Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@06:01:32 GMT

ساخت برخی از تجهیزات آتش نشانی در کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۶۹۶۳۱

به گزارش ایسنا، پیروز حناچی شهردار تهران در مراسم افتتاح ایستگاه ۱۳۲ آتش نشانی شهر تهران گفت: سازمان آتش نشانی شهر تهران قابل مقایسه با قبل از حادثه پلاسکو نیست، تجهیزات آنها کامل شده و البته نقش آموزش را نیز نباید از یاد برد. 

شهردار تهران در ادامه گفت: در تاریخچه سازمان آتش نشانی مطمئنا پلاسکو یک نقطه عطف است شرایط سازمان و آمادگی آن با قبل از پلاسکو قابل مقایسه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر این اتفاقات بیفتد و شرایط قبل و بعد مساوی باشد بزرگترین خسارت را دیده ایم.

به گفته حناچی، حادثه سینا اطهر هم همین طور است و اگر درس نگیریم همه خسارت است. باید از این حوادث درس بگیریم و روش هایمان را اصلاح کنیم. درخواست کرده ام که در حادثه سینا اطهر گزارش جمع بندی شده این موضوع را بدهند تا به صورت آیین نامه اصلاحی به مجلس داده شود.

او تاکید کرد که استفاده از ساختمانهای مسکونی برای کاربری های دیگر صحیح نیست و گفت: طبیعتا این نوع استفاده از ساختمان ها در شرایط بهره برداری وضعیتی را به وجود آورده که کسی نتواند از آن دفاع کند. در پلاسکو و سینا اطهر یکی از دلایل حادثه، استفاده نادرست از ساختمان بوده است.

شهردار تهران با اشاره به همکاری شورای شهر تهران برای توسعه سازمان آتش نشانی گفت: خوشبختانه در این دوره از شورای شهر، درصدی از درآمد شهرداری برای توسعه آتش نشانی اختصاص یافته و برای مردم قبض هایی برای همین منظور ارسال شده، چون  هرچقدر آتش نشانان ما مجهزتر، آموزش دیده تر و آماده تر باشند، احتمال خطر نیز کمتر است.

حناچی گفت: ایمنی یک فرآیند است که از طراحی و مقررات ملی ساختمان آغاز می شود و به رعایت ضوابط ایمنی از سوی استفاده کننده هم ختم می شود، گرچه ۳۳ هزار ساختمان ناایمن در پایتخت وجود دارد؛ اما درجه ناایمنی این ساختمان ها متفاوت است، برخی از آنها ساختمانهای بلندمرتبه ای هستند که با طرح ویژه تحت عنوان ۹۹۹ توسط آتش نشانی پیگیری می شوند و اغلب ساختمان هایی را شامل می شوند که قبل از اجباری شدن مقررات ملی کشور ساخته شده اند.در قدم اول ساکنان باید بدانند این ساختمان ها نا ایمن است و بدانند برای این ناایمنی چه کاری باید انجام بدهند.

شهردار تهران  با اشاره به اینکه در  آخرین استخدام حدود ۲۰۰ نفر جذب سازمان آتش نشانی شهر تهران شده اند، گفت: چون آتش نشانی جزو مشاغل سخت محسوب می شود، سال های خدمت آنها کمتر از کارکنان عادی است و به طور مرتب این ورودی را در آتش نشانی باید داشته باشیم تا نیروهای جدید وارد شوند و آموزش ببینند.

او همچنین به آموزش تعداد معدودی از آتش نشان زن اشاره کرد که مجوز استخدام آنها در دست پیگیری است.

همچنین شهردار تهران درباره نگرانی هایی که درباره نا ایمن بودن فضاهای شهری با کشته شدن یک پسر نوجوان در پارک لاله مطرح شده است، این مساله را مربوط به رعایت مقررات مربوط HSE دانست و گفت: این موضوع در همه فضاهای عمومی موضوعیت دارد و پارک ها و فضاهای عمومی دائما باید کنترل شود.

نیروهای آتش نشان باید ۷۰۰۰ نفر شوند

همچنین محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران نیز  در حاشیه این مراسم گفت: در حال حاضر ۱۳۰ ایستگاه آتش نشانی با حدود ۵۰۰۰ نفر آتش نشان در تهران هست که باید این اعداد به ۱۵۰ ایستگاه و ۷۰۰۰ نفر نیرو برسد. آتش نشانی که از سازمان های شهرداری محسوب می شود برای جذب نیرو ابتدا مجبور شد تا ثابت کند نیروهایش زیاد نیست و به تازگی اجازه جذب ۲۰۰ نیروی دیگر را هم گرفته است.

بر اساس گزارش سایت پلیس، هاشمی افزود: از نظر تأمین تجهیزات آتش نشانی کارهای زیادی باید انجام شود و به همین دلیل در زمانی که هنوز ارز گران نشده بود تعداد زیادی از تجهیزات مورد نیاز را خریداری کردیم.

منبع: الف

کلیدواژه: سازمان آتش نشانی شهردار تهران ساختمان ها شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۹۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن «سنگلج» می‌لرزد!

در چند روز اخیر، ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه «سنگلج» که در تملک شهرداری تهران است و از دوره مدیریت محمد باقر قالیباف بحث واگذاری آن به این تماشاخانه مطرح بوده، خبرساز شده است.

به گزارش ایسنا، بعد از ابراز نگرانی پریس مقتدی، مدیر این تماشاخانه درباره آسیب زدن به این بنای قدیمی، مشاهده ها هم حاکی از آن است که به هنگام ساخت و ساز ساختمان مجاور، بنای تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود و از آنجاکه این تماشاخانه روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته، این ساخت و ساز نگرانی جامعه هنری را در پی دارد که مبادا فاجعه‌ای انسانی در پیش باشد. از سوی دیگر از آنجاکه تماشاخانه «سنگلج» در فهرست آثار ملی ثبت شده است، هر گونه ساخت و سازی در مجاورت آن باید با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی باشد.

در همین زمینه کاظم نظری، مدیر کل هنر‌های نمایشی درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز ساختمان مجاور «سنگلج» گفت: از دفتر طرح‌های عمرانی پیگیر این مساله هستیم و کارشناسان این دفتر از ساختمان بازدید کرده‌اند. در حال حاضر چال‌برداری انجام نشده و فعلا ساخت و ساز در مرحله هم‌سطح زمین است، ولی اگر بخواهند چال‌برداری کنند، باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرند.

او ادامه داد: فعلا نامه‌نگاری‌های لازم با میراث فرهنگی و دفتر حقوقی وزارت ارشاد انجام شده و اگر قرار باشد ساخت و ساز ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج گسترش پیدا کند یا دخل و تصرفی در آن صورت بگیرد، قطعا باید با هماهنگی وزارت ارشاد و میراث فرهنگی باشد.

نظری اضافه کرد: فعلا دفتر‌های اداری مالی، حقوقی و طرح‌های عمرانی با میراث فرهنگی در تعامل و تماس هستند. ما هم نامه‌نگاری‌های لازم را با میراث فرهنگی انجام داده‌ایم، ولی کارشناسی که مسئول رسیدگی به این موضوع (خانه‌های ثبت شده در فهرست آثار ملی) است، فعلا در ماموریت به سر می‌برد و قرار است هفته آینده این موضوع با پیگیری ایشان دنبال شود.

او در پاسخ به اینکه با توجه به تخریبی که صورت گرفته، به نظر می‌رسد ساخت و ساز ادامه داشته باشد و متوقف نشود، توضیح داد: قطعا اگر قرار باشد ساخت و ساز ادامه پیدا کند، باید مسائل امنیتی و پروتکل‌های اماکن ثبت شده در فهرست آثار ملی را رعایت کنند. ما تا پیش از عید پیگیر بودیم که ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج به این تماشاخانه واگذار شود همچنانکه خیلی از بزرگان هنر کشورمان هم پیگیر این قضیه بودند، ولی متاسفانه با رفتن آقای قالیباف از شهرداری، این موضوع مسکوت ماند.

مدیر کل هنر‌های نمایشی با تاکید بر ضرورت گسترش نمایش‌های ایرانی یادآوری کرد: اگر قرار به راه‌اندازی بنیاد تئاتر ملی باشد، نیازمند فضایی برای تولید هنر و انجام کار‌های پژوهشی هستیم و با این تصور که شهرداری ساختمان مجاور سنگلج را در اختیار ما قرار می‌دهد، منتظر اجرایی شدن این وعده بودیم که مساله ساخت و ساز پیش آمد.

او در پاسخ به اینکه طبق مشاهده ایسنا، بر اثر این ساخت و ساز، تماشاخانه سنگلج دچار لرزش می‌شود، گفت: امیدواریم این ساختمان‌ساز به فاجعه انسانی منتهی نشود. به هر حال ما هم این نگرانی‌ها را داریم و پیگیر حل این وضعیت هستیم. اما فعلا شرایط به گونه‌ای نبوده که اجرای نمایش را متوقف کنیم.

نظری در ادامه درباره آخرین وضعیت ساخت و ساز اداره تئاتر نیز گفت: مجوز اداره تئاتر را از شورای عمرانی گرفته‌ایم و مشغول برآورد هزینه‌ها هستیم تا کار شروع شود. آقای وزیر هم دستور لازم را صادر کرده‌اند. قرار است تا هفته آینده برآورد هزینه نقشه ساختمان از سوی دفتر طرح‌های عمرانی وزارت ارشاد ارایه شود. اگر بتوانیم مجوز یک بنای ۵، ۶ طبقه را بگیریم، مهمانسرایی هم برای هنرمندان تئاتر استان‌ها خواهیم ساخت تا دیگر نیازی به اقامت در هتل نداشته باشند. ضمن اینکه امیدوارم بتوانیم دفتر‌هایی برای کارگردانان تئاتر تهران در یکی از طبقات اداره تئاتر بنا کنیم.

لازم به یادآوری است که تماشاخانه سنگلج با نام پیشین ۲۵ شهریور، نیمه اول دهه ۴۰ در محله قدیمی سنگلج راه‌اندازی شد که محل کار و فعالیت بزرگانی، چون عزت‌الله انتظامی، داود رشیدی، جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، جعفر والی، رکن‌الدین خسروی، بهرام بیضایی، اکبر رادی، غلامحسین ساعدی، عباس جوانمرد، خلیل موحد دیلمقانی، محمود دولت آبادی، بیژن مفید و ... بوده است. این تماشاخانه به عنوان تالاری ویژه اجرای نمایش‌نامه‌های ایرانی تعریف شد و هرچند در بخشی از تاریخ فعالیت خود، میزبان اجرای نمایشنامه‌های خارجی هم بوده، ولی همچنان به عنوان نماد تئاتر ملی کشورمان به شمار می‌رود. تالاری که به گفته علی نصیریان، خشت خشت آن پر از برای بزرگان تئاتر کشورمان پر از خاطره است.

دیگر خبرها

  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • تن «سنگلج» می‌لرزد!
  • وضعیت تجهیزات آتش نشانی در ایران چگونه است؟
  • آتش‌نشانی‌ شهرداری‌های استان بوشهر تجهیز می‌شوند
  • آتش‌سوزی خانه‌ای در بلوار ناصر حجازی
  • نجات ۲۳ نفر در حادثه آتش‌سوزی آپارتمان ۶ طبقه در قم
  • نجات جان ۲۳ نفر در حادثه آتش‌سوزی آپارتمان ۶ طبقه در قم/مصدومیت آتش‌نشان قمی
  • جزییات آتش سوزی در انبار بیمارستان امام حسین
  • جزییات آتش‌سوزی در انبار بیمارستان امام حسین
  • آتش‌سوزی در بیمارستان امام حسین تهران