Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@01:29:05 GMT

بازار گوشت در خطر جدی

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۶۰۹۷

بازار گوشت در خطر جدی

هشت ماه از نابسامانی بازار نهاده‌های دامی می‌گذرد و طی این مدت مسئولان تنها به دادن وعده بسنده کرده‌اند و اقدام موثری برای بهبود بازار به انجام نرسیده است. به گزارش پول نیوز، با گذشت حدود هشت ماه از نابسامانی بازار نهاده‌های دامی و چالش‌های به وجود آمده در تأمین بازار، همچنان مسئولان مربوطه راهکاری برای حل این مسئله ندارند و تلاش آن‌ها در حد چند وعده بی‌سرانجام باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این در حالی است که فعالان صنعت دام و طیور کشور درباره ادامه روند فعلی و عواقب آن بار‌ها هشدار داده‌اند و از دولتمردان خواسته‌اند که هر چه سریع‌تر راهکار مناسبی برای حل این مشکل اتخاذ شود. طی روز‌های گذشته در اتفاقی کم سابقه قیمت هر کیلوگرم سویای دامی به ٩ هزار تومان رسید و تشکل‌های تولیدی معتقدند تداوم شرایط فعلی منجر به بروز چالشی جدی در صنعت تولیدات پروتئینی کشور خواهد شد.

در همین زمینه ناصر نبی پور، رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران مهر اظهارکرد: هم اکنون در بازار نهاده‌ها فقط بحث کمبود مطرح نیست الان دیگر نهاده پیدا نمی‌شود. اخیراً سویا را به قیمت ٧٩٥٠ تومان خریداری می‌کردیم، اما این روز‌ها نرخ آن به ٩٠٠٠ تومان رسیده است.
هشدار درباره تشدید مشکل در شهریور

همچنین حبیب اسدالله نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به افزایش قیمت سویا به ٩ هزار تومان گفت: ما یکتاه پیش نیز درباره وضعیت ذخایر و تأمین و عرضه سویا هشدار داده بودیم که اگر چاره اندیشی و تدبیر مناسبی نشود با مشکلات جدی در این حوزه مواجه خواهیم شد و اگر تدبیر لازم اندیشیده نشود مشکلات از شهریورماه جدی‌تر خواهد شد.

وی تصریح کرد: کمبود عرضه منجر به گرانی شده، اما فعلاً نهاده در بازار موجود است و می‌توان با قیمت بالا خرید کرد. با این حال اگر روند به همین شکل باشد یک ماه آینده شاهد کمبود جدی و قیمت‌های هنگفت در حوزه سویای دامی خواهیم بود.
تولیدکنندگان قربانی پاس‌کاری وزارت خانه جهاد و صمت

این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: متأسفانه وظایف و تکالیف بین دو وزارتخانه جهاد و صمت پاس‌کاری می‌شود و همین مشکلات تولیدکنندگان را بیشتر کرده است.

وی افزود: ما انتظار داریم برای ارزان شدن قیمت مرغ دولت اقدام عاجل کرده و نهاده را به قیمت مصوب به‌دست مرغداران برساند.

پیش از این برخی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نابسامانی بازار نهاده‌های دامی را انکار کرده بودند و برخی دیگر از جمله کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی وعده اصلاح داده بودند که البته بعد از گذشت چند ماه هنوز اتفاق خاصی در این حوزه نیفتاده بلکه شرایط چالشی‌تر نیز شده است.
از انکار تا وعده اصلاح مسئولان جهاد

در همین زمینه مرتضی رضایی، معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی چندی قبل در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه نهاده‌های دامی دو برابر قیمت مصوب به‌دست تولیدکننده می‌رسد، گفته بود: در راستای حمایت از فعالان زیربخش دام و طیور کشور، نهاده‌های دامی (ذرت، کنجاله سویا و جو) به طور مستمر توسط واردکنندگان و تأمین‌کنندگان نهاده در سامانه بازارگاه نهاده‌های کشاورزی عرضه می‌شود.

مرتضی رضایی اضافه کرد: این نهاده‌ها جهت توزیع، با نرخ مصوب بین دامداران، مرغداران و کارخانجات خوراک دام و تشکل‌های مربوطه به سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها اختصاص می‌یابد.

رضایی ادامه داده بود: بالغ بر ۲۸ هزار بهره بردار شامل دامداران، مرغداران، کارخانجات خوراک دام، اتحادیه‌های ملی و استانی و شرکت‌های تعاونی در سامانه مذکور احراز هویت شده و امکان خرید در سامانه را دارا هستند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفته بود: عرضه کنجاله سویا و جو خارج از سامانه به منزله قاچاق کالا تلقی می‌شود بنابراین در صورت ارائه مستندات مربوط به خرید نهاده‌های دامی توسط تولیدکنندگان خارج از نرخ مصوب از واردکنندگان و یا سایر عوامل توزیع، موضوع از طریق دستگاه‌های نظارتی از جمله تعزیرات حکومتی قابل پیگیری است.

با این وجود کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی در جلسه‌ای که در تاریخ ٣ خردادماه با تشکل‌های بخش خصوصی داشت، وعده اصلاح نظام توزیع نهاده‌های دامی را داده و عنوان کرده است: اصلاح نظام توزیع باید در دستور کار قرار گیرد و مقرر شده سامانه بازارگاه با یک سامانه دیگر جایگزین شده تا مشکلات توزیع مرتفع شود.
٢٢ روز از مرداد گذشت، مشکلات بازارگاه ادامه دارد

برخی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نیز وعده اول مرداد را داده بودند که با گذشت ٢٢ روز از مرداد ماه همچنان وعده آن‌ها بی‌سرانجام باقی مانده است.

مسعود بصیری، مدیرکل دفتر توسعه بازار و زنجیره‌های وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه گفته بود: تصمیم داریم تا تمام فرآیند‌ها در سامانه بازارگاه به صورت سیستمی شود. بایستی اطلاعات دقیق و درست وارد این سیستم شود. زیرساخت‌های آن در حال تکمیل است و از ابتدای مرداد ماه دیگر مشکلی در توزیع نهاده‌های دامی نخواهیم داشت. وعده‌ای که تاکنون محقق نشده است.

واردکنندگان نهاده‌های دامی نیز معتقد هستند اصلاح سامانه بازارگاه می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند در همین راستا عباس حاجی زاده، دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور گفت: اگر ایرادات سامانه بازارگاه متناسب با شرایط کاربران برطرف شود می‌تواند در مسیر تسهیل توزیع نهاده‌های دامی عملکرد مطلوب‌تری داشته باشد.

با توجه به شرایط موجود و هشدار‌های فعالان صنعت دام و طیور کشور به نظر می‌رسد مسئولان باید برای بحث تأمین و توزیع نهاده‌های دامی تدبیر اساسی کنند و به وعده‌های بی‌سرانجام اکتفا نکنند.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: قیمت گوشت گوشت قرمز ویروس کرونا بیماری های واگیردار نهاده های دامی توزیع نهاده های دامی وزارت جهاد کشاورزی سامانه بازارگاه بازار نهاده ها دام و طیور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۶۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، ذبیح الله اعظمی ساردوئی ابتدا با اشاره به وضعیت نیروی انسانی سازمان دامپزشکی کشور، گفت: تعداد نیروی انسانی سازمان دامپزشکی کشور کم است که مقرر شده تا پس از درخواست کتبی سازمان از طریق کمیسیون کشاورزی مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه و مکاتبات با رئیس جمهور پیگیری شود.

  نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سازمان دامپزشکی کشور در زمینه منابع مالی نیز با کمبود‌هایی مواجه است، ادامه داد: آزمایشگاه‌های مرجع سازمان دامپزشکی نیز کم است که از سوی کمیسیون کشاورزی مجلس درخواست شده تا این آزمایشگاه‌ها در کل کشور توسعه پیدا کند.   اعظمی با تاکید بر اینکه حدود ۱۰ میلیارد دز واکسن دامی وارد کشور می‌شود که مغایر اهداف دولت و برنامه هفتم توسعه است که بر اساس آن باید در این زمینه به خودکفایی ۷۰ درصدی دست پیدا کنیم، عنوان کرد: باید شرکت‌های دانش بنیان به حوزه تولید واکسن‌های دامی ورود کنند.   وی با بیان اینکه رئیس سازمان دامپزشکی در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس پذیرفت تا از واردات واکسن‌هایی که مشابه تولید داخل آن بتواند تمامی آزمایشات را با موفقیت پشت سر بگذارد جلوگیری کند، تصریح کرد: برخی شرکت‌ها مجوز واردات دام زنده را دریافت کرده‌اند که باید سازمان دامپزشکی محموله‌های وارداتی آنها را تحت نظر داشته باشد، زیرا ممکن است با خود برخی بیماری‌ها را وارد کشور کنند.   اعظمی با اشاره به اینکه باید غرامت دام‌های آلوده و بیماری که بر اساس نظر سازمان دامپزشکی معدوم می‌شوند پرداخت شود، ادامه داد: در جنوب استان کرمان بیش از ۱۱ هزار نفر شتر، بیش از ۲ هزار راس دام سنگین و همچنین دام سبک وجود دارد و با توجه به محرومیت منطقه، مطالبه اینجانب از رئیس سازمان دامپزشکی این بوده که بخشی از واکسن مورد نیاز این منطقه همچنان به صورت رایگان توزیع شود که مقرر شد این روند ادامه داشته باشد.   عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: این احتمال وجود دارد که به دلیلی بالا بودن قیمت واکسن، برخی از دامداران اقدام به واکسیناسیون نکنند و این مسئله موجب فراگیری برخی بیماری‌های دامی با خسارت بالا شود که رئیس سازمان دامپزشکی موافقت کرده در این زمینه مساعدت کند.

دیگر خبرها

  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • حذف گوشت از بیشتر غذاهای میزبان در المپیک پاریس!
  • خرید ۵۳۰ تن گوشت مرغ منجمد در استان قزوین
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • قیمت جدید دام زنده اعلام شد
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • تولید 90 تن گوشت مرغ در عباس آباد
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند