Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان یک مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) می‌تواند مردم را به انجام تکالیف و وظایف‌شان آشنا کند که یکی از این وظایف حفظ سلامتی است، گفت: اگر این نکته رعایت شود می‌توانیم از همین فرصت برای تبیین وظایف اجتماعی خود در مقابله با کرونا استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام ‌و المسلمین سید ابوالحسن حسن‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا درباره برگزاری مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله(ع) در شرایط کنونی، اظهار کرد: برپایی عزاداری حضرت اباعبدالله(ع) جزو مسلمات است؛ یعنی هیچ تردیدی در آن نیست و روایات متواتر و قطعی در این زمینه از وجود مقدس پیامبر(ص) و ائمه(ع) صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین اشک و حزن و مرثیه‌سرایی و تشکیل جلسات عزا برای حضرت اباعبدالله(ع) امری قطعی است؛ اما نباید به این موارد منحصر شود.

وی با بیان اینکه یکی از پایه‌های مهم سوگواری و عزاداری، پایه معرفتی است، تأکید کرد: باید نسبت به امامی که بر مصائب او سوگواری می‌کنیم و مقام او، شناخت داشته باشیم. لازم نیست یک دوره کامل امام‌شناسی بگوییم، اما هر کسی بر حسب استعداد و امکان خودش باید به این معرفت برسد. بنابراین معرفت یک پایه مهم است.

حسن‌زاده ادامه داد: نکته دوم معرفت نسبت به قیام حضرت اباعبدالله(ع) و فلسفه آن است. هدف امام حسین(ع) از این قیام چه بود؟ این مسأله مهمی است که در جلسات و برنامه‌های سوگواری باید به آن توجه کنیم. نکته بعد، مصونیت عزاداری‌ها از تحریف است. در طول تاریخ متأسفانه این انحرافات کم نبوده و در دوره‌ ما هم کم نیست.

این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به لازمه‌ برگزاری مراسم سوگواری در شرایط احتمال شیوع کرونا گفت: آنچه در وضعیت کنونی باید به این پایه‌ها اضافه کنیم، حفظ سلامتی مردم و سوگواران است. زیباترین تعبیر را رهبر معظم انقلاب داشتند که فرمودند آنچه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام کرد باید مورد تبعیت باشد و همه باید تابع تصمیمات این ستاد باشیم.

به گفته حسن‌زاده، دستورالعمل‌ها، فاصله‌گذاری اجتماعی، تعطیل کردن برخی برنامه‌ها مثل زنجیرزنی، سنج و دمام و ... باید رعایت شود. این طور نیست که اگر این‌ها نباشد عزاداری انجام نمی‌شود. در برخی از مناطق به صورت سنتی این روش‌ها برای شکوه عزاداری استفاده می‌شد که در شرایط کنونی امکان برگزاری آن‌ها به شکل گذشته وجود ندارد؛ همه این موارد باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: زمان برگزاری مراسم در شرایط کنونی محدود است. برنامه‌هایی چون پذیرایی از سوگواران همچنان که ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده است باید تعطیل شود. رعایت این نکات به اصل عزاداری لطمه نمی‌زند.

حسن‌زاده با تأکید بر اینکه فضای مجازی را باید فعال‌تر از گذشته کنیم، افزود: خود عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) باید به گونه‌ای باشد که مردم را به انجام تکالیف و وظایف‌شان آشنا کند و یکی از آن وظایف همین حفظ سلامتی است. اگر این نکته رعایت شود می‌توانیم از همین فرصت برای تبیین وظایف اجتماعی خود در مقابله با کرونا استفاده کنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان‌کرد: صدا و سیما و فضای مجازی باید فعال‌تر از گذشته وارد میدان شوند. مجالس خانگی به دور از ازدحام به قوت خود و با تعداد محدود برگزار شود. ان‌شاءالله هم بتوانیم عزای حضرت اباعبدالله(ع) را برپا و هم به تکلیف شرعی خود در حفظ سلامتی خود و دیگران عمل کنیم. ضرر زدن به خود و دیگران در شرع مقدس اسلام حرام است و اگر کسی احتمال بدهد که این ویروس را منتقل می‌کند یا احتمال دهد ویروس به خود او منتقل می‌شود و احتمال، احتمال قابل توجهی باشد، حرام است که به این احتمال نباید بی‌توجه بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری ماه محرم کروناویروس حضرت اباعبدالله ع مقابله با کرونا حفظ سلامتی حسن زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۱۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اوقاف چه دستاورد‌هایی دارد؟

رضا معممی مقدم، مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه درمورد فعالیت‌هایشان در نمایشگاه اخیر دستاورد‌های اوقاف اظهار کرد: معاونت فرهنگی، دستاورد‌های خود را در نمایشگاه اخیر به نمایش گذاشت و اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی اوقاف برای اولین بار، قسمت بسیار کوچکی از تولیدات طرح «شمیم خدمت» که کارآفرینی توسط زنان بد سرپرست و بی سرپرست است را در نمایشگاه اخیر به نمایش درآورد.

طرح «شمیم خدمت» کار ویژه سازمان اوقاف با هدف ایجاد اشتغال است و قطعاً این ظرفیت را برای ما به وجود آورده است که بتوانیم نمایشگاه جداگانه و مستقلی را برای دستاورد‌های طرح «شمیم خدمت» برگزار کنیم. زیرا الحمدلله، این طرح رو به رشد بوده و جذابیت‌های خاص خود را داشته است.

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۶ هزار نفر آموزش دیدند و توانستند در حوزه توانمندسازی، تجهیز و کارآفرینی به ایفای نقش بپردازند و در زمینه کیفی سازی فعالیت‌ها تلاش شده است که بیشتر به کیفیت پرداخته شود تا کمیت.

طرح ضیافت حسینی، شمیم حسینی و رزمایش سلامت، زائران حرم رضوی و حرم حسینی، طرح مهر تحصیلی از طرح‌هایی هستند که مصوب شده‌اند و ان شاءالله، در سال ۱۴۰۳ اجرایی خواهند شد.

معممی مقدم مطرح کرد: در سال ۱۴۰۲، تعداد بهره‌مندان طرح «مهر تحصیلی» ۲۵ هزار نفر بوده است که نسبت به سال قبل آن، افت داشتیم و دلیلش به خاطر گرانی کالا‌ها بوده است. اما درآمد عواید موقوفات ما تقریباً افزایش ۳۰ درصدی داشت ولی تورم برای محصولات «مهر تحصیلی» افزایش ۵۰ درصدی داشت. به همین دلیل، ناچار شدیم تعداد کمتری را تولید کنیم.

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: طرح زائران حرم رضوی در سال گذشته با حضور ۳۵۰ نفر از جامعه هدف برگزار شد که این جامعه هدف در دو سال گذشته متشکل از پاکبان‌ها بود و با استقبال زیادی روبرو شد و پیش بینی ما از طرح «زائران حرم حسینی» و اعزام به عتبات عالیات این است که بتوانیم در سال ۱۴۰۳، ۵۰۰ نفر را اعزام کنیم. 

معممی مقدم گفت: رزمایش سلامت جزء طرح‌های جدید ماست و جای خود را پیدا کرده است که زائران بقاع متبرکه به صورت رایگان غربالگری و معاینه شده و در صورت نیاز، برای معالجه به بیمارستان‌های وقفی معرفی می‌شوند و کار بسیار خوب و منسجمی است. 

طرح «شمیم حسینی» از دیگر مواردی است که به هیئت‌های مذهبی کمک می‌شود و در سال گذشته، ۹۷ میلیارد تومان به هیئت‌های مذهبی شاخص و محوری کمک شد و ان شاءالله، امسال هم اتفاق خوبی از لحاظ رقمی رخ خواهد داد و مخاطبان جامعه هدف از آن برخوردار می‌شوند. 

مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: طرح اربعین حسینی نیز، وجود دارد که جزء کار ویژه‌های اداره کل امور اجتماعی و مشارکت هاست که سال گذشته با مبلغ حمایتی بسیار خوبی از بقاع متبرکه بهره‌مند شد و امسال هم، از ابتدای سال برنامه ریزی‌های جدی برای گسترش و کیفی سازی اقدامات و نقش آفرینی سازمان در ستاد اربعین کشور مدنظر قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است
  • حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است
  • آمار طلاق در دو سال اخیر کاهش یافته است
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اوقاف چه دستاورد‌هایی دارد؟
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • مهمترین کار معلم تبیین حقیقت در کنار علم و دانایی است
  • عزاداری شهادت امام صادق(ع) در حرم حضرت معصومه(س)
  • مراسم عزاداری شهادت حضرت امام صادق (ع) در بیت نماینده ولی فقیه در خوزستان
  • مشهد در سوگ ششمین ولی مسلمین/عطر شهادت در اجتماع صادقیون پیچید