Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی اطلاعات جمع‌آوری‌شده از همه‌گیری کروناویروس نشان می‌دهد که تراکم جمعیت ممکن است به‌اندازه‌ای که تصور می‌شود، نقش بزرگی در انتقال ویروس نداشته باشد.

به گزارش ساینس، در مقاله منتشرشده در واشنگتن‌پست، سبک زندگی برون‌شهری "سلاحی مخفی" در برابر کووید-19 ذکرشده است. همچنین در حال حاضر ایالات‌متحده، اقدامات مختلفی در مورد مسافت اجتماعی در زندگی روزانه برون‌شهری در ایالات‌متحده اجرا می‌کند که در ایتالیا و چین اجرا نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله فرضیات منطقی ذکرشده که بدون شک موجب تامل بیشتر سیاست‌گذاران در چگونگی اجرای این قانون می‌شود. در این مقاله آمده است که تراکم جمعیت چین 397 نفر، ایتالیا 532 نفر و کره جنوبی 1366 نفر در هر مایل مربع است. در ایالات‌متحده، تراکم جمعیت 94 نفر در هر مایل مربع است. این داده‌ها حاوی اطلاعاتی به نفع ما خواهد بود.

اما اکنون، ایالات‌متحده ازنظر تعداد موارد بسیار بالاتر از هر مکان دیگری قرار دارد  و روزهای کرونایی در ایتالیا چندان دور نشدند، پس چه اتفاقی افتاد؟ به نظر می‌رسد، این فقط مربوط به ایتالیا یا ایالات‌متحده نیست، استدلال چگالی به نظر می‌رسد که بیش‌ازحد نادیده گرفته‌شده است.

به‌طورقطع نقش تراکم بالای جمعیت در انتقال وجود دارد، اما ممکن است به‌اندازه‌ای که تصور می‌شود مشکل بزرگی نباشد.

به‌طور شهودی، تصور می‌شود جمعیت متراکم‌تر به معنای تعامل بیشتر چهره به چهره است که باعث انتقال بیماری می‌شود و به نظر می‌رسد موجب ظهور کانون‌های مطلوب برای ویروس است. اما وقتی نوبت به آزمایش این تئوری می‌رسد، فقدان شواهد علمی وجود دارد.

محققان تحقیق جدید تاکید کردند: تاثیر تراکم بر روی بیماری‌های عفونی بسیار مسری در حال ظهور، به‌ندرت موردمطالعه قرارگرفته است.

به‌عنوان‌مثال، به نظر می‌رسد، انتقال زیاد در جمعیت فشرده بسیار محتمل است، اما از طرف دیگر، مناطق متراکم تمایل بیشتری در دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی بهتر و اجرای بیشتر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی  دارند.

نتایج مطالعات اولیه نشان می‌دهد که تراکم جمعیت در حقیقت با مرگ‌ومیر کووید-19مرتبط است. اما آنچه یک مطالعه نشان داد این است که چگالی با میزان مرگ‌ومیر کووید-19 تجمعی نه با افزایش انتقال در ارتباط است. این موارد اطلاعات روشنی به ما ارائه نکردند، اما در حال حاضر مطالعات بیشتری انجام‌شده و تا حدودی دانش ما در این زمینه افزایش‌یافته است.

اطلاعات جدید یک پرونده بسیار متفاوت ایجاد کرده است. بر اساس نتایج تحقیق جدید که به‌تازگی منتشرشده است، کلان‌شهرهای بزرگتر دارای عفونت و میزان مرگ‌ومیر بالاتری هستند، اما این مورد فقط به دلیل تراکم نیست، بلکه روابط  و تردد نیز در آن نقش دارند. به‌عنوان‌مثال، مناطقی که دارای تراکم بالاتری هستند (اما در هیچ کلان‌شهر بزرگی وجود ندارند) میزان مرگ‌ومیر ناشی از ویروس را به میزان قابل‌توجهی پایین‌تر از مناطق دارای تراکم پایین‌تر نشان می‌دهند. این مربوط به زندگی شما در یک‌خانه برون‌شهری یا یک آپارتمان نیست بلکه مربوط به تعداد افرادی است که روزانه با آنان تعامل برقرار می‌کنید.

 محققان خاطرنشان کردند: "این یافته‌ها نشان می‌دهد که تعامل بیش از چگالی در گسترش همه‌گیر کووید-19اهمیت دارد."

محقق این تحقیق گفت: "کلان‌شهرها و مراکز بزرگ نسبت به شهرستان‌ها بیشتر درگیر روابط اقتصادی، اجتماعی و رفت‌وآمد با یکدیگر هستند درنتیجه  در معرض آسیب بیشتر قرار دارند. احتمالا تعامل بیشتری با گردشگران و بازرگانان در سایر نقاط جهان دارند، بنابراین خطر عفونت‌های مرزی را نیز افزایش می‌دهند. "

اگر کمی دید خود را گسترش دهیم و فقط نگاهی به سطح ملی بیندازیم، هیچ ارتباطی بین تراکم و شدت شیوع کووید-19 وجود ندارد. این مورد یک ساده‌سازی بزرگ است، اما این ایده را تاکید می‌کند که صرف‌نظر از میزان بزرگنمایی، افزایش میزان چگالی جمعیت، به نظر نمی‌رسد یک مشکل ساده برای بررسی باشد.

در مطالعه دیگری نیز تراکم جمعیت شهری با شیوع اولیه مرتبط بود، اما یک مورد شدیدتر نبود. همان‌طور که انتظار می‌رود، مناطق شهری شلوغ درواقع نقاط مهم برای باروری ویروس هستند البته نه به دلیل تعداد زیاد افراد، بلکه به دلیل ارتباط این افراد با یکدیگر است.

این بیماری به برخی تجمعات ارزشمند ما و در مناطق به‌هم‌پیوسته پررونق که اغلب به‌عنوان نقاط مهم نوآوری عمل می‌کردند، ضربه زده است، اما شاید این مورد فرصتی برای بهبود امور باشد.

یک مطالعه جداگانه نشان داد که نابرابری درآمد نیز با شدت شیوع ویروس در ارتباط است  و بزرگترین شهرها به‌عنوان نقاط مهم نابرابری درآمد شناخته می‌شوند. شاید اگر شهرها را مساوی‌تر و عادلانه‌تر کنیم ، این امکان وجود داشته باشد که  از خطر آسیب بیماری‌های عفونی در امان باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی کروناویروس کووید 19 ایالات متحده نظر می رسد تراکم جمعیت مرگ ومیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۱۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات با بیان اینکه مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف و جلوگیری از رشد محصولات دخانی به حساب می‌آید، درعین حال به ارتباط مصرف مواد دخانی با ابتلا به سرطان اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم مصرف دخانیات را در کشور کنترل کنیم، به طور قطع میزان ابتلا به سرطان نیز حدود یک سوم کاهش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه بررسی‌های برخی از سازمان‌های اقتصادی بیانگر این است که دخانیات بر توسعه پایدار اثر دارد، افزود: مولفه‌های صنعت، تجارت و استعمال دخانیات به عنوان ۳ مانع توسعه در کشورهای «در حال توسعه» هستند. همچنین بنابر اعلام بانک جهانی که یک سازمان اقتصادی است، کشورهای در حال توسعه به منظور توسعه، رشد و اشتغال‌زایی باید با مصرف دخانیات مبارزه کنند. اگرچه بانک جهانی یک سازمان اقتصادی است و در زمینه بهداشت فعالیت نمی‌کند اما از مضرات مصرف دخانیات سخن می‌گوید.

وی با بیان اینکه بانک جهانی بر ضرورت مبارزه با مصرف دخانیات در کشورهای پیشرفته تاکید کرده، افزود: مالیات، مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف و جلوگیری از رشد محصولات دخانی به حساب می‌آید.

مسجدی با اشاره به معاهده «چارچوب کنترل دخانیات» سازمان جهانی بهداشت گفت: سال ۲۰۰۳، معاهده جهانی چارچوب کنترل دخانیات توسط سازمان جهانی بهداشت به تصویب رسید. معاهده سازمان جهانی بهداشت در زمینه کنترل دخانیات دارای چندین ماده است که به موضوع مالیات در یکی از بندهای آن اشاره شده است.

لزوم میانگین ۷۰ تا ۷۵ درصدی مالیات بر قیمت خرده‌فروشی دخانیات

این متخصص با بیان اینکه ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی قرار دارد، خاطرنشان کرد: از مراکش تا پاکستان عضو کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی به حساب می‌آیند. کشورهای منطقه مدیترانه شرقی با استفاده پارامترهای گوناگون نسبت به وضعیت میزان استعمال دخانیات اقدام می‌کنند. میزان مالیات محصولات دخانی باید به نحوی باشد که حداقل ۷۰ تا ۷۵ درصد قیمت خرده‌فروشی به مالیات اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه مالیات محصولات دخانی کشور معادل ۲۸ درصد است، ادامه داد: برخی با افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی مخالفت می‌کنند و مدعی هستند افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی می‌تواند صنعت و اشتغال‌زایی را با چالش مواجه کند. مخالفان افزایش مالیات همچنین ادعا می‌کنند افزایش مالیات می‌تواند منجر به قاچاق محصولات دخانی شود.

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران افزود: بازهم تاکید می‌کنم مخالفان افزایش مالیات بر محصولات دخانی بر قاچاق محصولات دخانی به دلیل افزایش نرخ مالیات تاکید دارند. این درحالیست که میزان مالیات بر محصولات دخانی کشور پاکستان معادل ۷۶ درصد است؛ پرسش «آیا در این کشور محصولات دخانی قاچاق می‌شوند؟» را مطرح می‌کنم؛ در پاسخ به این پرسش باید گفت قاچاق دخانیات در کشور پاکستان انجام می‌شود؛ اگر نرخ مالیات بر محصولات دخانیانی کشور پایین بود، بازهم محصولات دخانی در پاکستان قاچاق می‌شدند.

وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی کشور تخصصی‌ترین نهاد مالیاتی کشور به حساب می‌آید، افزود: سال ۱۴۰۱، سازمان مالیاتی کشور در نامه‌ای خطاب به مجلس شورای اسلامی نحوه محاسبه نرخ مالیات بر دخانیات را اعلام کرده و در این نامه نحوه محاسبه مالیات بر دخانیات را اعلام کرده است. سازمان مالیاتی کشور در این نامه اعلام کرده است که با نرخ مالیات ابلاغی می‌توان میزان مالیات دریافتی از ۲۲ هزار میلیارد تومان را به ۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد. به طور قطع، افزایش مالیات می‌تواند بر میزان مصرف اثر بگذارد و حکم بازدارنده داشته باشد.

مسجدی درباره میزان مالیات در کشورهای دیگر نیز گفت: بررسی‌ها بیانگر این است عراق هرساله میزان مالیات را ۱۰۰ درصد افزایش می‌دهد تا میزان مصرف دخانیات را به صفر درصد برساند.

کاهش ابتلا به سرطان با کنترل دخانیات

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه قوانین ارزشمندی در کشور وجود دارد، افزود: اگرچه قوانین ارزشمند در کشور وجود دارد اما در زمینه اجرای قوانین ضعف داریم. قانون مبارزه با دخانیات در کشور وضع شده اما از منظر اجرای این قانون ضعف داریم. همچنین دو کشور استرالیا و نیوزلند اعلام کرده‌اند که تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی در کشورهای خود، هیچ‌گونه مصرف دخانیاتی وجود ندارد. پرسش «چگونه این کشورها به این جایگاه رسیده‌اند؟» را مطرح می‌کنم. موضوع کنترل مصرف دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردار است.

وی در پایان گفت: موضوع کنترل دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید در کانون توجه قرار گیرد. بررسی‌ها بیانگر این است که سالانه ۱۵۰ هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان می‌شوند و میزان مرگ و میر سالانه ناشی از سرطان معادل ۸۰ هزار نفر است. اگر بتوانیم مصرف دخانیات را در کشور کنترل کنیم، به طور قطع، میزان ابتلا به سرطان حدود یک سوم کاهش می‌یابد.

دیگر خبرها

  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • تخصیص زمین به خانواده ۳ فرزند به بالا در استان همدان
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • چرا فنلاند شادترین کشور دنیاست؟
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات: مالیات مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات است
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • دعوا شانا و امنا بر سر یک کاندیدا /کاندیدای انتخابات تهران در نهایت وارد کدام لیست شد؟
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • شمارش معکوس برای تقسیم تهران /استان های غربی و شرقی با محوریت کدام شهرها تشکیل می شود؟