Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت‌الله «محمد غروی کاشانی» زاده ۱۲۷۵ شمسی و در گذشته ۲۵ ذی‌الحجه ۱۳۹۸ قمری (۵ آذر ۱۳۵۷ شمسی) همه عمر در برابر فساد حکومت پهلوی آشکارا ایستاد و در آخرین سال عمرش به استناد قرآن کریم، پیروزی انقلاب اسلامی را پیش‌بینی کرد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، فقیه و ادیب بود و مشهور به استخراج رموز و اسرار از آیات قرآن کریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زندگی ساده‌اش را در کاشان و اصفهان و نجف اشرف و مشهد و تهران به تحصیل اصول فقه و علوم فلسفه و عرفان گذراند و یک کار دیگر؛ مبارزه با طاغوت زمانه.

از سال ۱۳۴۲ شمسی که امام خمینی (ره) به‌عیان بر ستم پهلوی تیغ کشید پیرو روحانی آگاه زمانه شد و شجاعانه مردم را به پیروی از ایشان دعوت کرد.

با انتشار اعلامیه‌هایی با مفاد انقلاب سفید شاه مخالفت کرد و در جریان جنگ اعراب و اسرائیل در مسجد ارگ تهران برای پیروزی مسلمانان و شکست زورگویان دعا کرد. از همان موقع رژیم پهلوی فهمیده بود با چه کسی طرف است؛ ماموران درهای مسجد ارگ را بسته بودند و مراسم دعای آیت‌الله غروی و مردم پشت درهای بسته مسجد برگزار شد.

همان جا جمعیت شعار مرگ بر اسرائیل سر دادند. درباره‌اش معروف است که شاه شخصاً دستور داده بود تلفن خانه‌اش را قطع کنند و ملاقات با وی ممنوع شود.

آیت‌الله غروی از نخستین کسانی بود که به پیروی از امام (ره) به مبارزه آشکار با حکومت پهلوی پرداخت

همچون شیری غران!

آیت‌الله غروی با رژیم پهلوی آشکارا مبارزه می‌کرد؛ بر سر مزار شهدای قیام می‌رفت و با وجود مخالفت و مزاحمت ساواک، برای شهدای روحانی از جمله «سید محمدرضا سعیدی» و «آیت‌الله غفاری» مجلس ختم برگزار کرد. وی نخستین روحانی‌ای بود که موضوع «وحدت حوزه و دانشگاه» را در دهه ۴۰ شمسی مطرح و پیگیری کرد.

از نزدیکانش نقل شده که پس از کشتار بیرحمانه دانش‌آموزان در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷ از شدت اندوه بستری و زمین‌گیر شد. چند هفته بعد وقتی که رحلت کرد، بازار تهران و خیابان‌های مرکزی شهر تعطیل شد و مردم برایش مراسم تشییع باشکوهی برگزار کردند که البته تحمل نشد؛ ماموران رژیم پهلوی در برخی خیابان‌ها مردم را به گلوله بستند و ۳ نفر شهید و عده زیادی مجروح شدند.

آیت‌الله «نجفی مرعشی» درباره ایشان فرمود:«هر کاری برای تجلیل و بزرگداشت آیت الله غروی انجام بگیرد، کم است. زیرا وی در زمانی وارد صحنه مبارزات شد که ما هنوز وارد نشده بودیم و در برابر دستگاه پهلوی همچون شیری غران ایستاد.»

آیت‌الله غروی در نهضت ملی شدن صنعت نفت همراه با آیت‌الله کاشانی پشتیبان مردم و حافظ منافع ملی بود

پیش‌بینی قرآنی آیت‌الله

طاغوت زمانه تا آخرین روزهای حیات آیت‌الله غروی هر کاری از دستش برآمد، برای اذیت و آزار وی انجام داد و این کارها و آزارها چندان دور از ذهن هم نبود. آیت‌الله غروی در اواخر دوره حیاتش یک روشن‌بینی بزرگ را بیان کرده بود؛ به استناد آیه ۲۲ سوره مجادله از شکست پهلوی خبر داده بود: «من نخواهم بود، ولی این انقلاب پیروز خواهد شد.»

امروز در تاریخ، مناسبت های دیگری هم هست

امروز ۲۵ مرداد مصادف با ۱۵ اوت (آگوست) میلادی و ۲۵ ذی‌الحجه هجری قمری در تقویم تاریخ مناسبت‌های دیگری هم دارد.

ـ پذیرش خلافت توسط امام علی (ع) در سال ۳۵ قمری
ـ درگذشت «ابن سَرّاج» ادیب و شاعر بغدادی در سال ۳۱۶ قمری
ـ درگذشت علامه «سید ناصر حسین موسوی هندی» فقیه اصولی و محدث مشهور در سال ۱۳۶۱ قمری
ـ تولد ناپلئون بناپارت در سال ۱۷۶۹ میلادی
ـ روز ملی و استقلال کره جنوبی در سال ۱۹۴۵ میلادی
ـ استقلال هند در سال ۱۹۴۷ میلادی
ـ روز ملی خانواده و تکریم بازنشستگان

 

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: اسرائیل قرآن کریم انقلاب اسلامی آیت الله غروی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۶۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند عکس دیده نشده از هنرمندی که «مست عشق» را روی پرده ندید

فیلم سینمایی «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی سرانجام رنگ پرده را دید؛ فیلمی که هفت ماه پس از درگذشت فیلمبردارش مرتضی پورصمدی به اکران درآمده است.

به گزارش ایسنا، داستان فیلم سینمایی «مست عشق» همزمان با دوران زندگی مولانا و شمس تبریزی اتفاق می‌افتد که شهاب حسینی در نقش شمس تبریزی، پارسا پیروزفر در نقش مولانا و هانده ارچل در نقش کیمیا خاتون حضور دارند.

زنده‌یاد مرتضی پورصمدی که در این فیلم با حسن فتحی همکاری داشته است،همانند همیشه تصاویری جذاب به یادگار گذاشته است؛ تصاویری که با رنگ‌بندی‌ها و قاب بندی‌ها، برای مخاطب چشم‌نواز است.

البته ثبت این تصاویر برای فیلمبرداری که تجربه عکاسی و مستندسازی داشته، دور از ذهن نیست اما افسوس که نمایش «مست عشق» در فقدان پورصمدی برای سازندگان فیلم باقی ماند و در اولین شب نمایش‌ آن در یک محفل سینمایی، فرهاد توحیدی فیلم‌نامه‌نویس این اثر، از او یاد کرد.

مرتضی پورصمدی می‌گفت، «معمولا سعی دارم برای کارگردان و حقوقی که او در زیبایی‌شناسی خروجی و نهایی کار دارد، احترام قائل باشم و در ابتدای کار نیز سعی می‌کنم، تصاویری تهیه و درباره آن‌ها با کارگردان گفت‌وگو کنم تا به آن‌چه دلخواه اوست نزدیک‌تر شود» و حالا نتیجه این سبک کاری در مست عشق» حسن فتحی نمایان است. 

او همچنین می‌گفت از دیگر شانس‌های بزرگ من آن است که تربیت‌شده نسلی هستم که با افراد بسیار جذابی کار مشترک داشته‌ام و مسایل متعددی را از آن‌ها آموخته‌ام. افرادی چون فرهاد ورهرام، ناصر تقوایی، ضابطی جهرمی و ... هریک علاوه بر عرصه‌های کاری نکات اخلاقی مهمی را به من آموختند که از تمام آن‌ها سپاسگزارم.  

یاد مرتضی پورصمدی گرامی.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مطهری فیلسوف زمان و یکی از متفکرین انقلاب بود
  • نوری: داور دو پنالتی ملوان را ندید
  • نظر رهبر انقلاب درباره اهمیت تاریخی و راهبردی علمیات وعده صادق
  • هر میدانی که سپاه با پشتیبانی مردم به آن وارد شد منجر به پیروزی شد
  • پیام تسلیت امام‌جمعه و استاندار کرمانشاه در پی درگذشت امام جمعه سابق جوانرود
  • چند عکس دیده نشده از هنرمندی که «مست عشق» را روی پرده ندید
  • خودروی سفارشی محمدرضاشاه پهلوی هم برقی شد! /عکس
  • بیانات مهم رهبر انقلاب درباره تسلیحات ایران
  • آیت‌الله جنتی: کارگران در صف مقدم دفاع از عزت ملی هستند
  • پیام استاندار خراسان جنوبی به مناسبت "سالروز شکست آمریکا در طبس"