Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین با بیان اینکه رسانه با شناخت و گزارش آسیب‌های اجتماعی، نقش مهمی در پیشگیری از وقوع جرائم دارند گفت: اگر رسانه‌ها در بحث کاهش جرائم و آسیب‌های اجتماعی به خوبی اطلاع رسانی کنند، شاهد کاهش جرایم خواهیم بود، تاریخ انتشار: 23:00 - 24 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۶۵۶۳

خبرگزاری میزان-  محمد قاسمی در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان که در سالن جلسات دادگستری کل استان قزوین برگزار شد، گفت: جرائم، آسیب ها، معضلات و ناهنجاری‌های اجتماعی در تمامی جوامع وجود دارد، اما نگرش افراد و حاکمیت‌ها نسبت به این مسائل متفاوت است و بر اساس سال‌ها بررسی و تجربه، بهترین راهکار پیشگیری، برخورد علمی، کارشناسی و آسیب شناسی شده با ناهنجاری‌های اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جرائم و آسیب‌های اجتماعی معلول علت‌های متعددی است، از این رو برای تاثیرگذاری اقدامات پیشگیرانه، ابتدا باید ریشه علت‌ها شناسایی شود تا بتوان با یک برنامه ریزی کارشناسی شده به مقابله با عوامل وقوع جرائم و ظهور و بروز آسیب‌های اجتماعی پرداخت.
دادستان قزوین همچنین بیان داشت: جرم، بزه کاری و آسیب‌های اجتماعی از منظر پیشگیری باید به طور جدی مورد بررسی قرار گیرد و عوامل شکل گیری و گسترش آن شناسایی شود و در این راستا تمامی دستگاه، نهاد‌ها و فرد فرد جامعه باید ایفای نقش کنند و بدون شک اگر از نقش‌های اجتماعی خود غافل شوند، اقدامات بی نتیجه خواهد ماند.
قاسمی با بیان اینکه تقویت باور‌های دینی در کاهش جرائم و آسیب‌ها بسیار موثر است، تصریح کرد: افراد و خانواده‌هایی که پایبندی به مسائل و ارزش‌های دینی در آن‌ها بیشتر است، جرائم، مشکلات و آسیب‌های اجتماعی کمتر مشاهده می‌شود، به همین خاطر تقویت و توجه به آموزه‌ها و ارزش‌های دین مبین اسلام و سیره ائمه اطهار (ع) و اهل بیت (ع) نسخه شفابخش هدایت انسان‌ها به سمت رشد و تعالی است و اگر به این موضوع توجه ویژه شود، بی تردید شاهد کاهش جرائم و آسیب‌ها خواهیم بود.
این مقام قضایی استان  قزوین تصریح کرد: بی توجهی به مسایل کوچک می‌تواند موجب بروز حوادث بزرگ‌تر شود، از این رو جرائم و آسیب‌های کوچک می‌تواند زمینه ساز آسیب‌های گسترده و بزرگ تری شود که جبران آن امکان پذیر نباشد، به همین خاطر کوچک‌ترین و کم اهمیت‌ترین جرم و آسیب اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد و برای آن نیز باید راهکار‌های علمی و کارشناسی و همچنین اقدامات پیشگیرانه برنامه ریزی شود.
وی با بیان اینکه رسانه با شناخت و گزارش آسیب‌های اجتماعی، نقش مهمی در پیشگیری از وقوع جرائم دارد، اذعان داشت: آسیب‌های اجتماعی در سطوح مختلف جامعه رسوخ کرده و ریشه بسیاری از این آسیب ها، نارسایی‌ها و اختلالات فرهنگی است، به همین خاطر رسانه‌ها بخصوص رسانه ملی در این زمینه نیز باید ورود و جامعه را از مخاطرات اجتماعی آگاه کنند و البته از ظرفیت فضای مجازی نیز نباید غافل شد.
دادستان قزوین یادآور شد: اگر رسانه‌ها در بحث کاهش جرائم و آسیب‌های اجتماعی به خوبی اطلاع رسانی و آگاه سازی کنند، شاهد کاهش آن‌ها خواهیم بود، زیرا اگر در این زمینه اقدامات هدفمند و کارشناسی برنامه ریزی نشود، هیچ شخص و خانواده‌ای از آسیب‌های اجتماعی مصون نخواهد بود و به طرق مختلف گریبان گیر جامعه می‌شود.
محمد قاسمی قانون گریزی را یک آسیب خطرناک دانست و افزود: قانون گریزی یکی از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی است و باید ریشه‌های میل به این آسیب در افراد بررسی و موشکافی شود و بی تردید قانونمداری و احترام به قانون سنگ بنای شکل گیری جامعه مدنی با کمترین جرم و آسیب و توسعه پایدار است و رسانه ملی با ساخت برنامه‌ها و گزارش‌های متعدد باید در راستای آموزش و ترویج فرهنگ قانون گرایی در سطح جامعه تلاش کند و الگو‌های مناسب به جوانان معرفی نماید.
این مقام مسئول در خصوص پیشگیری از قاچاق گندم گفت: قاچاق محصولات کشاورزی و دامی سلامت عمومی را به مخاطره می‌اندازد، به همین خاطر باید تمهیدات لازم برای جلوگیری از قاچاق کالا‌های استراتژیک اتخاذ شود و باید میزان سطح کشت گندم در استان توسط دستگاه‌های مربوطه برآورد شود و در سریع‌ترین زمان از کشاورزان خریداری و نگهداری شود تا از قاچاق آن جلوگیری بعمل آید.
قاسمی به موضوع تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی اشاره کرد و افزود: انتظار می‌رود اعضای شورای اسلامی روستا، دهیاران و بخشداران در امر پیشگیری از وقوع این پدیده‌ی شوم پیش قدم باشند. چرا که آنان به صورت مستمر در محل حضور داشته و به عنوان بزرگان منطقه، نه تنها خود باید در صیانت از عرصه‌ها و منابع طبیعی و حفاظت از محیط زیست کوشا باشند، بلکه برای دیگران نیز الگو و سرمشق بوده و در مقابل متجاوزان سد محکمی باشند.
قاسمی افزود: سیاست راهبردی دستگاه قضایی استان در این زمینه علاوه بر اجرای قاطعانه احکام دادگاهها، اعمال مقررات تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی یعنی قلع و قمع مستحدثات و ساخت و ساز‌های غیر مجاز در کوتاه‌ترین زمان ممکن و در همان مراحل ابتدایی بوده و در این خصوص باید از ظرفیت همگانی استفاده شود و الحمدلله در سال جاری اقدامات این حوزه رشد قابل قبول و بازخورد خوبی هم داشته و قطعا در امر پیشگیری از وقوع این جرم موثر است. ضمن اینکه ادامه این روند به تشدید مراقبت‌ها و انسجام گشت‌های مشترک ضابطین خاص و عام و همکاری دیگر دستگاه‌ها نیازمند است.
وی بیان داشت: پیشگیری از وقوع جرم همانگونه که رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) تاکید داشته و دارند، وظیفه تمامی دستگاه ها، نهاد‌ها و آحاد جامعه است و باید با توجه وظایف و تکالیفی که بر عهده دارند، در این راستا نیز ایفای نقش و اقدامات پیشگیرانه خود را اجرایی نمایند.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین در پایان خاطرنشان کرد: یکی از سیاست‌های تحول محور دوره جدید قوه قضاییه پیشگیری از وقوع جرم است و آیت الله رییسی نیز نسبت به تحقق این امر تاکید بسیار دارد و دستگاه قضایی استان به عنوان متولی قانونی پیشگیری از وقوع جرم، اقدامات سایر دستگاه‌ها و نهاد‌ها در این راستا را پیگیری و مطالبه خواهد کرد و در صورت کوتاهی باید پاسخگو باشند.    بیشتر بخوانید:   نقش اطلاع رسانی رسانه‌ها در کاهش تغییر کاربری‌های غیرمجاز در استان البرز انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پیشگیری جرایم رسانه کاهش جرائم و آسیب ها پیشگیری از وقوع جرم آسیب های اجتماعی جرائم و آسیب همین خاطر دستگاه ها رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۴۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محلات بی دفاع مستعد وقوع بزه سرقت و سایر جرائم

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همدان با بیان اینکه محلات بی دفاع مستعد وقوع بزه سرقت و سایر جرائم هستند گفت: در برخی از مناطق شهر طرح جامع و تفصیلی انجام نشده و در این مناطق براساس همین کمبود‌ها و نقصان‌ها نرخ جرائم بالا است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، سیدهادی مصطفوی ضمن گرامیداشت روز معلم و یاد و خاطره استاد شهید مرتضی مطهری، در مورد تشریح جرم شناسی در طرح جامع شهری عنوان کرد: یکی از موضوعات در حوزه پیشگیری، بحث محلات بی‌دفاع است به عنوان مثال در بحث نورپردازی زمانی که معبر یا پارکی از لحاظ نورپردازی ضعیف باشد آن محل مستعد وقوع بزه سرقت و سایر جرایم می‌شود.

وی با اشاره به طرح شهرسازی و طرح جامع شهری گفت: یکی از مسائل و آسیب‌ها این است که در تثبیت طرح جامع در کمیسیون ماده پنج، نظر مجموعه قضایی و انتظامی کسب نمی‌شود و یا در منطقه‌ای احداثِ واحد‌های مسکونی دو طبقه مصوب می‌‌شود اما بعد از آن پروانه ساختِ واحدِ چند طبقه صادر می‌شود.

مصطفوی بیان کرد: در صورت بروز یک جرم باید سریع‌ترین اقدامات در راستای تصحیح فرآیند‌های منجر به وقوع آن انجام پذیرد و طبق «نظریه پنجره‌های شکسته» وقوع جرم مانند شکستن پنجره در یک محیط است و در صورتی که اقدامی درخصوص تعویض پنجره شکسته صورت نگیرد، سایر پنجره‌ها نیز مستعد شکستن می‌‌شوند.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان ابراز کرد: در حالی که در طرح اولیه مستحدثات با توجه به کوچه 6 یا 8 متری لحاظ شده بوده که تغییرات بعدی منجر به تراکم جمعیتی و تعارض منافع ‌می‌شود و این مسئله خود زمینه‌ساز بروز جرائم گوناگونی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه طرح جامع همدان به تصویب رسیده و ما قرار نیست آن را تغییر دهیم، عنوان کرد: در طرح تفصیلی لازم است، پیوست‌های فرهنگی، انتظامی و امنیتی رعایت شود؛ لذا هدف کنونی این است که  آسیب‌شناسی‌های لازم صورت پذیرد و نظر نیروی انتظامی در خصوص شناسایی‌های صورت گرفته از سوی این نهاد درخصوص جرایم شایع در هر منطقه استفاده شود، تا در طرح تفصیلی اقدامات مناسبی در جهت کاهش چالش‌های هرمنطقه انجام پذیرد.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان بیان کرد: با یک نگاه جرم‌شناسانه و فنی باید دید در یک منطقه که قرار است طرح تفصیلی و جامع انجام شود، قرار است رفاه را برای شهروندان و ساکنان آن منطقه به ارمغان بیاورد؟ یا اینکه منجر به مشکلات و تعارض منافع شود؟ از همه مهمتر باید به پیوست‌های فرهنگی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) توجه شود.

مصطفوی عنوان کرد: اساساً در برخی از مناطق همدان طرح جامع و تفصیلی انجام نشده و در این مناطق براساس همین کمبود‌ها و نقصان‌ها نرخ جرائم بالا است.

وی گفت: دستگاه قضایی و انتظامی این آمادگی را دارد که نقطه نظرات خود را در طرح فوق در جلساتی که با این موضوع برگزار می‌شود اعلام دارد تا کار به صورت بهتری پیش برود.

در ادامه جلسه نمایندگان مسکن و شهرسازی به توضیح طرح جامع و تفصیلی پرداختند و نمایندگان نیروی انتظامی نیز جرائم و آسیب‌های شناسایی شده در هر منطقه را به‌صورت نقطه‌ای تشریح کردند.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • کاهش سرقت در کشور/ تاکید بر ارتقاء قدرت کشف جرائم و برخورد قاطع با سرقت
  • محلات بی دفاع مستعد وقوع بزه سرقت و سایر جرائم
  • آزادی ۱۲ زندانی جرائم غیر عمد در سال جاری
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • تفاهم نامه ارائه خدمات رونشناختی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کارگران امضا شد
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان