Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-27@14:26:46 GMT

۵ عادت آدم هایی که مغز و ذهنی سالم دارند

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۸۹۶۲۹

صراط:

فاکتور‌های زیادی وجود دارند که بر سلامت مغزمان تاثیر می‌گذارند که آشکارترین آن‌ها فاکتور‌های سبک زندگی مثل فعالیت فیزیکی، تغذیه، خواب و آرامش هستند. در میان این فاکتور‌ها برخی عادات نیز وجود دارند که می‌توانند اثر مثبتی روی سلامت مغز و ذهن‌مان داشته باشند. ۵ عادت آدم‌هایی که مغز سالم دارند، عبارتند از:

۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها سپاسگزاری می‌کنند

قدردانی تماما به معنای شکرگزار بودن بابت داشته‌های‌تان است و انجام آن دشوار نیست! روش‌های بسیاری برای انجام قدردانی وجود دارد. مثلا می‌توانید یک دفترچه شکرگزاری داشته باشید، به عزیزان‌تان بگویید که دوست‌شان دارید، به زیبایی طبیعت توجه کنید، بیشتر لبخند بزنید، فیلم‌های الهام‌بخش تماشا کنید، هر روز عملی از روی مهربانی انجام بدهید، داوطلب شوید، به یک غریبه کمک کنید و بسیاری دیگر.

۲. روابط خوب دارند

دومین عادت افراد دارای مغز سالم این است که آن‌ها روابط خوبی ایجاد می‌کنند. یعنی آن‌ها عامدانه برای رشد روابط شخصی و حرفه‌ای‌شان فعالیت می‌کنند. به علاوه شواهدی وجود دارد که تقویت دوستی‌ها و روابط می‌تواند از افت قوه‌ی شناختی مربوط به سن جلوگیری کند.

روابط خوب استرس را نیز کاهش می‌دهد. یعنی فردی که دارای دوستان حمایتگر است، در طول چالش‌های زندگی هورمون‌های استرس کمتری (مثلا کورتیزول) آزاد می‌کند. به علاوه، قرار داشتن در یک رابطه صمیمی نیز به آزد شدن هورمون‌های حس خوب کمک می‌کند.

۳. به طور ذهن‌آگاه زندگی می‌کنند

این مورد ممکن است تاثیرگذارترین مورد باشد. میزان تحقیقات علمی در مورد فواید ذهن آگاهی، حیرت‌انگیز است. آدم‌های ذهن آگاه تمرکز بالاتری هم دارند، مقاوم‌ترند و بسیار خوش‌بین‌تر از سایر آدم‌ها هستند.

۴. مدام در حال یادگیری هستند

مغز یک ارگان فوق‌العاده پویاست و بهترین راه برای رشد آن در طول زندگی یادگیری دائمی است. اینکه چه موضوعی را یاد می‌گیرید اهمیتی ندارد فقط باید مشغول یادگیری چیزی شوید که مستلزم تلاش شناختی است. مثلا معما‌های ساده، مزیت چندانی ندارند.

۵. به دنبال چالش و دشواری هستند

بنا به گفته روانشناس معروف می‌های چیکسنتمی‌هایی «بر خلاف آنچه ما باور داریم، بهترین لحظات زندگی ما لحظه‌های بدون فعالیت و آرام نیستند. بهترین‌ها معمولا زمانی رخ می‌دهند که بدن و ذهن ما برای فائق آمدن بر دشواری‌ها تحت فشار قرار می‌گیرد.» این گفته، بی پایه و اساس نیست! نظریه‌های میهان به مدت چندین دهه مشاهده و تجربه شده‌اند؛ بنابراین چطور می‌توانیم خوشی را مطابق با توصیف میهان به دست آوریم؟

به دنبال چالش باشید، و البته اطمینان داشته باشید که مهارت لازم را برای حل آن چالش دارید. در غیر این صورت زمان مناسبی است که چیزی یاد بگیرید!

منبع: خبرنامه

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: سلامت مغز روانشناس صراط آدم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۸۹۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات عادت اشتباه پا گذاشتن روی داشبورد!

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به عادت قرار دادن پا روی داشبورد گفت: متاسفانه این عادت خطرناک علاوه بر سرنشین کنار راننده، بین خود رانندگان نیز مشاهده می‌شود که موجب کاهش توجه و تمرکز آنان از مسئولیت‌های رانندگی به ویژه در شرایط اضطراری می‌شود.

رضا معمارزاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برخی عادت دارند هنگام نشستن در خودرو پای خود را روی داشبورد بگذارند، اظهار کرد: قرار دادن پا روی داشبورد می‌تواند در صورت فعال شدن کیسه هوا خودرو (ایربگ)، به شدت و میزان صدمه آن بیفزاید.

وی افزود: کیسه هوا برای سرنشینان خودرو البته در صورتی که درست نشسته باشند، طراحی شده است، در غیراین صورت نه تنها کیسه هوا از فرد یا افراد محافظت نمی‌کند، بلکه منجر به ایجاد صدمات جدی‌تری می‌شود. اگر پاها روی داشبور خودرو باشند و تصادفی رخ دهد، فشار ناشی از باز شدن کیسه هوا موجب می‌شود پاها به سمت بالا یا شیشه جلو پرتاب شوند در نتیجه آسیب جدی یا شاید غیرقابل‌جبرانی وارد شود.

معمارزاده با بیان اینکه پرتاب شدن پاها می‌تواند منجر به ایجاد شکستگی در ناحیه صورت و بینی نیز شود، گفت: اگر شدت تصادف زیاد باشد، کیسه هوا ممکن است با سرعت ۳۲۲ کیلومتر بر ساعت هم باز شود. در چنین شرایطی اگر سرنشینان به طرز صحیحی در خودرو نشسته باشند فشار ناشی از چنین سرعتی آسیب جزیی وارد می‌کند اما کیسه هوا از ایجاد صدمات بزرگ‌تر جلوگیری می‌کند.

وی افزود: باید توجه شود که کیسه هوا در شرایطی غیر از تصادف و بر اثر نقص فنی هم ممکن است باز شود یا احتمال دارد فرد به طور ناگهانی خیلی محکم به داشبورد ضربه بزند و زمینه باز شدن کیسه هوا را فراهم کند، بنابراین همیشه باید احتیاط شود و از قراردادن پاها روی داشبور پرهیز کرد.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: هر چند کمربند ایمنی برای محافظت از جان سرنشینان طراحی شده است اما سرنشین خودرو باید درست بنشیند تا کمربند ایمنی بدون آسیب زدن به اندام‌های حیاتی از او محافظت کند. با قراردادن پاها روی داشبورد، وضعیت نشستن تغییر می‌کند و کمربند ایمنی به درستی روی بدن فرد قرار نمی‌گیرد و دچار آسیب می شود.

معمارزاده گفت: اگر سرنشین خودرو درست روی صندلی ننشیند و خودرو واژگون شود، هیچ چیزی برای محافظت از او وجود نخواهد داشت زیرا در صورت واژگونی خودرو، کیسه هوا وظیفه محافظت از قسمت‌های پایینی بدن را دارد و اگر پاها روی داشبور باشند، کیسه هوا نمی‌تواند کار خود را درست انجام دهد و از زانو یا سینه محافظت کند.

وی افزود: بنابراین تجهیزات ایمنی خودرو زمانی می‌توانند کار خود را درست انجام دهند که درست از آن‌ها استفاده شود.

وی به خطرناک بودن این عادت در موارد غیر تصادفی اشاره کرد و افزود: قرار دادن پا روی داشبورد حتی وقتی که ترمز ناگهانی گرفته می‌شود نیز بسیار خطرناک است، زیرا در این شرایط، فاصله بین پا و داشبورد به سرعت کاهش می‌یابد و پاها قفل می‌شوند و ممکن است فرد از روی صندلی به سمت پایین سُر بخورد.

معمارزاده با اشاره به رواج این عادت خطرناک بین سرنشینان گفت: متاسفانه این عادت خطرناک علاوه بر سرنشین کنار راننده، بین خود رانندگان نیز مشاهده می‌شود که موجب کاهش توجه و تمرکز آنان از مسئولیت‌های رانندگی به ویژه در شرایط اضطراری می‌شود.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دزفول بیان کرد: این کار حتی در سرعت پایین بسیار خطرناک است بنابراین بهترین راه حل این است که همیشه از قرار دادن پاهابر روی داشبورد پرهیز شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خطرات عادت اشتباه پا گذاشتن روی داشبورد!
  • ببینید | بانیان فرقه بهائیت آغازگر کشف حجاب در ایران
  • خطرات عادت عجیب پا گذاشتن روی داشبورد!
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • عادت عجیبی که مهاجم تیم ملی ترک نمی‌کند!
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • ۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد
  • مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می دهند
  • آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند