Web Analytics Made Easy - Statcounter

رحیم رحیمی و همکارانش در دانشگاه "پردو"(Purdue) موفق به ابداع یک کپسول قابل بلعیدن شده‌اند که حاوی یک هیدروژل جاذب درون یک پوسته رزین است و می‌تواند باکتری‌های روده را جمع آوری کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، باکتری هایی که در دستگاه گوارش ما وجود دارند، می توانند چیزهای زیادی در مورد سلامتی ما بگویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون یک کپسول تازه توسعه یافته می تواند با جمع آوری باکتری ها از مکان های خاص در دستگاه گوارش اطلاعات بیشتری فراهم کند.

پزشکان به طور معمول مدفوع بیمار را به منظور کسب این اطلاعات تجزیه و تحلیل می کنند تا ببینند چه نوع باکتری هایی در دستگاه گوارش بیمار زندگی می کنند. اما متأسفانه هیچ راهی برای دانستن اینکه آیا این باکتری ها متعلق به روده کوچک، روده بزرگ، معده یا هر جای دیگر در دستگاه گوارش هستند، وجود ندارد. اینجاست که این کپسول خوراکی وارد می شود و به کار می آید.

این کپسول که به سرپرستی "رحیم رحیمی" استادیار دانشگاه پردو در ایندیانا آمریکا ایجاد شده است، اساسا از یک هیدروژل جاذب داخل یک پوسته رزینی تشکیل شده است. 

شیمیِ این پوسته را می توان طوری تنظیم کرد که وقتی در معرض pH قسمت خاصی از دستگاه گوارش قرار می گیرد، حل شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، هیدروژل، مایع گوارشی را که حاوی باکتری است، جذب می کند. ژل با انجام این کار منبسط می شود و کپسول در نهایت بسته می شود تا باکتری های جمع شده را به دام بیاندازد و از جذب بیشتر آنها جلوگیری کند.

سپس این کپسول در بقیه دستگاه گوارش سفر می کند و سرانجام همراه با مدفوع دفع می شود. در نهایت توسط محققان بازیابی می شود و ژل بیرون کشیده و تجزیه و تحلیل می شود تا ببینند که کدام باکتری در در آن وجود دارد. 

هر کپسول فقط یک بار استفاده می شود و ساخت آن حدود یک دلار هزینه دارد.

قرار است این فناوری قبل از انجام آزمایش های انسانی بر روی خوک ها آزمایش شود.

"رحیم رحیمی" می گوید: این رویکرد فرصت های جدیدی را برای مطالعه اینکه چه نوعی از باکتری ها در روده وجود دارند، فراهم می کند. این به ما کمک می کند تا دریابیم که چگونه این باکتری ها را برای مبارزه با بیماری ها دستکاری کنیم.

این تحقیقات در مجله RSC Advances منتشر شده است. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کپسول باکتری ايران دستگاه گوارش باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۹۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی

به گزارش «مدیکال اکسپرس»، تنها در سال گذشته بیش از ۶۰۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر سرطان جان خود را از دست دادند. پیگیری خستگی‌ناپذیر برای شناخت این بیماری پیچیده موجب پیشرفت پزشکی در ابداع رویه‌های درمانی کمتر تهاجمی و در عین حال موثر شده است.

ایمنی درمانی (ایمنوتراپی) به عنوان یک راه حل احتمالی در حال افزایش است. ایمنی‌درمانی دربرگیرنده استفاده از قدرت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سلول‌های سرطانی است.

محققان در دانشکده مهندسی دانشگاه کارنگی ملون (آمریکا) راهی برای بهبود و بهسازی یک روش درمانی و تبدیل آن به یک رویه مهم ابداع کرده‌اند. «رونگ تونگ» استادیار مهندسی شیمی با همکاری «ونجون ربکا کای» استادیار علوم و مهندسی مواد، اقدام به بررسی یک روش ایمنی‌درمانی سرطان کرده که از مدت‌ها پیش مورد علاقه محققان بوده است.

این رویکرد شامل فعال سازی سلول‌های ایمنی در بدن و برنامه‌ریزی دوباره آن ها برای حمله و نابودی سلول های سرطانی است. این روش درمانی با پروتئین سایتوکین (cytokine) انجام می شود.

سایتوکین‌ها مولکول های پروتئین کوچکی هستند که به عنوان پیام‌رسان‌های بیوشیمیایی بین‌سلولی عمل می‌کنند و توسط سلول های ایمنی بدن برای هماهنگی پاسخ آن ها آزاد می شوند.

تونگ و کای با همکاری شماری از دانشجویان مهندسی شیمی از یک رویکرد نوآورانه برای بهره برداری از پروتئین های سایتوکین به عنوان یک درمان ایمنی بالقوه استفاده کردند.

بر خلاف روش‌های قبلی، تکنیک ابداعی آن ها تضمین می کند که سایتوکین‌های تحریک کننده سلول های ایمنی بطور موثر برای هفته‌ها در داخل تومورها قرار می‌گیرند و در عین حال ساختار سایتوکین را نیز حفظ می‌کنند.

درمان های کنونی سرطان مانند شیمی درمانی قادر به تمایز بین سلول های سالم و سلول های سرطانی نیستند. تحریک سیستم ایمنی بدن برای حمله به تومورها یک جایگزین امیدوارکننده برای درمان سرطان است.

انتقال سایتوکین‌ها می تواند موجب حرکت و فعالیت سلول های ایمنی در تومور شود اما تحریک بیش از حد سلول های سالم نیز می تواند تاثیرات جانبی شدیدی داشته باشد. هدف این تیم تحقیقاتی یافتن یک توازن بین کشتن سلول های سرطانی در بدن در عین آسیب نزدن به سلول های سالم است.

تونگ و دانشجویان او به منظور تحقق این هدف اقدام به ایجاد ذرات خاصی با اندازه‌های متمایز کردند که به تعیین محلی که دارو باید اثر بگذارد، کمک می کنند. این ذرات ریز طراحی شده اند که در داخل محیط تومور بمانند. کای و دانشجویانش نیز روی سنجش خصوصیات سطحی این ذرات کار کردند.

ترکیب آنتی‌بادی‌های خاص با سایتوکین‌های ذره‌ای برای از میان برداشتن تومورها در این مطالعه موفق عمل کرد. اعضای این تیم تحقیقاتی امیدوارند که نقش و تاثیر آن ها بر تحول ایمنی‌درمانی بخشی از یک کارزار بزرگتر به سمت رویکردهای درمانی سرطان بدون زیان به سلول های سالم باشد.

به گفته آن  ها، این رویکرد جدید الصاق کردن سایتوکین‌ها به ذرات همچنین می تواند در آینده برای انتقال انواع دیگری از داروهای ایمنی‌درمانی استفاده شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ابداع سلول خورشیدی آبدار
  • ابداع نسل جدید ربات‌های نرم با توانایی خم شدن و خزیدن
  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • الکترونیک سبز می‌شود/ ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند 
  • دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس 
  • تغییر رنگ و بوی آب پکیج
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند