Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@11:46:00 GMT

رقابت دانشگاه‌های کردستان برای اقتصاد دانش‌بنیان

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۷۴۶۰۱

رقابت دانشگاه‌های کردستان برای اقتصاد دانش‌بنیان

به گزارش ایرنا، بسیاری از اندیشمندان زمزمه‌های به وجود آمدن اقتصاد دانش بنیان را در قرن هجدهم می دانند، جایی که آدام اسمیت به عنوان پدر علم اقتصاد، خلق و استفاده از دانش را دلیلی برای افزایش اقتصاد بیان کرد.

 در آن زمان اقتصاد دانش بنیان در حال تلاش برای جوانه زدن بود اما ظهور اقتصاد دانش بنیان را می توان دهه ۱۹۸۰ دانست، زمانی‌که این ترس بر جامعه حکمفرما شد که نکند این اقتصاد با دارا بودن رشد کم، هزینه‌های بالا و درآمدهای پایین نتواند به جامعه خدمت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه دولت ها با توجه به اینکه در اقتصاد دانش بنیان بهره وری و بازده تولید بسیار بالاست سعی دارند با استفاده از این اقتصاد در سایر حوزه ها نیز تحولات چشمگیری ایجاد کنند چرا که هر یک از ارکان اقتصاد دانش بنیان موجب بهبود کارایی عوامل تولید، افزایش بهره‌وری و افزایش تولیدات داخلی می‌شود و پیامد گسترش دانش در اقتصاد، موجب تغییرات شگرف در فناوری و بهبود بهره وری موجب کاهش قیمت‌ها، افزایش درآمدها و در نتیجه کاهش تورم است.

یکی از کلیدواژگان پرکاربرد در دو دهه اخیر در بیانات مقام معظم رهبری، اصطلاح اقتصاد دانش‌بنیان و شرکت‌های دانش‌بنیان است، ایشان یکی از خطوط اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی را دستیابی به اقتصاد دانش‌بنیان معرفی می‌کنند.

در دنیای امروز، حجم سرمایه و اندازه بازار جای خود را به دانش و تکنولوژی داده‌ و این دانش است که نقش اساسی را در ارتقای تولید ملی کشور ایفا می‌کند و در حقیقت، دانش سبب افزایش مزیت رقابتی و ایجاد ارزش افزوده می‌شود.

همین مساله باعث شده تا دانشگاه‌هایی که تاکنون نقش آموزش و پژوهش داشتند خروجی خود را به سمت کارآفرینی و جامعه محوری تغییر داده و دیوارهای بین جامعه و دانشگاه را بردارند، حالا کمتر مرکز آموزش عالی را می توان پیدا کرد که نسبت به این مساله بی‌توجه باشد لذا رقابت شدیدی بر سر آن شکل گرفته است.

این موضوع امروز همزمان با سفر معاون علمی  و فناوری ریاست جمهوری به کردستان نمود بیشتری داشت، چرا که دانشگاهایان دوسال قبل طعم خوش دستاوردهای سفر سورنا ستاری را چشیده بودند.

اقتصاد خلاق محور فعالیت شرکت های پارک و فناوری کردستان

رییس پارک علم و فناوری کردستان روز شنبه در نشست اقتصاد مقاومتی و جهش تولید کردستان، با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: فعالیت این پارک مبتنی بر فکر و ایده و زیرساخت های فکری جوانان خلاق است.

خالد سعیدی با بیان اینکه از ۱۰۷ شرکت فعال در پارک علم و فناوری کردستان تنها ۶ کارگاه به صورت صنعتی فعالیت می‌کنند، افزود: باقی شرکت‌ها به صورت اقتصاد خلاق فعالیت دارند.

وی به لزوم بهبود زیرساخت‌های پارک علم و فناوری در استان اشاره کرد و افزود: به کمک شهرداری مریوان مرکز آموزش و توانمندسازی صنایع دستی را در این شهرستان راه‌اندازی می‌کنیم تا شرکت‌های خدماتی، فروش محصولات خود را به صورت منطقه‌ای و بین المللی داشته باشند.

سعیدی یادآور شد: نیازمند حمایت برای توسعه زیرساخت‌ها هستیم چرا که طولانی بودن فرآیند تجاری سازی هزینه‌های این امر را بالا می‌برد.

 وی تاکید کرد: سه طرح شرکت مرکز آموزش و توانمندسازی صنایع دستی در مریوان، کارخانه فضای کارگاهی و مرکز شتابدهی مهندسی شیمی برای دهه فجر امسال آماده افتتاح خواهد شد.

 مهارت آموزی مهمترین خروجی دانشگاه کردستان

رییس دانشگاه کردستان هم در این نشست با بیان اینکه اگر انتظار ورود دانش آموزان خلاق به دانشگاه را داریم باید خروجی دانشجویان هم بر اصل مهارت و اشتغالزایی استوار باشد، اظهار داشت: هر چه بیشتر گفتمان تجاری سازی را توسعه دهیم به همان نسبت دانشگاه‌های جامعه محور و کارآفرین در راستای خدمت به جامعه را خواهیم داشت.

رحمت صادقی افزود: درصدد توسعه این فرهنگ در بین دانشگاهیان استان هستیم تا در کنار مباحث علمی نیم نگاهی به تجاری سازی علم داشته باشند و ایجاد خدمت و یا محصول تولید کنند.

 وی با اشاره به تحصیل ۱۲ هزار دانشجو در دانشگاه کردستان گفت: با وجود ۴۰۰ عضو هیات علمی و زیرساخت های لازم، امکان تبادل فناوری و نوآوری را داریم.

 صادقی اضافه کرد: دانشگاه کردستان با موفقیت در رتبه بندی های تایمز در سطح جهانی، آسیا و دانشگاه‌های جوان توانست از دانشگاه‌های استان های همجوار پیشی بگیرد.

رییس دانشگاه کردستان تاکید کرد: باید پژوهش‌ها به سمتی برود که دورنمای آن تولید محصول، خدمات و اشتغال باشد.

 صادقی با بیان اینکه در حال حاضر مرکز رشد دانشگاه کردستان نیازمند اضافه شدن ۵۰۰ متر مربع زمین دیگر است که احداث آن به ۲ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد، گفت: به منظور تجاری سازی محصولات مجتمع نوآوری و فناوری دانشگاه کردستان راه اندازی می شود و در همه رشته‌های آموزشی هم بنا داریم یک مرکز تخصصی نوآوری و دفاتر تخصصی استارتاپ ها را راه اندازی کنیم.

 رییس دانشگاه کردستان با بیان اینکه پنج درصد دانشجویان این دانشگاه را دانشجویان خارجی از کشورهای عراق سوریه و افغانستان تشکیل می دهند، یادآور شد: موافقت‌نامه‌ای به ارزش ۳۰۰ میلیون تومان با کارآفرینان ایرانی مقیم خارج از کشور منعقد شده که با تبدیل این مبلغ به دلار رقم چندانی نداریم لذا نیازمند حمایت ویژه هستیم.

 راه‌اندازی پژوهشکده  کشاورزی 

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج هم با اشاره به تحصیل ۱۱ هزار دانشجو در این واحد اظهار داشت: در حال حاضر ۴۸۰ عضو هیات علمی در این دانشگاه داریم که ۶۰ درصد آنان استادیار به بالا هستند.

جهانشیر امینی با اشاره به راه اندازی پژوهشکده دامپروری گیاهان دارویی و کشاورزی در این دانشگاه گفت: پنج‌هزار اصله نهال سماق، گردو، انگور سیاه و زرشک در قالب این پژوهشکده کاشت شده و با دیدگاه درآمدزایی و توسعه زیر نظر شرکت دانش بنیان هستند تا هویت این اقلام شناسایی و به نام کردستان ثبت شود.

وی حفظ ذخایر ژنتیکی کردستان را از دیگر الزامات فعالیت در شرکت‌های دانش بنیان در این عرصه برشمرد و افزود: در حال حاضر ۲۵ درصد گونه‌های گیاهی ایران را در کردستان داریم که ثروت بزرگی به شمار می‌رود.

امینی با بیان اینکه منابع درآمدی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج بر پایه شهریه دانشجویان است، به کم شدن تعداد دانشجویان و تاثیر آن بر درامد دانشگاه اشاره کرد و یادآور شد: منابع غیر شهریه‌ای دانشگاه را به سمت ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان سوق داده‌ایم.

وی  به تأسیس سرای نوآوری گردشگری در این دانشگاه اشاره و تاکید کرد: در این زمینه نیازمند حمایت هستیم تا این سرا بتواند ظرفیت‌های کردستان در حوزه گردشگری را به خوبی معرفی کند.

 ارائه ۴۳۴ میلیون تومان تسهیلات به فناوران 

 رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم با بیان اینکه مرکز رشد این دانشگاه، مرکزی جوان با پنج سال سابقه فعالیت است، گفت: کار در حوزه سلامت سختی های خاص خود را دارد چرا که اساتید این دانشگاه بالینی هستند و کشاندن آن به حوزه فناوری کار سختی است.

فرزین رضایی با بیان اینکه ارائه مجوز محصولات سلامت محور با سختی همراه بوده و بروکراسی خاص خود را دارد، افزود: به عنوان نمونه کیت تشخیص سریع سل طراحی شده در کردستان می‌تواند در سطح کشور مطرح شود.

وی تاکید کرد: ۱۰ شرکت در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی کردستان مستقر هستند و تاکنون ۴۳۴ میلیون تومان به فناوران تسهیلات داده شده است.

 برگزاری هشت دوره کارگاه مجازی به ایجاد مدرسه تابستانه نانو در سال گذشته از جمله اقداماتی بود که رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به آن اشاره کرد و افزود: این دانشگاه از نظر زیرساخت آموزش و پژوهش از دانشگاه های فقیر کشور به شمار می رود و فاصله زیادی با استان‌های همجوار دارد.

رضاعی اضافه کرد: برای دومین مرکز رشد دانشگاه ساختمانی در نظر گرفته‌ایم که تجهیز آن به سه میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی همچنین گفت: تاسیس آزمایشگاه جامع حمایت از سلامت از برنامه‌های این دانشگاه در آینده است.

عبور مسیر توسعه کردستان از ذهن جوانان خلاق

رییس کمیته سرمایه گذاری شورای اسلامی سنندج هم در این نشست با بیان اینکه مسیر توسعه کردستان از ذهن خلاق جوانان این استان می‌گذرد، حمایت‌های ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در توسعه شرکت‌های دانش بینان استان قابل تقدیر دانست.

ارسطو گویلی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از هزار جوان در این شرکت‌های فناور مشغول به فعالیت هستند، نقطه امید و جوانان نخبگان و تحصیل‌کردگان را حضور دکتر ستاری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد.

 وی به الگوی هماهنگی و تعامل متفاوت شهرداری و شورای شهر سنندج با مدیران اجرایی و مردم اشاره کرد و افزود: اجرای طرح‌های بی سابقه توانست سرانه شهری سنندج را از ۲۰۰ هزار تومان در سال ۹۵ و رتبه ۵۰ شهرهای کشور به یک میلیون و ۶۳ هزار تومان در سال ۹۸ و رتبه ۱۲ ارتقا دهد.

گویلی تاکید کرد: باید ساز و کار قوی حقوقی به کمک جوانان خلاق کردستان بیاید تا ایده‌های نوآورانه آنان به سرعت شکوفا و به مرحله تجاری سازی برسد.

وی به راه اندازی مرکز مطالعات و پژوهش شهرداری سنندج هم اشاره کرد و گفت: سنه ایده طرحی برای دانش آموزان بود که با شیوع کرونا متوقف شد و درصدد هستیم تا آن را در شرایط متفاوت کنونی ادامه دهیم.

عضو شورای اسلامی شهر سنندج به کسب عنوان جهانی شهر خلاق موسیقی جهان توسط سنندج اشاره کرد و افزود: انتظار داریم اولین مرکز نوآوری و خلاقیت موسیقی هم در این شهر راه‌اندازی شود.

گیاهان دارویی از محورهای توسعه کردستان

رییس بنیاد نخبگان کردستان هم با اشاره به حمایت این بنیاد از ۵۳۰ نخبه استان اظهار داشت: این بنیاد علاوه بر کارهای روزمره خود، عمارت احمدزاده سنندج به عنوان مرکز نوآوری تعمیر و مرمت کرده است.

امیرعلی صادقی با بیان اینکه پارسال سه طرح این بنیاد به شورای اقتصاد مقاومتی استان ارائه و تصویب شد گفت: این طرح‌ها از طرح‌های اولویت‌دار کشور هم هستند که با فعالیت آنان شاهد توسعه در حوزه گیاهان دارویی خواهیم بود.

وی افزود: موزه گیاهان دارویی با ۲ میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده، کلکسیون گیاهان دارویی با ۲۵۰ میلیارد میلیون تومان قرارداد از محل اعتبارات استانی و توسعه کشت موسیر در قالب کشاورزی قراردادی با ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای زارعان در حال انجام است.

رقابتی که باید ادامه داشته باشد

رقابت دانشگاه‌ها وحتی ادارت و نخبگان کردستان تنها آغاز راه است و نکته مهم اینجاست که تنها پرداختن به کسب دانش و آموزش در اقتصاد تاثیری ندارد، بلکه این دانش باید به صورت مستمر و پایدار در استفاده از منابع اقتصادی به کار برده شود.

به عبارت دیگر اقتصاد دانش بنیان به معنی کاربردی کردن دانش و استفاده مؤثرتر از آن در گسترش ظرفیت‌ها و ارتقای درجه بهره برداری از منابع تولیدی برای ارتقای تولید ملی است که می‌تواند شعار حمایت از کالای ایرانی را محقق کند.

برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی سورنا ستاری دانشگاه کردستان اقتصاد مقاومتی پارک علم و فناوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی سورنا ستاری دانشگاه کردستان اقتصاد مقاومتی پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی سورنا ستاری دانشگاه کردستان اقتصاد مقاومتی پارک علم و فناوری فناوری ریاست جمهوری دانشگاه علوم پزشکی اقتصاد دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه کردستان اقتصاد مقاومتی گیاهان دارویی شرکت های دانش رییس دانشگاه میلیون تومان حال حاضر دانشگاه ها تجاری سازی راه اندازی زیرساخت ها مرکز رشد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۴۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان، موفق شدند یکی از نانوکاتالیست‌های مورد استفاده در تولید بنزین را تولید و تجاری‌سازی کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شرکت دانش‌بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا با بومی‌سازی محصولات فناورانه و کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع، گام موثری در خودکفایی این کاتالیست ضروری در صنعت پتروشیمی و تولید بنزین بردارد.

 حمزه کازرونی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا درباره فعالیت‌های این شرکت گفت: این شرکت در تولید کاتالیست‌ها و مواد نانوساختار فعالیت دارد و توانستیم کاتالیست رفرمینگ نفتا را تولید و تجاری‌سازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش‌بنیان منحصر به تعداد معدودی از شرکت‌های دنیا است و با بومی‌سازی این محصولات توانستیم در مسیر رفع نیاز کشور به واردات آنها گام برداریم. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست‌ها، این شرکت بر روی کاتالیست‌های ریفرمینگ نفتا فعالیت دارد که در زمینه تولید بنزین استفاده می‌شود و جزو محصولات تحریمی است.

بومی‌سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود

این فعال فناور با اشاره به این‌که تولید بنزین که جزو فرآورده‌های حیاتی محسوب می‌شود وابسته به حضور کاتالیست‌ ریفرمینگ نفتا نانوساختار است، عنوان کرد: برای تولید بنزین و مواد آروماتیک در پالایشگاه‌ها از این کاتالیست استفاده می‌شود که نمونه ایران‌ساخت آن با کیفیتی مشابه نمونه خارجی عرضه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید سایر فرآورده‌های پتروشیمی نانوساختار در این مجموعه فناور گفت: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت به شمار می‌رود و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی‌سازی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان اوقاف: فناوری منزلت می‌آورد
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است