Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، سرویس بین الملل- فاطمه صالحی: اعلام امضای توافقنامه به اصطلاح صلح میان امارات و رژیم صهیونیستی موجی از واکنش‌های منفی را در کشورهای عربی و اسلامی به دنبال داشت؛ البته برخی کشورهای عربی که هیچگاه سر دشمنی با رژیم صهیونیستی نداشته اند از این توافقنامه خائنانه استقبال کردند.

این توافقنامه البته، چیز جدیدی در خود نداشت چرا که اولاً امارات هیچ گاه در حالت جنگ با رژیم صهیونیستی نبوده که بخواهد امروز دم از صلح بزند و دوم آنکه پیش از این، روابط تنگاتنگ دو جانبه میان ابوظبی و تل آویو در پشت پرده، آنها را به یکدیگر پیوند می‌زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا خبرنگار مهر مصاحبه‌ای با «طارق خوری» نماینده پارلمان اردن انجام داده که مشروح آن در ادامه می‌آید:

*به نظر شما اهداف امارات و برخی کشورهای عربی که دنباله رو ابوظبی در بحث اعلام آشکار عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند چیست؟

امارات سر جنگ با اشغالگران اسرائیلی نداشته است و این سوال مطرح می‌شود که چرا این توافقنامه امضا شده است؟ این توافقنامه در چارچوب رویکرد سیاست خارجی امضا شده است که همچنان کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از زمان تأسیس این کشور با هدف راضی کردن آمریکا و قبل از آن با هدف راضی کردن استعمارگران انگلیسی، آن را دنبال می‌کنند.

این کشورها تلاش دارند از تاج و تخت خود و دستاوردهای خاندان‌های حاکم حمایت کنند. از زمان اکتشاف نفت در این کشورها در قرن گذشته، رژیم‌های حاکم در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تلاش کرده اند با وجود هزینه‌های هنگفت، پایگاه‌های آمریکایی را در خاک این کشورها ایجاد کنند. در مقابل نیز به حمایت آمریکا از تاج و تخت خود دست پیدا می‌کنند.

ما با چشمان خود دیدیدیم که عربستان در جریان سفر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به ریاض چه کرد و میلیاردها دلار در کنار امتیازدهی‌های گسترده در خصوص مسائل سرنوشت ساز و در رأس آنها آرمان فلسطین، به پای آمریکا ریخت؛ طرح آمریکایی قرن که از اساس برای محو مسأله فلسطین و ادامه اشغالگری‌های صهیونیست‌ها و الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی ایجاد شده یکی از این امتیازات بود.

ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون حامی ملت‌های مستضعف و ملت فلسطین بوده است

*همانطور که میدانیم پیش از این نیز میان امارات و رژیم صهیونیستی به صورت پنهان، روابط گسترده‌ای وجود داشته است. چرا این روابط در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا علنی شده است؟

این توافقنامه باعث نشد که در کشورهای عربی و حتی اسلامی، شوکی به وجود آید چرا که زمینه سازی آن از مدت‌ها قبل از طریق سفرهای مسئولان صهیونیست به کشورهای حوزه خلیج فارس در دستور کار بوده است. حتی خبر سفر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به صورت محرمانه به امارات طی ۲ سال گذشته و سفرهای مسئولان عربی به اراضی اشغالی به صورت محرمانه منتشر شده است. طی سال گذشته نیز به بهانه کنفرانس گفتگوی ادیان در بحرین شاهد بهبود وجهه صهیونیست‌ها و فراموشی جنایات آنها بودیم.

در کنار تمام اینها، عادی سازی روابط در زمینه‌های فرهنگی و تحریف حوادث تاریخی در چارچوب سریال‌هایی نظیر سریال‌های شبکه سعودی ام بی سی را نیز شاهد هستیم. زمان اعلام این توافقنامه نیز به صورت برنامه ریزی شده انجام گرفته و به مثابه یک هدیه از سوی امارات به آمریکا و حمایت سیاسی از کمپین انتخاباتی ترامپ محسوب می‌شود. ما از میزان تأثیر گذاری لابی صهیونیستی در تعیین سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و میزان انعکاس این توافقنامه در روند انتخابات این کشور آگاهیم.

امارات این خدمت را در مقابل تداوم سکوت آمریکا در قبال جنایات این کشور در یمن به ویژه بعد از اشغال جزیره سقطری که سرشار از منابع طبیعی بوده و ابوظبی اقدام به غارت آنها کرده انجام داده است.

در اینجا باید به یک نکته مهم اشاره کنیم و آن این است که سوق دادن کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به سمت عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی یک پیام آمریکایی صهیونیستی در درون خود دارد و آن اینکه، رژیم صهیونیستی دشمن واقعی این کشورها نیست بلکه ایران دشمن است و باید یک ائتلاف از سوی این کشورها برای مقابله با تهران ایجاد شود.

*آیا رابطه‌ای میان این توافقنامه با سرپوش گذاشتن بر اوضاع آشفته اراضی اشغالی و تظاهرات علیه نتانیاهو وجود دارد؟

نتانیاهو از این توافقنامه به مثابه ریسمان نجاتی در مرحله حساس کنونی که مملو از خطرات در عرصه سیاست داخلی رژیم صهیونیستی است استفاده می‌کند.

نتانیاهو یک کابینه ائتلافی ضعیف و پر از اخلاف را در سایه اتهامات فساد خود، اداره می‌کند. وعده نتانیاهو مبنی بر الحاق بخشهایی از کرانه باختری و عدم تحقق آن باعث شد وی در بن بست قرار بگیرد و باید یک به اصطلاح دستاورد برای خود رقم می‌زد.

این توافقنامه تکمیل کننده تبانی کشورهای حوزه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی است؛ کشورهایی که حتی یک روز نیز اهمیتی به نبرد با دشمن صهیونیستی جز با صدور بیانیه نداده اند *چرا شاهد سکوت برخی کشورهای عربی در قبال این توافقنامه شوم هستیم و آیا دیگر کشورهای عربی در این مسیر قدم بر می‌دارند؟

برخی اعراب از اواخر دهه هفتاد قرن گذشته به صورت رسمی در سایه امضای توافقنامه کمپ دیوید در سال ۱۹۷۹ میان مصر و رژیم صهیونیستی و بعد از آن وادی عربه از سوی اردن در سال ۱۹۹۴ این روند را آغاز کرده اند. خارج کردن کشور بزرگ و محوری مانند مصر از معادله درگیری با دشمن صهیونیستی تأثیر زیادی در این روند گذاشته است. اردن نیز با توجه به حاکمیت تاریخی هاشمی‌ها بر اماکن مقدس در قدس اشغالی تأثیر زیادی در این خصوص داشت.

بنابراین پیش بینی می‌کنیم که دیگر کشورهای عربی در این مسیر گام برداشته و در این مرحله حرف و حدیث‌ها در خصوص عربستان سعودی است که با تل آویو روابط محرمانه دارد و از طرح آمریکایی معامله قرن حمایت مالی می‌کند. کشورهای عربی به جز کشورهایی مانند سوریه، لبنان و عراق یک سکوت مرگبار در پیش گرفته اند اما در کشورهایی که اسم بردیم شاهد مخالفت سیاسی و مردمی گسترده هستیم.

*آینده مسأله فلسطین را در سایه امضای این توافقنامه خائنانه چگونه ارزیابی می‌کنید؟

این توافقنامه تکمیل کننده تبانی کشورهای حوزه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی است؛ کشورهایی که حتی یک روز نیز اهمیتی به نبرد با دشمن صهیونیستی جز با صدور بیانیه نداده اند. این مرحله، یک مرحله جدید از علنی کردن روابط مخفیانه با دشمن صهیونیستی است اما به نظر من چیزی در عرصه داخلی فلسطین تغییر نمی‌کند. فلسطینی‌ها همچنان مقاومت را تنها راه برای آزادسازی سرزمین و مقدسات خود، می‌دانند و هیچگاه به کمک‌های کشورهای حوزه خلیج فارس دل خوش نکرده اند.

این توافقنامه به مثابه برداشته شدن نقاب‌ها است. ما در این مسیر تنها به محور مقاومت از فلسطین تا لبنان و سوریه و عراق دل خوش کرده ایم. همچنین می‌خواهم از همین جا از حمایت‌های ایران از محور مقاومت از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون قدردانی کنم.

کد خبر 4999296 فاطمه صالحی

منبع: مهر

کلیدواژه: اردن رژیم صهیونیستی عادی سازی روابط با اسرائیل امارات متحده عربی ایالات متحده آمریکا لبنان انفجار بیروت رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ امارات متحده عربی عراق ایران عربستان سعودی ویروس کرونا بیروت تحریم تسلیحاتی ایران روسیه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 کشورهای حوزه خلیج فارس رژیم صهیونیستی دشمن صهیونیستی کشورهای عربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۶۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز؛ در نشست هیات رسانه‌ای بازدید کننده ایران به ریاست فرشاد مهدی‌پور، معاون رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد با هیات کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق به ریاست علی الموید که در بغداد برگزار شد، دو طرف درباره گسترش همکاری های دوجانبه رسانه‌ای، مدیریت تولید محتوا، جلوگیری از اخبار جعلی و تشکیل اتاق فکر مشترک و همچنین بازتاب جهانی مراسم اربعین رایزنی و تبادل نظر کردند.

بیشتر بخوانید؛ هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله به رفح

در این نشست فرشاد مهدی پور با تاکید بر اولویت دادن به مسئله فلسطین به عنوان اولویت جهان اسلام، پیشنهاد کرد رویداد بزرگی با حضور فعالان رسانه‌ای حامی فلسطین در کشور عراق برگزار شود تا از ظرفیتهای آحاد و افکار عمومی کشورهای اسلامی استفاده شود.

همچنین علی الموید، رئیس کمیسون رسانه و ارتباطات عراق نیز در این نشست ضمن تاکید بر گسترش روابط رسانه‌ای دو کشور ایران و عراق، پرداختن به اهمیت مسئله فلسطین را ضروری دانست و گفت: اربعین همیشه استمرار داشته است و دارد و مسئله فلسطین نیز تا پیروزی کامل امت اسلام و نابودی رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت‌.

وی افزود: استفاده از کلمه اسرائیل در رسانه‌های عراق ممنوع شده است و بجای آن از رژیم صهیونیستی یا رژیم غاصب صهیونیستی استفاده می‌شود. فشارهایی از سوی آمریکا و برخی کشورها برای جلوگیری از اجرای آن وارد شد اما این مسئله قانونی و اجرایی شده است.

رئیس کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق در ادامه گفت: روز جمعه همه دانشگاه‌های عراق شاهد برپایی تظاهرات در حمایت و همبستگی با دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا که مورد سرکوب و ضرب و شتم قرار گرفتند بود.

وی همچنین درباره موضع دولت عراق بیان کرد: نخست وزیر در نشست سازمان ملل و همچنین گفت‌وگو با بایدن، دفاع مقتدرانه‌ای ملت مظلوم فلسطین‌ کرد که بی‌سابقه بود.

الموید در ادامه با اشاره به برگزاری همایش کشورهای عربی در امارات متحده عربی در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: این همایش را به کارزار بزرگ عربی دفاع از ملت فلسطین تبدیل خواهیم کرد و به برخی کشورها اعلام کرده‌ایم و آن‌ها هم استقبال کرده‌اند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229409 برچسب‌ها رژیم صهیونیستی

دیگر خبرها

  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • از پیشرفت در مذاکراه تا ضرب‌الاجل اسرائیل/ گفتگو در مرز خوش‌‎بینی و بدبینی جریان دارد
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است