Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-28@08:56:23 GMT

واکنش انصارالله به ادعاها درباره نفتکش «صافر»

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۳۰۵۳

به گزارش پایگاه خبری العهد٬ «حسین العزی» معاون وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن خطاب به «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا گفت: شما آخرین طرفی هستید که می‌توانید در خصوص کشتی صافر و ارتباط آن با صنعا نظر دهید٬ شما شریک قتل ملت یمن و تخریب زیرساخت‌های آن هستید.

حسین العزی از شورای امنیت خواست سیاست خود را تغییر دهد و به حقایقی که صنعا می‌گوید گوش کند٬ همچنین دیدگاه خود را درباره یمن تغییر دهد و چشمانش را به‌سمت صنعا باز کند و فرصتی برای شنیدن اظهارات آن بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در یک نشست مطبوعاتی در خصوص کشتی صافر که امروز در صنعا برگزار شد اظهار داشت که شورای امنیت موظف است با بازنگری در سیاست‌های خود٬ اعتماد را به ملت یمن بازگرداند و بداند که کرسی ریاست‌جمهوری یمن توسط کسانی اشغال شده است که نماینده این کشور نیستند.

العزی افزود که شورای امنیت باید چشم‌اندازها و گزینه‌های ملت یمن را محترم شمرد و تنها به اطلاعات یکجانبه اکتفا نکند.
وی همچنین خواستار اتخاذ تصمیمی برای بازگشایی فرودگاه‌ها و شکست محاصره کشتی‌های یمنی شد.

معاون وزیر خارجه دولت نجات یمن گفت که در خلال سال 2016 کشتی صافر کاملاً سالم بوده است و مقامات صنعا بیش از هرکسی در تلاش برای محافظت از آن بودند؛ اما ائتلاف متجاوز سعودی مانع ورود قطعات یدکی و تجهیزات لازم برای تعمیر و نگهداری دوره‌ای این کشتی شد.

وی با ابراز اینکه مقامات یمنی چندین بار با سازمان ملل و جامعه بین‌المللی به‌شکل رسمی یا از طریق رسانه‌ها در این زمینه صحبت کردند خاطرنشان کرد: ما در همه این صحبت‌ها خواستار رفع محاصره لوازم موردنیاز برای نگهداری از این کشتی بودیم.

حسین العزی ادامه داد که صنعا تنها طرفی است که از سال 2016 خواستار محافظت از این کشتی بوده است و آن را وظیفه انسانی و ملی خود می‌داند.

وی متذکر شد: ما اولین سودبرنده از تعمیر و محافظت از کشتی صافر و اولین ضررکننده از هرگونه آسیب به آن هستیم؛ بنابراین از تعهدات خود در این زمینه عقب ننشسته‌ایم و مانع کار نگهداری و تعمیر آن نمی‌شویم.

معاون وزیر خارجه دولت نجات یمن با بیان اینکه "طبق توافق سوئد هرگونه تجاوز به کشتی‌های حامل نفت و مواد غذایی ممنوع است و ما از سازمان ملل خواستیم به تعهداتش پایبند باشد" خاطرنشان کرد: سه سال پس از درخواست‌های ما برای محافظت از کشتی صافر٬ قبل از اینکه سازمان ملل از تعهدات خود در این زمینه عقب‌نشینی کند٬ فرستاده سازمان ملل پاسخ ما را داد.

العزی ادامه داد: ما با فرستاده سازمان ملل در خصوص ارسال یک تیم کارشناسی برای ارزیابی خسارت‌های کشتی صافر و تعمیر آن و ارسال یک تیم به الحدیده برای کاهش محدودیت‌های تحمیل‌شده بر ورود کشتی‌ها توافق کردیم؛ اما با وجود صدور ویزا برای تیم سازمان ملل٬ این سازمان از فرستادن گروه مذکور به بندر الحدیده خودداری و اعلام کرد که این موضوع را با مسئله کشتی صافر ربط ندهیم.

وی افزود: ما مجدداً خواستار ارسال یک تیم برای محافظت از کشتی صافر شدیم و گروه سازمان ملل گفت که "ما مسئول نگهداری و طولانی کردن عمر این کشتی نیستیم."

این مسئول دولت نجات یمن اضافه کرد: جهان باید بداند مسئولیت کوتاهی در محافظت از کشتی صافر به‌عهده سازمان ملل است و نه مقامات صنعا، و سازمان ملل نیز در بازدید ساختگی از این کشتی اصرار داشت گزارشی تهیه‌شده ارائه کند که حتی شامل ارزیابی هم نشود.

چند روز قبل «محمد عبدالسلام»، سخنگوی رسمی انصارالله یمن و رئیس هیئت مذاکره‌کننده دولت نجات ملی این کشور، ادعاهای ائتلاف سعودی و سازمان ملل مبنی بر ممانعت از تعمیر نفتکش «صافر» را رد کرد.

وی در توییتری نوشت: «از ابتدای حمله به یمن، با ارسال سوخت به کشتی صافر مخالفت و با وجود درخواست‌های مکرر ما مبنی بر ارزیابی کشتی و تعمیر آن، ولی این درخواست‌ها رد شده است».

عبدالسلام در چرایی مخالفت ائتلاف با این درخواست‌ها گفت که «آن کسی که جنگ خانمان‌سوز و کشتار علیه ملتی راه بیندازد و شدیدترین محاصره را بر آن تحمیل کند، هرگز به سرنوشت یک کشتی اعتنایی نخواهد داشت».

او از سازمان ملل متحد به‌صراحت درباره مواضع دوگانه‌اش انتقاد کرد و گفت: «کسی که قاتلان کودکان (یمن) را از لیست ننگین قاتلان کودک حذف کند، حق ندارد از انسانیت دم بزند».

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سازمان ملل وزیر خارجه درخواست ها دولت نجات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۳۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی ادعاها درباره مدرک دکترای افتخاری رئیسی

در جریان سفر مهم رئیس جمهور کشورمان به پاکستان ادعاهایی بی اساس و موج رسانه‌ای سنگینی درخصوص اعطای مدرک دکتری افتخاری به آیت الله رئیسی از سوی منتقدین دولت به راه افتاد.

به گزارش مشرق، "آیت الله سید ابراهیم رئیسی" در پایان سفر دو روزه به پاکستان که روز دوم آن به شهرهای لاهور و کراچی قلب فرهنگی و اقتصادی این کشور اختصاص داشت، دکترای افتخاری از ریاست دانشگاه کراچی دریافت کرد. اقدامی که در دنیا رایج است و بسیاری مقامات ارشد دولت ها در سفر به دیگر کشورها در دانشگاه های مطرح این کشورها حاضر می‌شوند و مدرک دکترای افتخاری دریافت می کنند.

در ایران نیز به مقامات ارشد دولت هایی که به کشورمان سفر کرده اند و با کشورمان روابط عمیق و استراتژیک دارند، برخی دانشگاه های مطرح کشور خصوصا دانشگاه تهران که رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان دانشگاه مادر دانشگاه های ایران یاد کرده اند، به این مقامات دکترای افتخاری داده اند.

پاکستان به عنوان یکی از کشورهایی که در جنوب آسیا توانسته رتبه خوبی در دانشگاه‌های منطقه و حتی دنیا خصوصا در حوزه‌های «های تِک» و فناوری‌های نوین کسب کند، شناخته می‌شود و فارغ‌التحصیلان رشته‌های تکنولوژی ارتباطات این کشور دوشادوش هندی‌ها در شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی دنیا از جمله شرکت های مستقر در «سیلیکون‌ولی» آمریکا که محل استقرار آمازون و دیگر برندهای حوزه آی‌تی مطرح دنیا مشغول به کار شده اند.

بی‌دلیل نیست که ایرانیان علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های دیگر کشورها، برخی دانشگاه‌های شبه جزیره هند از جمله دانشگاه کراچی پاکستان را به خاطر داشتن مزایایی چون سطح علمی متناسب و نیز مدارج علمی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت کشورمان، در مقایسه با برخی دانشگاه هایِ با درجه اعتبار نازل تر در کشورهای اروپای شرقی یا جنوب شرق آسیا برمی گزینند.

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییس‌جمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب می‌شود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. ۷۳ سال قدمت و ۴۱ هزار دانشجو دارد.

همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییس‌جمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به آیت الله رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب می‌شود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به آیت الله رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.

به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه های آن ایالت است و رئیس دانشگاه ها را تعیین می کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.

دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال ۱۹۵۱ تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۸ دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین ۲۰ مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.

این دانشگاه با داشتن ۴۱ هزار دانشجو و ۷۰۰ استاد در همه مقاطع تحصیلی، ۱۴۵ دانشکده و مرکز آموزش مستقل با ۱۵۰ هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.

دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشته‌های فنی از سایر دانشگاه‌های این کشور بیشتر است.

آیت‌الله رییسی در سفری هم که شهریور ۱۴۰۰ به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییس‌جمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد.روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.

این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ۱۳۹۶ به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.

اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییس‌جمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!

مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاری‌اش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.

یک فرد نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییس‌جمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بی‌اعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافت‌کننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.

این در حالی است که رییس دولت های نهم و دهم در زمان ریاست‌جمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول (!)» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می شد رییسی شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ
  • سومین پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا هدف ارتش یمن قرار گرفت
  • بررسی ادعاها درباره مدرک دکترای افتخاری رئیسی
  • واکنش انصارالله به سرکوب معترضان حامی غزه در آمریکا
  • دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد
  • انصارالله یک کشتی اسرائیلی را در خلیج عدن هدف قرار داد
  • الحوثی: بندر ایلات در پی حملات یمن به طور کامل تعطیل شده است