Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@23:30:39 GMT

صادرات برق به عراق بدون خدشه و وقفه‌ انجام می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۴۱۵۹

صادرات برق به عراق بدون خدشه و وقفه‌ انجام می‌شود

شریعتی گفت: با کمک نیروگاه فجر پتروشیمی و پالایشگاه آبادان مازاد تولید داشتیم و همین امر باعث شد صادرات به عراق بدون خدشه و وقفه‌ای انجام شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «غلامرضا شریعتی» ظهر امروز (شنبه ۲۵ مرداد) در نشست ویدیو کنفرانس با وزیر نیرو، با بیان اینکه امسال را مانند ۲ سال گذشته پیک مصوف برق را با وجود دمای بیش از ۵۳ درجه گذراندیم اظهار کرد: ما امسال شرایطی را تجربه کردیم که ۱۴ شهر خوزستان در ۲ روز دمای بالای ۵۰ درجه را داشتند و در بعضی روزها همه شهرستان‌های ما دمای بالای ۴۹ درجه بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد از شهرهای خوزستان در طول ۲ ماه گذشته دمای بالای ۴۷ درجه را داشتند افزود :خوزستان با توجه به داشتن صنایع بزرگ و مصارف خانگی شرایط ویژه‌ای را دارد که در طول این چند سال توانستیم با سیاست‌های وزارت نیرو آن را مدیریت و کنترل کنیم.

 

وی اضافه کرد: با برگزاری جلسات مکرر در روزهای تعطیل، غیرتعطیل و شبانه، نقطه به نقطه مسائل را بررسی کردیم و مدیریت و تصمیم‌گیری درستی را انجام دادیم تا بر خوزستان شرایطی حاکم نشود که باعث بلاک اوت شدن برق کل کشور شود.

 

شریعتی با بیان اینکه در تابستان شرایط سختی را پیش رو داشتیم و وزیر نیرو نیز چندین بار تذکر دادند که هر ۱۵ سال یکبار کشورها با مساله بی‌برقی مواجه می‌شوند تصریح کرد: برق ایران تاکنون ۱۷ سال است با این مساله مواجه نشده که این موضوع حساسیت و اهمیت کار را بیش از پیش نمایان و انجام احتیاط های لازم در خوزستان را بر ما واجب می‌کرد تا سیستم برق کشور دچار مشکل نشود از این رو تمام تلاش ما براین بود که این موضوع رعایت و شرایط را مدیریت کنیم.

 

وی عنوان کرد: انتظار ما بر این بود که امسال ۹ هزار و ۱۰۰ مگاوات مصرف برق در خوزستان باشد اما سقف هشت هزار و ۵۱۸ مگاوات در پیک مصرف داشتیم پس به نوعی شرایط را مدیریت و پیک را به شب جابه‌جا کردیم.

 

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه سعی شد متناسب با شرایط کشور و سیاست‌های دولت و وزارت نیرو گام‌هایی را برداریم تا مشکلات مختلف را به کشور تحمیل نکنیم اذعان داشت: با وجود اینکه خودمان هم با سختی‌های زیادی مواجه بودیم از جمله دیسپاچینگ‌های برق منطقه‌ای و توزیع برق استان و اهواز همه امور را رصد و آنلاین مدیریت می‌کردند.

 

شریعتی تاکید کرد: دیسپاچینگ‌ها کار بسیار ارزنده‌ای را در این سه سال انجام دادند به طوری که در سال ۱۳۹۵ میانگین قطعی برق خوزستان سه‌هزار و ۳۰۰ دقیقه بود که از این میزان یک‌هزار و ۵۳۰ دقیقه متوسط آن و قطعی ناشی از گرد و خاک هم تقریبا یک‌هزار و ۸۰۰ دقیقه بود.

 

وی با بیان  اینکه با یک کار برنامه‌ریزی شده در حوزه برق منطقه‌ای، فوق توزیع و توزیع‌های استان و اهواز، توانستیم قطعی‌ها را مدیریت و کاهش دهیم ابراز کرد: سال گذشته این میزان را به ۷۰۰ دقیقه رساندیم و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده بنا است امسال را به ۶۰۰ دقیقه با وجود افزایش باری که سیستم با آن مواجه است، برسانیم.

 

استاندار خوزستان ادامه داد: امیدواریم با حمایت‌های همیشگی وزارت نیرو، بتوانیم تعداد ترانس فورماتورهای فوق توزیع بالای ۴۰ سال عمر را کاهش دهیم و پست‌های برق را نوسازی و پست‌های برق جدید را وارد و بار را به خصوص در شمال خوزستان به نوعی توزیع کنیم تا با نگرانی‌های امسال، مواجه نباشیم.

 

وی ضمن قدردانی از همکاری‌های وزیر نیرو خاطر نشان کرد: از وزیر نیرو می‌خواهم تا دستوری مبنی بر تسریع روند راه‌اندازی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی دو کوهه صادر کند؛ به صورت رسمی به ما اعلام شده که تا سال آینده این نیروگاه به مدار می‌آید اما در خفا به ما گفتند سال آینده هم به مدار نمی‌آید و شما منتظر نباشید که این موضوع کار را برای ما سخت‌تر خواهد کرد.

 

شریعتی به ارسال نیروگاه‌های ۲۵ مگاواتی برای شمال خوزستان اشاره کرد و اظهار داشت: این نیروگاه‌ها در آستانه راه‌اندازی هستند و مشکل خاصی نیست؛ امسال توانستیم یکی از واحدهای نیروگاه غرب کارون را با دستور رئیس‌جمهور به مدار بیاوریم و به ما کمک کرد تا وزارت نفت را برای در اختیار قرار دادن نیروگاه‌ها قانع کنیم.

 

وی اضافه کرد: ۲ نیروگاه فجر پتروشیمی و پالایشگاه آبادان به ما کمک می‌کردند به همین دلیل مازاد تولید داشتیم و باعث شد تا صادرات به عراق بدون خدشه و وقفه‌ای انجام شود پس توانستیم همه این شرایط را مدیریت کنیم.

 

استاندار خوزستان ابراز امیدواری کرد: همچنان در جهت مدیریت کار در حوزه انتقال، توزیع و تولید بتوانیم شرایط را بهبود بخشیم و با استفاده از فاینانس روسیه بتوانیم نیروگاه رامین را نوسازی کامل و دومین نیروگاه سد گتوند را احداث کنیم؛ همچنین فار هفت و هشت نیروگاه رامین که سیکل ترکیبی آن آغاز شده را با سرعت پیش ببریم تا آنچه بر تعهد خودمان است، انجام شود و بتوانیم شرایط را بهبود بخشیم.

 

وی تصریح کرد: نباید مدیریت مصرف و مدیریت شبکه در وقت پیک را نباید از یاد ببریم چرا که به نحوی بیشترین منافع را برای سیستم و کشور در شرایط مالی کنونی فراهم خواهد کرد.

 

شریعتی مصرف خوزستان در چند ماهه تابستان با چندماهه بعد را فاصله معناداری دانست و یادآور شد: اگر سرمایه‌گذاری شود، منابع کشور بر روی زمین گذاشته می‌شود، تا‌ چندماه بیشتر مورد استفاده قرار گیرد و با سیاست هایی که وزارت نیرو اتخاذ کرده مدیریت مصرف این امور را به پیش ببریم، می‌توانیم این سرمایه‌گذاری‌ها را به سمت مواردی که منافع و خدمات‌دهی به مردم کشور و استان است سوق دهیم.

 

پایان پیام/72

منبع: شبستان

کلیدواژه: صادرات برق به عراق مصرف بهینه برق غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان وزارت نیرو وزیر نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۴۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد

گمرک ایران اعلام کرد: تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

این گزارش حاکیست، صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

براساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده‌ترین مقاصد کالا‌های صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالا‌های پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.

این گزارش می‌افزاید: در بین ۱۰ قلم عمده کالا‌های صادراتی، گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

این گزارش در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری می‌افزاید: در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالا‌های وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.

بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالا‌های وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، ۷ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ‌کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.

میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسید.

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز خوزستان
  • رهاسازی ۶۰۰ متر مکعب آب در ثانیه از سد دز
  • تحولات اوکراین|هشدار درباره شکست کی‌یف بدون کمک نظامی غرب
  • بهادری جهرمی: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • سخنگوی دولت: تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در شروع۱۴۰۳/ تراز تجاری با و بدون نفت مثبت شد
  • پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان به حساب تولیدکنندگان برق
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان