نبودند.

این  اولین تفاوت جنسی است که از نظر شدت کرونا گزارش شده است.

در ابتدا ، محققان اعتقاد داشتند كه این احتمالاً به دلیل افزایش میزان مصرف سیگار در مردان به ویژه در چین است.

 

 

برخی تحقیقات نشان می دهد که این تفاوت ممکن است ژنتیکی باشد. با استناد به موقعیت ژنی که حاوی دستورالعمل هایی برای گیرنده است که از طریق آن   کرونا وارد سلول های انسانی روی کروموزوم X می شود.

از آنجا که زنان دارای دو کروموزوم X هستند ، یک کپی خوب از ژن می تواند عواقب تغییر بد را ایجاد کند که ورود ویروس را آسان تر می کند.

در زنان و مردان دیابتی یا چاق ، محققان دانشگاه مینسوتا خاطرنشان كردند كه مردان در سنین و مراحل اولیه شرایط خود دارای التهاب بالاتری هستند كه این امر می تواند مزایای متفورمین را كاهش دهد.

مطالعات بیشتری لازم است تا بدانیم که چقدر متفورمین مفید است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کرونا دیابت متفورمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۰۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو

به گزارش صدای ایران از گجت نیوز، در یک مطالعه جدید محققان خون ۲۰۰ زن سفیدپوست که در ابتدای آزمایش هیچ علائمی از آرتروز زانو نداشتند و بر اساس عوامل خطر سنتی مانند آسیب دیدگی قبلی زانو یا جراحی زانو کم‌خطر در نظر گرفته می‌شدند را مورد بررسی قرار دادند.

سپس آنها با استفاده از یک آزمایش جدید که به دنبال پروتئین‌های موجود در خون برای پیش‌بینی خطر ابتلا به بیماری است، خون همین افراد را تجزیه و تحلیل کردند. بر اساس مقاله منتشر شده در مجله Science Advances در روز جمعه (٧ اردیبهشت)، تنها با بررسی شش پروتئین در خون می‌توان با دقت پیش‌بینی کرد که کدام فرد در طول ۱۰ سال آینده دچار آرتروز زانو خواهد شد.




این آزمایش در برخی موارد می‌تواند تا هشت سال زودتر از اشعه ایکس که در حال حاضر روش تشخیصی استاندارد طلایی برای آرتروز است، بیماری را شناسایی کند. محققان بر این باورند که تشخیص زودهنگام اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا اگرچه برای این بیماری درمانی قطعی وجود ندارد، اقدامات پیشگیرانه‌ای وجود دارد که می‌تواند روند پیشرفت آن را کند کند. این اقدامات شامل حفظ وزن سالم، انجام ورزش کم‌فشار و مصرف دارو‌هایی برای تسکین علائم می‌شود.

تشخیص آرتروز زانو با یک آزمایش خون ساده

تشخیص زودهنگام آرتروز زانو می‌تواند به مثابه یک زنگ خطر عمل کند. به گفته دکتر ویرجینیا بایرز کروس، نویسنده اصلی این مطالعه و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه دوک در کارولینای شمالی، این موضوع می‌تواند افراد را به سمت درمان‌های پیشگیرانه سوق دهد. این امر می‌تواند از بروز عوارض بعدی بیماری مانند درد، ناتوانی و نیاز به تعویض مفصل جلوگیری کند.




علاوه بر این، دکتر کروس اشاره می‌کند که روزی شاید این یافته‌ها به دانشمندان در توسعه درمان‌های پیشگیرانه جدید و مؤثرتر برای این بیماری کمک کند. برای مثال چنین درمان‌هایی می‌توانند بر پروتئین‌های موجود در خون که با این بیماری مرتبط هستند، تأثیر بگذارند.

آرتروز زانو شایع‌ترین نوع آرتروز است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بیماری که در ابتدا به‌عنوان یک بیماری فرسودگی و پارگی شناخته می‌شد، زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل مفصل (به‌طور معمول در دست‌ها، لگن و زانو) دچار تخریب شود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین به مرور زمان تغییر کند و منجر به درد، خشکی و تورم شود.

التهاب، عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو

با وجود این، شواهد جدید حاکی از آن است که التهاب، نقشی اساسی در آسیب مفصلی ناشی از آرتروز زانو ایفا می‌کند. این بدان معناست که بیومارکر‌ها یا نشانه‌های قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارند که می‌توانند شروع بیماری را سال‌ها پیش از مشاهده آسیب ساختاری با اشعه ایکس هشدار دهند.

در این مطالعه جدید، دکتر کروس و همکارانش دو مجموعه نمونه خون را از گروه شناخته‌شده‌ای از زنان سفیدپوست میانسال در انگلستان که از سال ۱۹۸۹ به‌طور سالانه برای آرتروز زانو مورد بررسی قرار گرفته بودند، تجزیه و تحلیل کردند. تیم تحقیقاتی ۲۰۰ زن از این گروه را انتخاب کرد که از نظر سن و شاخص توده بدنی (BMI) با هم مطابقت داشتند. پس از ۱۰ سال پیگیری، نیمی از این زنان به بیماری آرتروز مبتلا شدند و نیمی دیگر نشدند.



محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون شناسایی کردند که به نظر می‌رسید نشانگر ابتلا به آرتروز زانو در آینده باشند. این نمونه‌های خون، هشت یا چهار سال قبل از تشخیص بیماری فرد، گرفته شده بودند. پروتئین‌های شناسایی‌شده در ایجاد التهاب و هوموستاز (ایستادگی خونریزی)، که اولین گام در پاسخ بدن به آسیب است نقش دارند.

برای تعیین دقت آزمایش، تیم تحقیقاتی از یک معیار ریاضی به نام مساحت زیر منحنی (AUC) استفاده کرد. امتیاز AUC کمتر یا مساوی ۵۰٪ نشان می‌دهد که یک آزمایش نمی‌تواند بین افراد مبتلا و بدون بیماری تمایز قائل شود.

امتیاز بالاتر از ۷۰٪ عملکرد قابل قبول و بالاتر از ۸۰٪ عالی در نظر گرفته می‌شود. شش پروتئین شناسایی شده در مطالعه جدید، امتیاز AUC برابر با ۷۷٪ را کسب کردند، این در حالی است که امتیاز پیش‌بینی بر اساس سن و شاخص توده بدنی افراد حدود ۵۰٪ و بر اساس درد زانو ۵۷٪ است.

اگرچه نتایج این مطالعه اولیه بسیار امیدوارکننده است، اما به گفته دکتر کروس این آزمایش به این زودی‌ها در کلینیک‌ها قابل استفاده نخواهد بود. تیم تحقیقاتی در حال حاضر باید بررسی کند که آیا این موفقیت در مورد مردان و همچنین افراد با نژاد‌های دیگر نیز قابل تکرار است. لازم به ذکر است که زنان به‌خصوص بعد از ۵۰ سالگی، بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز زانو نسبت به مردان هستند.

دکتر کروس اشاره می‌کند پس از تکمیل این مرحله، آزمایش‌های بالینی برای درمان‌های جدید در انتظار ماست. به صورت تئوری، از این بیومارکر‌ها می‌توان برای سنجش کارایی دارو‌های خاص در توقف پیشرفت آرتروز زانو استفاده کرد. در صورت موفقیت‌آمیز بودن این روش در مدل‌های حیوانی، چنین دارو‌هایی می‌توانند روی افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، آزمایش شوند.


دیگر خبرها

  • با التهاب چشم، ناشی از حساسیت چه کنیم‌؟
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است 
  • راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • علایم هشداردهنده‌ «آرتریت پسوریاتیک»
  • علایم هشداردهنده «آرتریت پسوریاتیک»
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو