Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز، شنبه ۱۵ اوت پانزدهمین سالگرد عقب‌نشینی اسرائیل از نوار غزه است. یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" از راز عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از نوار غزه در ۱۵ سال پیش پرده برداشت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مشیر المصری، از رهبران جنبش حماس و عضو مجلس شورای فلسطین که در گذشته پست سخنگوی جنبش حماس را در هنگام عقب‌نشینی اسرائیل از نوار غزه برعهده داشت، تصریح کرد: راز عقب‌نشینی اسرائیل این بود که آریل شارون، نخست وزیر وقت اسرائیل اعلام کرد که باقی ماندن شهرک‌های یهودی‌نشین در داخل نوار غزه، ارزشش بیشتر از عقب‌نشینی است، به همین دلیل تصمیم گرفت در مقابل اراده مردم فلسطین، عقب‌نشینی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

المصری ادامه داد: مقاومت فلسطین در ربودن خواب از چشمان اسرائیلی‌ها و برهم زدن محاسبات آنها و متحمل کردن آنها به هزینه حضورشان در داخل نوار غزه، نوآوری به خرج داد به همین دلیل، اسرائیل تصمیم گرفت در مقابل حملات مقاومت عقب‌نشینی کند، چراکه یقین حاصل کرد که ماندن شهرک‌های یهودی‌نشین باید هزینه و بهائی داشته باشد.

این رهبر حماس در مورد دیدگاه دولت اسرائیل در آن هنگام مبنی بر اینکه عقب‌نشینی‌اش به منزله حسن نیتی در قبال فلسطینی‌هاست، گفت: اشغالگر تلاش کرد تا اینگونه تبلیغ کند که عقب‌نشینی‌اش از نوار غزه ۱۵ سال قبل در چارچوب محاسبات داخلی و در راستای حسن نیت و موضع‌گیری مجدد انجام شده است. اما هر آنچه مطرح می‌شود، در مقابل تحلیل رخدادهای میدانی در آن هنگام بی‌ارزش است. اگر دشمن احساس آسودگی می‌کرد، به فکر عقب‌نشینی نمی‌افتاد، شهرک‌های یهودی نشین به یک لحظه ایجاد نشده بودند، بلکه از زمان اشغال نوار غزه در سال ۱۹۶۷ وجود داشتند و اشغالگر یا هیچ یک از رهبرانش در هیچ مرحله‌ای در مورد عقب‌نشینی فکر نکرده و در مورد آن صحبت نکرده بودند و این بدین معناست که بهای بسیار سنگینی را به خاطر ماندن این شهرک‌های یهودی‌نشین پرداخت کردند و دانستند که عقب‌نشینی ضرر کمتری از ماندن دارد.

وی تصریح کرد: این گروه‌های مقاومت بودند که اشغالگر را مجبور به عقب‌نشینی از نوار غزه کردند، نه اینکه اشغالگر حسن‌نیت‌هایی داشته باشد یا در نتیجه تفاهم یا إعمال‌فشارهای عربی و بین‌المللی این کار را کرده باشد، چراکه مقاومت فلسطین در داخل نوار غزه وحدت موضع داشت و امروز این امر در اتاق عملیات مشترک نمود پیدا کرده است، به گونه که گروه‌های مقاومت در میان خود در حال رقابت برای رویارویی با اشغالگر هستند تا کاری کنند که بهای شهرک‌های یهودی‌نشین و رفتارهایش در نوار غزه را بپردازد.

المصری ادامه داد: مقاومت فلسطین خلاقیت‌هایی نشان داد که این نوآوری‌ها چه در حملات کیفی به سربازان اشغالگر در ایست‌هایی بود که در خیابان‌های اصلی جهت جلوگیری از آمد و شد شهروندان میان استان‌ها و در داخل نوار غزه مستقر می‌کرد که این ایست‌ها، درگیری‌های مسلحانه را بسیار محدود کرد. یا این خلاقیت‌ها از طریق غافلگیر کردن سربازان دشمن با خودروهای بمب‌گذاری شده انجام می‌شد یا اینکه نیروهای مقاومت از طریق نفوذ و رخنه در پشت خطوط دشمن، به شهرک‌های یهودی نشین به صورت مکرر یورش می‌بردند.

وی درخصوص ابزارهایی که مقاومت فلسطین در آن هنگام استفاده می‌کرد، عنوان کرد: مقاومت در ایجاد چندین تونل خلاقیت نشان داد که این تونل‌ها در آن هنگام، تونل‌های جهنم نامیده می‌شدند که نیروهای مقاومت برای ماه‌های طولانی در آنها می‌ماندند و آنها را میان اراضی فلسطین و شهرک‌های یهودی نشین حفر می‌کردند که از طریق این تونل‌ها، بسیاری از پایگاه‌های نظامی مستحکم منفجر شد. همچنین از خمپاره استفاده می‌شد. تمامی این‌ها شهرک‌نشین‌ها را واداشت تا از ترس مقاومت، به داخل اراضی اشغالی فرار کنند. بی‌شک ابزارهای مقاومت متنوع بود و خلاقیتی در تاکتیک‌ها و روش‌های مقاومت در مقابل اشغالگر وجود داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حماس شهرک های یهودی نشین عقب نشینی اسرائیل داخل نوار غزه مقاومت فلسطین عقب نشینی نوار غزه آن هنگام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۱۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا اسرائیل درصدد کنترل نوار مرزی مصر ـ غزه است؟

با آنکه تانک‌های اسرائیلی حمله به رفح را آغاز کرده وظاهرا نوار مرزی رفح- فیلادلفیا را اشغال نمودند اما به نظر می‌رسد این اقدامات بیش از آنکه برای اشغال کامل جنوب غزه باشد، حرکتی تاکتیکی است.

به گزارش مشرق، تصویب مرحله نخست حمله رژیم صهیونیستی به شرق رفح و در عین حال پذیرش طرح پیشنهادی دوحه- قاهره از سوی جنبش حماس سبب پیچیده‌تر شدن معادلات میدانی در باریکه غزه شده است. طی دو هفته اخیر هیات‌ مذاکره کننده حماس با حضور در دوحه و قاهره به دنبال رسیدن به راه‌حلی برای توقف جنگ، تبادل اسرا و بازسازی باریکه غزه بود اما به دلیل پافشاری طرف اسرائیلی بر «خط قرمز» عدم ارائه ضمانت برای پایان جنگ، مذاکرات آتش‌بس با شکست مواجه شد. برخی تحلیلگران معتقدند عملیات اخیر نشان دهنده برنامه ارتش اسرائیل برای فتح تدریجی و «سنگر به سنگر» شهر رفح بدون برانگیختن حساسیت‌ها در افکار عمومی است. گروهی دیگر اما با رد این نظر معتقدند «عملیات محدود» اسرائیل در رفح با هدف افزایش قدرت چانه‌زنی تیم اسرائیلی در مذاکرات دوحه- قاهره دنبال می‌شود.

طی هشت ماه اخیر مقامات دولت نتانیاهو بارها با گرفتن انگشت اتهام به سوی قاهره و جنبش حماس مدعی شدند که گروه‌های مقاومت به وسیله صدها تونل اقدام به انتقال سلاح از صحرای سینا به مقصد نوار غزه کردند. با وجود رد این ادعا از سوی مقامات مصری اما اعضای تندرو کابینه نتانیاهو خواهان اشغال کامل این منطقه و به دست گرفتن کنترل مناطق مرزی شدند. مهم‌ترین محور محل منافشه در این کارزار، محور فیلادلفیا به طول ۱۴ کیلومتر (۸.۷ مایل) است. پیشتر مقامات دولت عبدالفتاح السیسی بارها به همتایان خود در تل‌آویو هشدار داده بودند که آغاز عملیات نظامی در رفح و کوچ اجباری ساکنان به صحرای سینا به معنای عبور اسرائیل از «خطوط قرمز» مصر است. البته ناگفته نماند که از زمان آغاز عملیات نظامی اسرائیل در شرق رفح، مقامات قاهره درخصوص عبور تل آویو از خط قرمزِ قاهره اظهارنظری نکرده و ترجیح دادند به محکومیت شفاهی عملیات، بسنده کنند. همین امر، اعتراضات گسترده ای را در فضای مجازی علیه قاهره به دنبال داشت تا جایی که برخی اعلام کردند: «با ورود اسرائیل به گذرگاه رفح، تمامیت ارضی مصر نقض شد. واکنش قاهره چیست؟»

مهم‌ترین بهانه رژیم صهیونیستی برای آغاز عملیات نظامی در شرق رفح، وجود گردان‌های نظامی حماس در این منطقه است. تنها ساعاتی پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی کابینه جنگ رژیم صهیونیستی از سه شرط «نابودی تمام زیرساخت‌های نظامی- سیاسی حماس»، «آزاد اسرا» و «تغییر ژئوپلیتیک غزه» رونمایی کرد. طی ۲۱۵ روز اخیر دستور کار اصلی عملیات نظامی اسرائیل در سراسر غزه دستیابی به اهداف فوق بوده است. ارتش رژیم صهیونیستی امیدوار است با رخته به شرق رفح ضمن پیدا کردن اسرا، مقر فرماندهی و تونل‌های حماس، بتواند گامی جدی در مسیر آزادی اسرا بردارد. همچنین صهیونیست‌ها امیدوارند بتوانند نشانه‌ای از رهبران میدانی- اطلاعاتی حماس یعنی محمد ضیف و یحیی سنوار پیدا کنند.

بامداد روز سه‌شنبه هفتم مه، تیپ ۴۰۱ زرهی ارتش اسرائیل وارد منطقه شرق رفح شد. این گذرگاه در حدود ۳ کیلومتری (۱.۸ مایلی) مرز فلسطین- مصر قرار دارد و تا محور فیلادلفیا امتداد پیدا می‌کند. اشغال این منطقه مرزی از سوی اسرائیل با آنکه نقض آشکار توافق کمپ دیوید است اما منابع نزدیک به کابینه نتانیاهو مدعی شدند که این عملیات باهماهنگی میان تل‌آویو- قاهره رخ داده و نیروهای ارتش اسرائیل پس از اتمام عملیات از این منطقه عقب‌نشینی خواهند کرد. به گزارش «تایمز اسرائیل» مقامات ارتش اسرائیل از هدف قرار گرفتن بیش از ۱۰۰ مرکز وابسته به حماس، کشف ۳ تونل و شهادت ۲۰ تن از مجاهدان فلسطینی خبر دادند. منابع فلسطینی اما خبر از شهادت ۲۷ تن، به‌ویژه ۸ کودک در شرق رفح خبر می‌دهند.

همزمان با آغاز عملیات نظامی ارتش اسرائیل در رفح، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تماس تلفنی با رهبران ایران، ترکیه و قطر از پذیرش پیشنهاد آتش‌بس در غزه خبر داد. ابتکار حماس در «ساعت صفر» حمله رژیم صهیونیستی به شرق رفح سبب شده است تا اعضای کابینه جنگ در اسرائیل با تشدید فشارهای داخلی- بین‌المللی مواجه شده و نتوانند تصمیمی قطعی برای بازگشت به میز مذاکره یا ادامه جنگ اتخاذ کنند. طی شبانه‌روز اخیر میزان فشار خانواده اسرای اسرائیلی و بازیگران میانجی به قدری افزایش یافته که تل‌آویو مجبور به اعزام هیات فنی به قاهره شده است.

برخی منابع عبری معتقدند که آمریکا و کشورهای عربی از احتمال پذیرش پیشنهاد تعدیل شده به طرف فلسطینی خبر داشتند اما این موضوع را با تل‌آویو به اشتراک نگذاشتند. ظاهرا مقامات اسرائیلی اطلاعی از تعدیل پیشنهاد ارائه شده به حماس نداشتند. این پیشنهاد جدید در هفته آخر مذاکرات به طرف فلسطینی ارائه شده و پیش از این صحبتی درباره آن انجام نشده بود. در این ابتکار مصری قاهره به عنوان ضامن آتش‌بس پایدار میان مقاومت و اسرائیل معرفی شده است. به عبارت دیگر جنبش حماس با پیشنهاد مصر موافقت کرده نه طرف اسرائیلی! پس از رسانه‌ای شدن این موضوع طرف اسرائیلی اعلام کرد که طرح پیشنهادی مصر خواسته‌های تل‌آویو را تامین نمی‌کند و به دنبال آن ارتش رژیم به عملیات خود در شرق رفح ادامه خواهد داد. نکته جالب توجه آن است که ظاهرا ویلیام برنز و تیم آمریکایی حاضر در این مذاکرات از جزئیات این پیشنهاد جدید اطلاع داشته اما درباره جزئیان آن به طرف اسرائیلی اطلاع ندادند.

بهره سخن

با آنکه تانک‌ها و جنگنده‌های اسرائیلی حمله به شرق رفح را آغاز کرده و ظاهرا نوار مرزی رفح- فیلادلفیا را اشغال نمودند اما به نظر می‌رسد این اقدامات بیش از آنکه برای اشغال کامل جنوب غزه باشد، حرکتی تاکتیکی با هدف تقویب موضع طرف اسرائیلی در مذاکرات دوحه- قاهره باشد. تنها ساعاتی پس از انتشار تصاویر ورود زره‌پوش‌های اسرائیلی به محور فیلادلفیا و نقض توافق کمپ دیوید، منابع عبری اعلام کردند که رژیم صهیونیستی عملیات محدود را در رفح آغاز کرده و فعلا قصدی برای حمله بزرگ به این منطقه ندارد. به نظر می‌رسد مقامات اسرائیلی پس از ناکام ماندن در تحمیل شروط خود به طرف فلسطینی، حال به دنبال آغاز عملیات روانی جدید و تضعیف موقعیت میدانی جنبش حماس در باریکه غزه هستند تا از این طریق بتوانند امتیازهای بیشتری در پای میز مذاکرات سیاسی از جنبش حماس و سایر بازیگران میانجی به دست آورند.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • عربستان حمله صهیونیست‌ها به مقر آنروا در قدس را محکوم کرد
  • پشت پرده حمایت رسانه‌ای از جنایات صهیونیست‌ها
  • حماس تنها آمادگی رایزنی درباره پیشنهادی را دارد که پذیرفته است
  • ادامه نبرد سنگین مقاومت فلسطین با ارتش اسرائیل در رفح
  • آمریکا ارسال یک محموله بمب را به اسرائيل تعلیق کرد
  • چرا اسرائیل درصدد کنترل نوار مرزی مصر ـ غزه است؟
  • پیام‌ها و پیامدهای موافقت «حماس» با پیشنهاد «آتش‌بس»
  • پشت‌پرده ماجراجویی خونین نتانیاهو در رفح
  • شلیک ۵ راکت از غزه به شهرک‌ های صهیونیست‌ نشین
  • شلیک ۵ راکت از غزه به شهرک‌های صهیونیست‌نشین