Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@08:48:56 GMT

مرغ درشتِ آنتی‌بیوتیکی نخورید

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۸۸۶۸۰

مرغ درشتِ آنتی‌بیوتیکی نخورید

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، الزامات تغییر سبک زندگی در دهه‌های اخیر، موجب شده است بسیاری از عادت‌های نسل‌های پیشین، در نسل حاضر وجود نداشته باشد، برای مثال پیشینیان از جهات مختلف، غذای با پایۀ مرغ را مطلوب نمی‌دانستند، و بیشتر به گوشت دام، خصوصاً گوسفند، یا حداکثر گوسالۀ جوان، و در بسیاری مناطق شتر گرایش داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون طی یک روند بطئی و تدریجی از دهۀ 1330 تاکنون گوشت شتر بسیار محدود شده، مصرف گوشت گوسفند و بز به حداقل رسیده و گوشت گاو پرورشی و به‌خصوص مرغ جایگزین آن شده است.

به گزارش تسنیم، به‌گفتۀ علی‌صفر ماکنعلی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در سال گذشته (1398)، 2.7میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید شده است. اگر جمعیت فعلی کشور را کمی کمتر از 84میلیون نفر بدانیم، مصرف سرانۀ گوشت مرغ در کشور ما کمی بیش از 32کیلوگرم به‌ازای هر نفر به‌دست می‌آید.

روند تغییر ذائقۀ پروتئینی مردم ایران از 1370 تاکنون ــ رقم سرانۀ مصرف مرغ اکنون 32 کیلوگرم است

واکاوی موضوع در گذشته‌های دور خیلی راهگشا نیست و مسئله‌ای را حل نمی‌کند، اما بررسی داده‌های رسمی نشان می‌دهد طی سه دهۀ گذشته در ذائقۀ مردم کشور ما، مرغ جایگزینِ گوشت قرمز و مرغوب شده است. این تغییر عادت در پروتئین مصرفی موجب شده اکنون بنابر آمارهای رسمی سرانۀ مصرف مرغ در ایران دوبرابر سرانۀ جهانی باشد، که بسیار قابل تأمل است.

جدول | ارقام مربوط به مصرف گوشت قرمز و پروتئین و آبزیان در ایران ــ واحد: کیلوگرم ــ منبع: بانک مرکزی

با توجه به نهی دین اسلام از مصرف افراطی مرغ ماکیان، و احتمال بروز عوارض و بیماری‌های گوناگون از جمله بر اثر مصرف آنتی‌بیوتیک و تریاک در پرورش مرغ‌های درشت فعلی ــ که مسئولان امر نیز به آن اذعان کرده‌اند ــ به‌نظر می‌رسد خانواده‌های ایرانی با روش‌های گوناگون، مانند جایگزینی گوشت قرمز یا گوشت سایر پرندگان یا جایگزینی پروتئین‌های گیاهی و حتی کاهش مصرف گوشت در سبد خانوار، یا لااقل استفاده از مرغ‌های کوچک زیر 1800گرم، باید جلوی افراط در عادت قهری پیش‌آمده را بگیرند، تا خانوادۀ آنها از عوارض گوناگون این حوزه در امان بماند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۸۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!

ایسنا/همدان یک کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی از شادی و نشاط ایجاد شده بعد از خوردن فست‌فودها و در نهایت عوارض بی‌شمار استفاده از این خوشمزه‌های مضر سخن گفت.

آرزو کاوه‌ئی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه فست‌فودها گروهی از غذاها هستند که مشخصات خاصی دارند که متأسفانه اکثراً دارای ویژگی‌هایی به ضرر انسان است، اظهار کرد: معمولاً به علت قند و چربی بسیار زیاد، فست‌فودها کالری زیادی دارند و این امر سبب چاقی و اضافه‌وزن خواهد شد.

وی با اشاره بیماری فشارخون که به علت زیاد بودن سدیم و نمک بالای فست‌فودها در فرد ایجاد می‌شود، مطرح کرد: متأسفانه فست‌فودها فیبر بسیار کمی دارند در حالی‌که فیبر برای دستگاه مفید بوده و از چاقی و اضافه‌وزن پیشگیری می‌کند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه فست‌فودها به نسبت غذاهای سنتی و خانگی حجم بیشتری دارند و این امر سبب می‌شود انرژی بیشتری به نسبت نیاز شخص دریافت شود، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه معمولاً فست‌فودها به علت کالری زیادی که دارند و در کنار نوشابه و سس مورد استفاده قرار می‌گیرند، سبب چاقی و اضافه‌وزن می‌شوند.

وی تصریح کرد: چهار ماده غذایی نمک، شکر، کافئین و چربی که در فست‌فودها مورد استفاده قرار می‌گیرد، باعث ترشح دوپامین شده و همین امر سبب خوشحالی و رضایت در فرد می‌شود؛ در واقع شخص بعد از خوردن فست‌فود لذت و رضایتی کسب می‌کند که این امر سبب افزایش تمایل استفاده از این نوع موادغذایی می‌شود.

کاوه‌ئی با بیان اینکه استفاده بیش از اندازه از فست‌فودها سبب بیماری‌های گوارشی می‌شود، مطرح کرد: نوشابه‌ای که در کنار فست‌فود استفاده می‌شود به علت داشتن گاز، موجب تشدید بیماری گوارشی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از اندازه از فست‌فود موجب افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت و کبد چرب به علت نبود فیبر و سبوس و زیاد بودن قند و کالری می‌شود، مشکلات قلبی- عروقی را از دیگر مضرات استفاده بیش از اندازه از فست‌فودها دانست و یادآور شد: به مرور کمبود مواد مغذی در بدن به علت افزایش بیش از اندازه فست‌فودها ایجاد می‌شود.

این کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی بیان کرد: مصرف بیش از اندازه فست‌فودها سبب می‌شود تا ذائقه افراد به شوری عادت کند و در دیگر وعده‌های غذایی خود نیز نمک بیشتری مصرف کنند و همین زیاده‌روی در مصرف نمک، فشارخون افراد را افزایش می‌دهد و در نتیجه زمینه ابتلا به امراض قلبی- عروقی را فراهم می‌آورد.

وی با بیان اینکه در غذاهای آماده و فست‌فودها اغلب کلسیم و املاح معدنی اندکی وجود دارد که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می‌دهد، اظهار کرد: کمبود املاح در کودکان، رشد آنها را مختل می‌کند، از طرفی نوشابه‌ای مصرفی در کنار فست‌فود، سبب کمبود کلسیم می‌شود.

کاوه‌ئی با اشاره به اینکه به علت آن‌که اغلب از مواد نگهدارنده در مواد اصلی فست‌فودها استفاده می‌شود، ویتامین C نمی‌تواند جذب بدن شود، گفت: برای جلوگیری از رشد کپک در سوسیس، کالباس و سایر مواد غذایی موجود در فست‌فودها، از مواد نگهدارنده و مواد افزودنی استفاده می‌شود که این امر موجب ایجاد حساسیت و ابتلا به انواع سرطان‌ها خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا فست‌فودی که در منزل تهیه و طبخ می‌شود نیز به اندازه فست‌فودهای رستورانی مضر است؟ خاطرنشان کرد: این امر بستگی به نوع مواد مصرفی در تهیه فست‌فود خانگی دارد؛ به عنوان مثال اگر از مواد گیاهی، نان سبوس‌دار، گوشت سفید، گوشت کبابی و سیب‌زمینی تنوری استفاده شود، مضرات کمتری خواهد داشت.

این کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی در پایان توصیه کرد: افراد بهتر است در کنار فست‌فودها از آبمیوه طبیعی، سالاد کاهو  و کلم، سبزیجات و ... استفاده کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • خوشمزه‌های مضر را با نوشابه نخورید!
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • سلطان سلجوقی چگونه در طرشت زمین‌گیر شد؟