Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، حسن ساسانی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در سالن اجتماعات این نهاد افزود: سال قبل در چنین روزهایی ۷۰۱ میلیون متر مکعب آب در پشت سد ذخیره بود اما امسال به دلیل کاهش بارش ها این میزان به حدود نصف رسیده است.

وی با اشاره به آمار ورود و خروج آب به سد اضافه کرد: اکنون ورودی به سد ۱۶ متر مکعب و خروجی از آن ۸۴ متر مکعب بر ثانیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان خاطرنشان کرد: مقدار بارش‌ها  در سرشاخه‌های زاینده رود از ابتدای سال آبی جاری(مهر ۹۸) تاکنون یک هزار و ۱۷۶ میلی متر بوده، در حالی که برای مدت مشابه پارسال این مقدار ۲ هزار و ۱۲۴ میلی متر ثبت شد که نشان می‌دهد وضعیت بارش‌ها نسبت به سال قبل به حدود نصف تقلیل یافته است.

ساسانی ادامه داد: مقدار بارندگی ها در متوسط بلند مدت این منطقه یک هزار و ۳۵۵ میلی متر بوده و نشان می‌دهد امسال در مقایسه با دوره زمانی یاد شده ۱۳ درصد کاهش بارش داشته ایم.

وی با بیان اینکه اکنون آب برای کشت کشاورزان جاری است، تصریح کرد: ذخیره سد زاینده‌رود تا پایان شهریور برای تامین آب آشامیدنی و پایداری سد نباید از ۲۰۰ میلیون متر مکعب کمتر شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به دغدغه تامین آب در ماه‌های پیش رو گفت: بر اساس پیش بینی‌های سازمان هواشناسی، بارندگی پاییز امسال در منطقه کمتر از نُرمال خواهد بود بنابراین مشکلات آبی در نیمه دوم سال هم تداوم دارد.

ساسانی تاکید کرد: خط قرمز ما در موضوع توزیع، تامین آب آشامیدنی است و از آنجا که کاهش بارش‌ها تاثیر بسزایی بر منابع آبی داشته، مصرف بهینه آب باید بطور جدی لحاظ شود.

وی با بیان اینکه در توزیع آب کشاورزی، حقابه‌ها بعنوان یک اصل مد نظر قرار می‌گیرد، گفت: با اینحال توزیع عادلانه بر اساس حقابه‌ها همواره مورد تاکید بوده است تا کشاورزان مناطق مختلف بتوانند به کشت و کار بپردازند.

زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.

این رودخانه که علاوه بر جاذبه تفریحی و فرهنگی، همواره نقشی مؤثر در کشاورزی و اقتصاد منطقه مرکزی کشورمان و هستی تالاب گاوخونی داشته است، در دهه‌های اخیر به علت کمبود بارش‌ها، خشکسالی‌های متوالی، تراکم جمعیت و افزایش برداشت به یک رودخانه فصلی تبدیل شد و در پایین دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.
کاهش چشمگیر منابع‌ آبی و خشکی زاینده‌رود اکنون در صدر چالش‌های فراروی این استان نظیر آلودگی هوا، ترافیک، فرونشست زمین و زیست محیطی است که به تاکید کارشناسان و مسوولان امر باید برای برون‌رفت این معضل اساسی فراگیر برنامه‌ریزی علمی و عملی پایدار با اجرای طرح‌های تامین آب صورت گیرد.

سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور و تامین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره برداری شد؛ این سد قوسی شکل در۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

برچسب‌ها شرکت آب منطقه ای اصفهان زاینده رود آب و فاضلاب شرکت آب منطقه ای اصفهان اراضی کشاورزی سد زاینده رود

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت آب منطقه ای اصفهان زاینده رود آب و فاضلاب شرکت آب منطقه ای اصفهان اراضی کشاورزی سد زاینده رود شرکت آب منطقه ای اصفهان زاینده رود آب و فاضلاب شرکت آب منطقه ای اصفهان اراضی کشاورزی سد زاینده رود شرکت آب منطقه ای اصفهان سد زاینده رود متر مکعب تامین آب بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۳۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز حفر ۱۳۰ حلقه چاه برای تامین آب شرب خراسان رضوی

مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: برای تامین آب شرب تابستانی شهر‌های خراسان رضوی، مجوز حفر ۱۳۰ حلقه صادر شده است. - اخبار استانها -

محمدعلی نعمت نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهد بیان کرد: برای تامین 6 هزار و 50 لیتر کسری آب در مشهد، 16 طرح تامین آب برنامه‌ریزی و به همین منظور بودجه 44 هزار میلیارد ریالی برای اجرای این طرح‌ها تصویب و ابلاغ شده است.

وی افزود: در حال حاضر فقط 8 درصد از مجموع سدهای خراسان رضوی پرشدگی آبی دارد و با وجود بارندگی‌های امسال نسبت به دوره بلندمدت، 30 درصد کاهش بارندگی در استان داریم.

مدیر عامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی تصریح کرد: برای تامین آب شرب تابستانی سایر شهر‌های خراسان رضوی، مجوز حفر 130 حلقه چاه صادر شده است.

ذخایر سدی تامین کننده آب مشهد هفت درصد آب دارد

نعمت نژاد گفت: در حال حاضر هفت درصد از حجم ذخیره تامین کننده آب مشهد شامل سدهای طرق، دوستی، ارداک و کارده آب دارد که رقم بسیار ناچیزی است و در شرایط سخت آبی قرار داریم.

وی ادامه داد: به طور متوسط هم اکنون مصرف آب مشهد هفت هزار و 150 لیتر بر ثانیه است که این رقم در تابستان به 13 هزار و 200 لیتر بر ثانیه می‌رسد.

مدیر عامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی خاطرنشان کرد: میزان بارندگی در مشهد و استان طی سال آبی جاری از مهر تاکنون نسبت به میانگین درازمدت حدود 30 درصد کاهش دارد و امسال سیلابی برای ورود به سدها نداشته‌ایم.

نعمت نژاد با بیان این مطلب که 20 استخر غیرمجاز ذخیره آب کشاورزی در بالادست سد کارده مشهد شناسایی شده است گفت: با توجه به شرایط خشکسالی با هرگونه انشعاب غیرمجاز برخورد می شود و مدیریت مصرف نیز در این شرایط ضروری است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد/سدها پر شد
  • سهم اصفهان از حقابه زاینده‌رود؛ تقریباً صفر/ بارگذاری بیش از اندازه آب در سد زاینده‌رود مشکل‌ساز می‌شود
  • تامین آب پایدار درمناطق بلوچستان جنوبی و مرکزی
  • رنجش اهالی شهرک زاینده رود اصفهان از جاری شدن فاضلاب در سطح معابر + فیلم
  • صدور مجوز حفر ۱۳۰ حلقه چاه برای تامین آب شرب خراسان رضوی
  • ذخیره غیر اصولی آب به خاطر ترس از خشکسالی 
  • حجم آب ورودی سد‌های استان کرمان در بارندگی‌های اخیر ١٠ میلیون متر مکعب بود
  • افزایش حجم آب ورودی به سد‌های کرمان در بارندگی‌های اخیر
  • حقوق شهر اصفهان در بازگشایی‌های زاینده‌رود محقق نشده است