Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@18:21:18 GMT

تیغ دو لبه «صندوق بین المللی پول» برای لبنان

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۲۶۸۸

تیغ دو لبه «صندوق بین المللی پول» برای لبنان

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، محمدحسن دهقانی کارشناس مسائل بین الملل در یادداشتی که متن آن را در اختیار ایسکانیوز قرار داد، به بررسی رویکرد صندوق بین المللی پول در قبال لبنان، پس از انفجار مهیب بندر بیروت پرداخته است.

متن کامل یادداشت به شرح زیر است:

پس از انفجار بندر بیروت سیل کمک کشور ها و نهاد های بین المللی به این کشور سرازیر شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با بررسی کمک ها و پیشنهاد ها به دو گونه رفتار برمیخوریم که بررسی آنان نتایج نسبتا جالبی بدست می دهد.

دسته اول کمک کشورهای که تنها با ارسال محوله ای از کالاهای مورد نیاز مردم لبنان بخشی از کمود مقطعی آن کالاها را جبران کرده اند ، که تنها التیامی بر رنج های بسیار زیاد آن مردم بوده است.

دسته دوم برخی نهاد های بین المللی مثل صندوق بین المللی پولIMF است که از ابتدا پیشنهاد اعطای کمک های مالی در قالب وام را به دولت لبنان را مطرح کرد ولی بلا فاصله پس از سفر رئیس جمهور فرانسه به این کشور آنرا منوط به برخی از اصلاحات در ساختار سیاسی و اقتصادی کرده است.

حال با بررسی تاریخچه به اصطلاح کمک های این نهاد بین المللی تحت نفوذ آمریکا به کشور های دنیا ، نتایج و پشت پرده این قبیل پیشنهادها را بررسی خواهیم کرد.

صندوق بین‌المللی پول IMF یک سازمان بین‌المللی است که بر اجرای سامانه پولی بین‌المللی نظارت دارد. صندوق بین‌المللی پول، یکی از معتبرترین منابع ارزیابی و پیش‌بینی وضعیت اقتصاد جهانی محسوب می‌شود. طرح بنیان‌گذاری صندوق در کنفرانس برتون وودز در ژوئیه ۱۹۴۴ که ساختار اقتصادی جهان پس از جنگ جهانی دوم شکل گرفت به وجود آمد و در دسامبر ۱۹۴۵ آغاز به کار کرد.

اهداف صندوق

• گسترش همکاری‌های پولی بین‌المللی و تسهیل رشد متوازن تجارت بین‌الملل

• ایجاد سامانه باثبات ارزی بین اعضا و پرهیز از رقابت در کاهش نرخ ارز‌ها

• تهیه منابع لازم از طریق منابع عمومی صندوق، به منظور کمک به کشور‌های عضو دارای کسری تراز پرداخت‌ها

وام‌های فعال صندوق در حال حاضر در مجموع حدود ۲۰۰ میلیارد دلار است که به کشورهای اکوادور، آرژانتین، مصر، عراق، اردن، اوکراین، تانزانیا و ۱۶ کشور آفریقایی دیگر داده شده است.

اکوادور

در ماه مارس ۲۰۱۹، اکوادور توافقنامه ای برای دریافت وام ۴.۲ میلیارد دلاری از صندوق بین‌المللی پول در طی سه سال به امضا رساند، به شرط آنکه دولت به برنامه اقتصادی خاصی که در این توافق نامه بیان شده است، پایبند باشد.

به قول کریستین لاگارد، رئیس وقت صندوق بین‌المللی پول – این «یک برنامه جامع اصلاحات با هدف مدرن سازی اقتصاد و هموار کردن راه برای رشد قوی، پایدار و عادلانه» بود.به نوشته گاردین: وام صندوق بین‌المللی پول ابزار تسلط آمریکا بر اقتصاد اکوادور شد.

یونان

یونان پس از بحران بدهی سال ۲۰۰۹ در سا‌ل‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ در ازای اجرای تدابیر ریاضتی، دو بسته کمک مالی به ارزش کلی ۲۴۰ میلیارد یورو (۲۷۲ میلیارد دلار) از وام دریافت کرد.

این وام دهندگان شامل بانک مرکزی اروپا، کمیسیون اروپا و صندوق بین المللی پول در ازای موافقت آتن با فهرستی از اصلاحات ریاضتی بر مبنای توافق جدید میان دو طرف، با پرداخت ۱۲ میلیارد یورو، طرح نجات مالی فعلی را تمدید خواهد شد .که نه تنها این وام ها باعث نجات یوبان نشد بلکه آن را به یکی ورشکسته ترین کشور های حوزه اروپا تبدیل کرد.

برزیل

برزیل در نظر دارد تا با پرداخت بدهی ۵ ‎/۱۵ میلیارد دلاری خود به صندوق بین المللی پول تاثیرات ، یک سیاست رادیکالی را کاهش دهد. «آنتونیو پالوچی» وزیر دارایی برزیل می گوید که دولتش سخت در تلاش است تا نه تنها به خاطر دستورات IMF بلکه با انگیزه های ملی، حجم عمومی بدهی خود را کم کرده و بر تورم موجود غلبه کند.

آرژانتین

رئیس جمهور اسبق آراژانتین میگوید : «سیاست های صندوق، فقر را در آرژانتین دامن می زند و دردهای آرژانتین را افزایش می دهد.» مطمئنا صندوق یک همدست برای فروپاشی اقتصاد آرژانتین بوده است. تشویق های بیش از حد سیاست های مالیاتی بی اساس در سالهای ۹۹-۱۹۹۸ از جمله تاثیرات منفی صندوق پول بوده است. دریافت یک وام هشت میلیارد دلاری در سپتامبر ۲۰۰۱ آخرین تلاش آرژانتین برای حفظ، رژیم نرخ مبادله ثابت ارزی بود که تنها دست و پا زدن آنها را طولانی تر کرد.

اندونزی

اندونزی نیز بیان کرده بود که در پی دریافت پول جدید از صندوق نیست. این تصمیم با دنیایی سرشار از بدهی و کشورهای توسعه یافته با حجم بزرگ اندوخته ها تلاش برای پرداخت بدهی ها از طرف کشورهای یاد شده، منطقی به نظر می رسد. چراکه نرخ بهره که معمولا بیشتر از در آمد بانک های مرکزی از مبلغ اندوخته آنهاست، صندوق در تلاش است کمک ۱۳۰هزار دلاری جدیدی به این کشور تحمیل کند.

آنچه که در مورد اکوادور، یونان ، آرژانتین، برزیل و... در این گزارش گفته شد، در بسیاری از کشور های دیگر که دریافت کننده وام از صندوق بین‌المللی پول بوده اند نیز رخ داده است ، و تبعات برنامه های IMF از جمله رکود، فقر و بیکاری را دامن گیر آنها کرده است.

به نظر می رسد بر خلاف ادعای IMF، وام هایی که این نهاد مشروط به اجرای برنامه های مد نظر خود به کشور های پرداخت می کند، بیش از آنکه به بهبود وضعیت و اصلاحات اقتصادی آنها منجر شود، موجب ایجاد یا تشدید نابسامانی های اقتصادی شده است.
تأثیر کلی این تنگنای بزرگ مالی، فروغلتیدن اقتصاد های این کشور ها در دامان رکود خواهد بود.

* کارشناس مسائل بین الملل

353 / 353

نویسنده: یادداشت/محمدحسن دهقانی*

بیروت لبنان صندوق بین‌المللی پول

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بیروت لبنان صندوق بین المللی پول صندوق بین المللی پول کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۲۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است | استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران

به گزارش جام جم آنلاین، محسن اسلامی در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به آمادگی وزارت کشور برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: انتخابات در برخی از حوزه‌ها به دور دوم کشیده شده است. حوزه‌های انتخابیه تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، ۲۲ حوزه انتخابیه‌ای هستند که انتخابات در آنها به دور دوم کشیده شده است.

وی اضافه کرد: در این حوزه‌های انتخابیه ۹۰ نفر برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس شورای اسلامی با هم رقابت می‌کنند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به شیوه برگزاری انتخابات در مرحله دوم، تصریح کرد: انتخابات در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود. در تهران برای هر شعبه ۴ صندوق الکترونیکی و در باقی حوزه‌های انتخابیه برای هر شعبه، ۳ صندوق الکترونیکی در نظر گرفته شده است تا ازدحامی را در شعب مشاهده نکنیم و رأی‌دهندگان به راحتی و سهولت رأی خود را به صندوق بیاندازند.

آموزش لازم به دست اندرکاران انتخاباتی داده شده است

اسلامی اظهار کرد: آموزش لازم به همکاران ما در ستاد انتخابات و ۲۲ حوزه انتخابیه داده شده است و تربیت مدرس، آموزش لازم را دریافت و طی ۱۰ روز گذشته به مدرسان استانی آموزش داده‌اند و آنها(مدرسان استانی) در حال آموزش باقی همکاران در استان‌ها هستند.

وی اعلام کرد: گرچه رأی دادن در شیوه الکترونیکی بسیار ساده است، اما یک ویدئوی آموزشی از سوی کمیته فناوری ستاد انتخابات کشور تهیه شده است که برای آموزش همگانی به صداوسیما و ستادهای انتخابات ارسال شده است. در برخی از مراکز عمومی مثل نماز جمعه و یا نمایشگاه کتاب، آموزش‌های لازم به مردم داده می‌شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با تأکید بر اینکه کسانی می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند که حتما در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند و یا اصلا در کل کشور رأی نداده باشند، گفت: رأی‌دهنده با این پیش فرض وارد شعبه می‌شود و با ارائه هریک از مدارک هویتی پنج‌گانه (کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه و کارت پایان خدمت)، احراز می‌شود. برای فرد یک کارت رأی دادن صادر شده و در اختیار او قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت را در صندوق ثبت رأی الکترونیک وارد می‌کند و گزینه رأی دادن فعال می‌شود.

اسلامی با بیان اینکه سپس کد انتخاباتی نامزد مورد نظر را وارد کرده و عکس و مشخصات فرد به نمایش درمی‌آید، اظهار کرد: کد هر نامزدی که وارد شود، اطلاعات او در صفحه به نمایش درمی‌آید. نهایتاً رأی‌دهنده اتمام رأی دهی را ثبت می‌کند و پرینتی از رأی، رأی‌دهنده از زیر صندوق الکترونیکی قرار می‌گیرد. رأی‌دهنده کارت تعرفه را به منشی ما در شعبه، تحویل می دهد و سرانجام کارت شناسایی خود را دریافت می‌کند. فرآینده رأی‌دهی الکترونیکی ساده و در یک وقت بسیار کم صورت می‌گیرد.

۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است

وی گفت: در حوزه‌هایی که اشاره کردم ـ حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه داریم ـ که شامل شعب شهری، روستایی، ثابت و سیار می‌شود. براساس تجربه‌ای که در مرحله دوم وجود دارد، تعداد شعب مرحله دوم نسبت به مرحله اول، کمتر است. البته در این دوره، نظر هیأت‌های اجرایی حوزه‌های انتخابیه را دریافت کردیم و نظر آنها ملاک اصلی ما بود. اگر هیأت اجرایی در آن حوزه انتخابیه تشخیص داده بود که هیچ حوزه‌ای کم نشود، ما همان را اعمال کردیم.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور یادآور شد: عوامل اجرایی در کل ۲۲ حوزه انتخابیه مشخص شده و تا ۱۳ اردیبهشت در سامانه جامع انتخابات نهایی خواهد شد.

اسلامی با بیان اینکه در خصوص تبلیغات انتخاباتی نامزدها و سامانه شفافیت به نامزدها اطلاع‌رسانی شده است که حتما تبلیغات و هزینه‌های خود را وارد کنند، خاطر نشان کرد: تبلیغات از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ساعت ۸ صبح ادامه دارد. دستورالعمل تبلیغات و قانون مرتبط با تبلیغات که در مرحله اول اطلاع‌رسانی شده، ملاک خواهد بود. البته امکاناتی در استان‌ها از ناحیه دستگاه‌های اجرایی در اختیار نامزدها قرار گرفته که می‌توانند استفاده کنند.

استان‌ها تعرفه‌های انتخاباتی را از فردا دریافت می‌کنند

وی گفت: صداوسیما هم قرار است مناظراتی را در شبکه‌های استانی برای ۹۰ کاندیدا تنظیم کند که همگی در حال ضبط است و از تاریخ اعلام شده، پخش خواهد شد.

دبیر ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: در استان تهران، صرفا حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس الکترونیکی خواهد بود و در حوزه انتخابیه ورامین و قرچک ثبت رأی به صورت تعرفه است. تعرفه‌ها هم چاپ شده و در حال ارسال است. استان‌ها تعرفه‌ها را از فردا دریافت می‌کنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران ۱ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود از بین نامزدها تعداد ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

آخرین جلسه مجلس یازدهم ۲ خرداد تشکیل و مراسم افتتاحیه مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم، ۷ خرداد ماه با حضور مسئولان کشوری و لشکری و با پیام مقام معظم رهبری برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران
  • ۱۱۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است | استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران
  • ۱۱ هزار و ۵۰۰ شعبه در مرحله دوم انتخابات فعال است/ استقرار ۴ صندوق الکترونیکی در شعب تهران
  • اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش تصویب شد
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • همایش بین‌المللی نهج‌البلاغه و حمایت از فلسطین