Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از رونمایی و معرفی چندین دستاورد جدید صنعت دفاعی در روز صنعت دفاعی (۳۱ مرداد) خبر داد و گفت: دستاوردهایی هم در حوزه موشکی، هوایی، پهپادی و دریایی داریم که تا پایان سال با حضور رییس جمهوری رونمایی خواهد شد.
به گزارش خرداد به نقل از ایرنا، امیر سرتیپ «امیر حاتمی» صبح روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت ۳۱ مرداد روز صنعت دفاعی برگزار شد با تبریک سال روز صنعت دفاعی اظهار داشت: صنعت دفاعی درحقیقت پشتوانه و عمق راهبردی کشور و عرصه علم و فناوری پشتوانه برای صنعت دفاعی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: هرچه ما در صنعت دفاعی داریم مدیون هدایت‌ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری است و پیشرفت‌های منظم امروز نتیجه این رهنمودها است.
امیر حاتمی با بیان اینکه با تحولات عمیق، سریع در نظام بین‌الملل و منطقه مواجه هستیم، گفت: این تحولات به حدی است که ما را با محیط کاملا سیال مواجه میکند که نامگذاری‌های مختلفی از این تحولات شده است یکی از با ‌مسمی‌ترین نام‌ها نامی است که رهبری با عنوان «دوره گذر» از آن یاد کردند که به همین ترتیب است اگر کسی از تحولات جا بماند ممکن است به طور طولانی روی کشور و نظام او آثار ماندگار داشته باشد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان این که رسانه‌ها در این شرایط سیال نقش ویژه‌ای را ایفا می‌کنند، افزود: نقشی که از یک طرف و رسانه‌های دشمن این کار را می‌کند و تلاش می‌کنند روی افکار عمومی تاثیر بگذارند؛ این تاثیر در حدی است که گاهی دشمن را به جای دوست می‌نشانند و گاهی ضرر را به‌جای نفع می نشانند.
وی افزود: رسانه‌های دشمن و تلاش می‌کنند روی افکار و اندیشه‌های تصمیم‌گیران و نخبگان اثر بگذارد و به آن آسیب بزنند، اما در مقابل رسانه‌های خودی به عنوان خط مقدم وجود دارند که تلاش می‌کنند برای مردم روشن کنند که واقعیت‌ها چیست؛ که موضوع جدی است.
 امیر حاتمی با اشاره به اتفاقاتی در منطقه تصریح کرد:آن روز که در سوریه و بعد عراق اتفاقاتی رخ داد، این رسانه‌ها و پشتوانه رسانه‌ای استکبار به گونه ای وانمود کردند که تروریست‌هایی که به منطقه آمده‌اند و تروریست‌های خشنی که از اقصی نقاط عالم جمع کرده بودند گویی برای نجات بشریت ومردم، منطقه آمدند اما به مرور مشخص شد چه برنامه خصمانه‌ای را برای منطقه ما طرح‌ریزی کرده بودند؛ در این روشنگری رسانه‌های آزاد و مستقل و رسانه های جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی ایفا کردند البته نقش مهم تر را رزمندگان و شهدای عزیز ما ایفا کردند. شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی مهندس قهرمان بزرگ نیروهای مردمی بودند که اقدام نهایی را انجام دادند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح یادآورشد: در همین حادثه که در لبنان، توقع منصفانه و مومنان این است که مشکلات این مردم را منعکس ‌و کمک‌ها را جذب کنند همانطور که جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد به همین ترتیب عمل کند. بنده با وزیر دفاع لبنان تماس گرفتم و گفتم که آماده‌ایم کمک‌های انسانی را ارسال کنیم و ارسال کردیم و باز تلاش می‌کنیم.
 امیر حاتمی یادآورشد: امروز برخی تلاش می‌کنند از این حادثه که برای مردم لبنان پیش آمده سوء استفاده بکنند که در صف آنها شکاف ایجاد کنند اما خوشبختانه ملت‌ها امروز هوشیار هستند و این توطئه‌ها را خنثی می کنند.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: نکته دوم این است که در همه فضای سیالیت، رسانه های متعهد جمهوری اسلامی و همین طور نیروهای مسلح عزیز جمهوری اسلامی نقش خود را خوب ایفا کردند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که ما توانستیم با کمترین هزینه ایجاد بکنیم، گفت: همه تلاش دشمن این است که ما نتوانیم از منابع مان استفاده کنیم و با این تحریم‌ها تلاش می‌کنند محدودیت‌هایی را برای ما ایجاد می‌کنند اما در همین فضا توانستیم از یک طرف قدرت لازم را برای امنیت ایجاد کنیم و از طرف دیگر به دنیا بگوییم که این قدرت برای حفظ استقلال آزادی و امنیت مردم ایران هست و علیه هیچ کسی نیست.
امیر حاتمی گفت: ما هیچ چشم طمع به سرزمین و منافع کشور دیگری نداریم درعین حال رویکرد ما بازدارندگی فعال است یعنی با چشمان تیزبین رصد می‌کنیم. هر جا توطئه‌ای علیه ملت ما و ملت‌های منطقه امنیت ما به هم پیوسته است ببینیم حتما برخورد می‌کنیم همانگونه که با تروریست ها برخورد کردیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بیان کرد: در حادثه لبنان نیز توقع این است که مشکلات مردم را منعکس کنند همان کاری که ایران کرد، اما می بینیم که دشمنان به دنبال سوء استفاده از این حوادث هستند، اما رسانه ها این توطئه‌های استکبار را نقش بر آب می کنند.
شرکت‌های دانش بنیان شریک ما هستند
امیر حاتمی در پاسخ به سوالی درباره نقش شرکت‌های دانش بنیان در صنعت دفاعی اظهار داشت: دانشگاه ها، شرکت‌های خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان شریک ما هستند، اما ممکن است ما هنوز نتوانسته باشیم این شراکت را به خوبی پیاده‌سازی بکنیم.
وزیر دفاع افزود: آنچه که خواست قلبی ما این است که بتوانیم شراکت با بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان را معنی کنیم؛ تا آنها خود را برای کارها سهیم بدانند و در افتخار این فعالیت ها سهیم بدانند؛ تلاش می کنیم این اتفاق بیفتد.
امیر حاتمی بیان کرد: در سال‌های اخیر پیشرفت‌های خوبی داشتیم در این دستاوردهایی هم که معرفی خواهد شد چه دستاوردهایی هوایی، موشکی و چه دستاوردهای دریایی که معرفی شود هر کدام از این ها سهم قابل توجهی از آن به شرکت‌های دانش بنیان و خصوصی دانشگاه ها مربوط است که انشاالله همکاران ما توضیحات بیشتر را ارائه خواهند کرد.  
معرفی دستاوردهای جدید دفاعی با حضور رییس جمهوری
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره دستاوردهای جدید وزارت دفاع گفت: دستاوردهای صنعت دفاعی فراوان است. ما در ۳۱ مرداد طبق معمول برنامه داریم و بخشی از آنها را خدمت مردم عزیز معرفی می‌کنیم؛ امسال هم از رییس جمهوری دعوت کردیم و به مناسبت این روز دستاوردهایی را رونمایی خواهیم کرد.
امیر حاتمی گفت: دستاوردهایی را در حوزه موشکی هوایی، پهپادی و دریایی تا پایان سال رونمایی خواهیم کرد و این‌ها را پلان آماده به دفتر رئیس‌جمهوری اعلام کردیم تا موارد را انتخاب کنند و روز ۳۱ مرداد معرفی خواهد شد و کام مردم عزیز ایران شیرین خواهد شد.
وی تصریح کرد: معمول برنامه این است که یک یا دو دستاورد با ارزش از نظر فناوری و دفاعی یا هر دو را معرفی کنیم که ان‌شالله امسال هم به همین ترتیب خواهد بود.
وزیر دفاع در پاسخ به سوالی درباره این که تحریم‌های تسلیحاتی ایران به پایان می‌رسد وزارت دفاع چه برنامه‌ای برای خرید و یا فروش تسلیحاتی نظامی دارد، گفت: ما در این دوره بعد از قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق برجام تحریم نبودند البته تحریم‌ها خیلی ظالمانه بودند ما با محدودیت‌هایی هم که ایجاد شده بود موافق نبودیم و این را هم ناحق می دانستیم اما اسم آن تحریم نبود.
امیر حاتمی افزود: ما در این ۵ سال با محدودیت‌هایی مواجه بودیم اگر می‌خواستیم خرید یا فروش انجام دهیم باید از شورای امنیت اجازه می‌گرفتیم و با یک محدودیت دریافت اجازه مواجه بودیم. اما چون می‌دانستیم این ابزارهای بین الملل مورد استفاده قدرت‌ها بخصوص آمریکایی‌ها قرار می گیرد هیچ زمانی به شورای امنیت مراجعه نکردیم. آنها هم به دروغ می‌گفتند که می‌خواهند تحریم‌ها را تمدید کنند چرا که اصلا تحریمی نبود که بخواهند تمدید کنند. البته یک شکست مفتضحانه ای خوردند.
وی در ادامه گفت: خبرنگاری در مجلس از من سوال کرد که تحریم‌های تسلیحاتی چه می شود گفتم با این وضعیتی که در دنیا حاکم است و همه از این همه یکه تازی و یکجانبه گرایی آمریکایی‌ها متنفرند بعید می‌دانم دنیا زیر بار چنین چیزی برود که خوشبختانه شاهد بودیم که تنها یک رای داشت که آن هم با التماس و چندین ماه رایزنی توانست جلب کند.
وزیر دفاع یادآور شد: هیچ کشوری از تحریم خوشش نمی‌آید و از آن  استقبال نمی‌کند چرا که تحریم محدودیت‌هایی را ایجاد می کند و هزینهها را افزایش می دهد اما محدودیت برای ما مانع نبوده همه این چیزهایی که اتفاق افتاده در شرایطی پیش آمده که ما با اوج تحریم‌ها مواجه بودیم. بنابراین تحریم ها تاثیر قابل توجهی در صنعت دفاعی نداشته است چرا که رویکرد ما رویکرد درستی بوده است.
وی تاکید کرد: ما تلاش کردیم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و باز هم همین کار را انجام می دهیم. اگر فرصتی هم فراهم شود از ظرفیت‌های دنیا هم برای تامین نیازمندی‌های تسلیحاتی و فناورانه و هم برای فروش فناوری و خدمات و کالاهایی که مورد نیاز کشورهای دوست است، استفاده خواهیم کرد.
 ارتقای تانک با بهره گیری از فناوری تی ۹۰ و کرار
امیرحاتمی در پاسخ به سوال دیگری درباره افتتاح خط تولید و ارتقا تانک در لرستان  گفت: یکی از توانمندی‌هایی که علم و فناوری برای ما ایجاد می کند این است که بتوانیم از داشته‌ها و سرمایه‌های موجود به خوبی استفاده کنیم. سرمایه قابل توجهی در نیروهای مسلح وجود دارد که متعلق به ملت است.
وی افزود: کاری را در خصوص ساخت تانک انجام دادیم این بود که تکنولوژی و فناوری تانک‌های مدل تی ۹۰ روسی و کرار را روی تانک‌های موجود پیاده سازی کردیم.
وزیر دفاع ادامه داد: تانک‌های ما تی ۷۲ هستند ما از مدل‌های مختلف که از فناوری‌هایی که برای ساخت تانک کرار بدست آورده بودیم یک مجموعه و بسته ای به نیروهای زمینی ارتش و سپاه معرفی کردیم که با این بسته فناوری می توانیم تانک‌های موجود را در حد تانک کرار یا شبیه تی ۹۰ روسی ارتقا دهیم که  این موضوع مورد توجه آنها قرار گرفت و این کار را امسال شروع کردیم.
امیر حاتمی گفت: اولین‌ تانک‌ها را در لرستان آزمایش کردیم که رضایت بخش بود که این کار ادامه پیدا می‌کند و تانک‌های موجود ما ارتقا پیدا می کنند و در یک دوره طولانی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
وی درباره برگزاری رزمایش مرکب با روسیه و چین و اینکه آیا اینگونه رزمایش‌ها را در آینده نزدیک با سایر کشورها خواهید داشت و اینکه رزمایش سال گذشته با روسیه و چین امسال هم تکرار خواهد شد؟ گفت: برگزاری رزمایش کار مرسوم نیروهای مسلح است. سال گذشته با روسیه و چین رزمایش داشتیم.
 وزیر دفاع خاطر نشان کرد: این تعاملات بین ما وجود دارد اما با توجه به شیوع کرونا برگزاری رزمایش‌ها تابع شرایط و پروتکل‌های مختلف بهداشتی است اما بعد از کرونا قطعا همکاری‌ها ادامه خواهد داشت.
امیر حاتمی درباره اقدامات وزارت دفاع برای مقابله با ویروس کرونا گفت: وزارت دفاع بعد از شیوع کرونا به سرعت به تولید مواد ضدعفونی کننده و ماسک و تجهیزات پزشکی پرداخت، این در حالی بود که ما ماموریت‌های خود را باید انجام می‌دادیم. علاوه بر این وزارت دفاع با همکاری وزارت بهداشت و درمان اقدامات بسیار خوبی در تولید واکسن داشته و واکسن مراحل تست حیوانی را پشت سر گذاشته است.
ماهواره‌برهای جدید در راه هستند
وی در خصوص فعالیت فضایی و ساخت ماهواره بر در وزارت دفاع، گفت: برنامه فضایی جمهوری اسلامی ایران یک برنامه دائمی است و چند مرحله پشت سر گذاشته و چند مرحله هم پیش رو دارد. نیازهای کشور محموله‌های سنگین‌تر بالای ۱۰۰ کیلوگرم است و در مرحله بعدی مدارهای بالاتری و محموله‌های سنگین‌تر است که برای آن ماهواره‌برهای سیمرغ و ذوالجناح را داریم.
امیرحاتمی ادامه داد: ماهواره‌بر سیمرغ هنوز در مرحله تحقیقاتی قرار دارد، در پرتاب بعدی اگر مشکل جدیدی ایجاد نشود فکر می‌کنم به موفقیت برسیم. ماهواره‌بر ذوالجناح از نظر شکل و اندازه شبیه ماهواره‌بر سیمرغ است اما سوخت آن جامد است که می‌تواند از پرتابگر سیار پرتاب شود، فکر می‌کنم امسال از هر دوی این ماهواره‌برها پرتاب داشته باشیم؛ البته پرتاب تحقیقاتی است.
وی خاطرنشان کرد: ماهواره‌بر قاصد نیروی هوافضای سپاه هم برای محموله‌های کوچکتر که شبیه سفیر البته متفاوت‌تر از سفیر است مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وزیر دفاع گفت: برای وزن‌های ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم ماهواره‌بر «سریر» را داریم و البته برای مدارهای بالاتر یعنی مدار ۳۶ هزار کیلومتر هم ماهواره‌بر سروش-۱ و سروش-۲ و همچنین بلوک‌های انتقال مداری را خواهیم داشت.
 ادامه دارد  برچسب ها: وزیر دفاع

منبع: خرداد

کلیدواژه: وزیر دفاع وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح شرکت های دانش بنیان جمهوری اسلامی محدودیت هایی تلاش می کنند رییس جمهوری صنعت دفاعی امیر حاتمی وزارت دفاع ۳۱ مرداد رسانه ها تحریم ها خواهد شد تانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۱۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» نوشته امیرحسین عرب‌پور با مقدمه محمدرضا دهشیری رییس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه به‌تازگی توسط انتشارات وزارت امور خارجه منتشر شده و در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود.

امروزه کشورهای بسیاری به اهمیت استفاده از دیپلماسی اقتصادی برای تسخیر افکار و اذهان جهانیان پی برده اند؛ زیرا دیپلماسی اقتصادی و تجاری هر کشور در ایجاد تصویر ملی مناسب نزد دیگران و تصحیح برداشت آن‌ها نقشی تعیین کننده ایفا می‌کند و می‌تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی سیاسی کشورها نقش آفرینی کند. همانطور که چگونگی رفتار دولت‌ها در زیست بوم بین الملل بر افزایش یا کاهش قدرت نرم و توانایی آن برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی کشورها موثر است، رفتار اقتصادی و تجاری یک کشور نیز عنصری تاثیرگذار بر تلقی و برداشت جامعه جهانی محسوب می‌شود.

امیرحسین عرب‌پور دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران و کارشناس ارشد اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) در پیشگفتار این کتاب آورده است: «برای فهم دقیق مسئله پژوهش در بخش اول به مبانی نظری شامل ۳ فصل دیپلماسی اقتصادی، برندسازی ملی و بررسی اقدامات ۴ تجربه موفق (چین، ترکیه، قطر و رژیم صهیونیستی) در این زمینه پرداخته می‌شود.

در بخش دوم کتاب شامل ۲ فصل به شناسایی ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی در جهت برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران و ارائه راهبردهای ارتقای برند ملی کشور از دیدگاه خبرگان سیاسی و تجاری ایرانی فعال در امور بین الملل توجه می‌شود. در واقع، رویکرد این پژوهش کیفی و از نوع اکتشافی است. به طوری که مبانی نظری کتاب با مرور منابع کتابخانه‌ای (با تاکید بر دهه اخیر) به منظور دستیابی به یک چارچوب و مدل مفهومی- مبتنی بر مدل‌های نظری برندینگ ملی- و بهینه‌گزینی گردآوری شد. در بخش دوم ابتدا ۱۰ ظرفیت و فرصت پیشران برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران مورد تبیین قرار گرفت و سپس برای ارائه راهبردها و راهکارهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از ابزار مصاحبه نخبگانی بهره برده شد تا راهبردها و راهکارها جنبه عملیاتی بیشتری داشته باشد. در این راستا تلاش شد برای افزایش دقت و کیفیت راهبردهای پیشنهادی پایان کتاب از نمایندگان تمامی دستگاه‌های دخیل در حوزه روابط اقتصادی خارجی کشور اعم از وزارت امور خارجه، اتاق‌های بازرگانی و سازمان توسعه تجارت مصاحبه عمیق انجام شود.

در نهایت ۱۰ راهبرد برای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دیپلماسی اقتصادی به دست آمد که پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری خارجی کشور مورد استفاده قرار گیرد. از این رو، مطالعه کتاب حاضر به علاقمندان و سیاستگذاران حوزه روابط اقتصادی بین‌الملل و برندینگ ملی توصیه می‌شود تا در بستر آن شاهد تحول رو به جلو در پژوهش‌های برند ملی جمهوری اسلامی ایران باشیم».

در این کتاب علاوه بر تشریح مفاهیم نظری دیپلماسی اقتصادی و برند ملی، تجربه ۴ کشور منتخب و موفق در عرصه دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی مورد مداقه قرار گرفته است. همچنین کتاب حاضر با تمرکز بر ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، کوشیده است تا تحلیلی جامع از ظرفیت‌های برندسازی ملی کشور ارایه دهد. فصل پنجم کتاب از آن لحاظ درخور توجه است که به پیشنهاد راهبردهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از طریق دیپلماسی اقتصادی مبادرت می ورزد؛ به ویژه آنکه این راهبردها از دل مصاحبه و گفتگو با صاحب نظران و چهره‌های با تجربه این حوزه به دست آمده است».

این کتاب در غرفه انتشارات وزارت امور خارجه در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی می‌شود.

کد خبر 6098262 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • رییس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیار خطرناکی پیش می‌رود
  • رییس سیا: شراکت ایران و روسیه در مسیر بسیاز خطرناکی پیش می‌رود
  • لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند
  • دستاوردهای ایران، همرده با کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی است
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار
  • تجمع تضمین قهرمانی در تمرین استقلال (عکس)
  • لفاظی وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریمش از سوی ایران