Web Analytics Made Easy - Statcounter

عطوان با اشاره به رای ممتنع یازده کشور از جمله تونس و مصر و رای مخالف چین و روسیه به قطعنامه ضد ایرانی آمریکا نوشت: از سیلی یاد شده مهم‌تر آن است که قطعنامه آمریکا تنها مورد تایید یک کشور یعنی جمهوری دومینیکن قرار گرفت.

سردبیر رای الیوم این سیلی دردناک را نمایانگر سطح اختلافات موجود میان آمریکا و شرکای اروپایی‌اش به ویژه فرانسه ، انگلیس و آلمان دانسته و افزود: رای ممتنع این کشورها به قطعنامه آمریکا ثابت کرد که دوران حاکمیت واشنگتن بر سازمان ملل به پایان رسیده و آمریکا دیگر سخنگوی جهان غرب نیست و این دوران سپری شده و بازگشتی نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عطوان از ایرانیان به عنوان کسانی که توانستند به خوبی از برگ‌های خود در این رابطه استفاده کنند، یاد کرده و اضافه کرد: مقامات ایران اندکی قبل از رای‌گیری شورای امنیت به کشورهای اروپایی هشدار دادند که قرار گرفتن در کنار تصمیم آمریکا به معنای پایان یافتن توافق هسته‌ای (برجام) است و در نتیجه آنان نیز به این هشدار ایران گوش دادند و به نظر می‌رسد، این تهدید به ثمر نشست.

این تحلیل‌گر سرشناس مسائل سیاسی خاورمیانه از تهدید ترامپ مبنی بر از سرگیری مجازات‌ها و تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به عنوان « اوج بی شرمی » او یاد کرده و نوشت: این تهدید تمسخر اکثر ناظران سیاسی را به همراه داشت، زیرا او چگونه می‌خواهد «مکانیسم ماشه» توافقی که خود دو سال پیش از آن خارج شد را فعال کند.

عطوان رای مخالف چین و روسیه به طرح قطعنامه پیشنهادی آمریکا بدون استفاده از حق وتو را نمایانگر شدت ضعف پدیدار شده در قدرت آمریکا در سازمان ملل و نافرمانی کشورهای عضو در برابر رهبری واشنگتن دانسته و از این امر به عنوان « یک تحول بی‌سابقه» نام برد.

این کارشناس برجسته مسائل سیاسی معتقد است که این شکست سنگین آمریکا که تقریبا دو ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور شکل گرفت، به طور نظری راه را بر روی صادرات تسلیحات روسیه و چین به سوی ایران از پاییز آینده می‌گشاید، زیرا قرار است تحریم تسلیحاتی ایران در ۱۶ اکتبر ( جمعه ۲۵ مهر ) به پایان برسد و در نتیجه ترامپ در مبارزه انتخابات ریاست جمهوری برگ برنده مهمی را از دست خواهد داد.

بر اساس این گزارش، روسیه به طور اصولی با فروش جنگنده‌های بسیار پیشرفته « سوخو ۵۷ » و « سوخو ۳۵ » و تانک « تی ۹۰ » و سامانه موشک‌های « اس ۴۰۰ » و بالگردهای «KA۵۲ » به ایران موافقت کرده است.

به اعتقاد عطوان، دستیابی ایران به تسلیحات بسیار پیشرفته یاد شده باعث برهم خوردن معادلات منطقه‌ای خواهد شد و به شدت نفوذ آمریکا در خلیج فارس را متزلزل خواهد کرد.

سردبیر رای الیوم تاکید کرد که رهبری آمریکا با توجه به قدرت فزاینده چین و روسیه در جهان، به سرعت در حال فروپاشی است.

عطوان از شکست اخیر قطعنامه آمریکا در شورای امنیت به عنوان یک نشانه بسیار حائز اهمیت در این خصوص یاد کرد که با خود تحولات غیرمنتظره بسیاری را به همراه خواهد داشت و ما تنها باید صبر کنیم و منتظر بمانیم.

۱۴۸۷

برچسب‌ها فرانسه روسیه سازمان ملل متحد دونالد ترامپ چین ایالات متحده آمریکا خاورمیانه آلمان عبدالباری عطوان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا واشنگتن شورای عالی امنیت ملی اسرائیل اس ۴۰۰ جمهوری دومینیکن خلیج فارس ترامپ انگلستان پروندهٔ خبری شکست قطعنامه ضدایرانی آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه روسیه سازمان ملل متحد دونالد ترامپ چین ایالات متحده آمریکا خاورمیانه آلمان عبدالباری عطوان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا واشنگتن شورای عالی امنیت ملی اسرائیل اس ۴۰۰ جمهوری دومینیکن خلیج فارس ترامپ انگلستان فرانسه روسیه سازمان ملل متحد دونالد ترامپ چین ایالات متحده آمریکا خاورمیانه آلمان عبدالباری عطوان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا واشنگتن شورای عالی امنیت ملی اسرائیل اس ۴۰۰ جمهوری دومینیکن خلیج فارس ترامپ انگلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۶۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین ایالت آمریکا قطعنامه‌‌ای برای آتش‌بس غزه تصویب کرد

ایالت هاوائی به نخستین ایالتی تبدیل شد که در کنگره ایالتی خود قطعنامه‌ای در حمایت از آتش‌بس دائمی در غزه به تصویب رساند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مجلس نمایندگان و مجلس سنای ایالتی در هاوائی با تصویب قطعنامه‌ای از دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا خواسته‌اند در غزه آتش‌بس برقرار کند. هاوائی نخستین ایالتی در آمریکا است که چنین قطعنامه‌ای به تصویب رسانده است.

پیش از این در ماه مارس مجلس سنای هاوائی با 24 رأی موافق و یک رأی مخالف این قطعنامه را تصویب کرده بود. مجلس نمایندگان با 48 رأی موافق و 3 رأی مخالف این قطعنامه را روز جمعه به تصویب رساند. با آنکه هاوائی نخستین ایالتی است که اقدام به تصویب چنین قطعنامه‌ای می‌کند اما «اتاق دسترسی عمومی» کنگره ایالتی هاوائی به هافینگتون‌پست گفت که از قدرت لازم برای اجرایی کردن این قانون برخوردار نیست و این قطعنامه به امضای فرماندار نیاز ندارد.

طبق نوشته یاهونیوز، قانونگذاران ایالتی خواستار آن شده‌اند که جو بایدن برای برقراری آتش‌بس فوری و دائمی در غزه تلاش کند. علاوه بر این، قطعنامه مذکور خواستار آن شده که دولت بایدن در جهت ترک خصومت‌ها و تسهیل ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه تلاش کند.

دولت جو بایدن در 207 روزی که از جنگ در غزه می‌گذرد از اصلی‌ترین موانع برقراری آتش‌بس دائمی در غزه بوده و تا کنون چند قطعنامه را در شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از آتش‌بس وتو کرده است. این در حالی است که از زمان آغاز جنگ در غزه بیش از 34 هزار نفر به شهادت رسیده و ده‌ها هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند.

روز 207 طوفان‌الاقصی|تداوم حملات هوایی اسرائیل به غزهبایدن: با مصر و قطر درباره آتش بس غزه همکاری می‌کنیمرسانه عبری: جنگ غزه واردات خودرو را در اسرائیل فلج کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • نخستین ایالت آمریکا قطعنامه‌‌ای برای آتش‌بس غزه تصویب کرد
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا