Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تب داغ کرونا در تابستان امسال با وجود همه دغدغه‌ها و بلاتکلیفی‌هایی که در عرصه‌های مختلف زندگی و از جمله روند آموزش محصلان داشت، در نهایت منجر به این شد تا دانش آموزان از ۱۵ شهریور راهی کلاس درس خواه حضوری و خواه غیرحضوری شوند و آنچه در این میان مبهم مانده است وضعیت رفت و آمد، تامین کتاب درسی و محتوای آموزشی، چگونگی تامین نیروی انسانی، ساماندهی نوآموزان پیش دبستانی و مواردی از این قبیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعات و ابهاماتی که برخی از آن‌ها با وجود سال تحصیلی کرونایی ایجاد می‌شود و برخی مسائلی که همواره وجود داشته اند و دغدغه همیشگی شروع سال تحصیلی دانش آموزان بوده‌اند.

زمان‌بندی حضور دانش آموزان در سال تحصیلی کرونایی

سناریو‌های آموزش و پرورش سه وضعیت سفید، زرد و قرمز برای حضور دانش آموزان در نظر گرفته شده است که وضعیت سفید همان شرایط عادی ورود به کلاس درس است، اما در شرایط زرد و قرمز روند کار متفاوت می‌شود و کار با روش ترکیبی آموزش حضوری و غیرحضوری و حتی روش غیرحضوری صرف دنبال خواهد شد.

در وضعیت زرد و در صورت ضرورت، تقسیم دانش‌آموزان یک کلاس به دو گروه به منظور رعایت فاصله گذاری ضروری است و به گفته محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش فقط در ۶۰ درصد کلاس‌های درس امکان فاصله گذاری اجتماعی وجود دارد.

تمام مدیران مدارس موظف هستند، دانش آموزان را با توجه به مساحت کلاس و تعداد دانش آموز به گونه‌ای که حداقل فاصله مورد انتظار مطابق پروتکل‌های بهداشتی حفظ شود، توزیع کنند، از این رو در وضعیت زرد، مدارس با حضور تمام یا بخشی از دانش‌آموزان، دایر است که در این صورت لازم است، مدیران مدارس از سامانه شاد برای انجام فعالیت‌ها و تکالیف درسی دانش‌آموزان با نظارت و هدایت والدین و ارائه بازخورد توسط معلم ها، استفاده شود.

در وضعیت قرمز، فعالیت‌های آموزشی و تربیتی به صورت مجازی در سامانه شاد یا با استفاده از سایر روش‌ها، متناسب در تمام روز‌های هفته انجام می‌شود؛ در این وضعیت حضور و غیاب دانش آموزان، تدریس مباحث درسی جدید، ارزشیابی، تعیین تکالیف و ... در سامانه شاد انجام می‌پذیرد.

امکان لغو تعطیلی روز‌های پنج شنبه و جمعه پس از بازگشایی مدارس هم وجود دارد آن هم در مدارسی که با طرح زوج و فرد دانش آموزان را راهی کلای درس می‌کنند.

به گفته مهراله رخشانی‌مهر رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور ۴ هزار کلاس درس برای مناطق زرد و سفید جدید ساخته شده است همچنین برای سیستم سرمایشی مدارس ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار توزیع همینطور برای مدارس فاقد سرویس بهداشتی ۵۰ میلیارد تومان ابلاغ شده است.

تعیین تکلیف وضعیت ایاب و ذهاب دانش آموزان

یکی از دغدغه‌های همیشگی اولیای دانش آموزان روند ایاب و ذهاب فرزندانشان در طول سال تحصیلی است که این دغدغه با وجود شیوع کرونا مضاعف شده است بر این اساس و طبق شیوه نامه در نظر گرفته شده آموزش و پرورش مدیران موظفند در تنظیم قرارداد سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان پیش بینی‌های لازم را در خصوص تغییر احتمالی وضعیت سفید، زرد و قرمز در ضمن سال تحصیلی مورد توجه قرار دهند.

البته پیش از این نورعلی عباسپور مدیرکل انجمن اولیا و مربیان از فعالیت سرویس مدارس در وضعیت زرد و سفید صحبت کرده بود که با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و کاهش تعداد دانش آموزان در هر خودرو انجام خواهد شد.

روند توزیع کتاب درسی و محتوای آموزشی

براساس اعلام آموزش و پرورش ثبت سفارش کتاب درسی تا ۳۱ مرداد این و اصلاح اطلاعات در این سامانه هم تا دوم شهریور ادامه خواهد داشت.

براساس اظهارات اسداله مرتضایی معاون پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی توزیع کتاب‌ها میان دانش آموزان از ۲۵ مرداد با تحویل کتاب به متوسطه اول و پس از آن از دهم تا پانزدهم شهریور برای سایر پایه‌ها و مقاطع تحصیلی انجام خواهد شد.

علاوه بر آن روند به اذعان حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در شرایط قرمز ۲۰ درصد کتاب حذف می‌شود، آموزش‌های مجازی هم از طریق شبکه شاد دنبال خواهد شد و طبق اظهارات حاجی میرزایی برخی قابلیت‌های جدید از جمله آزمون سازی، کنترل حضور و غیاب، تکلیف دادن و کنترل کردن آن، ارتباط زنده معلم و دانش آموز و اختصاص صفحه ویژه به معلمان هم به آن اضافه شده است.

نحوه پوشش دانش آموزان در کلاس‌های درس مجازی طبق آنچه بار‌ها آموزش و پرورشی‌ها به آن تاکید داشتند پوششی در عرف جامعه باید باشد و استفاده از لباس فرم جدید هیچگونه الزامی ندارد.

تامین نیروی انسانی در کلاس‌های درس

این دغدغه نه تنها در سال تحصیلی جدید کرونایی بلکه هرساله وجود داشته است و آنطور که وزیر آموزش و پرورش چندی پیش اذعان کرده بود ۱۹۷ هزار کمبود نیرو داریم که البته این موضوع گویی با چندین روش تامین خواهد شد.

به گفته علی باقرزاده مدیرکل دفتر وزارتی ۶۰ هزار معلم از طریق استخدام ماده ۲۸، تبدیل وضعیت و فارغ التحصیلان دانشگاه‌های تربیت دبیر شهید رجایی و فرهنگیان، ۴۷ هزار نفر حق التدریس مستمر که طی ۱۰ سال گذشته با آموزش و پرورش همکاری داشتند،۱۰هزار نفر از معاونان مدارس و ۹۰ هزار معلم رسمی و پیکانی که تمایل به تدریس اضافه داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش کرونا ویروس کرونا در ایران سال تحصیلی جدید دانش آموزان آموزش و پرورش سال تحصیلی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۷۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس کانکسی در زنجان به حداقل ممکن رسیده است

مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: هم‌اکنون مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانش‌آموز در استان وجود ندارد و در واقع می‌توان گفت که تعداد این مدارس به حداقل ممکن رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، علی اسماعیلی، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت- در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه در سال تحصیلی جاری ۲۲۷ هزار و ۳۴۵ دانش‌آموز از پیش‌دبستانی تا پایه دوازدهم مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: ۱۴ هزار و ۵۹۵ همکار در زمینه تعلیم و تربیت استان مشارکت می‌کنند.

وی همچنین از برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در سال‌جاری از طریق آزمون‌های استخدامی تعداد یک هزار و ۴۰۰ معلم جذب آموزش و پرورش استان می‌شوند که این تعداد استخدام در تاریخ آموزش و پرورش بی‌سابقه است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان در ادامه با اشاره به نامناسب بودن برخی مدارس استان گفت: این موضوع دلایل خاص خود را دارد، درحالی‌که در سال‌های گذشته اعتبارات خوبی برای تخریب مدارس نامناسب و بازسازی و بهینه‌سازی فضای آنها اختصاص پیدا کرد اما در عمل این اعتبارات محقق نشد.

وی با بیان اینکه اداره کل تجهیز و نوسازی مدارس استان سال گذشته ۲۱۸ کلاس درس را به آموزش و پروش استان تحویل داد، اظهار داشت: هم اکنون هیچ مدرسه‌ای به حال خود رها نشده است و بروز یک مشکل در مدرسه ای را نباید به همه مدارس تعمیم داد.

اسماعیلی با بیان اینکه با بیان اینکه پس از مدت‌ها مشکل تامین نیروی انسانی در رشته‌های فنی‌وحرفه ای استان رفع شد، افزود: برای سال تحصیلی جدید تامین ۱۴۰ نیروی انسانی در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه با توجه به اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان، تعداد متقاضیان برای ورود به آموزش‌وپرورش از دستگاه‌های دیگر افزایش پیدا کرده است، اظهار داشت: تعداد ۱۰۰ نفر تقاضای خود را در این زمینه اعلام کردند که البته بر اساس مدرک تحصیلی و جدول شغلی بررسی می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان زنجان در خصوص مدارس کانکسی در استان، گفت:هم‌اکنون مدارس کانکسی بالای ۱۰ دانش‌آموز در استان وجود ندارد و در واقع می‌توان گفت که تعداد این مدارس به حداقل ممکن رسیده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همچنین در رابطه با پرداخت حق سرویس دانش‌آموزان مناطق محروم نیز افزود: طبق قانون ۵۰ درصد حق سرویس دانش‌آموزان مناطق محروم به عهده آموزش و پرورش است، اما در سال‌جاری بیشتر از این مقدار پرداخت می‌شود.

کد خبر 749408

دیگر خبرها

  • البرز به ۱۱ هزار کلاس درس جدید نیاز دارد
  • مدارس کانکسی در زنجان به حداقل ممکن رسیده است
  • تحویل ۱۰ هزار کلاس درس در سال ۱۴۰۳ در صورت تزریق بودجه
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت
  • کلاس‌های مدارس ابتدایی استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه دایر است