Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@13:10:15 GMT

آفت‌های قرنطینه ای مزارع اصفهان تحت کنترل قرار گرفت

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۲۲۹۵

آفت‌های قرنطینه ای مزارع اصفهان تحت کنترل قرار گرفت

محمودرضا افلاکی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه آفت مگس میوه مدیترانه ای برای نخستین بار در سال ۵۴ شمسی در کشور گزارش شد، اظهار داشت: این آفت در استان اصفهان در ابتدا در شهرستان کاشان و سپس در شهرستان‌های کویری و مرکزی استان اصفهان ثبت شد.

وی افزود: این آفت با توجه به تنوع و تعدد میزبان می‌تواند بالغ بر ۳۵۰ محصول باغی را مورد هجمه قرار دهد و سرعت انتشار آن بسیار سریع است و تمام استان‌های کشور درگیر این آفت خواهند بود؛ اگر اقدامات قرنطینه‌ای انجام نشود سطح وسیعی از عرصه‌های کشاورزی دچار خسارت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه بالغ بر ۴۴ هزار هکتار از عرصه‌های کشاورزی استان اصفهان نسبت به آفت مگس میوه مدیترانه ای پایش شده است، تصریح کرد: ردیابی آفت در دو شهرستان اصفهان و کاشان برجسته است و با کاهش شدید مواجه شده که ماحصل شیوه‌های غیر شیمیایی و شیمیایی اتخاذ شده در سال‌های اخیر به ویژه از ابتدای سال زراعی جاری است.

آتشک درختان میوه در سمیرم به کنترل در می‌آید

وی در ادامه به یکی دیگر از آفت‌های قرنطینه‌ای با عنوان «آتشک درختان میوه» گریزی زد و گفت: بیماری آتشک یا همان «فایر بلایت» که توسط یک نوع باکتری ایجاد می‌شود یکی از شدیدترین و مخرب‌ترین بیماری درختان میوه دانه دار محسوب می‌شود که بیشترین خسارت را به درختان گلابی، سیب و به وارد می‌کند.

افلاکی با بیان اینکه سابقه ورود این بیماری در استان اصفهان به بیش از یک دهه گذشته بر می‌گردد، تصریح کرد: این بیماری در ابتدا در شهرستان‌های شاهین شهر و نطنز گزارش شد که در اثر انتقال نهال آلوده و حشرات به ویژه زنبور عسل که با حمل عامل بیماری بر روی بدن خود باعث انتشار باکتری می‌شوند.

وی بیان داشت: اقدام‌های مقابله‌ای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در مقابله با آفت‌های قرنطینه‌ای در چهار گام ممانعت از ورود عامل بیماری، ریشه کنی عامل بیماری، محدودسازی و کنترل سازی عمومی خلاصه می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار داشت: در مبارزه با آفت آتشک تعدادی از درختان محصول «به» باغات سمیرم ریشه کن شده اند چراکه برای موفقیت در این مسیر پیشگیری بر درمان رجحان دارد.

کد خبر 4998428

منبع: مهر

کلیدواژه: میوه جهاد کشاورزی اصفهان ویروس کرونا روز خبرنگار بوشهر محرم 99 شیراز آمار کرونا شیوع کرونا عید غدیر خم ماه محرم شهرکرد گرگان قزوین کمک مومنانه بیرجند کشاورزی استان اصفهان قرنطینه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۲۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل اردیبهشت به بخش کشاورزی فارس

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برآورد اولیه خسارت‌ به زیر بخش‌های کشاورزی این استان در اثر سیل اخیر را ۴۸ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان، سمیه سلیمی، امروز_ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ از برآورد اولیه ۴۸ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریالی خسارت سیل اردیبهشت به زیربخش‌های کشاورزی استان مازندران خبر داد.

وی با بیان اینکه این خسارت ناشی از سیل و تگرگ هفته دوم اردیبهشت سال‌جاری است، اظهار کرد: بیشترین خسارت به زیربخش زراعی و در سطح ۵۳ هزار و ۱۶۶ هکتار وارد شده که برآورد اولیه آن مبلغ ۲۸ هزار میلیارد ریال است.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: مزارع کلزا، گندم، جو، سبزی و صیفی‌جات از جمله محصولات خسارت دیده در این حادثه هستند.

وی برآورد خسارت وارده به زیربخش باغبانی را ۱۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال دانست و تصریح کرد: سطحی معادل ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات گل محمدی، مرکبات، انگور، بادام، گردو و سایر محصولات باغی در این حادثه دچار خسارت شده‌اند.

سلیمی اضافه کرد: در زیر بخش دامی خسارت وارد شده به ۱۸۰ رأس دام سبک، هزار کندوی زنبور عسل، یک استخر پرورش ماهی، ۱۶ تن علوفه و خوراک دام و ۳۰ باب جایگاه دام، در مجموع ۲۱۷ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی با اشاره به زیرساخت‌های بخش کشاورزی استان فارس ادامه داد: ۱۸۰ کیلومتر جاده بین مزارع، ۶۰ کیلومتر کانال آبرسانی، ۲۱ رشته قنات، دو طرح تغذیه مصنوعی و ۳۱ هزار مترمربع تأسیسات مزارع خسارت دیده‌اند که برآورد اولیه آن مبلغی معادل هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال است.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی جهاد کشاورزی فارس، برآورد خسارت وارده به ایل راه‌های عشایری این استان در سطح ۱۵۳ کیلومتر را ۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

کد خبر 751457

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات سم‌پاشی شبانه درختان منطقه ۱۲ اصفهان
  • برداشت کلزا در مزارع میاندورود
  • سیل اردیبهشت ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی فارس زد
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل اردیبهشت به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس
  • ایمن‌سازی درختان خطرآفرین در اصفهان
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • جهاد کشاورزی یزد درباره تنش گرمایی درختان پسته هشدار داد
  • توصیه های هواشناسی کشاورزی
  • ابتلای درختان نارنج شیراز به بیماری نماتد