Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@16:42:29 GMT

فعال فرهنگی و اجتماعی شناخته شده مازندران درگذشت

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۳۳۰۸

فعال فرهنگی و اجتماعی شناخته شده مازندران درگذشت

 به گزارش ایرنا، ایرانمنش که متولد روستای اِساس سوادکوه بود به دلیل سکونت و فعالیت در ساری و روابط گسترده‌ای که با هنرمندان و فعالان فرهنگی داشت یکی از چهره‌های شاخص عرصه فرهنگ به شمار می‌آید.

وی از نیروهای آموزش و پرورش مازندران بود و طی نزدیک به سه دهه فعالیت در این نهاد برنامه‌های متعددی برای کشف استعدادهای دانش‌آموزی برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرانمنش به دلیل ایده‌های متعدد در حوزه فرهنگ و مسائل دانش‌آموزی و آموزشی مدت‌ها در سازمان دانش‌آموزی مازندران حضوری فعال داشت و مدتی نیز به عنوان سرپرست این سازمان فعالیت کرد.

او در عین حال به واسطه فعالیت‌های سیاسی‌اش یکی از عناصر خوشنام و برجسته سیاست و طیف اصلاح‌طلبان در استان نیز محسوب می‌شد که در انتخابات‌های مختلف حضوری اثرگذار و پررنگ داشت. وی قائم‌مقام هیأت ورزش کارگری مازندران نیز بود.

از این چهره فرهنگی به عنوان یکی از صاحب‌نظران عرصه مدیریت شهری منطقه نیز یاد می‌شد. این چهره فرهنگی و سیاسی اهل سوادکوه برای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر ساری نیز نامزد شده بود که نتوانست به پارلمان شهری مرکز مازندران راه یابد. پس از این انتخابات، شورای شهر پل‌سفید او را به عنوان گزینه پیشنهادی شورا برای تصدی مسئولیت شهرداری مد نظر داشتند، اما ایرانمنش در نهایت شهردار نشد.

رد پای ماندگار در فرهنگ

علی صادقی فعال فرهنگی و رسانه‌ای و سردبیر پایگاه خبری تحلیلی مازندنومه درباره گستردگی اثرگذاری ایرانمنش در عرصه فرهنگ منطقه گفت: زنده‌یاد ایرانمنش در کنار فعالیت‌های سیاسی‌اش، بیشتر به عنوان یک فعال اجتماعی و فرهنگی مطرح و شناخته شده بود. کارنامه فرهنگی و اجرایی او در حوزه فرهنگ و حتی گردشگری نشان می‌دهد که یک تئوریسین صاحبنظر و اثرگذار بود. اما متأسفانه به دلایل مختلف نتوانست همه ایده‌هایی را که در سر داشت اجرایی کند.

وی افزود: سال ۱۳۹۵ ایرانمنش ایده برگزاری یک سلسله برنامه فرهنگی-ورزشی-اجتماعی سه ماهه در مرکز مازندران برای فصل تابستان با نام «تابستان شاد» را مطرح کرد که موفق شد این پروژه را با حمایت فرمانداری و با اجرای نزدیک به ۷۰ برنامه متنوع و جذاب در سراسر نقاط شهرستان ساری از مناطق کوهستانی تا ساحل عملی کند.

این فعال رسانه‌ای و فرهنگی خاطرنشان کرد: در این پروژه بزرگ فرهنگی مجموعه‌ای از ایده‌های جدید و متنوع منجر به برپایی یک رپرتوار فرهنگی-اجتماعی تابستانه متفاوت در ساری شد که با هزینه‌ای اندک و به واسطه استفاده از توان نیروهای مردمی و فعالان فرهنگی برگزار شده بود.

صادقی تصریح کرد: ویژگی مهم ایرانمنش سرشار بودن او از ایده‌های مختلف فرهنگی و هنری بود. چند سال پیش طرح تدوین و انتشار تقویم تبری را مطرح کرد که با تلاش و پیگیری او سه سال پیاپی سالنامه تبری با مجموعه‌ای از اطلاعات جذاب فرهنگی و آیینی و همچنین معرفی بزرگان فرهنگ و هنر مازندران در قالب یک اثر ارزشمند و ماندگار منتشر شد.

در این سالنامه که سال های ۱۳۹۳، ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ منتشر شد برای هر روز یک دوبیتی مازندرانی در نظر گرفته شده بود و در حاشیه هر روز نیز هنرمندان مازندرانی حوزه‌های مختلف معرفی شده‌اند. بخشی از سالنامه نیز به معرفی آیین‌های بومی اختصاص یافته است..

وی خاطرنشان کرد: هر چند به دلیل حمایت نشدن، انتشار این سالنامه پس از سه سال متوقف شد، اما همان سالنامه‌ها نیز در حال حاضر به دلیل انبوه اطلاعات فرهنگی بومی موجود در آن یک اثر ماندگار فرهنگی محسوب می‌شوند. او دغدغه‌هایی برای انتشار تقویم ویژه زمین یا تقویم محیط زیست هم داشت.

نگاه فرهنگی ایرانمنش به توسعه

علی حسن‌نژاد پژوهشگر فرهنگ عامه مازندران نیز درگذشت ایرانمنش را از دست دادن یکی از مهره‌های اصلی فعالیت‌های فرهنگی در منطقه مرکزی مازندران بیان کرد و به خبرنگار ایرنا گفت: ایرانمنش یک چهره فرهنگی چندبعدی بود که متأسفانه مانند بسیاری از چهره‌های فرهنگی دیگر از ظرفیت‌های او به درستی استفاده نشد. علاوه بر این که شعر و ادبیات را خوب می‌شناخت و اشعار بومی متعددی سروده بود، در حوزه اجرای برنامه‌های فرهنگی نیز اثرگذار بود و رویدادهای فرهنگی مختلفی را رقم زد.

وی افزود: طرح‌های متعدد فرهنگی او هر کدام سرشار از ایده‌های متفاوت و جذاب بودند. شونیشت (شب نشین) فرهنگی که طی چند سال اخیر به بهانه چله‌شو یا شب یلدا در مرکز مازندران با حضور چهره‌های فرهیخته فرهنگ و هنر بومی برگزار می‌شد یکی از همین ایده‌هاست که با پیگیری و تلاش ایرانمنش اجرایی شد.

حسن‌نژاد با اشاره به راه‌اندازی خانه موزه و اقامتگاه بومگردی توسط ایرانمنش در زادگاه پدریش ، خاطرنشان کرد: با توجه به این که دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد گردشگری بود و به واسطه دغدغه‌های فرهنگی‌اش، پیوندی بین این دو شاخصه مهم توسعه اجتماعی ایجاد کرد و در زادگاه خود از چند سال پیش با سرمایه شخصی مجموعه‌ای زیبا و بومی به عنوان خانه موزه و اقامتگاه بومگردی را برای معرفی بخشی از فرهنگ بومی به گردشگران و اجرای سبکی متفاوت از گردشگری در منطقه تأسیس کرد.

سرپرست گروه فرهنگی آیین زندگی مازندران خاطرنشان کرد: تشکیل کارگروه گردشگری سوادکوه با هدف توسعه فعالیت‌های گردشگری مرتبط با فرهنگ بومی منطقه یکی از آخرین اقدامات او برای توسعه منطقه با استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی بود.

وی افزود: نگاهی به مجموعه عملکرد و کارنامه ایرانمنش در سال‌های فعالیت اجتماعی‌اش نشان می‌دهد که محوریت نگاه او به همه مسائل اجتماعی اعم از توسعه، اقتصاد منطقه و حتی سیاست بر مبنای فرهنگ بود و همین ویژگی از او با وجود حضور در عرصه سیاست، چهره‌ای کاملا فرهنگی به جا گذاشته است.

زنده‌یاد قاسمعلی ایرانمنش پیش از ظهر امروز در خانه موزه و اقامتگاه بومگردی خودش در روستای اِساس سوادکوه بر اثر ایست قلبی درگذشت.

برچسب‌ها مازندران سوادکوه اقامتگاه بوم گردی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران سوادکوه اقامتگاه بوم گردی مازندران سوادکوه اقامتگاه بوم گردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۳۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»

به گزارش خبرنگار مهر، داریوش بارانی بیرانوند امروز دوشنبه در نشست با خبرنگاران با اشاره به اینکه اولویت مهم حوزه فرهنگی در مدیریت شهری، اظهار داشت: با راهبرد اصلی شهر «فرهنگ مبنا» به حوزه مدیریت شهری، خرم‌آباد ورود پیدا کرده‌ایم و معتقد بودیم که شهرها در مقایسه با مراکز استان‌ها و کلان‌شهرها، در طراز و حوزه فرهنگی ارزیابی می‌شوند.

وی با اشاره به گستره حوزه فعالیت شهرداری‌ها، عنوان کرد: دراین‌بین به حوزه عمرانی و اجتماعی هم علاوه بر حوزه فرهنگی باید توجه شود، هرم بلوغ در مدیریت شهری به این است که در حوزه خدمات شهری، تنظیف، عمرانی، اجتماعی و فرهنگی… اقدامات و برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد.

متعالی‌ترین فعالیت مدیریت شهری، حوزه فرهنگ است

شهردار خرم‌آباد در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه متعالی‌ترین فعالیت و اقدام شهرداری‌ها، حوزه فرهنگ است، افزود: شهرهای بزرگ دنیا را با اقدامات فرهنگی می‌شناسیم، شهرهای پیشتاز در دنیا به رویدادهای فرهنگی شناخته می‌شوند، شهرهایی که در بین ۱۰ شهر برتر دنیا قرار دارند، هر ساله میزبان بزرگ‌ترین رویدادهای فرهنگی هستند.

بارانی بیرانوند با بیان اینکه در این راستا شهرداری‌ها باید رسالت و نقش آموزشی، فرهنگی و… را برای تقویت غرور شهروندان در دستور کار داشته باشند، گفت: شهرداری خرم‌آباد مرکز استان محسوب می‌شود و حتماً از بازی‌گردان‌های حوزه اصلی فرهنگ در منطقه و کشور باشد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های شهر خرم‌آباد در حوزه تاریخی، فرهنگی و طبیعی، بیان داشت: این ظرفیت‌ها شرایطی را ایجاب می‌کند که سکوت فرهنگی ما اصلاً جایز نباشد، شهر خرم‌آباد، مهد تاریخ، تمدن، زیست بشر بوده و در حوزه طبیعت هم دارای ظرفیت‌های فراوانی است.

شهردار خرم‌آباد با تأکید بر اینکه هر گونه کوتاهی در حوزه فرهنگی، قصوری نابخشودنی است، در این راستا ما با شعار «شهر فرهنگ مبنا» و «شهر رویدادمحور» وارد عرصه مدیریت شهری خرم‌آباد شده‌ایم، گفت: شرکای فرهنگی ما در مدیریت شهر و استان مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث‌فرهنگی، استانداری و شورای شهر در این راستا همکاری خوبی برای تعریف و اجرای رویدادهای فرهنگی با شهرداری دارند.

«دره خرم‌آباد» و «فلک‌الافلاک» نامزد ثبت جهانی در یونسکو

بارانی بیرانوند با بیان اینکه به مردم قول دادیم که در راستای ارتقای نام خرم‌آباد و همچنین شهرت ملی و جهانی شهر خرم‌آباد اقداماتی را انجام دهیم، گفت: در بحث ایجاد دلبستگی و وابستگی برای توسعه شهر خرم‌آباد در بین شهروندان نیازمند غرور و تعصب شهروندی و همچنین ارتقای اعتماد عمومی هستیم.

وی با بیان اینکه امسال دره خرم‌آباد و قلعه «فلک‌الافلاک» به‌عنوان نماینده ایران در یونسکو برای ثبت جهانی نامزد شده است، گفت: در این راستا همه ارکان مدیریت شهری باید تمام توان خود را به کار بگیرند تا این رویداد مهم عملیاتی شود.

شهردار خرم‌آباد با تأکید بر اینکه این امر نیازمند پیوست‌های فرهنگی است، گفت: همه باید تلاش کنیم تا دره خرم‌آباد و قلعه «فلک‌الافلاک» ثبت جهانی شود.

نورپردازی برج آزادی تهران در «روز خرم‌آباد»

بارانی بیرانوند در ادامه سخنان خود با اشاره به نام‌گذاری یک خرداد به‌عنوان «روز لرستان»، تصریح کرد: از طرف دیگر ۲۰ اردیبهشت هم به‌عنوان «روز خرم‌آباد» نام‌گذاری شده، در این راستا از ۲۰ اردیبهشت تا یک خرداد، یک سری رویدادهای فرهنگی را برگزار خواهیم کرد.

وی با اشاره به رویداد نورپردازی سه‌ساعته برج آزادی با استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی، طبیعی، اجتماعی و معنوی لرستان و به‌ویژه شهر خرم‌آباد به‌عنوان یکی از این رویدادها، عنوان کرد: در تاریخ ۲۰ اردیبهشت‌ماه این امر انجام خواهد شد.

شهردار خرم‌آباد، بیان داشت: این رویداد از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه تا ۱۲ بامداد اجرا خواهد شد.

«روز خرم‌آباد» در محوطه قلعه تاریخی «فلک‌الافلاک»

بارانی بیرانوند در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ۲۳ اردیبهشت‌ماه، مراسم اصلی «روز خرم‌آباد» را در محوطه قلعه تاریخی «فلک الا افلاک» را با حضور عموم مردم برگزار خواهیم کرد، گفت: در این مراسم از چهره‌های فرهنگی، ورزشی، علمی و… خرم‌آباد تجلیل به عمل خواهد آمد.

وی با اشاره به پیش‌بینی برنامه‌های شاد و مفرح در این روز برای شهروندان، گفت: همچنین در روز ۲۶ اردیبهشت‌ماه، رویدادی با مضمون طنز با عنوان «سی قافیه» برگزار خواهیم کرد.

شهردار خرم‌آباد همچنین با اشاره به رویداد حضور ارکستر سمفونی تهران در قلعه «فلک الا افلاک» برای اجرای سمفونی «فلک الا افلاک»، گفت: این برنامه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.

بارانی بیرانوند همچنین بیان داشت: در تاریخ ۱۸، ۱۹ و ۲۰ خردادماه رالی خانوادگی از بام تهران تا بام لرستان را برگزار خواهیم کرد.

کد خبر 6098785

دیگر خبرها

  • در گذشت خبرنگار باسابقه صداوسیما
  • قرایی مقدم، جامعه شناس: فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی به طور غیرمستقیم ترویج پیدا می‌کند/ نمی‌توانید فرهنگ را با زور و از بالا به پایین تحمیل کنید
  • فعال نبودن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک کاربران است
  • فعال‌سازی ۳ هزار خانه هلال در ۴۰۰ شهر و شهرستان
  • ۷۷ کانون تخصصی خواهران در مساجد آذربایجان‌شرقی فعال است
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت را به حوزه فرهنگ بوشهر تزریق می‌کنیم
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • رویدادهای فرهنگی برای «خرم‌آباد»
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت