Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت گفت: ظرفیت‌سازی برای تولید نفت لازم است زیرا قدرت یک کشور به میزان مخازن نفت آن نیست بلکه وابسته به ظرفیت تولید آن است؛ بگونه‌ای که حتی باید یک تا دو میلیون بشکه ظرفیت مازاد برای تولید داشته باشیم. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بیژن زنگنه وزیر نفت در مراسم اهدای قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت با اشاره به ضرورت افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی، گفت: در حال حاضر رکن اصلی بالا دست صنعت نفت که اجماع جهانی بر آن وجود دارد افزایش ضریب بازیافت نفت تولیدی از میادین نفتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

که باید برای بیشینه کردن این ضریب بازیافت برنامه‌ریزی کنیم.

وی ادامه داد:‌این برنامه‌ریزی برای به ثمر نشستن نیاز به زمان دارد و امری تدریجی است که به یک کار سیستماتیک فناورانه نیازمند است. افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی اگر از توسعه میادین مشترک ما مهمتر نباشد، قطعا از لحاظ درجه اهمیت هم سطح آن است.

زنگنه گفت: ما اگر یک درصد ضریب بازیافت میادین نفتی‌مان افزایش دهیم 7 میلیارد بشکه به تولید نفت‌مان اضافه می‌شود که ارزش آن 300 میلیارد دلار است.

وی همچنین اظهار داشت: اجرای طرح افزایش بازیافت میادین نفتی نیازمند همکاری جدی با بخش‌های پژوهشی و دانشگاهی است. البته مهمتر از دانشگاه‌ها بخش‌های عملیاتی از جمله شرکت‌های نفتی و E&P هستند. در این بین رقابت بین شرکت‌ها در افزایش کیفیت و کاهش قیمت تمام شده برای اجرای پروژه‌ها اهمیت زیادی دارد.

وزیر نفت ادامه داد: به عقیده من مهمترین ماموریت دانشگاه‌های فعال در حوزه نفت تربیت دانشجویانی است که در زمینه مهندسی نفت بتوانند به وزارت نفت کمک کنند. در این راستا ما طرح‌های افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی خود را به دانشگاه‌ها سپردیم و قراردادهایی با آنها امضا کردیم و در هفته‌های بعد قراردادهای جدیدی با دانشگاه‌ها منعقد خواهیم کرد تا بتوانیم از ظرفیت علمی و پژوهشی کشور استفاده کنیم.

زنگنه گفت: یکی از اقدامات مهم دیگر در این حوزه مربوط به تقویت اویل سرویس‌هاست. ما باید شرکت‌های حفاری و E&P تقویت کنیم. شرکت‌های E&P یک رکن اساسی برای افزایش بازیافت میادین خواهد بود.

وی افزود: در این راستا ما قراردادهای متنوعی را با شرکت‌های پیمانکاری منعقد کردیم. ما باید از تجربه بین‌المللی در صنعت نفت استفاده کنیم و همه روش‌ها برای افزایش ضریب بازیافت را به کار ببریم.

وزیر نفت گفت: یکی از این روش‌ها برای انعقاد قرارداد روش بیع متقابل سنتی است. روش بعدی IPC است که شکل این نوع قرارداد مشابه روش بیع متقابل است ولی بهره‌برداری میدان به پیمانکار داده می‌شود و مسئولیت عملکرد میدان بر عهده پیمانکار است.

زنگنه گفت: در روش IPC میزان بازپرداخت به پیمانکار به عملکرد او در میدان بستگی دارد و این روش قرارداد را ما هم با خارجی‌ها و هم با داخلی‌ها منعقد کردیم. آنچه برای ما مهم است تثبیت شرکت‌های E&P است که برای این هدف برنامه‌ریزی می‌کنیم.

وی اظهار داشت: روش دیگر انعقاد قراردادها قراردادهای EPD و EPC است. در این روش مسئولیت مخزن بر عهده کارفرماست. از جمله مزیت این روش می‌توان به یکپارچگی عملیات مخزن اشاره کرد. همانطور که مشاهده می‌کنید ما از همه روش‌های قراردادی برای افزایش ضریب بازیافت استفاده کردیم و کار را تنها به یک روش منحصر نکردیم.

وزیر نفت اضافه کرد: این قراردادها از سال 95 مورد بررسی قرار گرفت. سال 96 در هیت مدیره شرکت نفت تصویب شد و سال 97 نیز مصوبه شورای اقتصاد را اخذ کرد. از جمله مزیت‌های قراردادهای EPD و EPC این اقدام می‌توان به زمانبندی قابل پیگیری محتمل وقوع، کنترل هزینه و امکان بهره‌گیری از بازار سرمایه است.

زنگنه گفت: ظرفیت سازی برای تولید نفت لازم است زیرا قدرت یک کشور به میزان مخازن نفت آن نیست بلکه وابسته به ظرفیت تولید آن است. اگر می‌خواهیم در بازار نفت حرفی برای گفتن داشته باشیم باید بتوانیم ظرفیت تولید نفت‌مان را افزایش دهیم و به نظرم حتی باید یک تا دو میلیون بشکه ظرفیت مازاد برای تولید داشته باشیم.

وی افزود:‌در این قراردادها 80 درصد تجهیزات ساخت داخل بوده و همه پیمانکاران آن ایرانی هستند. این قراردادها نشان می‌دهد ما برای توسعه صنعت کشور منتظر خارجی‌ها نیستیم و در صورت اعمال تحریم‌ها می‌توانیم با تکیه بر توان داخلی کارهای خود را پیش ببریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: زنگنه وزیر نفت مازاد تولید نفت ایران بازیافت میادین نفتی ضریب بازیافت میادین نفتی افزایش ضریب بازیافت داشته باشیم برای تولید دانشگاه ها زنگنه گفت تولید نفت وزیر نفت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۴۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی/جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی

مدیرعامل شرکت ملی مس تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای با هدف افزایش ظرفیت تولید در صنعت مس را یک ضرورت و راهبرد اساسی برشمرد و گفت: ایجاد سامانه استعلام قیمت کالا‌های مورد نیاز شرکت مس به شفاف سازی خرید‌ها و جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی کمک می‌کند.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، حسین مدرس خیابانی مدیرعامل شرکت ملی مس در نشستی با مدیرعامل، اعضای هیأت مدیره و معاونان شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه اظهار کرد: شرکت‌های زیرمجموعه بنگاه‌های اقتصادی یک ظرفیت ارزشمند به حساب می‌آید که استفاده درست و هدفمند از این ظرفیت برای انجام امور و اجرای پروژه‌ها، باعث ایجاد ارزش افزوده و نتایج مطلوب‌تر می‌شود.

* چالش تامین مالی پروژه‌ها 
* ⁠
وی یکی از مهمترین چالش‌های موجود بر سر راه پروژه‌ها را تامین مالی دانست و ادامه داد: در راستای تسریع در تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای، باید از همه ظرفیت‌ها مانند اخذ تسهیلات، گواهی سپرده، برات و... برای تامین منابع مالی مورد نیاز بهره گرفت و مانع از تعطیلی پروژه‌ها شد.

او همچنین با تاکید بر اینکه ایجاد سامانه استعلام قیمت کالا‌های مورد نیاز شرکت مس به شفاف سازی و جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی کمک می‌کند، طراحی و اجرای این مدل را به عنوان یک مطالبه از شرکت سرمایه گذاری مس سرچشمه مطرح کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین در نشست دیگری با مدیرعامل، اعضای هیأت مدیره و معاونان شرکت کانی مس، بر ضرورت تلاش برای تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای با هدف افزایش ظرفیت تولید در صنعت مس و همچنین تولید مستمر طرح لیپ لیچینگ سونگون از خردادماه تاکید کرد و گفت: در سال مزین به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، پایداری وضع موجود و تلاش برای افزایش تولید محصول در مجتمع‌های تولیدی شرکت مس و سرعت بخشیدن به روند تکمیل پروژه‌ها از جمله طرح تولید کاتد و کنسانتره مس به عنوان یک راهبرد اساسی مدنظر قرار دارد.

همچنین ایجاد یک پلنت بالانس ملی از طریق واگذاری یک معدن کوچک، استحصال نیکل و سایر عناصر گرانبها، مشارکت در افزایش راندمان خطوط تولید مجتمع‌ها، پیگیری موضوع واگذاری مالکیت و همچنین توانمندسازی صندوق cvc ویرامس، پنج مطالبه مدرس خیابانی از شرکت کانی مس بود که در این جلسه مطرح و مقرر شد اقدامات لازم در این راستا دنبال شود.

دیگر خبرها

  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • مولدسازی دارایی‌های دولت فرصتی برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام دستگاه‌ها است
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی/جلوگیری از اعمال سلیقه‌های شخصی
  • زندان‌های مازاد مولدسازی می شوند