Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-29@13:05:49 GMT

سعید مرتضوی به قوه قضائیه باز می‌گردد؟!

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۴۰۹۰

سعید مرتضوی به قوه قضائیه باز می‌گردد؟!

رویداد۲۴ سعید مرتضوی دادستان پیشین تهران که با حکم دادگاه از خدمت منفصل شده بود حالا ممکن است با حکم دادگاه به فعالیت در قوه قضائیه و نهاد‌های حکومتی و دولتی بازگردد. رسانه‌ها از موافقت دیوان عالی کشور با اعاده دادرسی او خبر داده‌اند.

 پس از چند روز شایعه پیرامون پذیرش اعاده دادرسی سعید مرتضوی صبح دیروز خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران خبر داد که قرار است از ساعت ۱۰ صبح سه شنبه در شعبه ۸ دادگاه کیفری یک استان تهران، اولین جلسه رسیدگی مجدد به پرونده سعید مرتضوی با حضور شاکی آن برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به نوشته تسنیم موضوع درخواست اعاده دادرسی مرتضوی " پرونده کهریزک است که با حکم دادگاه در این پرونده، او محکوم به انفصال دائم از خدمات قضائی شده بود. "

سعید مرتضوی در پرونده کهریزک متهم شده بود که دادگاه بدوی او را به پنج سال حبس و انفصال دائم از خدمات قضایی محکوم کرد، اما در دادگاه تجدیدنظر حکم حبس او به دو سال تقلیل یافت.

براساس گزارش‌ها عبداالحسین روح الامینی پدر محسن روح الامینی از قربانیان حادثه کهریزک و نماینده کنونی مجلس هم در جلسه دادگاه حضور پیدا کرده است. جزییات جدیدی از دادگاه مرتضوی منتشر نشده است و قوه قضائیه و طرفین پرونده نیز درباره این خبر سکوت کرده‌اند.

سعید مرتضوی از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۸ دادستان تهران و از ۱۳۸۸ تا ۱۳۸۹ معاون دادستان کل کشور بود. نام او با پرونده‌های تعطیلی مطبوعات و ماجرای کهریزک پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری ۱۳۸۸، و مرگ زهرا کاظمی گره خورده است.

او در پرونده کشته شدن سه تن از معترضان انتخابات سال ۸۸ در بازداشتگاه کهریزک متهم شد و در سال ۸۹ مصونت قضایی‌اش سلب و از فعالیت تعلیق گردید، اما از سوی محمود احمدی‌نژادرییس جمهور وقت ابتدا به عنوان رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و پس از آن هم به عنوان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی منصوب گردید.

مرتضوی در این دوران یکی از پرحاشیه‌ترین مقامات کشور بود و هر روز داستان تازه‌ای خلق می‌کرد. از جمله نقش او در اختلافات شدید برادران لاریجانی و محمود احمدی‌نژاد غیرقابل انکار است. مرتضوی نقش کلیدی در افشای ارتباط بابک زنجانی با فاضل لاریجانی داشت. ارتباطی که توسط احمدی نژاد در صحن علنی مجلس افشا شد و جنجالی عظیم به پا کرد.

بلاخره مرتضوی از دولت وقت کنار گذاشته شد و با برگزاری دادگاه کهریزک شرایط برای او دشوار‌تر هم شد. اتهام او در دادگاه معاونت در قتل بود. هر چند معاونت در قتل، بنابر ماده ۲۰۷ قانون مجازات اسلامی می‌تواند ۱۵ سال حبس در پی داشته باشد، اما دادگاه "ابراز ندامت" مرتضوی را پذیرفت و یک درجه در مجازات او تخفیف داد و نهایتا ابتدا به ۵ سال حبس و در دادگاه تجدید نظر هم به دو سال حبس محکوم شد. دادگاه همچنین او را از خدمات قضایی به طور دائم منفصل کرد.
بیشتر بخوانید: ماموران خودسر؛ باری بر دوش نظام/ از قتل ستار بهشتی تا اعترافات مازیار ابراهیمی گوهر عشقی مادر ستار بهشتی، وبلاگ نویسی که در زندان در اثر ضرب و شتم ماموران جان خود را از دست داد، اخیرا نامه‌ای خطاب به رییس جمهور آمر
مرتضوی در آخرین جلسه رسیدگی به اتهاماتش حاضر نشد و تنها متن لایحه دفاعیه خود را برای دادگاه فرستاده بود. خبرنگاران در بیرون دادگاه از او نقل کرده‌اند که گفته بود: "من در این نظام زندان نخواهم رفت. " ادعایی که حقیقت نداشت.

بلاخره پس از چند سال کش و قوس و با وجود تلاش‌های فراوان مرتضوی برای به زندان نرفتن او در اردیبهشت ماه سال ۹۷ در حالی که متواری بود در ویلایی در شمال کشور دستگیر شد.

دستگیری مرتضوی پس از یک هفته تلاش و پیگیری انجام شد. مامورانی در پی یافتن مخفیگاه او بودند. در این مقطع بسیاری در نیز فضای مجازی خانه به خانه به دنبال مرتضوی بودند و پرسش "مرتضوی کجاست؟ " به پرسش روز تبدیل شده بود.

نهایتا محمدعلی تقوی‌فرد رییس دادگستری وقت مازندران دوم اردیبهشت ماه ۹۷ اعلام کرد: "محکوم (مرتضوی) خانه‌ای به اتفاق یکی از بستگان در منطقه سرخرود مازندران اجاره کرده بود که با نیابت از مرجع اجرای احکام تهران وی دستگیر و تحت الحفظ [همراه مأموران]تهران اعزام شد. " مرتضوی پس از بازداشت به زندان اوین منتقل شد تا پشت میله‌ها قرار گیرد. بیشتر بخوانید: سعید مرتضوی؛ نامی که در هفته خبرنگار تکرار شد! او خیلی در زندان نماند و چند باری در طول دوران محکومیتش را در مرخصی به سر برد. مرتضوی نهایتا روز ۱۹ شهریور سال ۹۷ پس از گذراندن دو سوم از محکومیت خود آزاد شده است. براساس گزارش‌ها مرتضوی از مقامات قضایی در خواست عفو کرد که این در خواست مورد موافقت قرار گرفته است. براساس قانون متهم پس از تحمل دو سوم از مدت محکومیت خود می‌تواند در خواست عفو کند.

البته مرتضوی در پرونده دیگری نیز عفو خورد. در پرونده سازمان تأمین اجتماعی به اتهام "تصرف غیرقانونی در اموال دولتی" به شلاق محکوم شده بود که آن هم بخشیده شد.

حالا قاضی محکوم در پرونده کهریزک به دنبال بازگشت به دستگاه قضایی است. مرتضویی دو سال پس از زندان رفتن خود به دنبال آن است با اعاده دادرسی، انفصال از خدمت خود را بشکند.

اعاده دادرسی از جمله روش‌های فوق‌العاده شکایت از احکام است که راهی برای برگشت به دادگاه صادرکننده حکم قبلی محسوب می‌شود؛ با این هدف که دادگاه از رأی قطعی سابق خود بازگردد، چرا که شاکی مدعی است صدور آن رأی از روی اشتباه بوده و دلایل موجود اجازه نمی‌دهد که چنین حکمی بماند.

اعاده دادرسی شرایط ویژه خود را دارد که درباره پرونده مرتضوی مشخص نیست با چه استدلالی مورد پذیرش قرار گرفته است.

به هر ترتیب با توجه به پیشینه رویکرد دستگاه قضایی درباره محکومیت‌های مرتضوی احتمال اینکه حکم انفصال از خدمت مرتضوی در اعاده دادرسی تقض شود وجود دارد. با این حال اینکه او بتواند به جایگاه قبلی اش در مناصب قضایی و دولتی برسد امری بعید به نظر می‌رسد. منبع: فرارو لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۴۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ درصد پرونده های محاکم مازندران مربوط به اراضی کشاورزی است

به گزارش خبرنگار مهر، عباس پوریانی ظهر شنبه در اولین نشست قضائی مازندران در سال جاری، اظهار کرد: دادگاه‌های تجدید نظر عالی‌ترین مرجع تصمیم گیری در هر استان هستند که می‌توانند در ماهیت پرونده‌ها وارد شده و رأی دادگاه بدوی را نقض کنند و از آنجایی که ختم رسیدگی در این مرحله صورت می‌گیرد، از حساسیت بالایی برخوردار است.

وی خطاب به قضات افزود: ورودی پرونده به دادگاه تجدید نظر استان مازندران بسیار زیاد و رسیدگی به پرونده‌ها، طاقت فرسا و سخت است و از شما بزرگواران می‌خواهم در خط مقدم پرونده‌های سنگین و خاص استان، مجری عدالت باشید.

رئیس شورای قضائی دادگستری استان مازندران ادامه داد: بیشترین آمار پرونده‌ها در استان مازندران مربوط به مباحث مالی یا اثبات مالکیت است؛ خصوصاً زمین‌های کشاورزی فاقد سند که طبق آمار اداره ثبت اسناد، حدود ۲۰ درصد از کل اراضی استان را شامل می‌شوند.

پوریانی خاطر نشان کرد: صدور سند مالکیت و اجرای حد نگاری باعث چندین برابر شدن اعتبار این زمین‌ها و کاهش ورودی پرونده‌های تصرف غیر قانونی به دادگستری خواهد شد.

رئیس کل دادگستری مازندران با بیان اینکه همه قضات دادگاه تجدید نظر در مسند مدیریت قرار دارند، تاکید کرد: مدیریت قضات باید به گونه‌ای باشد که قدم‌هایشان عدالت را در جامعه جاری کرده و مانعی برای بی عدالتی‌ها شود.

وی با بیان اینکه رعایت و نهادینه شدن اخلاق موجب کاهش جرایم در جامعه می‌شود، تصریح کرد: استقلال دستگاه قضائی به دلیل حضور همکارانی است که فی سبیل الله گاهاً تا نیمه‌های شب برای رضای خداوند متعال، با رسیدگی به پرونده‌های قضائی، جهت احقاق حق مردم تلاش می‌کنند.

پوریانی ادامه داد: جایگاه شما بسیار رفیع و حساسیت کار بالاست زیرا اگر اهمال کاری صورت گیرد، مسئولیت شرعی و اخروی به دنبال خواهد داشت.

رئیس کل دادگستری مازندران با اشاره به اینکه برنامه‌هایی که در سند تحول قضائی به استان ابلاغ شده باید به بهترین نحو، اجرایی شود، افزود: یکسال است که مازندران به عنوان مهد علم حقوق با بیشترین دانش آموخته این رشته، به عنوان استان پایلوت برای رسیدگی به پرونده‌های الکترونیک قضائی در نظر گرفته شده و در بسیاری از موارد، مسئولیت اجرایی کردن دستورات جدید قوه را بر عهده دارد تا محاسن را یافته و معایب را جهت اصلاح به مقامات عالی اعلام کند.

پوریانی در پایان با بیان اینکه مدیران باید پاسخگو و انتقاد پذیر باشند، گفت: در مسند قضا، سختی کار بسیار بالاست و خداوند این فرصت را در اختیار ما قرار داد که در این جایگاه به مردم خدمت کنیم و در راستای فرمان الهی به نحو احسن در این مسیر مثمر ثمر باشیم.

کد خبر 6089850

دیگر خبرها

  • دستگیری عاملان توهین به وینیسیوس در ال‌کلاسیکو
  • مقدمات برگزاری «دادگاه‌های صلح» در لرستان فراهم شود
  • دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود
  • دادگاه‌های صلح در تهران تشکیل می‌شود؟
  • پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟
  • اثبات مالکیت و مالی بیشترین پرونده قضایی در مازندران است
  • ۲۰ درصد پرونده های محاکم مازندران مربوط به اراضی کشاورزی است
  • ضرورت شفافیت عملکرد قضات
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی / مصاحبه با وکیل
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی