Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای اخیر نشست شورای امنیت سازمان ملل به صورت مجازی در خصوص قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران برگزار شد که این قطعنامه به تصویب نرسید و شکستی دیگر برای آمریکا رقم خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ شورای امنیت سازمان ملل در بیست و سوم مرداد ماه برابر با سیزدهم آگوست، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید نامحدود تحریم تسلیحاتی ایران را به صورت مجازی به رأی گذاشت که در نهایت این قطعنامه با ۱۱ رأی ممتنع، دو رأی موافق و دو رأی مخالف از تصویب در شورای امنیت بازماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آسوشیتدپرس در این خصوص نوشت چند ساعت پس از آنکه «کِلی کِرافت» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل از کشورهای اروپایی خواست تا حمایت خود از توافق هسته‌ای با ایران را مصروف تمدید تحریم تسلیحاتی علیه تهران کنند، دولت ترامپ خواستار رأی گیری بر سر این قطعنامه شد.کِلی کِرافت در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی شد که ایالات متحده «فضا را برای گفتگوها با انگلیس، فرانسه و آلمان و همچنین روسیه و چین باز نگه می دارد».

این در حالی است که به غیر از آمریکا، چهار عضو دیگر شورای امنیت به همراه آلمان همچنان از توافق هسته‌ای ایران (برجام) حمایت می‌کنند؛ توافقی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد.

شکست سلطه‌گری آمریکا در برابر ایران با عدم تصویب قطعنامه «تمدید تحریم تسلیحاتی ایران» 

محمد صالح جوکار در گفتگویی گفت: عدم تصویب قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی در شورای امنیت علیه کشورمان حقانیت جمهوری اسلامی را به همه دنیا نشان داد و دنیا به این موضوع پی برده که اتهامات وارده از سوی آمریکا علیه کشورمان بی‌اساس بوده و در حقیقت طرح اینگونه مسائل بیشتر جنبه سیاسی‌کاری دارند.

این نماینده مردم در مجلس به شکست سلطه‌گری آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران اشاره و تاکید کرد: این اقدام شورای امنیت بیانگر این بوده که آمریکا هژمونی خود را از دست داده است؛ فلذا باید از اینگونه مسائل درس بگیرد و دست از زورگویی‌های خود علیه کشورها بردارد.

ضرورت اقدام تروئیکای اروپایی برای مؤاخذه آمریکا

احمد قربانی پور نیز در گفتگو با راه آرمان؛ گفت: قطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران که بر خلاف برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ مورد پیگیری بود، به صورت مجازی به رأی کشورهای عضو شورای امنیت گذاشته شد که خوشبختانه رأی نیاورد تا شکستی دیگر برای سردمداران کاخ سفید که تمام قطعنامه‌های شورای امنیت را زیر پا گذاشته است رقم بخورد.

این کارشناس مسائل بابیان اینکه از ۱۵عضو شورای امنیت، فقط چین و روسیه بودند که با این قطعنامه مخالفت کردند، عنوان کرد: این دو کشور تهدید کرده بودند که حتی در صورت تصویب قطعنامه پیشنهادی آن را وتو خواهند کرد، اما انگلیس، فرانسه و آلمان حاضر به مخالفت و عهدشکنی با آمریکا نشدند و صرفاً رأی ممتنع دادند.

وی بیان کرد: اگر بخواهیم تفاوت و علت ترجیح چین و روسیه بر سه کشور اروپایی را بدانیم، نوع رأی هر یک از دو طرف به اندازه کافی گویاست و طبق توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱، تحریم تسلیحاتی ایران باید ۲۷مهرماه امسال به پایان برسد و بنابراین شیطنت آمریکا برای تمدید این تحریم آن هم در حالی که توافق و قطعنامه را زیر پا گذاشته اقدامی گزافه و باطل است.

قربانی پور ادامه داد: در اصل باید تروئیکای اروپایی، از شورای امنیت درخواست نشست رسمی داشته باشند تا آمریکا را به خاطر نقض صریح قطعنامه ۲۲۳۱محاکمه  و مورد مواخذه قرار دهند؛ اما آنها حتی با عهدشکنی جدید این رژیم یاغی مخالفت نکردند.

سند خباثت اروپا بار دیگر رونمایی شد

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه این اقدام، سند دیگری بر خباثت اروپاست، ابراز کرد: آنها ماه گذشته، با وجود ادعای بسته شدن پرونده موسوم بهPMD در برجام قطعنامه‌ای ضد ایرانی را به آژانس بردند و به تصویب رساندند تا مستمسکی برای دعاوی بعدی آمریکا باشد.

وی اظهار کرد: اما فراتر از خیانت اروپا در دادن رأی ممتنع و قطعنامه ضدایرانی آژانس، باید عنایت داشت که هدف ایران از انعقاد برجام چنان که بارها از طرف دولتمردان تصریح شد، لغو تحریم‌های مالی، بانکی و نفتی بوده نه تحریم تسلیحاتی که حاشیه‌ای بر اصل توافق است.

قربانی پور با اشاره به اینکه اروپا در این زمینه مرتکب خیانت شده است، افزود: اما اکنون با استفاده از فشارهای پلیس بد یعنی آمریکا سعی می‌کند نقش پلیس خوب را اجرا کند و ایران را به تنازل از حقوق خود در برجام وادار نماید.

اروپا حاضر نیست حداقل حقوق ایران را به رسمیت بشناسد

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد:آنها ادعا می‌کنند ایران برای برخورداری از حداقل حقوق خود در برجام، باید تغییرات در برجام و تمدید برخی محدودیت‌ها را در کنار مذاکره برای قبول محدودیت‌های جدید نظامی و منطقه‌ای بپذیرید و این همان مسئله ای است که ترامپ با زورگویی می‌خواهد و دموکرات‌ها با فریبکاری و پشت هم اندازی دنبالش بوده اند.

وی با بیان اینکه برجام با تمامی خساراتی که دارد برای ما توافقی منعقد شده است و امکان زدن تبصره و حاشیه جدید برای این که غرب به حداقل تعهدات خود عمل کند، وجود ندارد، گفت: تروئیکای اروپایی برای چندمین بار رفوزه شد و حال آنکه اگر استقلال رأی داشتند و منافع خود را پیگیری می‌کردند می‌توانستند مانند چین و روسیه با عهدشکنی آمریکا مخالفت کنند.

قربانی پور عنوان کرد: اروپائی‌ها ثابت کردند که حاضر نیستند حداقل حقوق ایران را به رسمیت بشناسند، آنها اگر به اجرای یک طرفه برجام نیاز نداشتند، به قطعنامه رأی مثبت می‌دادند و اگر چنین نکردند، صرفا برای حفظ خط یک طرفه شده برجام و استفاده از آن در فریبکاری های آینده است.

این کارشناس مسائل سیاسی در پایان خاطر نشان کرد: رأی مثبت  اروپایی ها نیز، شورای امنیت را به خاطر پایبند نبودن به قطعنامه خود،بی اعتبارتر از گذشته می‌کرد و این در حالی بود که می‌دانستند قطعنامه آمریکا قطعاً توسط چین و روسیه وتو خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تمدید تحریم تسلیحاتی تحریم تسلیحاتی ایران کارشناس مسائل قطعنامه پیشنهادی تصویب قطعنامه شورای امنیت چین و روسیه قربانی پور سازمان ملل برای تمدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۷۹۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود

به گزارش خبرآنلاین اندیشکده«استیمسون» در گزارشی نوشت: جاسم البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج(فارس) ۲۸ مارس ۲۰۲۴ چشم‌انداز این شورا را اعلام کرد و این سند  و چشم‌انداز برای اولین بار در طول عمر ۴۳ ساله شورای همکاری به صراحت درمورد امنیت جمعی و همگانی صحبت کرد.

در این گزارش آمده است: چشم‌انداز شورای همکاری خلیج فارس شباهت‌هایی با پیشنهادهای قبلی ایران، روسیه و چین دارد؛ پیشنهادهایی که بر تقویت گفت‌وگو و همکاری در منطقه خلیج(فارس) تاکید دارند. علیرغم اینکه در این چشم انداز به صورت مستقیم گفته نشده است اما همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری با تهران برای تحقق اهداف این چشم‌انداز ضروری و لازم است و اعضای شورای همکاری می‌دانند که هر یک پروژه‌های عظیم که تصور آن را دارند در سایه مواجهه نظامی با ایران قابل تحقق نیستند.

به نقل از ایسنا این اندیشکده با اشاره به نیاز شورای همکاری خلیج فارس به ایران  برای تحقق امنیت منطقه‌ای آورده است: حملات مستقیم اخیر میان ایران و اسرائیل اهمیت مشارکت ایران به صورت سازنده را چند برابر کرد و منزوی کردن ایران مانع هرگونه توسعه و صلح خواهد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: اگر ایران و عربستان در سال ۲۰۲۳ صلح نمی‌کردند اوضاع امروز منطقه بسیار بدتر بود، علاوه بر این ارتباطات دیپلماتیک و اقتصادی میان این دو کشور مورد حمایت بازیگران اروپایی و آسیایی به‌ویژه چین قرار گرفت. مانع اصلی گسترش روابط منطقه‌ای همچنان تحریم‌های آمریکا و تلاش‌های این کشور برای عادی سازی روابط میان کشورهای عربی خلیج(فارس) و اسرائیل و منزوی کردن تهران است. درحالی که برخی‌ها در ابتدا از سیاست‌های واشنگتن دفاع کردند اما بازیگران منطقه‌ای امروز دیگر برای آن اهداف تلاش نمی‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: درحالی که کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا روابط دیپلماتیک با تهران و تمام بازیگران منطقه‌ای دارند، آمریکا همچنان تلاش می‌کند که ائتلاف‌های منطقه‌ای برای مقابله با ایران و مهار آن تشکیل دهند. ابتکار عمل‌هایی مانند ائتلاف راهبردی خاورمیانه، ائتلاف ورشو و تعدادی از رزمایش‌های هوایی و دریایی مشترک به دلیل ماهیت استثنائی آن‌ها و تمرکز بر روی مسائل دشوار امنیتی با مشکلاتی مواجه شدند و منطقه امورز به گفت‌وگو و همکاری بیشتر از مواضع نظامی نیاز دارد. این رویکردهای امنیتی متنوع در اصول منشور سازمان ملل، سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، شورای همکاری خلیج(فارس) و اصول قوانین بین‌المللی مشترک است و تمام آن ها بر لزوم احترام به حاکمیت کشورها، استقلال سیاسی، عدم دخالت در امور دیگران و حل اختلافات از طریق راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز تاکید دارند و اکنون آمادگی‌هایی برای اتخاذ گام‌های اساسی در این راستا وجود دارد.

این اندیشکده در ادامه گزارش خود می‌نویسد: یکی از مسائل مهم در چشم‌انداز شورای همکاری خلیج(فارس) برای امنیت منطقه، دعوت به تقویت همکاری بین کشورهای منطقه به روشی که در راستای گفت‌وگو، ارتباط و ایجاد پل‌های ارتباطی باشد. این چشم‌انداز بر لزوم حل چالش‌های آب و امنیت غذایی از طریق تقویت همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی تاکید دارد، انتظار می‌رود که اجرایی کردن این خط‌مشی فراگیر منجر به کاهش مشکلات امنیتی دشوار مانند چالش امنیت دریایی و تهدیدات نظامی شود. چشم‌انداز شورای همکاری به مثابه یک «گام مهم رو به جلو» است که برخی چالش‌های بزرگ در منطقه را حل می‌کند. شورای همکاری با تمرکز بر همکاری و حل مسالمت‌آمیز درگیری ها و توسعه پایدار، تنها به فکر تقویت امنیت اعضای این شورا و شکوفایی آن‌ها نیست بلکه به دنبال مشارکت در یک نظام بین‌المللی باثبات و پر امنیت است و مشارکت ایران در این گفت‌وگو امری محوری و اساسی برای تضمین موفقیت چشم‌انداز است.

در پایان این گزارش آماده است: روابط دیپلماتیک احتمالی در سال ۲۰۲۴ این چشم‌انداز را قوی‌تر خواهند کرد و ممکن است این امر در چارچوب کنفرانس بغداد سه، نشست سران منطقه در پکن و یا دعوت ایران به نشست سران شورای همکاری باشد. انتخابات پیش روی آمریکا منبع آشفتگی های احتمالی خواهد بود اما آن‌ها نیز تمرکزشان بر روی تقویت روابط دوجانبه و یا چندجانبه در خلیج(فارس) خواهد بود، از سوی دیگر هیچ یکی از بازیگران منطقه ای در خلیج فارس خواهان بازگشت به مرحله قبل از سال ۲۰۲۱ نیستند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901360

دیگر خبرها

  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • نسبت به تنش‌زایی آمریکا علیه امنیت و ثبات یمن هشدار می‌دهیم
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • نخستین ایالت آمریکا قطعنامه‌‌ای برای آتش‌بس غزه تصویب کرد
  • کمک تسلیحاتی آمریکا به ارتش اوکراین با خرید جنگنده‌های قزاقستان
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند