Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نماینده مجلس افغانستان گفت که شکست آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد نشان داد که جهانیان از یکجانبه گرایی این کشور بخ ستوه آمده اند. تاریخ انتشار: 13:28 - 26 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۷۱۰۲

خبرگزاری میزان - سیدجمال فکوری بهشتی نماینده مجلس افغانستان گفت: این شکست آمریکا به جهانیان ثابت کرد که پس از این باید براساس علم روابط بین الملل و منافع متقابل تصمیم بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: تنهایی و شکست آمریکا در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد نشان داد که جهانیان دیگر از یکجانبه گرایی و فشار زور و زر خسته شده‌اند و پس از این رفتار قلدرمآبانه آمریکا را بر نمی تابند.

این عضو مجلس نمایندگان افغانستان تأکید کرد که متحدان سابق آمریکا که همواره این کشور را در زورگویی و رفتار خصمانه علیه کشورهای جهان همرایی می کردند، امروزه از اقدامات آمریکا به تنگ آمده اند و دیگر با آن کشور در بحران هایی که در سطح جهان ایجاد می کند همراهی نمی کنند و این موضوع در رای گیری اخیر شورای امنیت برای ادامه تحریم تسلیحات ایران به خوبی آشکار بود.

بهشتی ابراز امیدواری کرد که پس از این روابط بین کشورهای جهان براساس روابط بین الملل و منافع متقابل بین آنها بهبود یابد و فضای واقعی به دور از سیاست زر و زور حاکم گردد.

وی باور دارد که شماری از دولت‌ها ملت‌های خود را به زور از حقوق حقه شان محروم می کنند، اما از این پس به دلیل حاکم شدن قوانین و مقررات علمی بر امور سیاسی و روابط بین الملل در میان کشورهای جهان، این زورگویی ها پایان خواهد یافت و کشورها نیز امور و روابط خود را براساس منافع متقابل حسنه تنظیم خواهند کرد.

به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ که متعاقب توافق جامعه قدرت های هسته ای جهان با ایران (برجام) به تصویب شورای امنیت رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال در ۲۷ مهرماه امسال به پایان می‌رسد. از این رو، آمریکایی‌ها ابتدا قطعنامه بسیار سختگیرانه‌ای متشکل از ۱۵ بند مقدماتی و ۳۵ بند عملیاتی را ارائه دادند.

با مشخص شدن مخالفت جدی کشورها با این قطعنامه که به نوعی اعلام جنگ با ایران محسوب می‌شد، آمریکایی‌ها روز سه‌شنبه قطعنامه خود را اصلاح کردند و به ۲ بند مقدماتی و ۲ بند عملیاتی محدود ساختند.

با این حال اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با این مساله مخالف بودند چرا که این کار را به معنای شلیک تیر آخر به برجام می‌دانند. از این رو در رای‌گیری برای قطعنامه پیشنهادی آمریکا که از ساعت ۵.۳۰ عصر پنج‌شنبه به مدت ۲۴ ساعت آغاز شد، روسیه و چین به صراحت با آن مخالفت کردند، اروپایی‌ها و کشورهای عضو جنبش عدم تعهد هم به آن رای ممتنع دادند و به این ترتیب، آمریکا طعم تلخ شکست دیپلماتیک در برابر ایران را بار دیگر چشید.

رای گیری انجام شده با ۱۱ رای ممتنع، ۲ موافق (آمریکا و جمهوری دومنیکن) و ۲ مخالف شکست خورد.

عضو مجلس افغانستان همچنین از عادی سازی روابط امارات متحده با رژیم صهیونیستی، این دشمن آشتی ناپذیر مسلمانان ابراز تأسف کرد و گفت که این کار در درازمدت می تواند آسیبی به ملت فلسطین وارد کند.

وی گفت: متأسفانه برخی کشورها در ظاهر مسلمان هستند اما در عمل موضع اسرائیل و آمریکا را تقویت می کنند و به عنوان آب زیرخرمن عمل می کنند.

بیشتر بخوانید: انتخابات آمریکا؛ سخنرانی پرحاشیه ترامپ در نیوجرسی، پیشتازی بایدن در ۲ ایالت کلیدی

بهشتی تأکید کرد که هرچند این اقدام امارات خلاف منافع کشورهای اسلامی و مردم مظلوم فلسطین است اما این اقدام هرگز بر عزم و اراده دیگر کشورهای اسلامی تاثیر منفی نخواهد داشت و آنها همچنان برای دفاع از ملت فلسطین ایستاده‌اند و به مبارزه علیه ظلم، تجاوز و کشتار فلسطین توسط رژیم غاصب ادامه می دهند.

/انتهای پیام/

ایرنا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مجلس افغانستان سازمان ملل امریکا شورای امنیت روابط بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۲۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه

امیر آشتیانی در دیدار معاون رئیس جمهور زیمباوه گفت: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، کنستانتینو چیونگا معاون رئیس جمهور زیمباوه با امیر آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در تهران دیدار و گفتگو کرد.

امیر آشتیانی در این دیداربا اشاره به سفر سال گذشته رئیس جمهور ایران  به حراره و سفر آتی رئیس محترم جمهور زیمباوه به تهران گفت: این تعاملات نشان دهنده اهمیتی است که دو کشور در سطوح عالی برای توسعه روابط فی مابین قائل هستند.

 وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سوابق تاریخی روابط ایران و ونزوئلا گفت: حدود 10 سال پیش وزارت دفاع ایران، میزبان جناب آقای مانانگا گوا رئیس جمهور بود که در آن زمان ایشان به عنوان وزیر دفاع به تهران سفر کردند.

آشتیانی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی، قاره آفریقا در سیاست خارجی کشور ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده است، گفت: این جایگاه متاثر از جوهره انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از کشورهای مستقل و انقلابی از یک سو و تلاش کشورهای آفریقایی جهت کسب استقلال از کشورهای استعمارگر و سلطه طلب بوده است.

وی ادامه داد: در میان کشورهای انقلابی، کشور زیمباوه به دلیل رهبران و مردم انقلابی، حفظ روحیه استقلال طلبی، مبارزه با استعمار نقش مثبت و سازنده‌ای که در منطقه جنوب آفریقا ایفا می‌کند، از اهمیت بسزای برخوردار است.

وزیر دفاع تاکید کرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران اراده خود را جهت برقراری روابط دوستانه با تمامی کشورهای آفریقایی به ویژه کشورهای مستقل و انقلابی زیمباوه اعلام می‌کند.

وی ایران با اشاره به پدیده تروریسم به عنوان یکی از مهمترین تهدیدات امنیت منطقه و محیط بین الملل اظهار داشت: متاسفانه شاهد استانداردهای دوگانه دنیای غرب در قبال تروریسم هستیم.

آشتیانی با اشاره به  کشتار وحشیانه و قتل عام نزدیک به 40 هزار نفر از مردم و به ویژه کودکان فلسطین توسط رژیم صهیونیستی به سبب حمایت آمریکا و کشورهای غربی و همچنین سکوت نهادها و مجامع بین المللی گفت: بر همه کشورهای آزاد و مستقل لازم است  تا ضمن اعلام انزجار خود از اقدامات این رژیم، اقدامات عملی خود را در خصوص توقف ماشین کشتاررژیم صهیونیستی به کار گیرند.

معاون رئیس جمهور زیمباوه نیز در این دیدار با ابراز تسلیت بابت شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران در حمله به کنسولگری ایران و محکوم کردن این اقدام توسط رژیم صهیونیستی گفت: حمله اخیر  اسرائیل به فلسطین نیز نشان دهنده سیاستهای دو گانه و یک بام و دو هوای غرب است.

کنستانتینو چیونگا با بیان اینکه ایران و زیمباوه تحت تاثیر تحریم‌های کشورهای غربی هستند، گفت: ایران از شرکای زیمباوه است و آمادگی داریم در زمینه همکاری‌های دفاعی و اقتصادی روابط خود با ایران را توسعه دهیم.

وی با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور زیمباوه به تهران گفت: این سفر نقطه عطفی در توسعه روابط بین ایران و زیمباوه خواهد بود.

معاون رئیس جمهور زیمباوه با اشاره به ریاست زیمباه بر اتحادیه اقتصادی جنوب غرب آفریقا( سادَک) گفت: این موضوع ظرفیت های زیمباوه را برای توسعه همکاری های اقتصادی با ایران بیشتر می کند.

در پایان این دیدار هر دو طرف با اشاره به ظرفیت های اقتصادی و دفاعی و امنیتی دو طرف  آمادگی خود را برای تبادل هیئت در زمینه‌های مختلف اعلام کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • اخباری: به ستوه‌ آمده‌ایم، برایمان دعا کنید!
  • بالانسر ایران و اسرائیل