Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@22:59:43 GMT

دلیل کاهش سرمایه گذاری در حوزه برق چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۰۱۱۳

دلیل کاهش سرمایه گذاری در حوزه برق چیست؟

خبرگزاری میزان- مدیرعامل شرکت گروه برق و انرژی صبا نرخ خرید پایین برق، نوسانات ارزی و مشکلات مربوط به صادرات را از عوامل اصلی کاهش سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه برق عنوان کرد. تاریخ انتشار: 13:09 - 25 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۶۸۳۳ خبرگزاری میزان - نامگذاری سال ۹۹ از سوی مقام معظم رهبری به سال جهش تولید، مدیران مجموعه هلدینگ برق بنیاد مستضعفان را موظف به تسریع در امور کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا شرکت گروه برق و انرژی صبا که قرار بود اواخر شش ماه اول امسال یعنی بعد از عبور از پیک بار، دو واحد گازی نیروگاه خرم‌آباد را وارد مدار کند، با تلاش همکاران خدوم و پیمانکار شرکت مپنا در اوایل اردیبهشت‌ماه به شبکه سراسری متصل شد. از سوی دیگر با توجه به نامگذاری سال، بخش بخار نیروگاه چابهار و نیروگاه خرم‌آباد تا پایان امسال به شبکه سراسری برق وصل خواهند شد. دروازه صادرات بدین ترتیب در مجموع حدود ۶۵۰ مگاوات جدید در سال جهش تولید به ظرفیت ما اضافه خواهد شد؛ ۳۲۴ مگاوات آن محقق شده و ۳۲۴ مگاوات باقی‌مانده نیز تا پایان سال ۱۳۹۹ به بهره‌برداری خواهد رسید. اما موضوع دیگری که در راستای جهش تولید مورد توجه قرار گرفته است، افزایش میزان تولید برق نیروگاه زرگان است که در زمره نیروگاه‌های با عمر طولانی به‌شمار می‌رود. طبق برنامه‌ریزی‌ها با توجه به اینکه نیروگاه‌ها هر چقدر عمر بیشتری داشته باشند، ضریب بهره‌وری‌شان کاهش می‌یابد، در نظر داریم تا یک ماه آینده ۱۵۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه زرگان با اصلاح ساختار در بویلر بخش بخار و اصلاح ساختار در دو واحد گازی اضافه شود. اثر تلاطمات ارزی یکی از موضوعاتی که در حال حاضر بخش‌های مختلف اقتصاد کشور را با چالش مواجه کرده نوسانات نرخ ارز است. اما صنعت برق در مقابل این تلاطمات چه کرد؟ از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ با وجود اینکه هنوز افزایش نرخ ارز اتفاق نیفتاده بود، با هماهنگی‌های صورت‌گرفته با مجموعه مپنا و سازندگان داخلی قطعات، برنامه‌ریزی شد تا از محصولات ساخت داخل استفاده شود. این روند باعث شد افزایش نرخ ارز تاثیر خاصی در بخش نیروگاهی نداشته باشد یا حداقل تبعات آن کمتر احساس شود. در صورتی که مجموعه شرکت‌های گروه در سال‌های گذشته خرید محصولات خارجی داشته و عموماً برخی تجهیزات وارداتی بوده است. اما در طول هشت ماه اخیر خرید محصولات خارجی حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته است. نرخ خرید برق به‌صرفه نیست یکی از سوالات مطرح‌شده در این روز‌ها این است که نرخ جدید تعیین‌شده برای خرید برق از نیروگاه‌ها چقدر منطقی است؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد دغدغه افزایش خرید برق از سال ۱۳۹۳ برای نیروگاه‌های بخش خصوصی وجود داشته است. با تعیین نرخ جدید باید گفت این ارقام به‌هیچ عنوان جوابگوی هزینه‌های این صنعت نیست. اگر نرخ تورم بانک مرکزی را ملاک قرار دهیم این موضوع نشان می‌دهد قیمت برق در حال حاضر باید هر کیلووات خرید انرژی، بیش از ۲۰۰ تومان و نرخ آمادگی ۵۰ تومان باشد تا سرمایه‌گذاران رغبت کنند هم در بخش افزایش توان تولید (ارتقا) و هم در بخش احداث نیروگاه‌های جدید یا تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی سرمایه‌گذاری کنند. اما با وجود تمام مذاکرات و جلسات، سقف نرخ در حد ۱۵ درصد افزایش را ثبت کرد که اصلاً توجیه اقتصادی ندارد. بیشتر بخوانید: ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی به حدود ۶۸ هزار مگاوات رسید افزایش نرخ ارز و پایین بودن نرخ خرید برق از تولیدکنندگان بخش خصوصی موضوعی است که هزاران مقاله و مصاحبه در مورد آن انجام شده است، اما زمان صحبت به پایان رسیده و باید در عمل به حل این مشکلات پرداخت. در حال حاضر با دستورالعمل‌هایی که وزارت صمت صادر کرده و دولت هم همکاری نمی‌کند، هیچ توجیهی برای سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی وجود ندارد. از آن طرف میزان مصرف برق، روزانه در حال افزایش است و بیشترین میزان مصرف کشور در امسال به ثبت رسید. بدون شک با ادامه این روند باید این واقعیت را پذیرفت که خاموشی‌ها دوباره رخ خواهند داد و غیرقابل کتمان هم هست.

اما چه باید کرد؟ در این میان دو بحث وجود دارد. نخست اینکه به نیروگاه‌های بخش خصوصی در همان حد که در بورس انرژی برق می‌فروشند، اجازه صادرات داده شود. باز شدن دروازه صادرات یکی از مهم‌ترین مشوق‌ها برای جذب سرمایه‌گذاران خواهد بود. در این رابطه حتی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با ما به عنوان دومین مجموعه نیروگاه‌داری کشور وارد مذاکره شده‌اند، اما گفته‌اند اگر این شرایط فراهم شود تا مجوز صادرات داده شود، ما حاضریم در صفر تا صد پروژه‌ها همکاری و مشارکت داشته باشیم.

در بحث نرخ ارز درست است که کشور از لحاظ اقتصادی با مشکلاتی مواجه است و تحریم‌ها فشار‌ها را هر روز بیشتر می‌کند، اما هنوز بسیاری از مدیران ما به این نتیجه نرسیده‌اند که صنعت برق یک صنعت زیرساختی است. درست است که صنعت غذا، مسکن و به‌طور کلی معیشت مردم بسیار مهم است، چون اگر فراهم نباشد مشکلات اجتماعی ایجاد می‌کند، اما سیاستگذاران باید این موضوع را در نظر داشته باشند که اگر تامین برق پایدار انجام نشود، هیچ‌کدام از بحث‌های معیشتی قابل رفع نخواهد بود. دولت باید این دغدغه را داشته باشد که اگر برق نباشد کشور دچار معضلات اساسی می‌شود و کل صنایع کشور دچار مشکل می‌شوند. در حال حاضر بسیاری از صنایع می‌خواهند تولید داشته باشند، اما به دلیل محدودیت تولید برق در پیک بار با خاموشی مواجه می‌شوند. چرا باید به این نقطه برسیم؟ چرا در شرایطی که سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها فراهم است و تکنولوژی صنعت برق هم کارآمد است و همواره در دنیا مطرح هستیم، نمی‌توانیم از ظرفیت‌هایمان استفاده کنیم؟ ما باید مشوق‌هایی ایجاد کنیم. متولیان باید اجازه صادرات و خرده‌فروشی بدهند؛ مجوز خرده‌فروشی نه صرف اینکه تنها به آن‌هایی که به شبکه فوق‌توزیع متصل هستند یا قرارداد با برق‌های منطقه‌ای دارند داده شود، بلکه باید در اختیار شرکت‌های توزیع هم قرار بگیرد و با آن‌ها هم قرارداد‌های دوجانبه بسته شود.

در حال حاضر کشور‌هایی مانند افغانستان، پاکستان و عراق نیاز مبرم به برق دارند، اما توجه نمی‌کنیم و بعد از اینکه سرمایه خارجی به این کشور‌ها ورود کردند و سرمایه‌گذاری‌ها انجام شد، تنها باید افسوس بخوریم. سیاستگذاران باید این فرصت‌های طلایی را از دست ندهند و همچنین اجازه ندهند فعالان بخش خصوصی به دلیل برخی سختگیری‌ها این فرصت‌ها را از دست دهند. اگر به این مقوله‌ها توجه نشود، موقعیت‌های استثنایی را کشور از دست خواهد داد. هاب منطقه شدن برای ما بسیار مهم است. بحث امنیت تولید برق را باید در منطقه داشته باشیم تا زمانی که مذاکرات سیاستی انجام می‌دهیم بگوییم برق آن کشور را ما تولید و تامین می‌کنیم که مطمئناً به نفع کشور است.

در مجموع باید گفت بسیاری از مشکلات و چالش‌های صنعت برق بار‌ها گفته شده است. ما باید متوجه شویم که کشور به برق بیشتری نیاز دارد و اگر این اتفاق رخ ندهد کشور با مشکلات جدی مواجه می‌شود. اگر سرمایه‌گذار بخش خصوصی نیاید، دولت نمی‌تواند به تنهایی کار‌ها را جلو ببرد. در بحث احداث و تولید برق نمی‌تواند سرمایه‌گذاری کند. با توجه به تحریم‌ها هنوز سرمایه‌گذارانی وجود دارند که حاضر به سرمایه‌گذاری هستند مخصوصاً در مناطق آزاد باید حمایت‌ها با دید روشن و مثبت صورت بگیرد.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت نیرو سرمایه گذاری حال حاضر نیروگاه ها تولید برق بخش خصوصی صنعت برق خرید برق نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۰۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند

آفتاب‌‌نیوز :

 شاید فکر کنیم شرایط فرهنگی و اجتماعی ایران مانع از سفر توریست سلامت به ایران می‌شود، ولی واقعیت تلخ این است که حتی افراد مقید و مذهبی عراقی هم در حال کج کردن مسیرشان از مشهد و تهران به سمت مسقط هستند. چرایی این اتفاق درحالی‌که مسئولان وزارت بهداشت دائما بر جذب توریست سلامت تاکید می‌کنند قابل تامل است.

واقعیت این است که متاسفانه بعضی انجمن‌های پزشکی تخصصی با پوشیدن قبای مردم‌دوستی و دلواپسی برای سلامت مردم قصد دارند انحصار خاصی در فعالیت‌های پزشکی به‌خصوص حوزه زیبایی ایجاد کنند. بخواهیم یا نخواهیم هزاران پزشک عمومی و متخصص در ایران وارد حوزه زیبایی شده‌اند که به‌شدت مورد توجه توریست‌های سلامت است. اما متاسفانه شاهد هستیم گروه‌های خاص بعضا با لابی و فشار و نفوذ بر وزارت بهداشت می‌خواهند محدودیت‌های بیش از پیش برای پزشکان شاغل ایجاد کنند. درواقع می‌توان گفت انجام کار‌های زیبایی غیرعلمی و غیرقانونی برای آرایشگران به‌غایت راحت‌تر است تا یک پزشک عمومی یا متخصص!

«هرکس این شرایط را قبول ندارد بگوید بلیت هواپیمایش را هم می‌گیرم برود.» این واکنش یکی از استانداران کشور به گلایه‌های پزشکان است. از قضا استاندار مورد نظر پزشک هم هست! کج‌سلیقگی‌های مسئولان و رسانه‌ها در قبال کادر درمان و پزشکان و پرستاران شاید یکی از دلایلی باشد که توریسم سلامت را تحدید و تهدید می‌کند.

طبق بررسی‌های آماری، پرستاران که یکی از ستون‌های مهم امر توریسم سلامت هستند، طی چند سال گذشته در کنار پزشکان به صدرنشین‌های خروج از کشور تبدیل شده‌اند. آیا پزشکان متبحر در حوزه زیبایی و پوست و مو وقتی با موج رسانه‌ای انبوه علیه عمل‌های زیبایی در رسانه‌ها مواجه می‌شوند باید امیدوار به بقای این صنعت در کشور باشند؟ محدودیت برای کلینیک‌های زیبایی در شهر‌های توریستی و حتی زیارتی از سوی افراد خارج از حوزه سلامت باعث جذب توریست سلامت می‌شود یا دفع آن؟

چه دوست داشته باشیم چه نداشته باشیم اقتصاد سلامت و درمان‌محور یکی از راه‌های کسب درآمد و رونق و جهش اقتصادی است. این جهش و رونق بدون شک با جذب سرمایه امکان‌پذیر است. سرمایه‌هایی که حتی محدودیت‌های مالی و تحریمی وضع‌شده بر ایران نمی‌تواند مانع واردات آن شود. عایدی سرمایه وارداتی برای انجام فعالیت‌های درمانی تنها به رونق حوزه سلامت منجر نمی‌شود. یک توریست سلامت می‌تواند همراه داشته باشد و از صنعت‌های هتل‌داری و گردشگری و... ایران هم بهره‌مند شود.

برنامه‌ریزی فوری و عاجل برای امر توریسم و گردشگری سلامت باید در اولویت قرار بگیرد تا ایران از توانایی تبدیل شدن به هاب حوزه سلامت عقب نماند! یادمان نرفته چند سال پیش صف‌های ایرانی‌هایی که برای تزریق واکسن در مرز‌های شمال‌غربی و شمالی کشور ایجاد شده بود. این صف‌ها باید معکوس شود؛ و صد البته اگر خودمان را با آمار‌های درمان اتباع افغانستانی در ایران به‌عنوان گردشگر سلامت گول نزنیم!

دیگر خبرها

  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد
  • سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست
  • کاهش ۱۴ درصدی صدمات حین کار در کشور
  • شناسایی ۱۰۰ نقطه مازندران برای ساخت نیروگاه برق آبی
  • ساخت ۱۳ نیروگاه برقابی در مازندران
  • ۱۳ نیروگاه برق‌آبی در مازندران ساخته می‌شود
  • فعالیت ۱۰۴ هزار تعاونی در کشور
  • توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند