Web Analytics Made Easy - Statcounter

اشرف منصوری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در حال حاضر ۲۵۵هکتار از زمین‌های شهرستان حاجی‌آباد زیر کشت پنبه قرار دارد که تله‌های فرمونی دلتا در مزرعه‌های دهستان طارم، شمیل، گنج و طاشکوییه برای ردیابی و کنترل آفت‌ها نصب شده است.

 وی بیان داشت: کرم سرخ پنبه، آفتی است که بازدهی محصول را تا ۵۰ درصد کاهش داده و میزان روغن دانه‌ها را پایین می‌آورد که در صورت آلودگی مزرعه‌ جوانه‌ها باز نمی‌شود و ریزش غوزه، خسارت به الیاف و بذرها را به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی هرمزگان خاطرنشان کرد: هر ساله به ازای هر یک هکتار، یک عدد تله فرمونی برای ردیابی آفت‌ کرم‌هایی از قبیل، خاردار پنبه، سرخ پنبه و سرخ ثانویه پنبه نصب می شود.

منصوری تصریح کرد: کرم خاردار پنبه یکی از مخرب‌ترین آفت‌های این محصول کشاورزی به شمار می‌رود که با تغذیه از گل و غوزه، عملکرد تولید پنبه را مستقیم مورد هدف قرار داده و موجب خسارت جدی می‌شود.

وی اظهار داشت: روش‌های کنترل کرم خاردار پنبه شامل مبارزه زراعی یا مکانیکی، بیولوژیکی و شیمیایی است که در این روش‌ها، کشت به موقع پنبه، شخم عمیق پاییزه و زمستانه باعث از بین رفتن شفیره‌هایی می‌شود که زیر کلوخه‌ها برای زمستان‌گذرانی پناه گرفته‌اند.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی هرمزگان عنوان کرد: در روش بیولوژیکی از تله‌های فرمونی استفاده می‌شود ولی در روش شیمیایی توصیه شده سمپاشی فقط در موارد لزوم و متناسب با تعداد نسل آفت با هماهنگی کارشناسان گیاه‌پزشکی انجام شود.

منصوری اضافه کرد: در صورت مشاهده آفت، باید مبارزه به صورت تلفیقی با بکارگیری چندین روش مدیریت از جمله بیولوژیکی، مکانیکی یا زراعی و شیمیایی صورت گیرد تا بیشترین بازدهی را داشته باشد.

شهرستان حاجی‌آباد با جمعیت افزون بر ۱۱۰ هزارنفر به عنوان یکی از چهار قطب کشاورزی هرمزگان که رتبه اول تولید خرمای پیارم استان‌های خرماخیز کشور به آن تعلق دارد در ۱۵۸کیلومتری شمال بندرعباس مرکز استان قرار دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی افت مزرعه پنبه هرمزگان اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی افت مزرعه پنبه هرمزگان اراضی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی افت مزرعه پنبه هرمزگان اراضی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۲۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه پوششی مناسب افرادیست که حساسیت فصلی دارند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، این روزها اغلب ساکنان نیمکره شمالی برای پوشیدن لباس‌های خنک و رهای بهاره و تابستانه آماده می‌شوند. در این میان، برای برخی انتخاب لباس به عاملی مهم‌تر از دمای هوا و سلیقه شخصی بستگی دارند؛ کسانی که حساسیت‌ فصلی دارند و در فصل بهار، هم‌زمان با افزایش میزان غبار و گرده گیاهان و هاگ قارچ‌ها در هوا، با انواع و اقسام ناراحتی‌ها از جمله خارش پوست درگیرند.

بیشتر بخوانید: هنگام استفاده از حشره‌کش‌ها به این نکات دقت کنید

متخصصان بهداشتی به کمک این افراد آمده‌اند تا با ارائه راهنمایی‌های کاربردی برای تغییر در سبک پوشش به آن‌ها کمک کنند کمی از سختی‌های این مشکل بکاهند.

یکی از اولین کارهایی که می‌توان انجام داد، این است که به‌ محض رسیدن به خانه لباستان را عوض کنید تا گرده‌های معلق در هوا را که به الیاف لباس چسبیده‌اند، با خود به اتاق نشیمن و اتاق خواب منتقل نکنید.

رد شدن از زیر درختان پرشکوفه یا قرار گرفتن در معرض نسیم بهاری هم می‌تواند موها را پر از گرده و غبار کند. بنابراین پوشاندن سر با کلاه یا سربند کمک می‌کند این گرده‌ها را با خود تا روی بالشتان نبرید. اگر هم ترجیح می‌دهید موهایتان آزاد و رها باشند، یک دوش سریع می‌تواند به خلاص شدن از شر گرده‌های حساسیت‌زا کمک کند.

اگر لباس‌های شسته‌شده‌ را در هوای آزاد پهن می‌کنید، توصیه می‌شود این کار را در ابتدای روز یا هنگام عصر انجام ندهید، زیرا در این زمان‌ها میزان گرده‌های معلق در هوا به بالاترین حد می‌رسد.

محققان پنج تا از رایج‌ترین پارچه‌ها در ایالات متحده (پنبه، پشم، پلی‌استر، ابریشم و کتان) را از نظر میزان جذب گرده‌ بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که انواع بافت‌ لباس می‌تواند به عنوان جمع‌کننده‌های غیرفعال گرده عمل کند و تفاوت‌ها در فراوانی گرده‌های مختلف به محیط‌های روستایی، حومه‌ای و شهری بستگی دارد. به عقیده آن‌ها، لباس یکی از عوامل اصلی ورود غبارهای حساسیت‌زا به فضاهای بسته مانند خانه، محل کار یا فضاهای عمومی است. البته شستشو با آب و مواد شوینده اکثر گرده‌ها را از پارچه پاک می‌کند اما اگر شرایط شست‌وشوی هرروزه فراهم نیست، باید لباس‌های بیرون را در مکانی محافظت‌شده (مانند کمد لباس جداگانه) نگه داشت.

توصیه دیگری که هم راهگشا است و هم می‌تواند زیبایی‌های این فصل را تکمیل کند، همراه داشتن یک شال پنبه‌ای برای پوشاندن سر، گردن و شانه‌ها هنگام رد شدن از مکان‌هایی است که منبع انتشار گرده‌اند؛ مانند پارک‌ها یا فضای سبز.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228736 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • چه پوششی مناسب افرادیست که حساسیت فصلی دارند؟
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان – 8 اردیبهشت
  • ناپایداری های جوی و دریایی در هرمزگان
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • گشایش نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس+عکس
  • گشایش نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس