Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی فردا: یادداشت اخیر عباس عبدی در روزنامه اعتماد حاکی از نوعی عصبانیت از عدم اقبال عمومی به اصلاح‌طلبان است. اصلاح‌طلبان که بعد از شکست بزرگ در انتخابات مجلس خود را حذف‌شده در نگاه مردم می‌بینند، سعی می‌کنند این‌بار با بی‌ارزش جلوه دادن نهادهای انتخابی، خود را فاتحی به‌دور از صحنه رقابت نشان دهند؛ چنان‌که عبدی به عنوان یکی از پرچم‌داران این جریان به کنایه و تمسخر نوشته است: «اگر به‌جای انتخابات غیر راهگشای سال بعد، نهاد نخست‌وزیری را در قانون زنده کنند، خیلی بهتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حداقل رییس‌جمهور منتخب و دولت او 4 یا 8 سال روی دست ساختار نمی‌ماند. به نحوی که نه می‌توانند آن را قورت دهند و نه می‌توانند آن را بالا بیاورند. ولی نخست‌وزیری این مشکل را ندارد. می‌توان هر ماه یا هر سال یک نخست‌وزیر را امتحان کرد و پس از مدتی، یا تجربه کسب می‌کنند و پیچ و خم کارها دست آنان می‌آید و مشکلات حل می‌شود. اگر هم نتوانستند مثل آب خوردن می‌توان او را تغییر داد و یک امید کاذب و سراب دیگر به روی مردم گشود. حداقل از حالا کمتر دچار مشکل خواهند شد».

امیررضا واعظ آشتیانی، فعال و تحلیل‌گر سیاسی در واکنش به سخنان اخیر عباس عبدی به «فردا» گفت: «کسانی‌که از این‌دست سخنان می‌زنند در عالم سیاست کم نیستند. امثال آقای عبدی نان را به نرخ روز می‌خورند؛ می‌نشینند و می‌گردند که چه سوژه‌ای جنجال بیشتری ایجاد می‌کند و آن موضوعات را مطرح می‌کنند. مردم هم دیگر به بحث‌ها و جنجال‌های آنها ریشخند می‌زنند. آنها روزی که برای خودشان شانسی در انتخابات ریاست‌جمهوری قائل بودند، ریاست‌جمهوری را نماد دموکراسی می‌دانستند و حالا که مردم آنها را کنار زده‌اند و با صراحت تمام می‌گویند که دیگر شما را نمی‌خواهیم، به اصل انتخابات ریاست‌جمهوری حمله می‌کنند و با زبان تمسخرآمیز درباره آن سخن می‌گویند و به حالت کنایه نخست‌وزیری را پیشنهاد می‌دهند».

این فعال سیاسی ادامه داد: «هیچ یک از ما چالش‌های دوران نخست‌وزیری را فراموش نکرده‌ایم و مگر همین دست افراد نبودند که در آن زمان اصرار داشتند که با اصلاح قانون اساسی باید رئیس‌جمهور اختیارات کامل داشته باشد؟ حال چه شده است که دوباره خواهان بازگشت به همان سیستم هستند؟ دوستان اصلاح‌طلب اگر باور دارند که اختیارات ریاست‌جمهوری کم است بهتر است قبل از ثبت نام در انتخابات یا حمایت از نامزدی خاص اختیارات این مقام را مطالعه کنند. مگر در سال 92 یا 96 نمی‌دانستند که اختیارات رئیس‌جمهور همین است که حالا از اختیارات پایین حرف می‌زنند؟»

واعظ آشتیانی درباره علل مطرح‌شدن چنین بحث‌هایی از سوی برخی اصلاح‌طلبان، تصریح کرد: «اصلاح‌طلبان خودشان هم می‌دانند که همه مشکلات کنونی به ناکارآمدی خودشان بازمی‌گردد و برای توجیه عملکرد خود چنین القاء می‌کنند که نهادهای قدرت اجازه نمی‌دهند رئیس‌جمهور کار کند. مشکل اصلاح‌طلبان این است که برای حل مشکلات به‌جای آنکه به عملکرد خود نگاه می‌کنند، می‌خواهند صورت مسئله را پاک کنند. متأسفانه برخی نان‌شان در توجیه دولت و سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی‌هاست».

او با بیان اینکه اصلاح‌طلبان در مجلس دهم وکیل‌الدوله بودند، اظهار کرد: «دوستانشان در مجلس چه کار کردند؟ آیا جز آن بود که آنها چیزی جز وکیل‌الدوله نبودند؟ حالا که بحث نخست‌وزیری را مطرح کرده‌اند، بگویند که اگر مجلس با سبک مورد خواسته ایشان و دوستان‌شان یعنی وکیل‌الدوله‌بودن پیش رفت تکلیف چه می‌شود؟ آیا در آن صورت باید چهار سال یک نخست‌وزیر ضعیف را تحمل کنیم؟»

او در پایان گفت: «عملکرد مجلس دهم و دولت یازدهم و دوازهم جای هیچ دفاعی باقی نگذاشته است و این دست افراد سعی می‌کنند در پایان کار دولت همه مشکلات را توجیه کنند و حتی کار را از توجیه گذرانده‌اند به تمسخر رسیده‌اند.»

منبع: فردا

کلیدواژه: امیررضا واعظ آشتیانی عباس عبدی نخست وزیری ریاست جمهوری اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۴۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟

در گزارشی جداول بودجه ۱۴۰۳ را مرور شده است.

به گزارش اعتماد، در بخش‌هایی از این گزارش بودجه نهادهای زیر نظر ریاست‌جمهوری مورد واکاوی قرار گرفته است که در ادامه می خوانید.

 

در بخش هزینه‌ها، طبق سنت، نخستین ردیف بودجه مربوط است به نهاد ریاست‌جمهوری؛ مجموعه‌ای که از دفتر رییس‌جمهوری گرفته تا معاونت‌ها ذیل نهاد ریاست‌جمهوری هستند. بودجه نهاد ریاست‌جمهوری طبق جدول شماره ۷ که اعتبارات دستگاه‌ها، مصوب ۱۴۰۲ و پیشنهادی ۱۴۰۳ را قید کرده، برای امسال ۶ هزار و ۱۱۷ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است؛ در حالی که طبق همین جدول، سال گذشته ۳ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان بودجه مصوب شده بود. به عبارت دیگر رقمی حدود ۲ هزار و ۸۴۵ میلیارد تومان یعنی حدود ۸۶درصد به بودجه ریاست‌جمهوری افزوده شده است.

عمده این افزایش بودجه مربوط می‌شود به «معاونت اجرایی ریاست‌جمهوری»؛ درحالی که طبق همین جدول ۷، این معاونت سال گذشته ذیل نهاد، بودجه‌ای نداشته است، امسال بودجه‌ای معادل یک‌هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است. این افزایش هنگفت و چشم‌گیر زمانی قابل تامل می‌شود که سال ۱۴۰۳ منتهی می‌شود به بهار ۱۴۰۴ که انتخابات ریاست‌جمهوری چهاردهم برگزار می‌شود.

«شورای اطلاع‌رسانی دولت» که قاعدتا ذیل ردیف نهاد ریاست‌جمهوری دخل و خرج خود را دریافت می‌کند، در جدول ۹ که مربوط به ردیف‌های متفرقه (دایمی یا موقت) می‌شوند نیز جای گرفته است؛ رقم پیشنهادی دولت برای بازوی اصلی رسانه‌ای خود، که در ردیف‌های «متفرقه» آمده، ۲۰۰ میلیارد تومان است؛ این درحالی است که شورای اطلاع‌رسانی دولت به عنوان زیرمجموعه نهاد ریاست‌جمهوری بودجه‌اش از محل بودجه ریاست‌جمهوری پرداخت می‌شود.

دیگر خبرها

  • پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • جنگ بر سر صندلی «شماره یک»؛ همه در برابر قالیباف!