Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم عزدارای محرم امسال متفاوت از سال های گذشته و با آمیخته ای از توجه به سلامت جسمی و افزایش سلامت روانی جامعه برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام غلامحسین حقانی، یکشنبه(۲۶ مرداد) در جمع خبرنگاران با اشاره به در پیش بودن ماه محرم با بیان اینکه دغدغه هیئت ها نسبت به حفظ جان مردم بیش از بقیه است؛ گفت: نشانه آن اینکه هیئت ها از همان روزهای نخست بروز کرونا داوطلبانه به ضدعفونی معابر پرداختند، در بیمارستان ها به کادر درمان کمک و نیز اقدام به توزیع بسته های معیشتی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان ادامه داد: بنا به نظر خود دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر اینکه مجالس ماه محرم سلامت روانی مردم را افزایش می دهد، برپایی این مراسم یک ضرورت است و البته شیوه نامه سختگیرانه ای هم نوشته شده و بازرس ها بر روند اجرایی این فضا نظارت خواهند کرد.

 

وی با اشاره به اینکه نظارت ما نظارت دینی است که از همه نظارت ها بالاتر است؛ در این باره میزان استفاده از ماسک را را پس از توصیه مقام معظم رهبری شاهد مثال آورد و ادامه داد: امسال با شعار « هر خانه یک حسینیه» به دنبال افزایش جلسات و کاهش تجمعات هستیم و افرادی که تقاضای مداح و یا سخنران را صرفاً برای جمع خانگی خود دارند می توانند عدد ۲ را به سامانه ۱۰۰۰۶۵۰۰ ارسال کنند که مداح بدون هزینه و کاملاً جهادی حضور خواهد یافت اما بقیه جلسات باید از طریق سامانه بیرق ثبت نام کنند.

 


حجت الاسلام حقانی با انتقاد از این موضوع که نذورات یک موضوع کاملاً عقلانی و نه خرافی است؛ اظهار داشت: امسال نذورات بیشتر در قالب موادغذایی خشک است.

 

سیدوحید احمدی طباطبایی هم با بیان اینکه عزاداری محرم در خون ما است و از بچگی که چشم باز کردیم با آن بودیم؛ تصریح کرد: در شرایط فعلی اما موضوع این است تعادلی میان برگزاری مراسم عزاداری و سلامت و امنیت جان مردم و ایجاد شود که در این باره تعامل و همکاری و در رأس آن مقام معظم رهبری در این امر مهم مثال زدنی است و نگاه مترقی مذهب شیعه  را نشان می دهد.

 

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: کنکور با دستورالعمل هایی برگزار می شود؛ آزمون ارشد با دستورالعمل هایی برگزار شد و...لذا مسئله محرم در خون و پوست ما و یکی از مسائل خیلی مهمی است که به سلامت روانی و معنوی جامعه کمک می کند و نکته مهم رعایت پروتکل ها است.

 

وی با تصریح به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی، علوم پزشکی و مبلغان و مداحان وظیفه نظارت بر رعایت پروتکل ها را دارند؛ افزود: طرحی تحت عنوان «همیاران سلامت» اجرا خواهد شد که به نیروهای داوطلب هیئت برای شرکت در طرح آموزش داده می شوداست که کمک به اجرای پروتکل کند.

 

احمدی طباطبایی همچنین از ساماندهی نذورات در قالب نذر سلامت، نذر ماندگار خبر داد.

پایان پیام/80

منبع: شبستان

کلیدواژه: حجت الاسلام حقانی ماه محرم سلامت روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۵۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مراقب سلامت برای هر کد ملی

طرح پزشک خانواده با پوشش جمعیتی ۵۵ میلیون نفر در کشور یکی از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت و گام اساسی برای دسترسی به تامین عدالت بهداشتی و سلامتی جامعه در دولت سیزدهم است.

به گزارش ایرنا، پزشک خانواده عنوان طرحی است که یک خانواده به طور مستقیم تحت پوشش تیم پزشکی قرار می‌گیرد؛ یعنی این گروه پزشکی علاوه بر اقدامات درمانی مربوط به یک خانواده، اقدامات مربوط به بهداشت جسمی، جنسی و روانی افراد را نیز تحت نظر قرار داده و مشاوره‌هایی در این خصوص به افراد می‌دهند.

پزشکان خانواده با صلاح دید خود می‌توانند افراد را به پزشکان متخصص ارجاع دهند تا در صورتی که نیاز به معاینات بیشتر دارند توسط آن‌ها انجام شود.

این طرح با محوریت نظام ارجاع بیماران، پس از سال‌ها انتظار و طی شدن دوره طولانی اجرای آزمایشی در استان‌های فارس و مازندران، از دی سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا و از اردیبهشت امسال به‌طور گسترده در سایر شهر‌ها عملیاتی شد. در این طرح، مردم برای دریافت خدمات سلامت از یک مسیر تعریف شده و تحت نظر یک تیم مشخص اقدام می‌کنند و از حمایت‌های دولتی برخوردار می‌شوند.

تمام خانواده‌هایی که تحت طرح پزشک خانواده قرار می‌گیرند، ارجاع آن‌ها به متخصصان بالینی هدفمندتر می‌شود؛ به گونه‌ای که ارجاع‌های بیهوده به پزشکان کاسته می‌شود که خود کاهش مراجعات حضوری در کلینیک‌ها را به دنبال دارد.

مزیت این طرح آن است که هزینه‌های تشخیصی و میزان بستری‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و دریافت پول توسط پزشکان هم هدفمندتر می‌شود؛ از سوی دیگر بعضی از بیمه‌ها هزینه‌های زیادی از مردم بابت ارائه خدمات درمانی به آن‌ها می‌گرفتند که اجرای این طرح باعث شد این هزینه‌های اضافی نیز کاهش یابد یا حذف شود.

پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده

حسین فرشیدی روز یکشنبه افزود: مراقبان سلامت در اجرای برنامه کشوری پزشکی خانواده از نقش مهمی برخورد هستند. سوابق درخشان نظام شبکه در سلامت جامعه به ویژه در مناطق روستایی موید جایگاه تاثیرگذار مراقبان و بهورزان در اجرای برنامه‌های حوزه سلامت است.

وی با اشاره به شیوه نامه جدید برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع اظهارداشت: پایگاه پزشکی خانواده تجمیعی متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت و ۲ تا ۳ پزشک برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، پایگاه پزشکی خانواده منفرد متشکل از دو مراقب سلامت و یک پزشک برای پوشش ۳ هزار نفر جمعیت و پایگاه سلامت متشکل از ۴ تا ۶ مراقب سلامت در مناطقی که موفق به جذب پزشک نشده‌اند برای پوشش ۶ تا ۹ هزار نفر جمعیت، است.

فرشیدی تصریح کرد: سال گذشته ۲۷ میلیون ایرانی در قالب برنامه پزشکی خانواده تحت پوشش مراقب سلامت قرار گرفتند و امسال پیش بینی می‌شود این رقم به ۵۵ میلیون نفر افزایش یابد.

به گفته معاون وزیر بهداشت، برنامه پزشکی خانواده تعهد دولت است و از دستاورد‌های بزرگ نظام سلامت بوده که با ارائه بسته‌های خدمتی به ویژه با نیاز‌های مادران باعث ارتقا سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان در کشور شده است.

فرشیدی افزود: دولت سیزدهم به دنبال این است که تحت عنوان «عدالت در سلامت» حداقل خدمات را در اختیار افراد جامعه قرار دهد، اگرچه بخش بهداشت و درمان مستقیم با هم ارتباط دارند، اما آنچه ما در زمینه بهداشت کار می‌کنیم به صورت مستقیم بر آینده درمان تاثیرگذار است.

وی با اشاره به اینکه مناطق محروم و حاشیه شهر‌ها در حوزه خدمات سلامت و بهداشت بیشتر باید مورد توجه قرار گیرند، تصریح کرد: مردمی سازی سلامت بیشتر بر حقوق شهروندان و عدالت اجتماعی تاکید دارد و تلاش می‌کند تا از طریق طرح‌های مشارکتی مردم محور، از تسلط یک گروه خاص دارای نفوذ محلی یا محروم ماندن برخی اقشار از خدمات و امکانات، جلوگیری کند.

برنامه پزشک خانواده، یکی از آن برنامه‌های مهم نظام جمهوری اسلامی در دو دهه اخیر ایران است که حداقل ۵ دولت درگیر اجرای آن شدند. مسئولان در همه این دولت‌ها بر اولویت و اهمیت این برنامه تاکید داشتند و مصوبات و ابلاغیه‌های متعددی برای تسریع در روند اجرای این برنامه داشتند.

این برنامه برای اولین بار در قانون برنامه توسعه چهارم (۱۳۸۸- ۱۳۸۴) مطرح شد و اکنون در ۹۵ شهر در حال اجراست و در این برنامه تیم‌های سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی مشارکت دارند.

دیگر خبرها

  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما