Web Analytics Made Easy - Statcounter

اختلال طیف اوتیسم(ASD) به ندرت پیش از بروز علائم تشخیص داده می‌شود و اغلب این اختلال در کودکی رخ می‌دهد. با این وجود شواهد نشان می‌دهد که ناهنجاری‌های رشدی مدت‌ها قبل از آن که در رفتار ظاهر شوند در مغز پدیدار می‌شوند.

به گزارش ایسنا، شناسایی زودتر نوزادان در معرض خطر ابتلا به اختلال طیف اوتیسم می‌تواند سبب شود پزشکان مراحل درمان را زودتر آغاز کنند و این برای کودکان بسیار مفید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال طی این مطالعه محققان "دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس"، شواهدی از فعالیت مغزی منحصر بفرد در نوزادان یافته‌اند که این علائم در سن ۱۸ ماهگی در کودکان ظهار می‌شود اما محققان آن را زودتر و با بررسی فعالیت مغزی پیش بینی کرده‌اند.

"کمرون کارتر"(Cameron Carter) از محققان این مطالعه گفت: شناسایی زودتر این اختلال برای دستیابی به نتایج بهتر برای درمان کودکان مبتلا به اختلالات عصبی رشدی مهم است. این مطالعه نشان می‌دهد که ابزارهای تشخیصی نسبتاً کم هزینه مانند نوار مغزی ممکن است در آینده‌ای نه چندان دور به ما کمک کند تا با شناسایی رشد غیرعادی مغز در دوران نوزادی سریع‌تر به ابتلای آنها به این اختلال پی ببریم.

طی این مطالعه محققان از نوار مغزی که یک روش غیر تهاجمی برای اندازه گیری فعالیت الکتریکی مغز از خارج از سر است، استفاده کردند و فعالیت عصبی را در محدوده آلفا ردیابی کردند. فعالیت آلفا با اتصالات دوربرد در مغز همراه است. سپس محققان از رویکردی استفاده کردند که به آنها امکان ادغام داده‌ها از سراسر مغز را می‌داد.

دکتر "ابیگیل دیکینسون"(Abigail Dickinson) محقق این مطالعه اظهار داشت: یکی از جنبه‌های مهم رشد مغز، تغییر الگوی فعالیت مغز است. ما می خواستیم بدانیم که آیا تغییرات فعالیت عصبی می‌تواند رشد مغزی غیرعادی در اختلال طیف اوتیسم را در دوران نوزادی اولیه تشخیص دهد یا خیر.

محققان طی این مطالعه نوار مغزی را در ۶۵ کودک سه ماهه انجام دادند. ۲۹ نفر از آن کودکان در معرض خطر کم ابتلا به اختلال طیف اوتیسم قرار داشتند و هیچ موردی از ابتلا به این اختلال در خانواده آنها نبود اما ۳۶ کودک در معرض خطر بالا بودند چرا که یکی از خواهرها یا برادرهای آنها به این اختلال مبتلا بودند.

سپس هنگامی که کودکان ۱۸ ماهه بودند، توسط پزشک متخصص برای شناسایی اختلال طیف اوتیسم ارزیابی شدند. محققان از مدلسازی رایانه‌ای برای پیش بینی نتایج علائم در ۱۸ ماه بر اساس فعالیت عصبی نوزادان در دوره نوزادی استفاده کردند. پیش بینی‌های این مدل با علائم واقعی اندازه گیری شده در کودکان هنگامی که ۳ ماهه بودند، مرتبط بود و بنابراین محققان دریافتند می‌توان با ردیابی فعالیت مغزی نوزدان به میزان ابتلای آنها به این اختلال در چند ماه دیگر پی برد. این یافته‌ها درک دانشمندان را از ساختار مغز و پیش بینی علائم این بیماری با بررسی فعالیت مغز افزایش می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اوتيسم نوزاد اختلال طیف اوتیسم فعالیت مغزی فعالیت مغز پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۶۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد

به گزارش Livescience و براساس مقاله منتشرشده در Science Advances، محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آنها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آنها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون‌

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آنها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • کشف یک «زیستگاه» عظیم در عمق چهار متری خشک‌ترین صحرای جهان
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • شست و شوی مغزی کودکان روسیه و مهیا کردن آنها برای جنگ/آموزش و پرورش در خدمت اهداف حکومت
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • اختلال ترس از فراموش شدن چیست؟
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود