Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@04:58:24 GMT

تاثیر استقلال بانک مرکزی در اقتصاد

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۲۸۵۲

تاثیر استقلال بانک مرکزی در اقتصاد

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، هادی حق شناس در خصوص عملکرد حاکمیتی بانک مرکزی در طول ۶۰ سال گذشته اظهار داشت: به طور کلی بانک مرکزی در این ۶ دهه در یک سیکل قابل اعتنا حرکت کرده به طوری که در دوره هایی با اعمال سیاست های تحول گرایانه، بازدارنده، حمایتی و حتی دستوری نسبت به نظارت بر بازار پول و ارز کشور و رفع چالش ها اقدام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه اندازی سامانه نیما و ادغام بانک های نیروهای مسلح

این کارشناس بازارهای مالی درباره نقش رگولاتوری و سیاستگذاری بانک مرکزی طی سالیان گذشته معتقد است : در یک دهه اخیر و به خصوص در سال های پایانی دهه ۹۰ بانک مرکزی توانسته است با حل و فصل مسائل مهمی همانند ساماندهی موسسات مالی غیر مجاز، بهبود بخشی بازار ارز، راه اندازی سامانه نیما، ادغام بانک های نیروهای مسلح و ... سیاست گذاری های راهبردی و کلانی را در کلیت اقتصاد به مرحله اجرایی برساند.

اصلاح نرخ سود و اجرای استاندارد XBRL

حق شناس درباره اقدامات شاخص بانک مرکزی در سال های گذشته که باعث تسهیل امور بانکی شده نیز افزود: اصلاح نرخ سود بانکی را باید یکی از بزرگترین و حیاتی ترین اقدامات بانک مرکزی در زمینه تسهیل امور بانکی عنوان کرد. همچنین فشار بر اجرای استاندارد XBRL که باعث شد تا گزارشگری صورت های مالی بانک ها در یک قالب مشخص صورت گیرد نیز از دیگر اقدامات تاثیر گذار بانک مرکزی بوده است.

سیاست هایی در راستای اهداف کلان اقتصادی

وی تصریح کرد: سرعت بخشی ارائه تسهیلات به بخش صنعت، تولید و خدمات کشور نیز از جمله اقدامات در خور توجه بانک مرکزی بوده که در کنار کنترل بازار ارز که با راه اندازی سامانه نیما به صورت عینی نوسان های شدید بازار آزاد را مهار کرده است توانسته به روشنی در خدمت اهداف کلان اقتصادی کشور منشا خدمات تحول گرایی شود.

تاثیر استقلال بانک مرکزی در اقتصاد

حق شناس به مساله مهم اهمیت استقلال بانک مرکزی به عنوان یک نهاد اقتصادی اشاره کرد و گفت: در همه دنیا و در کشورهایی که اقتصاد قابل اعتنایی دارند همانند آمریکا، چین و اروپایی ها، بانک مرکزی دارای بالاترین سطح از استقلال در تصیمم سازی و تصمیم گیری قرار دارد و در چارچوب اهداف کلان نسبت به سیاستگذاری، اصلاح و به روز رسانی قوانین و مقررات، چارچوب ها و ضوابط اجرایی و کنترلی برنامه های عملیاتی را پیاده سازی می کنند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: بر همین اساس می بایست بانک مرکزی ایران نیز از بالاترین سطح استقلال برخوردار باشد تا با آرامش و بدون فشارهای آشکار و پنهان نسبت به کنترل و نظارت بر بازار پول و ارز اقدامات مناسب را انجام دهد و این مساله هم مشخص است که ثمره استقلال بانک مرکزی به تزریق آرامش در بازارهای مالی منجر می شود و آرامش در این بازارها باعث تسریع در فعالیت ها در اقتصاد کشور می شود.

پربیننده ترین اجرای برنامه‌های اقتصادی خبر از شکست تحریم آمریکا می‌دهد/ گشایش اقتصادی به زودی در کشور صورت می‌گیرد سهام عدالت در ریزش اخیر شاخص بورس نقش داشت روزانه بین 1500تا 1700میلیارد تومان به حجم نقدینگی افزوده می‌شود/ مجلس یکشنبه طرح دولت برای افزایش سرمایه شرکت‌ها را بررسی می‌کند فروش ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت هزینه سرانه ثروتمندترین دهک حداقل 5.5برابر فقیرترین دهک

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی نرخ سود بانکی ادغام بانک ها سامانه نیما بانک های نظامی سیاست های پولی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت استقلال بانک مرکزی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۲۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا

 به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، گلدمن ساکس با توجه به ریسک‌های ژئوپلیتیکی، پتانسیل افزایش قیمت طلا را به بالای ۳۰۰۰ دلار می‌بیند.
 

 سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش قیمت طلا به سطوح بی‌سابقه بود، به طوری که فلز زرد در ماه گذشته به دلیل افزایش تقاضای جهانی در بحبوحه عدم قطعیت‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی از ۲۴۰۰ دلار در هر اونس فراتر رفت. نکته قابل توجه این است که راهبرد شناسان گلدمن ساکس بر این باورند که فضای مثبت بیشتری برای فلز امن وجود دارد و می‌گویند تا پایان سال به طور بالقوه می‌تواند از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

قیمت طلا به دلیل ناآرامی‌های ژئوپلیتیکی و تقاضای بانک مرکزی افزایش یافت و یکی از محرک‌های اصلی این افزایش قیمت، تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی و خانوار‌های آسیایی است. در چین، چالش‌های بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری و کاهش ارزش یوان که طی سال گذشته حدود پنج درصد در برابر دلار آمریکا ریزش داشته است، طلا را برای مصرف‌کنندگان محلی گران‌تر می‌کند. با وجود این، مصرف‌کنندگان چینی و هم بانک مرکزی چین مشتاقانه به دنبال طلا هستند.

طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک مرکزی چین ذخایر طلای خود را برای ۱۷ ماه متوالی افزایش داده است که در این مدت ۱۶ درصد افزایش داشته است. بانک مرکزی چین تنها در ماه مارس، ۱۶۰ هزار اونس طلا به ذخایر خود اضافه کرد. به همین ترتیب، کشور‌هایی مانند ترکیه، هند، قزاقستان و برخی در اروپای شرقی خریداران فعال طلا در سال جاری بوده‌اند.

این انباشت نشان‌دهنده روند گسترده‌تری در بین بانک‌های مرکزی جهانی برای تنوع بخشیدن به ذخایر و کاهش وابستگی خود به دلار آمریکاست. قیمت طلا در پایان آوریل شاهد عقب‌نشینی بود، اما در این هفته پس از اینکه سیاست گذاران فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره را دادند، احساسات صعودی بازگشت.

فدرال رزرو در آخرین نشست روز چهارشنبه، با توجه به پیش‌بینی، موضع نرخ بهره خود را حفظ کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار کرد که هرگونه تصمیم گیری در مورد نرخ بهره در آینده مبتنی بر داده خواهد بود، اما او افزود که افزایش نرخ در این مرحله بعید است.

اطمینان پاول که عملاً افزایش بیشتر نرخ بهره را رد کرد، به ماندن قیمت طلا در بالای ۲۳۰۰ دلار کمک کرد. نرخ‌های بهره پایین‌تر جذابیت طلا را افزایش می‌دهد، زیرا معمولاً بازدهی دارایی‌های با درآمد ثابت مانند اوراق قرضه را کاهش می‌دهد. در همین حال، تنش‌های ژئوپلیتیکی، به ویژه در خاورمیانه، علاقه سرمایه‌گذاران را به شمش افزایش داده است. طلا یکی از قدیمی‌ترین دارایی‌های امن محسوب می‌شود که در زمان ناآرامی‌ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی تقاضای زیادی داشته است.

قیمت طلا ممکن است از ۳۰۰۰ دلار فراتر رود.

راهبردشناسان گلدمن ساکس با استناد به تقاضای قوی برای طلا از سوی بانک‌های مرکزی بازار‌های نوظهور و خانوار‌های آسیایی، پیش‌بینی خود را حفظ کردند که این فلز گرانبها تا پایان سال به ۲۷۰۰ دلار در هر اونس تروی افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده افزایش ۱۷ درصدی است. آن‌ها پیش‌بینی می‌کنند که اگر تحریم‌های مالی ایالات‌متحده با سرعتی مشابه از سال ۲۰۲۱ تشدید شود، قیمت طلا می‌تواند با ۱۶ درصد افزایش به ۳۱۳۰ دلار در هر اونس تروا افزایش یابد.

دیگر خبرها

  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان